Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@01:41:16 GMT

مصائب نوظهور اروپا برای رهایی از وابستگی به آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۱۸۲۰

مصائب نوظهور اروپا برای رهایی از وابستگی به آمریکا

بزرگداشت سی‎اُمین سالگرد فروریختن دیوار برلین در حالی برگزار شد که اختلاف میان کشورهای اروپایی و اختلاف با آمریکا بیش از هر زمان دیگری به چشم می‎خورد.

به گزارش مشرق، بزرگداشت سی‎اُمین سالگرد فروریختن دیوار «برلین»، نماد فروپاشی تفرقه و آغاز اتحاد در حالی برگزار شد که اختلافات بین المللی به ویژه در میان قدرت‌های دوران جنگ سرد به شکل فزاینده‌ای آشکار شده و اروپا بیش از هر زمان دیگری با اختلافات داخلی از یک سو و اختلاف با آمریکا از سوی دیگر مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بیشتر بخوانید: آلمان: بدون آمریکا قادر به دفاع از خود نیستیم تعهد یواشکی به اروپا   مراسم یادبود سی‎اُمین سالگرد فروریختن دیوار برلین در آلمان، از وجود تفرقه و اختلاف در اتحاد غربی که منجر به این دستاورد مهم پایان جنگ سرد نیم سده‌ای شده بود، حکایت دارد.
گذشته از میراث بیگانه پنداری شهروندان آلمان شرقی و اطلاق عنوان شهروند درجه ۲ به آنان در عرصه داخلی آلمان، اروپا با مصائب نوظهوری مواجه است که در عرصه‌های مختلف قابل مشاهده هستند. تنها ۲ روز مانده به این روز تاریخی، «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه نخستین بمب را با اعلام خبر "مرگ مغزی" ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) و هشدار به اروپا برای "بیداری" منفجر کرد. موضع گیری «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان، مبنی بر غیر ضروری بودن چنین قضاوت‌هایی و واکنش دبیر کل ناتو و سران کشورهای عضو، اختلافات فزاینده میان متحدین سنتی را آشکار کرد.
شاید بتوان به طور خلاصه اجرا نشدن سنت دیرینه حضور سران قدرت‌های جنگ سرد در مراسم امسال را ناشی از سیاست "اول آمریکا" «دونالد ترامپ»، بحران "برگزیت" انگلیس و تجدید حیات روسیه دانست که فشار مضاعفی را بر روابط بین المللی وارد کرده، اما با تقسیم بحران‌های مبتلابه اروپا به دو دسته داخلی و خارجی، درک شرایط قاره سبز به ویژه در چند سال اخیر تسهیل می‌شود.
۱) داخلی
- خیزش راستگرایی در اروپا: با ظهور جریان‌های افراطی در کشورهای اروپایی به ویژه پس از بروز موج مهاجرت به این قاره، احزاب راستگرا توانسته‎اند موقعیت خود را در عرصه سیاسی بازتعریف و جایگاه خود را تقویت کنند. ابتلای برخی از کشورهای اروپایی به ویژه در اروپای شرقی به دولت‌های دست راستی حتی موضوع وحدت در این قاره و انسجام بلوک سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا را با دامن زدن به مباحث ملی گرایی به شدت تهدید کرده است.
- برگزیت: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که به بحرانی سیاسی برای این کشور مبدل شده و تاکنون ۲ دولت را قربانی کرده، به موج استقلال طلبی اسکاتلند، کاتالونیا و ... جانی تازه بخشیده و از سوی دیگر احتمال خروج سایر ۲۷ عضو اتحادیه را محتمل کرده است.
- اختلافات داخلی میان اعضا: در این مورد می‌توان به تلاش‌های پشت پرده فرانسه و انگلیس برای تضعیف موقعیت آلمان در نهادهای بین المللی اشاره داشت.
۲) خارجی
- تلاش اروپا برای رهایی از قید وابستگی به آمریکا: سران کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه و آلمان در سال‌های اخیر به شدت بر رها شدن از قید وابستگی به آمریکا تاکید کرده‎اند. به نظر می‌رسد اظهارات مکرون مبنی بر مرگ مغزی ناتو با وجود موضع گیری‌های نه چندان جدی مخالف سران اروپایی با این عبارت، نشان دهنده تمایل جمعی کشورهای اروپایی برای رها شدن از این پیمان نظامی است. انتقاد ترامپ از کشورهای اروپایی در زمینه تامین هزینه‌های ناتو و اختلاف نظر آمریکا و اروپا در زمینه‌های دیگر که در موضوع توافق هسته‌ای ایران به اوج رسید، نشان می‌دهد اتحاد سنتی میان اروپا و آمریکا به واپسین نفس‌های خود رسیده است. در کنار این موضوع، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شکل گیری پیمان امنیت دسته جمعی جدیدی را ضروری می‌کند. از این رو ارتش اروپایی را باید دیگر نه به عنوان ایده‌ای دیرپا بر روی کاغذ بلکه گزینه‌ای جایگزین ناتو دانست.
- بی اعتماد شدن اروپا به آمریکا به ویژه در دوران ریاست جمهوری ترامپ به دلیل عدم پایبندی دولت وی به تعهدات و پیمان‌های بین المللی.
آنگلا مرکل نیز با اشاره به افزایش اختلافات شرق و غرب، گرایش‌های ناسیونالیستی و سیاست‌های حمایتی در سراسر جهان را سبب تقویت چشم انداز ملی و تشدید اختلافات دانسته است.
در ۹ نوامبر ۱۹۸۹ مرزبانان آلمان شرقی به دلیل ازدحام جمعیت دروازه‌ها را به سوی آلمان غربی گشوده و برای نخستین بار پس از ساخت این دیوار اجازه رفت آمد آزادانه را دادند.
این رویداد سبب اتحاد آلمان در سال ۱۹۹۰ شد. منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق روح الله زم تحولات لبنان برگزیت امانوئل مکرون آنگلا مرکل اروپا اتحادیه اروپا آمریکا ترامپ ارتش اروپایی روسیه ناتو آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۱۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مصر با کوچاندن فلسطینی ها به صحرای سینا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر امروز پنجشنبه در چهل و دومین سالگرد آزاد سازی صحرای سینا تاکید کرد: قاهره از ابتدا قاطعانه با کوچاندن فلسطینی‌ها به صحرای سینا و یا هر مکان دیگری و بیرون کردن آنها از سرزمینشان مخالف بوده است.

وی افزود: قاهره از ابتدا خواهان حمایت از آرمان فلسطین و امنیت ملی مصر بوده است. کشور ما به صورت گسترده برای تحقق آتش بس در نوار غزه و رساندن کمک‌های بشردوستانه به این باریکه با دیگران همکاری می‌کند.

السیسی اضافه کرد: تلاش‌های ما برای تشکیل کشور مستقل فلسطین با حاکمیت مستقل و دستیابی فلسطینی‌ها به حقوق مشروع خود ادامه دارد.

وی بیان کرد: مواردی که گفته شد اصول فعالیت‌ها و تلاش‌های مصر در راستای تحقق صلح و امنیت و ثبات در منطقه را تشکیل می‌دهند.

رئیس جمهور مصر پیشتر در سخنانی بیان کرده بود که در گفت‌وگو با مقامات کشورهای اروپایی بر ضرورت تحقق آتش‌بس فوری در غزه تاکید کرده است.

السیسی ادامه داد: من از مقامات کشورهای اروپایی خواستم که برای برقراری آتش‌بس فوری در نوار غزه بیش‌تر تلاش کنند.

کد خبر 6088561

دیگر خبرها

  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • مخالفت مصر با کوچاندن فلسطینی ها به صحرای سینا
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • پارلمان اروپایی قواعد سلاح برای غیرنظامیان را تشدید کرد