Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان ملل اعلام کرد، دبیرکل این نهاد بین المللی به شدت نگران وضعیت بولیوی است و از مردم این کشور می‌خواهد خویشتندار باشند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اوو مورالس، رئیس جمهوری بولیوی یکشنبه و پس از چند هفته درگیری و اعتراضات به نتایج انتخابات مورد مناقشه این کشور، کناره گیری کرد.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل در بیانیه‌ای به زبان اسپانیایی اعلام کرد، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به تمامی طرف‌های مرتبط در اعتراضات بولیوی تاکید کرد تا از خشونت اجتناب کرده، تنش را کاهش دهند و خویشتندار باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ۲۰ اکتبر ۲۰۱۹ و آغاز درگیری‌ها میان حامیان و مخالفان مورالس، سه تن کشته و بیش از ۱۰۰ تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.

در ادامه بیانیه آمده است، گوترش از تمامی مردم بولیوی می‌خواهد دنبال یک راه حل صلح آمیز برای بحران کنونی کشور باشند و برگزاری انتخاباتی شفاف و معتبر را تضمین کنند.

مورالس کمی پس از انتشار تحقیقات سازمان کشورهای آمریکایی درباره بی‌نظمی‌ها در شمارش آرای انتخابات اخیر ریاست جمهوری بولیوی از سمت خود کناره‌گیری کرد.

در همین حال، مورالس در توئیتی با اشاره به بازداشتش از سوی پلیس، این اقدام را "غیرقانونی" خواند و نوشت، منزلش از سوی گروه‌های خشن مورد حمله قرار گرفته است.

اما رئیس پلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد، هیچ حکمی برای دستگیری رئیس جمهوری برکنار شده بولیوی صادر نشده است.

واکنش آمریکای لاتین

دولت شیلی نیز نگرانی خود را بابت ایجاد اختلال در برگزاری انتخابت ریاست جمهوری بولیوی ابراز داشت و خواستار راه حلی صلح آمیز و مناسب شد.

نیکاراگوئه نیز در بیانیه‌ای "کودتا" در بولیوی را محکوم کرد که باعث شد تا مورالس از سمتش کناره‌گیری کند.

دولت دنیل اورتگا، رئیس جمهوری این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت نیکاراگوئه به شدت این "کودتا" را محکوم می‌کند. ما تاسف خود را بابت اقدامات فاشیستی که قوانین، قانون اساسی و بنیادگرایی را نقض کرده، اعلام می‌کنیم.

استعفای مورالس در بولیوی باعث ایجاد دو دستگی در میان کشورهای آمریکای لاتین شده است؛ دولت‌های راست گرای این منطقه چون کلمبیا و پرو از دولت بولیوی خواسته‌اند تا مطمئن شود که انتخابات جدید در این کشور قانونمند است. اما برزیل پا را فراتر گذاشته و سقوط مورالس را مورد استقبال قرار داده است.

نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا اما در حمایت از مورالس گفته است:‌ ما مراقب برادرمان، مورالس هستیم. ما باید برای دفاع از او اعلام همبستگی کنیم.

میگوئل دیاز کانل، رئیس جمهوری کوبا نیز از دیگر متحدان مورالس در توئیتی با وی اعلام همبستگی کرد و نوشت: جهان باید برای زندگی و آزادی مورالس بسیج شود.

 دولت مکزیک اما اقدام نظامی در بولیوی را رد کرده و گفت که نباید آن را "کودتا" خواند و اعلام کرد: اگر مورالس به دنبال پناهندگی باشد، دولت مکزیک می‌تواند چنین پیشنهادی بدهد.

رئیس جمهوری آرژانتین نیز گفت: شکست سازمانی و نهادها در بولیوی غیرقابل قبول است.

دولت برزیل نیز اعلام کرده که از گذار دموکراتیک در بولیوی حمایت می‌کند و اظهارنظرها درباره اینکه رویداد اتفاق افتاده در بولیوی یک "کودتا" بود را رد کرد.

وزیر خارجه برزیل در توئیتی نوشت: تقلب گسترده انتخاباتی باعث غیرمشروع شدن مورالس شد. برزیل از یک گذار دموکراتیک و بر اساس قانون اساسی حمایت می‌کند.

وزارت خارجه کلمبیا نیز از نهادهای دولتی و احزاب سیاسی بولیوی خواست تا در کنار یکدیگر به دنبال تضمین این باشند که مردم این کشور می‌توانند آزادانه نظرات خود را در انتخابات بیان کنند و خواستار برگزاری نشست شورای دائمی سازمان کشورهای آمریکایی برای بررسی اوضاع در بولیوی شد.

دولت پرو نیز خواستار احیای صلح در بولیوی و برگزاری انتخابات شفاف با کمک سازمان کشورهای آمریکایی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کودتا در بولیوی اوو مورالس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۲۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سپهر خلجی در گفت‌وگویی، درباره انتقادات نمایندگان مجلس به دولت درباره مسائل ارزی، گفت: من هم به خودمان به عنوان دولت و هم به فعالان حوزه سیاسی توصیه می‌کنم که مهم‌ترین مسئله ما حل مشکلات مردم است. اگر حرفی بزنیم که از درون آن اختلاف، التهاب، حاشیه و مانع برای خدمت به مردم ایجاد شود این حتماً امر برای هرکدام از طرفین ناپسند است.

بنابر روایت ایلنا، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با بیان این‌که مسئله امروز ما این است که درگیر یک جنگ بزرگ همه جانبه اقتصادی و فرهنگی با جبهه استکبار هستیم، تاکید کرد: همه باید این را درک کنند و هر حرفی که این جبهه را تضعیف کند، حتماً کار ناپسندی است. تمام تلاش دشمن ایجاد ضربه به اقتصاد برای فشار مردم است. حالا اگر حرفی بزنیم که به اهداف دشمن کمک کند حتماً این کار از هر جایی که باشد کار ناپسندی است. توصیه به خودم و همه هست ما نباید فرصتی را که می‌تواند در جهت خدمت به مردم صرف شود باید هم در این مسیر صرف شود، برای ایجاد مشکلات بگذاریم.

وی ادامه داد: مسائل ارزی در بانک مرکزی بسیار روشن است، بالاخره همه در سطوح مختلف دسترسی دارند. گزارش‌های بانک مرکزی وجود دارد و به صورت روزانه و مرتب در حال انتشار است. در واقع اقداماتی که برای تامین ارز بخش‌های مختلف صنعت، بهداشت و جهاد کشاورزی و برای بحث دارو انجام شده و در حال انتشار است، این‌ها چیزهای پنهانی نیست. این‌ها باید بالاخره به این آمارهای رسمی که منتشر می‌شود توجه کنند از آن طرف هم همه بدانند که ما درگیر یک جنگ اقتصادی با دشمن هستیم و باید همدیگر را کمک کنیم برای اینکه بتوانیم از این مرحله عبور کنیم.

خلجی در مورد علت انتقادات نمایندگان به دولت در روزهای پایانی عمر مجلس یازدهم، بیان کرد: حال ان‌شاالله که از روی دلسوزی است، ما برخی از مباحثی که مطرح می‌شود را از روی دغدغه می‌دانیم. منتها وقتی که همه ما دسترسی به مسئولین کشور در حوزه اقتصاد و بانک مرکزی داریم و گزارشات آنها هم به صورت مرتب منتشر می‌شود، بالاخره هنگامی که مشاهده می‌کنیم تورم ما بعد از سال‌ها که بالای ۴۰ درصد بوده است، امروز وارد کانال ۳۰ درصد می‌شود، این نشان می‌دهد یک جریانی، تیمی، مجموعه‌ای در حال برنامه‌ریزی هستند و تلاش می‌کنند و همه باید کمک کنیم موفق شوند و ان‌شاالله نقدها را دلسوزانه هم ما و بقیه طوری بیان کنیم که رضای خداوند درون آن باشد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900726

دیگر خبرها

  • واکنش ایران به ادعای مجدد کویت درباره میدان آرش
  • ویدئو/ واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی
  • علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده
  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • ببینید | واکنش متفاوت ۲ بازیگر زن به قضاوت‌های مردم درباره چهره‌شان
  • واکنش رئیس‌جمهور ونزوئلا به سرکوب دانشجویان آمریکا
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز