Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از روابط عمومی معاونت آموزش متوسطه، علیرضا کمرئی در اختتامیه شانزدهمین همایش ملی جایزه کیفیت که در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: آموزش و پرورش از معدود نهادها و دستگاه‌هایی است که محصول و نتایج آن عمیقا نیازمند کیفیت است، زیرا در صورت نبود کیفیت محصول آن را نمی‌شود از چرخه توزیع خارج کرد و آن را پس فرستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمرئی بیات کرد: امسال از بیش از 37 هزار واحد متوسطه، 34 هزار مدرسه با شرکت در فرایند خودارزیابی در سامانه هوشمند، تعالی دغدغه خود را نسبت به مقوله کیفیت نشان داده‌اند. سرانجام در مراحل ارزیابی بیرون 480 مدرسه ممتاز شناسایی شدند که در نهایت 158 مدرسه گواهینامه اهتمام دریافت خواهند کرد و امروز 33 مدرسه از 32 استان به نمایندگی از مدرسه برگزیده جایزه اهتمام به کیفیت را دریافت خواهند کرد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: خوشحالیم که در آموزش و پرورش این فرصت ایجاد شده تا مدراس کشور خود را در محک ارزیابی‌های بیرونی قرار دهند و نظارت برکیفیت را از مراجع بیرونی طالب شوند.

کمرئی گفت: در تعابیر مدیریتی نظام آموزشی معیارها یا استانداردها سطح مطلوب نشانگرهایی هستند که کیفیت ملاک را مشخص می‌کنند، تعیین قواعد یا ویژگی‌ها درمسیر استاندارد سازی فعالیت‌ها با هدف دست‌یابی به میزان مطلوبی از نظم و کیفیت در امور مدارس است و مانند هر واحد سازمانی دیگری مزایای به دنبال خواهد داشت که حداقل آن افزایش اثربخشی و کارایی عملکرد مدیران یا همان بهره‌وری است.

وی ادامه داد: در سیستم آموزشی فرآیندها و فعالیت‌ها باید استانداردسازی شود و منابع انسانی باید با بهره‌گیری از الگویی به شایستگی‌های لازم برای اجرای صحیح استانداردها و بلکه فراتر از آن دست یابد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: ضرورت کیفیت در آموزش و پرورش، به‌ویژه در مدارس ما را به سمت ابزاری بنام الگوی تعالی کشانده است تا به وسیله آن مدیریت مدارس کشور در جهت تعالی و بهتر شدن حرکت کند.

کمرئی با اشاره به مفاهیم بنیادین سرآمدی و اصولی که این الگو بر مبنای آن بنا شده است، گفت: نتیجه‌گرایی، مشتری‌محوری، رهبری و ثبات در مقاصد، مدیریت مبتنی برفرایندها، یادگیری- نوآوری و بهبود مستمر، توسعه مشارکت، توسعه شراکت ها برای ایجاد ارزش افزوده و مسئولیت اجتماعی، اصولی هستند که فهم از تعالی به درک واقعی این اصول وابسته است.

معاون آموزش متوسطه در بخش پایانی از سخنان خود به بازنگری در الگوی بومی تعالی مدیریت آموزشگاهی در دوره جدید اشاره کرد و افزود: برای افزایش کارآمدی این الگو درچند ماه گذشته به نقادی آن پرداختیم و براساس آسیب‌شناسی از الگو دریافتیم که باید روی نتایج آنچنان که بایسته است تکیه کنیم و شاخص‌های عملکردی را با نتایج پیوند بزنیم.

وی گفت: نباید از الگوی تعالی در حد یک ابزار ارزیابی عملکرد توقع داشت زیرا الگو به مراتب کارکردی فراتر از آن دارد ودر صورت بکارگیری درست آن در مدارس می‌تواند منشا تحولات چشمگیری در مدیریت و راهبری مدارس و تعالی آن شود.

در پایان این مراسم با همت سازمان استاندارد و انجمن مدیریت کیفیت ایران به 33 واحد آموزشی کشور گواهینامه اهتمام به کیفیت اهدا شد.

انتهای پیام/

31 / 31 علیرضا کمرئی آموزش و پرورش کیفیت پایدار جامعه نظارت کیفیت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آموزش و پرورش کیفیت پایدار جامعه نظارت کیفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۳۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: در طراحی سوالات امتحانات نهایی ارزشیابی از یادگیری مورد توجه است به طوری که دانش‌آموزان از حفظیات دور باشند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو محسن زارعی، معاون وزیر آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار داشت: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش وپرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

وی یادآور شد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یکباره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم. این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تاثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

زارعی یادآور شد: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

دیگر خبرها

  • افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۰۱ مدرسه در استان بوشهر
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است
  • تعدد مراکز نظارتی در وزارت علوم مطلوب نیست
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند