Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@09:11:47 GMT

میراث فرهنگی شناسنامه یک کشور است

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۳۷۵۶

میراث فرهنگی شناسنامه یک کشور است

ایسنا/مازندران یک کارشناس گردشگری معتقد است: میراث فرهنگی حکم شناسنامه کشور است یعنی اگر روزی شناسنامه خودمان را از دست دهیم، هویت خود را از دست داده‌ایم بنابراین با از دست دادن میراث فرهنگی، هویت کشور از بین خواهد رفت.

محمدرضا اورمزدی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ایران با ۸ هزار سال تاریخ و تمدن ۲۵۰۰ ساله یکی از کشورهای تاریخی جهان است که بیشترین تعداد آثار ثبت شده را در سازمان یونسکو دارد، اظهار کرد: ایران تقریبا بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار اثر تاریخی و بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار شی ثبت شده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: ایران در تعداد آثار یونسکو یک سر و گردن بالاتر از کشورهای دیگر است که در حوزه منطقه غرب آسیا و خاورمیانه قرار گرفته‌اند و این افتخار بزرگی برای کشورمان بوده که در زمینه شعر و ادبیات موسیقی هنر حرفی برای گفتن دارد.

این کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه برای ارزش‌گذاری میراث، کاری از طرف مسئولان صورت نگرفته که باعث مغفول ماندن آن شده است، گفت: وزارت میراث فرهنگی که حفاظت آثار فرهنگی را بر عهده دارد، یک وزارتخانه پژوهشی است یعنی نیازمند اهتمام جدی مسئولان در زمینه پژوهش میراث  بوده که متاسفانه به این بخش توجه  نشده است.

اورمزدی با اشاره به اینکه جاذبه‌ها به دو دسته طبیعی و تاریخی تقسیم می‌شوند، افزود: از این حیث جاذبه‌های تاریخی شامل تاریخی  فرهنگی و تاریخی تمدنی است که متاسفانه این جاذبه‌ها در حال از دست رفتن است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی مثل تحریم، اقتصاد تک محصولی و وابستگی نفت که در کشور وجود دارد اگر از آن‌ها رهایی پیدا کنیم، صنعت گردشگری امروز می‌تواند نجات بخش شود.

 میراث و گردشگری نیازمند یک طرح جامع  مدون هستند

این کارشناس گردشگری تاکید کرد: طرح جامع در گردشگری می‌تواند افق گردشگری کشور را تا چند دهه بررسی کند اما در ایران چشم اندازی در سال ۱۴۰۴ مطرح شد که آن هم فقط در حد شعار است در حالی که کشورهای همسایه مثل امارات و ترکیه در این امر خیلی راحت در جذب توریسم کسب درآمد می‌کنند.

اورمزدی عنوان کرد: به عنوان مثال کشور ترکیه با یک شهر تاریخی استانبول میزبان گردشگران زیادی است در حالی که ایران،  شهرهای تاریخی مثل اصفهان، شیراز، یزد و کرمان را دارد چراکه طرح جامع مدون گردشگری باید در این زمینه تحقق پیدا کند.

گردشگری نیازمند ذهن برنامه‌ریز است

وی با اشاره به اینکه معماری کهنی در جوار دریای خزر وجود دارد، یادآور شد: این معماری سنتی، بومی و جلگه‌ای می‌تواند در زمینه گردشگری موثر باشد به عنوان مثال چگونگی زندگی مردم در گذشته، آداب و سنن برای گردشگر جاذبه ساز است بنابراین در نیازمند ذهنی هستیم که بتواند برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و تدوین استراتژی را در دستور کار قرار دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سازمان جهانی گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۳۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند

سرهنگ محمدرضا زارعی گفت: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج مبنی بر حفاری غیرمجاز در منزل شخصی یکی از روستا‌های شهرستان قروه بررسی‌ها و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: با همراهی فرماندهی انتظامی بخش سریش‌آباد قروه، سرپرست اداره میراث‌فرهنگی قروه و یگان شهرستان و پس از بازدید از منزل شخصی، ٣ نفر با هویت بومی شناسایی و دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه خودرو کشف و ضبط شد، افزود: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض ٢ متر و عمق ١٥ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

 سرهنگ زارعی عنوان کرد: پرونده قضایی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

 شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ٠٨٧٣٣١٧٨٨٥٥ گزارش دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود