Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@21:58:48 GMT

دیابت هم می‌تواند زندگی را شیرین کند

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۶۹۶۵

دیابت هم می‌تواند زندگی را شیرین کند

رکاب‌زنی پنج استان کشور در چهار روز متوالی و از تهران تا پست اسکی خور استان البرز، کسب عنوان در رقابت‌های بوکس شمال غرب تهران، ثبت رکورد ۲۵۰ دقیقه صعود به قله توچال، شرکت در تورنمنت‌های دو و میدانی و ده‌ها فعالیت ورزشی و طبیعت گردی، پیمایش‌های طولانی و چندروزه، سفر در طبیعت و غارنوردی به همراه تسلط به زبان انگلیسی رزومه پر و پیمانی است که وقتی به آن نگاه می‌کنیم مطمئن می‌شویم که تنها یک انسان کاملا سالم می‌تواند آن را انجام دهد اما کافی است بدانیم همه اینها را جوانی به دست آورده که از کودکی با بیماری دیابت زندگی کرده تا فعالیت‌های موفق او برق امید را در چشمان هر بیمار دیگری روشن کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موفقیت‌ها همگی متعلق به جوان ۳۲ ساله‌ای به نام سامان برهمنی است که از سن پنج سالگی به دیابت مبتلا شده و همین بیماری را عامل اصلی در موفقیت‌های ورزشی خود می‌داند.

او می گوید: در سن ۶ سالگی وقتی در حین بازگشت از باشگاه ژیمناستیک حالش بد و به پزشک مراجعه می‌کند که با انجام آزمایشات مشخص می‌شود به دیابت نوع 1 مبتلا بوده که البته علایم این بیماری در بدن او از مدت‌ها پیش با تکرر ادرار و لاغرشدن، خود را نشان می‌داده است.

برهمنی که هم اکنون علاوه بر دوچرخه سواری، به صورت حرفه‌ای بوکس کار می‌کند، تاکید کرد: از چند سال پیش برنامه رکاب‌زنی دور استان‌های کشور را با هدف دیابت محدودیت نیست آغاز و تاکنون با دوچرخه به استان‌های تهران، البرز، گیلان و مازندران نیز سفر کرده‌ام.

وی که در تاسیسات صنعتی مشغول به کار است، اضافه کرد: همیشه فکر می‌کنم تنها عاملی که باعث شد تا از کودکی ورزش را در برنامه اصلی زندگی‌ام بگنجانم همین بیماری بوده تا جایی که اگر دیابت نبود شاید هیچ گاه به ورزش حرفه‌ای روی نمی‌آوردم.

این ورزشکار که ۵ ساعت در هفته به ورزش بوکس می‌پردازد، یادآور شد: گرچه پزشکان برخی ورزش‌ها را برای بیماران دیابتی منع می‌کنند اما ورزش باعث کنترل بیماریم شده تا جایی که مصرف انسولین من بسیار پایین‌تر از سایر بیمارانی است که به دیابت نوع 1 مبتلا هستند.

این جوان با سابقه ۲۷ ساله ابتلا به دیابت ادامه داد: دیابت نوع 1 آن است که در آن بدن فرد انسولین تولید نمی‌کند و به طور معمول نیز از سنین پایین آغاز شده و برخلاف دیابت نوع ۲ که یک بیماری اکتسابی به شمار می‌رود، بیشتر با رعایت نکردن رژیم غذایی اضافه وزن اتفاق می افتد.

 وی با بیان اینکه در طول تمام این سال‌ها به خاطر انجام فعالیت‌های ورزشی مستمر دچار مشکلات خاص بیماران دیابتی نشده، افزود: تنها مشکل نسبتا حادی که از نظر بیماری برایم به وجود آمد سه سال پیش مربوط به دفع نشدن پروتئین بدنم از سوی کلیه‌ها بود که این مساله نیز مورد درمان قرار گرفت.

برهمنی یکی از مشکلات بیماران دیابتی را تهیه انسولین و هزینه‌های دارویی آن دانست و اظهار داشت: امسال به علت وارداتی بودن انسولین سهمیه‌بندی این دارو آغاز شد و اکنون نسبت به گذشته انسولین کمیاب‌تر شده است.

وی افزود: در نگاه عموم جامعه دیابت یک بیماری سخت با عوارضی چون قطعی عضو، نابینایی و نارسایی قلبی و کلیوی است اما اگر دیابت به‌ درستی کنترل شود و فرد دیابتی نحوه‌ برخورد صحیح با این بیماری را آموزش ببیند، زندگی با آن سخت نیست بنابراین بیماران دیابتی نباید از ادامه زندگی با این بیماری ناامید شوند.

 به گفته پزشکان، مبتلایان به دیابت نوع 1 به طور معمول ۵ تا ۱۰ درصد از کل مبتلایان به دیابت را تشکیل می‌دهند.

این نوع دیابت، عارضه‌ای است که بر اثر از بین رفتن سلول‌های بتای لوزالمعده به وجود آمده و در نتیجه، بدن دیگر قادر به تولید انسولین نخواهد بود.

۱۸ تا ۲۴ آبان ماه به عنوان هفته دیابت با شعار از خانواده خود مراقبت کنید نامگذاری شده است.

برچسب‌ها استان قزوین بهداشت و درمان دیابت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان قزوین بهداشت و درمان دیابت استان قزوین بهداشت و درمان دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۶۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در پیام گرامیداشت روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی از اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات برای حمایت بیشتر از این بیماران سخن گفت.

متن پیام رئیس سازمان غذا و دارو

۱۸ اردیبهشت، روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی است بیماران تالاسمی هم جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند در گذشته دغدغه نظام سلامت افزایش طول عمر این عزیزان بیمار خاص بود اما امروز به فکر افزایش کیفیت زندگی و ارائه زندگی مطلوب با افزایش سطح بهداشت مانند همه هموطنان است.

تصویر امروزی بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس حتی برای بدبین‌ترین افراد نیز تردیدی از توانمندی عزیزان مبتلا به این بیماری‌ها باقی نگذاشته است.

جامعه امروز ایران به خوبی بر این موضوع آگاه است که با درمان مطلوب می‌توان از بیمار خاص، فردی پویا، قابل اعتماد و با انگیزه‌ای ساخت که صرفاً صفت بیمار خاص را در کوی و برزن زندگی به دنبال خود می‌کشد و بیماری از زندگی اش رخت بربسته است.

تعداد بیماران تالاسمی ماژور، سیکل سل و اینترمدیا شناسایی شده در کشور ما که شیوعش هم در آن یکسان نیست به حدود ۲۳ هزار نفر می‌رسد که در نوار ساحلی و در استان‌های حاشیه خلیج فارس و دریای خزر میزان ابتلاء به این بیماری معمولاً بیشتر است.

سازمان غذا و دارو همواره در تلاش است تا داروی بیماران تالاسمی را به نحوه مطلوب‌تری تأمین کند به طوری که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تأمین شد.

ما در تأمین داروهای تالاسمی تلاش می‌کنیم نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد.

همچنین امیدواریم در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوانیم حمایت‌های بیشتری از بیماران خاص داشته باشیم.

کد خبر 6098032 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای کمتر دیده شده ؛ از دست ندهید (+عکس)
  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای که نباید از دست بدهید
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت