Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-27@03:02:50 GMT

۱۴ نکته درباره چندهمسری از نگاه علی مطهری

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۷۲۶۷

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، علی مطهری، نماینده تهران در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داد درباره تعدد زوجات یا چند همسری گفت:
درباره تعدد زوجات یا چند همسری که اخیراً در رسانه‌ها مطرح شده است و برخی از بانوان درون دولت مانند سرکار خانم ابتکار نیز در رد آن اظهارنظر کرده‌اند، چند نکته قابل ذکر است:

۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تک همسری حالت طبیعی‌تر و بهتر است.

۲. چند همسری از حقوق زن است نه مرد.

۳. در اثر تلفات بیشتر مردان از زنان در اثر جنگها و حوادث ناشی از کار و این که مقاومت جنس ذکور در مقابل بیماریها از جنس اناث کمتر است، معمولاً در اجتماعات مختلف تعداد زنانِ در سنین ازدواج از مردانِ در سنین ازدواج بیشتر است و اگر این قانون را مردود بدانیم تعدادی از بانوان از حق تأهل که یک حق طبیعی است محروم می‌شوند.

۴. چند همسری برای هر مردی جایز نیست بلکه باید شرط عدالت، توانایی مالی و توانایی جسمی را داشته باشد. بسیاری از مردان که شرایط لازم را نداشته‌اند و اقدام به این کار کرده‌اند و مثلاً با اختیار کردن همسر دوم، همسر اول را فراموش کرده و حقوق او را ضایع کرده‌اند این حکم حکیمانه را بدنام کرده‌اند. اینها از ابتدا حق این کار را نداشته‌اند.

۵. مقصود از شرط عدالت، متساوی بودن محبت قلبی نسبت به زوجات نیست زیرا محبت قلبی یک امر اختیاری نیست.

۶. حکومت اسلامی می‌تواند در این موضوع دخالت کند و فقط به مردانی اجازه این کار را بدهد که شرایط آن را دارا هستند.

۷. این قانون برای حل مشکل افزون بودن زنان آماده ازدواج به مردان آماده ازدواج و در واقع برای حل یک معضل اجتماعی وضع شده و مردان و همسران اولی می‌توانند دست به این اقدام بزنند که فلسفه این قانون را می‌دانند و از سطح آگاهی خوبی از معارف اسلامی برخوردارند. در واقع برای برخی مردان واجد شرایط و همسران اولشان این موضوع یک تکلیف و به تعبیری واجب کفایی است.

۸. نباید چند همسری را هوسرانی تلقی کرد، زیرا در ازدواج، مرد تعهدات سنگینی را می‌پذیرد و اگر اهل هوسرانی باشد تن به ازدواج مجدد نمی‌دهد خصوصاً که معمولاً راه هوسرانی برای افراد متمول باز است.

۹. چندهمسری قبل از اسلام در دنیا از جمله ایران خودمان به شکل شدیدتری وجود داشته، اسلام آن را محدود و مقید کرد، محدود به چهار همسر و مقید به شرط عدالت و توانایی مالی و توانایی جسمی.

۱۰. اکنون نیز چند همسری در بسیاری از اجتماعات بشری عملاً وجود دارد و مردانی با چندین زن ارتباط جنسی دارند بدون آنکه تعهدات ازدواج را قبول کرده باشند. اسلام می‌گوید هرگونه ارتباط جنسی مرد با زن باید با قبول تعهدات و صرفاً در چارچوب ازدواج باشد.

۱۱. مسئله چندهمسری چیزی نیست که برای آن کارگاه ترویج درست کنیم و همه مردان را به آن ترغیب نماییم، بلکه باید به طور طبیعی مردانی که شرایط آن را دارند و از طرفی همسرانی دارند که فلسفه این حکم را می‌دانند که برای حل یک معضل اجتماعی است، به تکلیف خود عمل کنند و حکومت اسلامی نیز می‌تواند در تشخیص صلاحیت آن مردان دخالت کند.

۱۲. اگر روشنفکری کنیم و این حکم را نپذیریم زنانی که از حق تأهل محروم شده‌اند از جامعه انتقام می‌گیرند و در بسیاری از خانواده‌ها اختلال ایجاد می‌کنند.

۱۳. افرادی که قبول این حکم برایشان سنگین است با مقیاس فردی می‌سنجند نه با مقیاس اجتماع. اینها بگویند قبولش برای من سخت است ولی حکم اسلام را زیر سؤال نبرند یا توجیه نکنند که مثلاً این حکم مربوط به جامعه آن روز است و دنیای مدرن نمی‌پذیرد. اتفاقاً بشر امروز بیشتر از بشر دیروز به این حکم نیازمند است.

۱۴. کسانی را که علاقه‌مند هستند اطلاعات بیشتری درباره فلسفه تعدد زوجات پیدا کنند به کتاب «نظام حقوق زن در اسلام» اثر استاد شهید آیت‌الله مطهری ارجاع می‌دهم. همچنین کتاب دیگری از ایشان به نام «نظام خانوادگی اسلام» که ظرف ده روز آینده از طرف انتشارات صدرا از چاپ خارج می‌شود.
 

ایسنا

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: چندهمسری علی مطهری مردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۷۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکته حائز اهمیت در حمله کوادکوپترهایی که به سخره گرفته شدند

محمدحسین واحدی؛  حتی خود صدا و سیما نیز در گزارش خود گفت که این کواد کوپتر‌ها از داخل شروع به پرواز و حمله کردند، تا بتوانند حواس پدافندهای ایرانی را پرت کنند و  حمله اصلی خود را به خوبی شکل بدهند؛ که به یاری خدا آن طور که می‌خواهند نتوانستند و طبق گفته رسانه‌های عراقی ۶ تا از موشک‌های آن‌ها در عراق رهگیری و ساقط شدند. علاوه بر این آن کواد کوپتر‌ها هم در آسمان اصفهان توسط پدافند سپاه نابود شدند.

اما با این حال چیزی که بیش از همه ذهن من را مغشوش کرده به پرواز  این کواد کوپتر‌ها از داخل ایران است. برد این کواد کوپتر‌ها از یک کیلومتر فراتر نمی‌رود یعنی اینکه از داخل مرکز ایران به پرواز در آمده اند نه اینکه از شهر‌های مرزی شروع به پرواز کرده باشند. پرسشی که اینجا مطرح می‌شود این است که چه کسی یا چه گروه‌هایی این‌ها را از داخل ایران به پرواز در آورده اند و اینکه چطور به داخل ایران این افراد مخرب صهیونیست نفوذ کرده اند.

این نکته‌ای که ما باید در نظر داشته باشیم، این جریان نفوذ همیشه پاشنه آشیل ما بوده در طول تاریخ و باید از این نظر کشور را آسیب شناسی کرد. تا بتوانیم تمام این ریشه جریان‌های نفوذی را در داخل خشک و نابود کنیم. تا اینکه این‌ها را به مسخره بگیریم و کم اهمیت جلوه بدهیم.

همین بی اهمیتی‌ها و مسخره گرفتن‌ها باعث می‌شود که ما از‌جریان نفوذ غافل بشویم. علاوه بر این نیرو‌های اطلاعاتی و امنیتی ما باید سعی کنند بیشترین تمرکز خود را به جریان نفوذ و عملکرد دیگر کشور‌های متخاصم بگذارند، تا بهتر بتوانند آن‌ها را شناسایی کنند. البته سیستم‌های اطلاعاتی مانند موساد بیشتر از پروکسی یعنی افراد داخل آن کشور‌ نیروی اطلاعاتی جذب می‌کند. هرگز موساد و سازمان‌های اطلاعاتی قدرتمند مانند سیا از نیرو‌های خود زیاد بهره نمی‌گیرند، تا موفق‌تر بتوانند نفوذ کنند.

دیگر خبرها

  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • آخرین خبرها از سیلاب زیرکوه/کنکوری ها با کمک ارتش به آزمون رسیدند
  • دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد را کاهش دهند
  • نکته حائز اهمیت در حمله کوادکوپترهایی که به سخره گرفته شدند
  • یک نکته عجیب در عکس‌های جدید تتلو در دادگاه
  • توزیع اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد مبنای منطقی ندارد
  • حدادی: به واگذاری پرسپولیس به ۶ بانک خوش‌بین هستم
  • راهنمای خرید چرخ خیاطی (8 نکته‌ای که باید بدانید)
  • مقاومت اسطوره‌ای ۲۰۰ روزه و چند نکته درباره سخنان ابوعبیده