Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - فائزه مومنی؛ مهدی صالحی مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بحث ساماندهی نمای ساختمان‌ها بارها در صحن شورای شهر و شهرداری مطرح شده اما در نهایت به نتیجه مطلوبی منتج نشده است به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: پیش از مصوبه بهمن‌ماه 97 شورای شهر تهران، رسیدگی به این موضوع به صورت بخشنامه داخلی معاونت شهرسازی و معماری بود اما از سال 98 به استناد مصوبه 97 اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه قطعا این مصوبه بر اصلاح نماهای ساختمانی تاثیرگذار خواهد بود، گفت: ما نما را رها کرده بودیم و هر کس هر نمایی که می خواست اجرا می‌کرد. این رها شدگی صفر تا صد بود. از اول دوره‌ای که ساخت و ساز در کشور داشتیم تا سال 1392 این موضوع رها شده بود.

صالحی اضافه کرد: اگر کسی می‌خواست هر نمایی با هر شکل و شمایلی بسازد می‌توانست کار کند و می‌گفت خانه خودم است و هر جور بخواهم آن را می‌سازم. امروز می‌گوییم نمای تو مال خودت نیست و متعلق به شهر است.

مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه نمی‌توانیم توجه به نمای ساختمان‌ها را رها کنیم، اظهار کرد: باید برای از این به بعد ساختمان‌ها تصمیم بگیریم و طی یک فرایند، گذشته را اصلاح کنیم. فعلا ساختمان‌هایی که در حال ساخت هستند را کنترل می‌کنیم و پس از آن به سراغ ساختمان‌های ساخته شده می‌رویم.

وی ادامه داد: ساختمان‌های قدیمی مجبور به اصلاح هستند زیرا هیچ ساختمانی نمای سی سال پیش خود را حفظ نکرده و همه به مرور زمان نیاز به بازسازی دارند. اگر بازسازی‌ها را در چارچوب اصلاح نما ببریم به مرور نمای همه ساختمان‌ها اصلاح می‌شود.  

صالحی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا تهران بر خلاف برخی شهرهای بزرگ دنیا معماری ویژه خود که باعث جذب گردشگر می‌شود را ندارد، گفت: باید پیوست طرح تفصیلی و جامع ما یکی از اسناد موضعی و موضوعی سطح سوم طرح های شهری به عنوان طراحی شهری معابر خاص باشد.

او اضافه کرد: برای معابر ویژه‌امان مثل خیابان ولیعصر، شریعتی، انقلاب، کارگر و دیگر خیابان‌هایی که معروف و شناخته شده هستند، باید سند تهیه کنیم، ذیل کمیته نما قرار دهیم و این کمیته با توجه به آنها نما و ساخت و ساز را مدیریت کند. این خیابان‌ها باید یک سند هدایت توسعه داشته باشند.

صالحی با بیان اینکه تاکنون چنین سندی نداشتیم اما تهیه آن را در دستور کار قرار دادیم، گفت: باید این اسناد ظرف دو یا سه سال تهیه شده و در دستور کار برای کنترل قرار گیرد. نکته این است که معابر خاص ما چون اسناد هدایت توسعه ندارند بعضا دچار اعمال سلیقه می‌شوند؛ مثلا عضو کمیته را عوض می‌کنیم ممکن است ماهیت کمیته تغییراتی کند. این نشان می دهد که در کمیته علی الرغم این که از اساتید دانشگاه استفاده می‌کنیم، هفت نفر عضو دارد و سعی کردیم با این تعداد اعمال سلیقه را کاهش دهیم، ولی باز هم به طور کامل جواب نمی‌دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شهرداری تهران شهرسازی نمای ساختمان نمای شهری مهدی صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۸۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم

استاندار هرمزگان نگرانی مهمی که در مسیر توسعه وجود دارد را لطمه دیدن فرهنگ و هویت تاریخی و بومی استان برشمرد و گفت: نگران هستیم که توسعه صنعتی خدشه‌ای به هویت، فرهنگ و معماری بومی و در کنار آن به محیط زیست استان وارد کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مهدی دوستی استاندار هرمزگان ظهر امروز در دیدار با معتمدان و فعالان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بندر کنگ با شمردن زیبایی‌های بصری و تاریخی این شهر اظهار داشت: بندر کنگ نماد و تبلور زیبایی و هنر سنتی مردم هرمزگان است و تصویری که از این بندر و مردمان شریف آن به ذهن می رسد همدلی، انصاف، تعادل، زیبایی و تاریخ عمیق منطقه است. 

وی با اشاره به اینکه استان هرمزگان به سرعت در مسیر صنعتی شدن و توسعه قرار گرفته است، افزود: در استان طرح‌های صنعتی و پالایشگاهی متنوعی از جمله در حوزه فولاد آغاز شده که در سالیان آتی سبب توسعه صنعتی استان خواهد شد. 

استاندار هرمزگان نگرانی مهمی که در مسیر توسعه وجود دارد را لطمه دیدن فرهنگ و هویت تاریخی و بومی استان برشمرد و افزود: نگران هستیم که توسعه صنعتی خدشه‌ای به هویت، فرهنگ و معماری بومی و در کنار آن به محیط زیست استان وارد کند که سعی داریم با طرح‌های درختکاری، کنترل و ساماندهی فاضلاب و انتقال پساب شهر بندرعباس در مسیر صیانت از محیط زیست گام برداریم.

وی تربیت نیروی انسانی را وجه مهم توسعه پایدار دانست و گفت: احداث دانشکده پزشکی درشرق و غرب، راه‌اندازی28 هنرستان جوار صنایع و هنرستان انرژی اتمی در حوزه صیانت از نیروی انسانی اجرا شده تا نگرانی‌ها در این حوزه‌ها کاهش یابد. 

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، هویت و فرهنگ را شاخص غالب در خلق مزیت‌ها برشمرد و گفت: در هر مسئله‌ای مردم پای‌کار بوده‌اند اتفاقات مهمی رقم خورده و شما مردم فهیم بندر کنگ از فرهنگ و معماری خاص منطقه صیانت کرده‌ و عاشقانه هوای هویت و معماری بومی را داشته‌اید که بسیار قابل تقدیر است و لازم است که در فرهنگ و معماری بندرکنگ بعنوان «نماد» معرفی شود.

وی بر ایجاد کمیته تخصصی برای بندر کنگ تاکید کرد و اظهار داشت: موارد مطرح شده شما بررسی و در خرداد ماه جلسه‌ای به منظور تصمیم‌گیری در بندرکنگ برگزار می کنیم تا بتوانیم نقشه راه توسعه را شهر ترسیم و بر مزیت‌هایی همچون گردشگری، تجارت و شیلات شهر تمرکز کرده و زنجیره‌های ارزش بر روی این مزیت‌ها تعریف کنیم. 

 دوستی با تاکید بر اینکه نیاز است از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه سرمایه گذاری در این شهر استفاده شود افزود: پیشنهاد می کنم همایش سرمایه گذاری ویژه بندرکنگ برگزار و در آن از سرمایه گذاران و علاقمندان به فعالیت در حوزه‌های مختلف اقتصادی دعوت شود تا با مزیت‌های نسبی و ظرفیت‌های منطقه بهتر آشنا شوند. 

استاندار هرمزگان در پایان با قدردانی از زحمات ایوب زارعی و همه دغدغه ‌مندان بندرکنگ، گفت: برای طرح بندرگاه چندمنظوره ارائه شده منابع مالی و تسهیلات در نظر گرفته می شود. 

گفتنی است در این جلسه جمعی از معتمدان و فعالان حوزه‌های مختلف سیاسی ،اقتصادی و اجتماعی بندرکنگ در کنار مسئولان شهرستان بندرلنگه در سخنانی مطالبات و درخواست‌های مردم از استاندار هرمزگان را مطرح کردند.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) پروانه لکه دار واریا از نمای نزدیک
  • پروانه‌ لکه‌ دار واریا از نمای نزدیک(عکس)
  • تصاویر آخرالزمانی از طوفان سیاه در چین؛ تورنادو از نمای نزدیک!
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • تعرفه شستشوی نما ساختمان ۱۴۰۳
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • بارسلونا؛ خواهرخوانده‌ای با شاهکارهای معماری برای اصفهان
  • نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد