Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مصطفی یغمائیان اظهار کرد: سیاه چادر ایل سنگسری به دلیل برخورداری از ویژگی‌های نهفته در تکنیک بافت پارچه، فرم و نحوه برپایی منحصر به فرد سیاه چادر، زیبایی، سلیقه در طراحی سنتی داخلی، جادار بودن، صلابت و ابهت و در نهایت حس زیبای طبیعت دوستی آن باعث شده عشایر ایل سنگسری همچنان از آن استفاده کنند و این اثر در ردیف آثار ملی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: استفاده از گوت در بین ایل سنگسری از دیرباز معمول بوده، چرا که راحت‌ترین و در دست‌ترین سرپناه انسان به عنوان سایه سار در برابر گرما و سرپناه در برابر باران و باد بوده و در هنگام جابجایی هم به آسانی جمع شده و در مکان مناسب دیگر، دوباره برافراشته می‌شود.

یغمائیان افزود: ایل سنگسری به دلیل توقف سه ماهه و ثابت در ییلاق و نبود نیاز به جابجایی خانوار عشایر، اقدام به توسعه گوت یا سیاه چادر با مساحتی بیش از ۱۲۰ تا ۱۵۰ متر مربع کرده است و از این رو از بزرگترین سیاه چادرهای مورد استفاده عشایر در ایران و جهان محسوب می‌شود.

وی گفت: اگر چه همه عشایر از موی بز به عنوان سیاه چادر استفاده می‌کنند، ولی گوت به لحاظ ساختار و نحوه قرار گرفتن بافت پارچه در کنار هم، با همه سیاه چادرهای عشایر کشور متفاوت است و طراحی ویژه و منحصر بفرد آن باعث می‌شود که دارای ابهت، ایستایی بوده و مقاومت قابل توجه ای در برابر باد و باران داشته باشد.

وی افزود: معماری به کار رفته در سازه‌های درون سیاه چادر تلفیقی از هنر و باورهای دینی در ادوار مختلف تاریخ ایل و الهامات طبیعی است و به باور بسیاری از پژوهشگران حوزه زندگی عشایری، سکونت‌گاه‌های سنگسری در بین ایلات مختلف کشور از با سلیقه‌ترین و زیباترین‌ها است.

یغمائیان با اشاره به اینکه فضای داخلی سیاه چادرها معمولاً محدود و بیشتر برای اقامت موقت و نیمه موقت طراحی و ساخته می‌شوند، گفت: اما گوت یا سیاه چادر عشایر ایل سنگسری، خانه باغی وسیع و زیباست که گشت و گذار در اوقات فراغت، استراحت و راحتی در هنگام آرمیدن و امنیت را همواره در پناه خویش ممکن می‌سازد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: هر گوت سنگسری دارای فضاهای ویژه ای برای پذیرایی از میهمان، آرامش و استراحت خانواده، فضای کار و فرآوری محصولات، استحمام و بهداشت عمومی خانوار و نیز فضاهایی برای ذخیره سازی آذوقه و انبار است.

کد خبر 462616 برچسب‌ها عشایر استان سمنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: عشایر استان سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۸۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، حاتم شکری گفت: در این طرح مادران خانه‌دار ساکن در مناطق روستایی و عشایری دارای سه فرزند و بیشتر که تاریخ تولد فرزند سوم آنها فروردین ماه ۱۳۹۶ به بعد باشد به شکل رایگان و کمک ۱۰۰ درصدی دولت بیمه می‌شوند و از مزایای بیمه و بازنشستگی آن برخوردار خواهند شد.

او تأکید کرد: از ابتدای طرح تاکنون ۱۰هزار نفر از مادران خانه‌دار داری سه فرزند و بیشتر روستایی و عشایری پیش ثبت نام نزد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر انجام داده‌اند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان افزود: همه مادران واجد شرایط طرح می‌توانند با مراجعه به ۵۲ موسسه کارگزاری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر استان همدان اقدام به پیش ثبت‌نام کنند.

دیگر خبرها

  • اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان
  • ممنوعیت ورود عشایر به شهرستان فریدونشهر تا پایان اردیبهشت
  • عشایر نقش پررنگی در تحقق شعار سال دارند