Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@15:56:40 GMT

نام‌آوران؛ دومین مخزن بزرگ نفتی ایران

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۰۷۵۰

نام‌آوران؛ دومین مخزن بزرگ نفتی ایران

خبرگزاری آریا -
**کارشناسان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران موفق به کشف مخزن نفتی جدیدی در استان خوزستان شده‌اند؛ مخزنی که 22 میلیارد بشکه بر حجم ذخایر نفت درجا و 2.2 میلیارد بشکه (با احتساب ضریب بازیافت 10 درصد) بر حجم ذخایر نفت قابل استحصال کشور افزوده و با در نظر گرفتن اکتشاف‌های پیشین در این ناحیه، در مجموع 53.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 میلیارد بشکه نفت درجا در خود ذخیره کرده است. خبر این کشف نفتی را رئیس‌جمهوری دیروز (دوشنبه، 19 آبان‌ماه) در اجتماع مردم در میدان امیرچخماق شهر یزد اعلام کرد و بیژن زنگنه، وزیر نفت هم امروز در مراسمی با حضور خبرنگاران، درباره جزئیات این کشف توضیحاتی ارائه داد.
** وزیر نفت در توضیحات خود، نام مخزن را «نام‌آوران» خواند و ضمن برشمردن ویژگی‌های این مخزن، درباره ذخیره نفت درجای آن گفت «تا اینجا حدود 53 میلیارد بشکه؛ احتمال گسترش این مخزن به سمت جنوب غربی و جنوب شرقی به‌طور قابل توجه وجود دارد». مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هم اعلام کرده مطالعات اکتشافی در این منطقه با هدف گسترش لایه مخزنی نام‌آوران در سه جبهه جنوبی، شرقی و غربی ادامه دارد و به این منظور، حفاری چاه‌های اکتشافی دیگری در برنامه قرار می‌گیرد.
**مخزن نام‌آوران با وسعت 2 هزار و 400 کیلومتر مربع در گستره‌ای به طول 130 کیلومتر و عرض 50 کیلومتر، در جنوب و غرب شهر اهواز، در دو طرف رودخانه کارون و در میان میدان‌های نفتی منصوری، آبتیمور، سوسنگرد، جفیر، سپهر و دارخوین قرار دارد و ضخامت و عمق این لایه مخزنی به ترتیب به‌طور میانگین 80 متر و 3100 متر اعلام شده است. حفاری چاه‌های اکتشافی-تحدیدی آرمان، منصوری غربی و سپهر شرقی، همچنین استفاده از اطلاعات چاه 53 آبتیمور هم از جمله فعالیت‌های مقدماتی اکتشاف برای رسیدن به این مخزن بوده است.
**مخزن نام‌آوران به عنوان دومین مخزن بزرگ نفتی تاریخ ایران معرفی شده است. در راس فهرست کشفیات بزرگ نفتی کشور، گچساران-لایه آسماری با 54 میلیارد بشکه ذخیره نفت درجا قرار دارد و پس از نام‌آوران-لایه ایلام نیز مارون-لایه آسماری با 40.5 میلیارد بشکه و آزادگان-لایه سروک با حدود 40 میلیارد بشکه ذخیره نفت درجا در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. نفت در خاک ایران بیداد می‌کند؛ اما ثمربخشی این اعداد و ارقام کلان را زمانی می‌توان شاهد بود که نخست، شرایط برای تولید و توسعه مهیا بوده و دوم، مقدار ضریب بازیافت مخازن اعدادی قابل دفاع باشد. بنابراین برای نمونه زمانی که از 40 میلیارد بشکه نفت درجای آزادگان حرف می‌زنیم، خوب است به خودمان یادآوری کنیم ضریب بازیافت لایه سروک این میدان تنها حدود پنج درصد است.
**در شرح کشف اخیر نفتی، نباید از کنار تغییر رویکرد اکتشافی شرکت ملی نفت ایران و توجه مدیریت اکتشاف این شرکت به نگرش یکپارچه به جای نگاه‎های بخشی و روی آوردن به روش‌های جدید مبتنی بر تله‌های ترکیبی و چینه‌ای بی‎تفاوت گذشت. امروز در حاشیه مراسم اعلام جزئیات کشف جدید نفتی، از اطلس اکتشافات میدان‌های نفت و گاز ایران در چهار دهه پس از انقلاب اسلامی هم رونمایی شد. مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت «در این چهار دهه در مجموع 73 میدان مشتمل بر 36 میدان نفتی و 37 میدان گازی کشف شده؛ تمام نفت برداشت شده در این چهل سال با اکتشاف‌های انجام شده جایگزین شده و در بخش گاز نیز ذخایر کنونی معادل هشت برابر میزان ذخایر گاز کشور در ابتدای انقلاب است».
**زنگنه که به زعم برخی منتقدانش با سرمایه‌های انسانی بی‌توجه است، از کارکنان تلاشگر و گمنام صنعت نفت به عنوان نام‌آوران کشور یاد کرد: «"نام‌آوران" به عنوان نام این مخزن انتخاب شد؛ به پاس خدمات همه انسان‌های شریفی که در گوشه و کنار این سرزمین بدون توقع و چشمداشت به خدمت به میهن مشغولند؛ به ویژه کارکنان اکتشاف که نام‌آوران حقیقی اما گمنام کشورند. جا دارد در برابر خدمات همه همکارانی که در شرایط سخت در بخش‌های مختلف صنعت نفت اعم از دریا، اکتشاف، حفاری، واحدهای بهره‌برداری و ... کار می‌کنند سر تعظیم فرو بیاوریم. نام‌آوران به معنای واقعی همین گمنامان افتخارآفرین ملت ایران هستند».
**مراسم اعلام جزئیات کشف نفتی جدید با تلاوت آیاتی از سوره احزاب آغاز شد که وزیر نفت هم در ابتدای سخنانش بعضی از آن آیات را تکرار کرد. لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا؛ وَلَمَّا رَأَی الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَٰذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ و َرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ ۚ وَمَا زَادَهُمْ إِلَّا إِیمَانًا وَتَسْلِیمًا (یقیناً برای شما در [روش و رفتار] پیامبر خدا الگوی نیکویی است برای کسی که همواره به خدا و روز قیامت امید دارد و خدا را بسیار یاد می‌کند. هنگامی که مؤمنان [در جنگ خندق] گروه‌های دشمن را دیدند، گفتند این است آنچه خدا و پیامبرش به ما وعده داده‌اند. خدا و پیامبرش راست گفته‌اند و [جنگ] جز بر ایمان و تسلیم آنان نیفزود).
هانیه موحد

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۰۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ عباس غریبی در بازدید از سایت ۲ پایانه میعانات گاز پارس جنوبی در منطقه کنگان با اشاره به توان متخصصان داخلی اظهار داشت: به همت و تلاش متخصصان شرکت پایانه‌های نفتی ایران سیستم تله‌متری گوی شناور شماره ۴ پایانه میعانات گازی پارس جنوبی (منطقه کنگان) تعمیر و در سرویس قرار گرفت.

وی با بیان این که وظیفه ۱۰۰ درصد صادرات میعانات گازی تولیدی در منطقه پارس جنوبی بر عهده شرکت پایانه‌های نفتی ایران است، افزود: باید با بروزرسانی تجهیزات، تعمیر، بازسازی و ایمن سازی فرایند بارگیری و صادرات در مسیر ارتقاء شاخص‌های ایمنی گام برداریم.

غریبی به تلاش شبانه روزی متخصصان در این شرکت اشاره کرد و با تاکید بر اعتماد به تجارب و تخصص کارشناسان داخلی اظهار داشت: متخصصان شرکت پایانه‌ها نفتی ایران با تلاش و همت بالای خود موفق شدند مشکلات سیستم تله‌متری گوی شناور که نقش مهمی در ایمن سازی فرایند بارگیری میعانات گازی به کشتی‌ها دارد را رفع کرده و در سرویس عملیاتی قرار بدهند.

وی با بیان این که هم اکنون این سامانه در مدار قرار گرفته است، افزود: اکنون اطلاعات مربوط به وضعیت شیر‌های کنترلی منتهی به گوی شناور به صورت آنلاین در اتاق کنترل ساحل قابل مشاهده بوده و در صورت بروز مشکل در فرایند بارگیری این سامانه می‌تواند ضمن توقف خودکار بارگیری، از بروز هرگونه حادثه‌ای که منجر به خسارت شود، جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی: اقدام‌های فرهنگی باید امیدآفرین باشد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • رونمایی از پهپاد چینی در بغداد؛ رقابت پکن و واشنگتن در منطقه
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • دومین اجتماع بزرگ مردمی منطقه ۲۲ برگزار می‌شود
  • اقدامات فرهنگی باید باعث امیدآفرینی در جامعه شود
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد