Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@07:47:05 GMT

آیین بزرگداشت درگذشت اعظم طالقانی درقم برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۲۳۴۱

آیین بزرگداشت درگذشت اعظم طالقانی درقم برگزار شد

در آیین که آیات سید حسین موسوی تبریزی دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه، اسدالله بیات زنجانی و سید محمد جواد علوی بروجردی از اساتید حوزه علمیه و بهرام سرمست استاندار قم  حضور داشتند، یاد و نام آن بانوی مبارز و انقلابی گرامی داشته شد.

در این آیین عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه با تجلیل از جایگاه والا و مقام شامخ بنیانگذار فقید جامعه زنان انقلاب او را یک بانوی قرآن پژوه، اصلاح اندیش، شجاع، دلیر و آزاد زن توصیف کرد و اظهار داشت: نام آیت الله طالقانی و دختر بزرگوارش از قبل از پیروزی انقلاب همواره با تلاش و جهاد و فداکاری و مهمتر از آن راستی و اخلاص و بشر دوستی و انسان نوازی همراه بوده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام و المسلمین علی کرمی بیان داشت: بانو طالقانی آموزگار و قرآن پژوه بود و یکی از کارهای آن این بود که تفسیر ابوذر زمان مرحوم آیت الله طالقانی را با همکاری علما و فضلا اصلاح و ویرایش کرد.

وی نوشته ها و مقاله‌های آن بانوی بزرگ در نشریه ها و مجله‌هایی مانند پیام هاجر و پیام ابراهیم را مورد توجه قرار داد و گفت: حرف درست زدن خیلی سخت است و سخت تر از آن درست عمل کردن می‌باشد، ولی این بانوی بزرگ در این راه موفق بود.

کرمی گفت: یکی از کارهایی که این بانوی بزرگ در دوران عمر با برکت خود انجام داد این بود که مادر یتیمان بود، و بواسطه اعتمادی که به او بود، امکانات و پول و ذخایری به او می رسید اما به جای سپردن در بانکها و سرمایه انباشتن، خرج یتیمان و خانواده های بی سرپرست می‌کرد.

عضو مجمع مدرسین حوزه خاطرنشان کرد: این خانم هم پیش از انقلاب عدالتخواه و آزادی خواه و حق طلب بود و هم پس از پیروزی انقلاب این رویه را ادامه داد.

وی گفت: هم خودش و هم پدربزرگوارش که امام راحل او را به ابوذر زمان تعبیر کردند، در تمام زندگی بشردوستانه زیستند.

طاهره طالقانی خواهر اعظم طالقانی نیز در این آیین آن مرحومه را پرتوان و پرامید و پر انگیزه دانست و گفت: خواهرم سعی کرد کار فرهنگی و آگاهی بخشی را هیچ وقت ترک نکند و لحظه ای از پای ننشیند، حتی اگر زندگی شخصی و خانوادگی او تحت الشعاع کارها و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی او قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه اعظم طالقانی دارای انگیزه و امید بسیار زیادی بود، افزود: هیج وقت دچار ناامیدی و یاس نمیشد و کارها را تا رسیدن به هدف ادامه می‌داد.

طاهره طالقانی تصریح کرد: خواهرم معتقد بود اگر امر به معروف و نهی از منکر و همچنین عدالت ترک شود و مورد بی توجهی قرار گیرد، جامعه به سمت قهقرا می رود و روال عادی خود را طی نخواهد کرد.

وی بیان کرد: باید این دو پیام را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم، و راه او را ادامه دهیم.

 در حاشیه این آیین نمایشگاه عکسی از زندگی سیاسی و مبارزاتی اعظم طالقانی تحت عنوان ۶۰ سال تلاش برای زیست مسلمانی برپا شد.

سیده اعظم اعلایی طالقانی در سال ۱۳۲۲ در تهران متولد شد.

وی از مبارزان و زندانیان سیاسی دوران ستم شاهی و همچنین نماینده نخستین دوره مجلس شورای اسلامی بود و در سال‌های پس از انقلاب، فعالیت های گسترده‌ای در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و مطبوعاتی داشت.

سرانجام این بانوی مجاهد پس از مدتی بیماری شامگاه هشتم‌ آبان ماه جاری در یکی از بیمارستان‌های تهران دارفانی را وداع گفت و در جوار مزار پدرش، آیت الله سید محمود طالقانی در بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد.

برچسب‌ها حوزه علميه قم فرهنگی اعظم طالقانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه قم فرهنگی اعظم طالقانی حوزه علميه قم فرهنگی اعظم طالقانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی

به گزارش خبرنگار مهر، نشست "بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه دکتر محمدباقر وثوقی" روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ به همت گروه تاریخ و باستان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری گروه تاریخ دانشگاه تهران و انجمن ایرانی تاریخ، در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی با حضور اساتید دانشگاه و بزرگان تاریخ و جغرافیا برگزار شد.

پیشنهاد روز ملی خلیج فارس
منصور صفت گل از اساتید دانشگاه و سخنران این مراسم گفت: روز ملی خلیج فارس، به پیشنهاد محمدباقر وثوقی وارد تقویم ایران شده است. ما این افتخار را داشتیم که برای اولین بار رشته مطالعات خلیج فارس را بنیانگذاری کنیم که موسس آن وثوقی بود. او سهم بزرگی در زمینه مطالعات خلیج فارس مبتنی بر منابع ایرانی دارد. برای بنده افتخار بزرگی است که مجال پیدا کردم پیرامون شایستگی ها و فضایل علمی محمدباقر وثوقی و همچنین روز ملی خلیج فارس سخن بگویم. او فرزند شایسته لارستان بزرگ و فرزانه ای ایران مدار است. هر جا نامی از تحقیقات خلیج فارس می آید، نام وثوقی می درخشد و این برای ما افتخار است.

تجلیل از دانشمند پر آوازه و نستوه در حوزه مطالعات خلیج فارس
شهرام یوسفی فرد سخنران دیگر این مراسم اظهار داشت: خرسندیم که در مراسمی که با روز خلیج فارس تقارن دارد، از یک دانشمند پر آوازه و نستوه در حوزه مطالعات خلیج فارس تجلیل می شود. هماهنگی برای به سرانجام رساندن این ارج نامه، هم کاری بسیار شیرین بود و هم دشوار. موفق شدیم مجموعه مقالاتی را آماده کنیم و با هر استادی هم که صحبت شد، با خوشرویی دعوت را پذیرفت. از تمام افراد و نهادهایی که برای برپایی این مراسم زحمت کشیدند از جمله خانه اندیشمندان علوم انسانی، انجمن ایرانی تاریخ، گروه تاریخ دانشگاه تهران و نگارستان اندیشه تشکر می کنم. از خداوند متعال خواستارم که طراوت های ذهنی محمدباقر وثوقی همچنان جوشان باشد.

آشنایی بیشتر با زادگاه
عبدالمجید ارفعی بیان کرد: احساس خوشبختی می کنم که به این جلسه دعوت شده ام. آشنایی من و محمدباقر وثوقی به سال ها پیش بر می گردد. او کارهایی را در دانشگاه به من ارجاع می داد. من با خواندن مقاله های او با زادگاه خودم بیشتر آشنا شدم. استادی چنین بزرگ، کارهای عظیمی کرده است.

قرائت پیام عبدالرسول خیراندیش توسط احمد مسجد جامعی
احمد مسجدجامعی، پیام عبدالرسول خیراندیش استاد دانشگاه شیراز را قرائت کرد. در بخشی از این پیام آمده بود: اگرچه خلیج فارس ۹۰ درصد صادرات و واردات کشور ما را در بر می گیرد اما باید سودمندی و قابلیت های فرهنگی این خلیج را هم در نظر داشت. تمام پیروان ادیان شناخته شده در این دریا رفت و آمد داشته اند اما اسلام در آنجا سکنی گزید. این خلیج، مهم ترین محل صید مروارید جهان بوده است. محمدباقر وثوقی و همراهانش در دانشگاه، کارهای ارزنده ای در مورد خلیج فارس انجام داده اند.

شناخت خاندان های عربی حوزه خلیج فارس

حمید احمدی سخنران دیگر این نشست گفت: محمدباقر وثوقی کسی است که تمام آثار و نوشته هایش در معرفی خلیج فارس است. من کتاب های او را به دانشجویان علوم سیاسی معرفی می کنم. کتاب هایی که او در مورد محل ولادت خود نوشته، استثنائی است. کارهایی که در مورد جان فشانی اقوام ایرانی انجام داده، فوق العاده است. فکر نمی کنم که به جز وثوقی، پژوهشگری پیدا شود که این همه روی خلیج فارس کار کرده باشد. او در آثار اخیرش پا را فراتر از مرزها برده و در حوزه شرق شناسی کار کرده است. وی شناخت زیادی از خاندان های عربی حوزه خلیج فارس دارد. ایران دوستی او همیشه قابل ستایش است. در دانشگاه، هم به لحاظ علمی و هم اخلاقی، سرآمد است.

تحقیق برای عظمت ایران

رسول جعفریان از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: من هرچه از خلیج فارس می دانم، از همنشینی با محمدباقر وثوقی بوده است. خوشبختانه این توفیق را دارم که کارها و مقالات او را دنبال کنم. شهرت دارد که در سال ۱۹۶۴ اتحادیه عرب مصوب کرده است که دیگر عرب زبانان حق ندارند از کلمه خلیج فارس استفاده کنند. البته گفته می شود اولین بار یک انگلیسی که یک زمانی مشاور امیر بحرین بوده، پیشنهاد داده است که اسم خلیج فارس به نام جعلی تغییر پیدا کند. محمدباقر وثوقی کسی است که کلمه ای اضافی در مطالبش دیده نمی شود. برای من توفیق و افتخار بوده است که از او درس گرفته ام و از روش و منش او آموخته ام. او با عشق برای عظمت ایران تحقیق کرده است. او یک استاد بین المللی است و تمام ویژگی های یک استاد نمونه را با هم دارد.

۳۰ سال تحقیق در حوزه هایی که کمتر کار شده
هوشنگ خسروبیگی به نمایندگی از انجمن تاریخ، ابراز داشت: سابقه دوستی و ارادت بنده به محمدباقر وثوقی حدود ۳۰ سال پیش است. ۳۰ سال پیش مسئول روابط عمومی دانشگاه پیام نور بودم. به سبب وظیفه، اخبار و اطلاعات را در حوزه دانشگاه دریافت می کردم. آن موقع گزارشات متعددی از یکی از مدیران در استان فارس می آمد که با عشق و علاقه خاصی کار می کرد. خیلی مشتاق بودم این مدیر را ببینم و بالاخره محمدباقر وثوقی را دیدم و متوجه شدم از نظر رشته هم با هم نزدیک هستیم. منش اخلاقی، توان مدیریتی، تلاش و پیگیری های او ستودنی است. شوق و انگیزه خدمت به کشور در چشمان او مشهود است. اگر او به حوزه تاریخ محلی لارستان ورود نمی کرد، شاید این خلأ پابرجا می ماند. ما در ایران در حوزه تاریخ شرق آسیا آثار زیادی را نمی بینیم اما در این حوزه جایگاه وثوقی می درخشد. او به دنبال حوزه هایی است که کمتر کار شده و سخت می شود به سراغشان رفت.از خانه اندیشمندان علوم انسانی، انتشارات نگارستان اندیشه و دانشگاه تهران برای برپایی این مراسم تشکر می کنم. به جا بود که این مراسم نکوداشت خیلی زودتر برپا می شد.

پژوهشگری فروتن

در پایان مراسم محمدباقر وثوقی گفت: بسیار سپاسگزارم و زبانم یاری نمی کند که بگویم چه در قلبم می گذرم. تمام قد از همه شما تشکر می کنم و تعظیم می نمایم.


کد خبر 6094032 طاهره تهرانی

دیگر خبرها

  • مراسم بزرگداشت سردارشهیدجواددوربین درانزلی برگزار می شود
  • مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق(ع) برگزار می‌شود
  • مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد
  • راه‌یابی دو بانوی تیرانداز مازندرانی به فینال مسابقات کشور
  • برگزاری مراسم روز دختر با حضور دختران دانشجو در حرم بانوی کرامت
  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در حرم بانوی کرامت
  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان
  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است
  • سوگواره شعر «صادقانه‌ها» در قم برگزار می‌شود
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی