Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی شامگاه دوشنبه ۲۰ آبان ماه در آیین افتتاح طرح های معدنی و فولادی و طرح های صنعت، آب و برق استان کرمان با اشاره به پروزه های افتتاح شده در استان های یزد و کرمان اظهار کرد: آنچه که در این دواستان در دو روز گذشته مشاهده کردیم، فداکاری این دو خطه برای آرمان ها، ملت و کشور بزرگ ایران بود و همه باید در این مسیر گام های بلندتری را برداریم ضمن آنکه کار عظیم و بزرگی که امروز توسط کارگران، مهندسین، سرمایه گذاران، طراحان و سیاستگذاران هم اکنون در حال انجام و اجراست، قابل تقدیر می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از آغاز انقلاب تاکنون، به جزء مسائل دفاع مقدس و ایستادگی در برابر فشارهای خارجی و موفقیت های کسب شده در کشور، در بخش های مختلف فناوری و اقتصاد و علم و دانش کارهای بسیار بزرگی در این کشور انجام گرفته است.

روحانی با بیان اشاره به سدسازی در کشور گفت: ما در گذشته به عنوان کشوری که توانایی سدسازی به معنای از طراحی تا اجرا را داشته باشد، نبودیم اما امروز نه تنها می توانیم نیاز خود را برآورده کنیم حتی می توانیم در بحث سدسازی نیز به کمک کشورهای دیگر رفته و به عبارتی در حوزه سدسازی صاحب قدرت اجرایی هستیم و در همین راستا نیز در سال های اخیر مشاهده کردیم که این هنر و کار چگونه نجات دهنده جان مردم در سیل های اخیر شد و اگر سدسازی های سالهای گذشته نبود در سیل فروردین ماه سال جاری که ۲۵ استان کشور درگیر شدند جان مردم به خطر می افتاد.

رییس جمهور با اشاره به پیشرفت و توسعه صنعت برق و گاز کشور در سال های اخیر اظهار کرد: امروز به مرحله ای از صنعت برق دست پیدا کرده ایم که نه تنها می توانیم برای خودمان نیروگاه بسازیم، بلکه کشورهای همسایه به دنبال کمک از این صنعت جمهوری اسلامی ایران هستند و یا در حوزه گاز، در ابتدای این دولت نه تنها خود کفاء در صنعت گاز نبوده بلکه در زمستان سال ۹۲ حتی با کمبود گاز در شهرهای شمالی استان نیز روبرو بودیم و دولت قبلی مجبور بود برای رفع این مشکل تا ۹برابر قیمت پول به کشورهای همسایه شمالی پرداخت کند که مشکل گازرسانی به این مناطق را حل کند اما امروز نه تنها در تابستان بلکه در زمستان ایران به عنوان صادر کننده گاز به کشورهای ترکیه و همسایه مطرح بوده و این اتفاقات است که می توان عنوان کرد در طول چهل سال گذشته موفق عمل کرده ایم.

روحانی به میدان جدید نفتی کشف شده در کشور اشاره کرد و گفت: در یک کار عظیم و بزرگ در زمینه اکتشاف نفت توانستیم یک میدان بسیار عظیم نفتی را با تلاش چند ساله که از سال ۹۵ آغاز شد و به ثمر نشست، ۵۳ میلیارد بشکه نفت در این مخزن اکتشاف قطعی ما شده و تخمین نیست و رفتیم به نفت رسیدیم، این چاه‌ها در این مخزن ۳۱۰۰ متر است و ما نفت استخراج می‌کنیم.

وی با بیان اینکه امروز در زمینه صنعت فولاد، در دنیا قدرتمند بوده و می توانیم در شرایط کنونی تا ۸۰ درصد کارخانه فولاد را با توان داخلی راه اندازی کنیم افزود: یکی از برنامه های دولت تدبیر و امید حمایت از صنعت ریلی در کشور است که در همین راستا امروز توانسته ایم ریل و واگنی را که تا دیروز از کشورهای دیگر خریداری می کردیم، را در داخل تولید کنیم و امروز استان های همدان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و گیلان به خط ریل متصل شده اند و به زودی شهرهای میانه و بستان نیز به خط ریلی متصل می شوند و در سال آینده یزد به اقلید و در نتیجه به شیراز وصل می شود و می توان این ادعا را داشت که امروز صاحب این قدرت هستیم.

روحانی با ذکر خاطره ای از مراحل ساخت موشک فاو ایرانی و ضد زره در دوران ۸ سال دفاع مقدس گفت: در آن دوران توانستیم موشک هایی بسازیم اما این موشک ها در اواخر جنگ به ما پاسخ دادند و زمانی بود که موشک برای زدن جنگنده های عراقی نداشتیم و به یاد دارم ۳۰ شب به فرودگاه مهرآباد رفته و موشک هایی تست می کردیم تا به جنگنده های عراقی برسد.

رییس جمهور افزود: اما امروز در پدافند هوایی در جایگاهی هستیم که یکی از کشورهای مهم آسیایی در مذاکرات گفت: افتخار می کنیم که شما مسلمانان ایرانی توانستید با دست خود موشکی بسازید که پهپاد آمریکایی را سرنگون کند.

روحانی ادامه داد: با همه تلاش‌هایی که ما انجام می‌دهیم اگر با فناوری روز آشنا نشویم و در وادی فناوری روز قرار نگیریم عقب می‌مانیم امروز در دنیا هوش مصنوعی سرآمد کارهاست، اساس جهان به سمت دیگری حرکت می‌کند و ما اگر در این زمینه عقب بمانیم، نمی‌توانیم شاهد رقابت خود با دنیای پر پیچ و خم امروز باشیم.

رییس جمهور با تاکید بر عقب نماندن در حوزه فناوری و نگاه ویژه به شرکت های دانش بنیان در کشور در دولت تدبیر و امید گفت: تحول زیادی در زمینه شرکت‌های دانش بنیان از سال ۹۲ تاکنون اتفاق افتاده به گونه ای که روزانه یک و نیم تا دو نفر دانشمند متخصص ایرانی که در دانشگاه های برتر دنیا درس خواندن، به کشور بازگشته و در ایران مشغول کار می‌شوند.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها و مراکز فناوری و شرکت ‌های دانش بنیان یک بار سخت و سنگینی بر دوش دارند و در این زمینه استعدادهای خوبی در ایران داشته و در زمینه شبکه ملی اطلاعات گام‌های بسیار بزرگی برداشته ایم اظهار کرد: امروز ماندن بر روی افکار گذشته ضرر کشور و مردم است. نباید کند حرکت کنیم و عقب بمانیم و در این زمینه دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری پیشرفت‌های خوبی انجام دادند و قطعا ما نمی‌توانیم از علم و فناوری و دانش دنیای امروز عقب بمانیم.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید اخلاق را به عنوانی درسی بدانیم که باید از پیامبر اسلام یاد بگیریم تصریح کرد: اگر همه چیز در کشور باشد اما اخلاق نباشد، به جایی نمی‌رسیم. متاسفانه امروز در کشور همدیگر را خُرد می‌کنیم، قدرت خود را علیه یکدیگر استفاده می‌کنیم. حزب و جناح و رقابت سر جای خودش خوب است، اما متاسفانه احزاب ما فکر می کنند باید هر روز با یکدیگر دعوا کنند. بیایم این بی اخلاقی ها را کنار بگذاریم اگر ما در دنیای سیاست به تعبیر بعضی‌ها قواعد بازی را یاد نگرفته باشیم و استفاده نکنیم، هم آبروی ما و قدرت پیشرفت کشور و هم رفاه و عظمت کشور را از بین خواهیم برد.

رییس جمهور با بیان اینکه می‌گردیم تا یک نقطه ضعف از یکدیگر پیدا کرده و آن را بزرگ و بزک کنیم این در حالی است که همه خوبی‌هایش را فراموش می کنیم افزود: بله همه آدم‌ها نقطه ضعف دارند.هر کسی یک نقص و عیبی دارد. شما در زندگی کسی شنود بگذارید خب حتما خطایی پیدا می‌کنید. اگر بنا بود همه چیز را افشا کنیم و پول مردم را برداریم و دستگاه بگذاریم در دفتر مردم، قطعا خطایی پیدا خواهیم کرد. امروز دیگر مردم آزاد تبادل می‌کنند و با هم در ارتباط هستند. مردم را آزار ندهیم، اذیت نکنیم بر مبنای اخلاق اسلام با هم رفتار کنیم عیب‌ها را بپوشانیم همان طور که خداوند ستار العیوب است. یک وقتی پرونده هست که هیچ؛ اما یک وقتی می‌خواهیم پرونده بسازیم و رسیدگی کنیم و صاحب تکنولوژی و قدرت هم باشم، که دیگر پرونده درست کردن هنر نیست، به پرونده درست رسیدگی کردن کار خوب، صحیح است.

روحانی گفت: ما با هم دوست و برادر شویم ما اهل یک کشور هستیم، آن چیزی که در کشور همه باید دنبال آن برویم از صنعت، علم و فناوری و... بالاتر اقتدا به پیامبر اسلام است و پیامبر الگو و مقتدای ما باشد و اخلاق را اجرا کنیم.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سفر رییس جمهور به کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۲۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی وظیفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده دارد و تهمیداتی در نظر گرفته‌ایم تا از زایش و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان که در مجموعه‌های دانشگاهی صورت می‌گیرند نیز بتوانیم حمایت کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از معاونین این صندوق، صبح امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 از تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه علم و صنعت بازدید کردند. در ادامه این بازدید، نشست مشترک مسئولان صندوق نوآوری و مسئولان این دانشگاه برگزار شد.

زیست‌بوم خوبی حول دانشگاه علم و صنعت شکل گرفته است

خیاطیان در این نشست گفت: زیست‌بومی که حول دانشگاه علم و صنعت ایران به ویژه در بحث نهادسازی شکل گرفته است، اتفاق مبارکی است. صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه نیز شکل گرفته و درحال فعالیت است. پارک علم و فناوری دانشگاه نیز به تازگی موفق به اخذ مجوز شده است. همه این مراکز، زمینه‌ساز حضور واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان (در مجموعه دانشگاه) است. همه این موارد، زیرساخت‌هایی هستند که به شکل‌گیری و توسعه دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم کمک می‌کنند.

وی افزود: در صندوق نوآوری و شکوفایی وظیفه حمایت و تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده داریم؛ اما اعتقاد داریم اگر به سراغ سرچشمه‌های دانش‌بنیان نرویم، قاعدتا کشور در این حوزه عقب می‌افتد. توانمندی‌های بالایی که در دانشگاه‌های کشور وجود دارند، می‌توانند چشمه‌های جوشانی برای ایجاد و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان باشند و نگاه ما به دانشگاه‌ها در حوزه دانش‌بنیانی به این شکل است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: عمده بحث شرکت‌های دانش‌بنیان، بحث نیروی انسانی است و عنصر مهم در ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، همین نیروی انسانی است، این نیروهای خلاق و نخبه‌‌ای در دانشگاه‌های کشور حضور دارند و می‌توانند جذب شرکت‌های دانش‌بنیان شوند. بحث بعدی، حوزه کسب‌وکار است که بسیار حائز اهمیت است و باید به این بخش هم توجه ویژه‌ای داشت.

رونمایی از 4 محصول جدید کاتالیستی با همکاری دانشگاه و صنعت

وی با بیان اینکه طبق قانون، صندوق نوآوری و شکوفایی وظیفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده دارد در عین حال گفت: تهمیداتی در نظر گرفته‌ایم تا از زایش و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان که در مجموعه‌های دانشگاهی صورت می‌گیرند نیز بتوانیم حمایت کنیم؛ از جمله می‌توانیم به صندوق‌های پژوهش و فناوری اشاره کنیم که بازوهای صندوق نوآوری در دانشگاه‌ها و استان‌ها هستند. خدماتی مختلفی به صندوق‌های پژوهش و فناوری ارائه می‌کنیم و این صندوق‌ها می‌توانند تسهیلات مختلفی را در اختیار شرکت‌های فناور و خلاق (غیردانش‌بنیانی) قرار دهند.

خیاطیان تصریح کرد: قاعدتا از صندوق‌های پژوهش و فناوری وابسته به دانشگاه‌ها انتظار داریم که وزن ارائه خدمات به دانشگاه بیشتر باشد. به عنوان مثال، در استان‌ها اصرار داریم که پارک‌های علم و فناوری استان، سهامدار صندوق پژوهش و فناوری باشند؛ زیرا کلونی شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاق در پارک علم و فناوری استان حضور دارند؛ بنابراین صندوق‌ها باید در راستای مأموریت‌های تعریف‌شده خود (در سطح دانشگاه یا پارک علم و فناوری استان) حرکت کنند. موضوع صندوق‌های پژوهش و فناوری برای ما در صندوق نوآوری بسیار حائز اهمیت است و باید مشکلات احتمالی به سرعت برطرف شوند.

وی تأکید کرد: فضای فیزیکی، مشکلی است که اکثر دانشگاه‌ها و مراکز با آن مواجه هستند. باید منابعی که در اختیار داریم را اولویت‌بندی کرده و بیشتر به حوزه‌هایی که به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کنند، اختصاص دهیم و بعد به توسعه زیرساخت‌های فیزیکی بپردازیم. امروز از تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیانی در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه علم و صنعت مستقر هستند، بازدید کردیم که به واقع، شرکت‌های بسیار خوبی هستند و فکر می‌کنم این پتانسیل برای توسعه فضای فیزیکی در این مجموعه وجود دارد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: شتابدهنده‌های مختلفی نیز در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند. در صندوق، خدماتی و امتیازاتی به شتابدهنده‌ها اعطا می‌کنیم که دانشگاه‌ها می‌توانند از این ظرفیت نیز برای زایش و رویش شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنند. دانشگاه‌ها می‌توانند از طریق تسهیلات و خدماتی که به اساتید و نخبگان خود ارائه می‌کنند، آنها را به سمت تجاری‌سازی فناوری‌ها و دستاوردهای خود سوق دهند.

 توجه ویژه دانشگاه علم و صنعت به توسعه زیست‌بوم نوآوری

در این نشست همچنین دکتر داود یونسیان، رییس دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار کرد: ارتباط دانشگاه علم و صنعت ایران با صنعت یک رابطه طولانی و مستمر بوده است و همواره فارغ‌التحصیلان این دانشگاه معروف به مهارت‌ورزی معروف بوده‌اند.

وی افزود: زیست‌بوم فناوری شرق تهران قابل مقایسه با غرب تهران نیست و این موضوع هم دلایل متعددی دارد. بعد از استقرار دولت جدید، بحث توسعه پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران در دستور کار جدی قرار گرفت و اوایل سال گذشته مجوز این پارک را اخذ کردیم و درحال حاضر تشکیلات پارک کاملا مهیا است و فرآیند پذیرش شرکت‌ها آغاز شده است و طی چند ماه آینده بیش از 30 شرکت وارد پارک خواهند شد.

رییس دانشگاه علم و صنعت ایران تأکید کرد: شرکت‌های بسیار خوبی در مرکز رشد واحدهای فناور علم و صنعت حضور دارند که به حداکثر رشد ممکن رسیده‌اند و نیازمند فضاهای بهتری برای توسعه فعالیت‌هایشان هستند که امیدواریم بتوانیم فضای خوبی را برای فعالیت این شرکت‌ها فراهم کنیم. صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان موتور محرک زیست‌بوم فناوری درحال فعالیت است، با این حال این صندوق نیازمند برخی بازنگری‌ها، توسعه و افزایش سرمایه است.

یونسیان افزود: تفاهم‌نامه منعقدشده میان صندوق نوآوری و شکوفایی و دانشگاه علم و صنعت ایران می‌تواند زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های مشترک و گسترش حمایت‌های از شرکت‌های دانش‌بنیان باشد.

گفتنی است، با هدف بسترسازی جهت همکاری، بهره‌مندی و استفاده چندجانبه از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و دانشگاه علم و صنعت ایران در راستای توسعه زیست ‌بوم فناوری و نوآوری کشور، تفاهم‌نامه‌ای میان دو مجموعه منعقد شد.

لزوم حساس ‌کردن اساتید به حوزه دانش‌بنیانی

دکتر محمد سعید جبل عاملی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، حساس کردن اساتید نسبت به حوزه دانش‌بنیانی است. یکی از راهکارها در این زمینه، برگزاری رویداد مشترک توسط دانشگاه و صندوق نوآوری و شکوفایی است که می‌تواند به الگویی برای سایر دانشگاه‌ها تبدیل شود و از این طریق، اساتید را بیشتر با خدماتی که به دانش‌بنیان ارائه می‌شوند، آشنا کنیم.  

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران تأکید کرد: همچنین نمایشگاه‌های خوبی در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار می‌‍‌شوند که فرصت خوبی برای تعامل بیشتر با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها است.

جبل عاملی با اشاره به مسیر رشد خوب دانشگاه علم و صنعت ایران تصریح کرد: درحال حاضرچندین مرکز تحقیقاتی بزرگ و شاخص در دانشگاه علم و صنعت درحال فعالیت هستند. دانشگاه در برخی حوزه‌ها نیز از مزیت‌های خاصی برخوردار است؛ به عنوان مثال در حوزه لجستیک و حمل و نقل، مزیت‌های خوبی در مجموعه دانشگاه داریم که می‌تواند برای کمک به بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای بومی‌سازی اهم لایسنس‌های صنعت پتروشیمی تا ۷ سال آینده
  • رویداد صدرا شرایط کار میدانی را برای دانشجویان مهیا می‌کند
  • پژوهش و بومی سازی رویکرد اصلی شرکت ملی حفاری ایران
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • دو عملیات «طوفان الاقصی» و «وعده صادق» بیانگر تغییر موازنه قدرت است
  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است/ صنعت هسته‌ای؛ آبرو
  • تعامل‌های با آژانس نباید متاثر از تهمت‌ها و پرونده سازی ها باشد
  • شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند