Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@08:04:17 GMT

وحدت مهمترین ایده‌ و آرمان دین اسلام است

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۴۹۰۵

وحدت مهمترین ایده‌ و آرمان دین اسلام است

یک کارشناس مسائل روایی- قرآنی با تاکید بر این موضوع که یکی از شاخص‌های ظهور اتحاد و رسیدن به محور وحدت است گفت:در سایه وحدت میان مسلمین است که می‌توانیم دین اسلام را حفظ کنیم و شاهد تحقق حکومت اسلامی و ایجاد عدالت و برخورداری از نعمت‌های الهی باشیم. بهترین دستاویز برای رسیدن به وحدت و یکپارچگی عمل به قرآن و سنت پیامبر (ص) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساله وحدت از مهمترین ایده‌ها و آرمان‌هایی است که در صدر اسلام به آن تاکید ویژه‌ای شده و می‌بینیم که در جهان امروز بیش از هر چیزی به موضوع وحدت نیازمند هستیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا فوادیان- کارشناس مسائل روایی_ قرآنی- غرب و مهدویت- در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این موضوع که وحدت جهان اسلام یکی از مهمترین مسائلی است که در آموزه‌های دینی و به ویژه در قرآن کریم به آن اشاره شده است اظها رکرد: مهمترین آیه قرآن در رابطه با بحث وحدت «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا» (آیه ۱۰۳ سوره آل عمران)، است. یعنی جامعه‌ اسلامی باید برای رسیدن به کمال و آرامش به سمت وحدت گام بردارد. قرآن مهمترین، کامل‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای دستیابی به یک جامعه برتر و ارزشمند در جهان اسلام است. توجه به نقاط مشترک، بازگشت به سنت پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)، امر به معروف و نهی از منکر، حفظ  حقوق یکدیگر، تحقق نظام اقتصادی مبتنی بر قرآن، اطاعت از رهبران دینی جوامع اسلامی و پرهیز از تفرقه از جمله عواملی است که می‌تواند ما را به سمت وحدت سوق بدهد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه خداوند در آیه ۱۱ سوره رعد یکی از شرایط ظهور حضرت مهدی (عج) را استقبال جمعی می‌داند و در ادبیات دینی ما نیز بر این موضوع تاکید فراوانی شده است گفت: در این آیه قرآن وارد شده است که خداوند حال هیچ قومی را دگرگون نمی‌کند تا زمانی که خود آن قوم حالشان را تغییر دهند. «لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ یَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّیٰ یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ ۗ وَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُ ۚ وَمَا لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَالٍ؛ برای هر کس پاسبانها از پیش رو و پشت سر برگماشته شده که به امر خدا او را نگهبانی کنند. خدا حال هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد تا زمانی که خود آن قوم حالشان را تغییر دهند (و از نیکی به بدی شتابند)، و هرگاه خدا اراده کند که قومی را (به بدی اعمالشان) عقاب کند هیچ راه دفاعی نباشد و برای آنان هیچ کس را جز خدا یارای آنکه آن بلا بگرداند نیست.» امام زمان (عج) زمانی ظهور می‌کند که مردم بخواهد در دعای افتتاح نیز به این موضوع اشاره شده که رغبت اجتماعی به دولت امام زمان (عج) باید وجود داشته باشد. یکی از شاخص‌های ظهور رسیدن به وحدت است. این که بر یک محور حرکت کنیم و در جهتی باشیم که پیامبر اسلام (ص) بر آن تاکید داشتند. می‌توانیم بگوییم از شرایط ظهور امام زمان، رسیدن به وحدت است.

این کارشناس مسائل روایی- قرآنی یادآور شد: ما باید این موضوع را با تمام وجود درک کنیم که با ظهور امام زمان (عج) چه اتفاقی برای ما انسان‌ها رخ می‌دهد. وقتی این موضوع را متوجه شدیم راحت‌تر می‌توانیم به سمت وحدت حرکت کنیم و اهمیت مساله وحدت را درک نماییم. از جمله اقداماتی که برای رسیدن به وحدت می‌توانیم داشته باشیم، تبلیغات دینی، فرهنگی و آموزشی و پژوهشی است. جوانان ما باید ارزش و اهمیت وحدت را بدانند و به این موضوع توجه کنند. که در حول محور  وحدت است که می‌توانیم به پیروزی و تحقق خواسته‌هایمان دست پیدا کنیم.

فوادیان تاکید کرد:‌ استکبار جهانی امروز با تمام توان خود جهان اسلام و کشورهای اسلامی را نشانه گرفته است. توجه به همبستگی و وحدت اسلامی از دیرباز مورد توجه دین اسلام بوده است. با مراجعه به قرآن کریم می‌توانیم جمیع انحرافات فکری، اعتقادی و عملی مسلمانان را که به وسیله‌ بیگانگان و یا به دلیل جهل مسلمنانان و یا هر عامل دیگری که در طول تاریخ پدید آمده است تشخیص و راه درست را معرفی کنیم. موضوع وحدت به قدری مهم است که پیامبر (ص) نه تنها به حفظ وحدت در بین مسلمانان بلکه به موضوع وحدت در بین غیر مسلمانانان نیز تاکید می‌فرماید. بر همین اساس پیامبر(ص) در اوایل حضورش در مدینه قراردادی بین مسلمانان و یهودیان منعقد کرده است.

این کارشناس مسائل دینی خاطر نشان کرد:‌پیامبر اسلام (ص) در «بحارالانوار، جلد ۱۵» بر موضوع وحدت تاکید بسیار زیادی دارند و جامعه اسلامی را به پیکر واحد تشبیه کرده و می‌فرمایند: "داستان مومنان در همگامی و مهربانی نسبت به هم چون داستان جسم است. هنگامی که بعضی از اعضای انسان دچار رنجی می‌گردد سایر اعضای بدن انسان واکنش نشان داده و دچار تب و بی‌خوابی می‌شود. " در سایه وحدت میان مسلمین است که می‌توانیم دین اسلام را حفظ کنیم و شاهد تحقق حکومت اسلامی و ایجاد عدالت و برخورداری از نعمت‌های الهی باشیم.

وی گفت: بهترین دستاویز برای رسیدن به وحدت و یکپارچگی عمل به قرآن و سنت پیامبر (ص) است. مساله وحدت از مهمترین ایده‌ها و آرمان‌هایی است که در صدر اسلام به آن تاکید ویژه‌ای شده و می‌بینیم که در جهان امروز بیش از هر چیزی به موضوع وحدت نیازمند هستیم. مسلمانان باید زندگی خود را بر اسلام و قرآن استوار کنند و بدانند که با اتحاد همدلی است که نظام اسلامی استمرار یافته و وفاق و همدلی در تمام حوزه‌ها از  طریق وحدت میسر می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هفته وحدت وحدت در دین اسلام پیامبر اسلام ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۴۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احکام متناسب با جرم در پرونده‌های مرتبط با حجاب صادر شود

حجت الاسلام والمسلمین منتظری با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب غیرقابل توجیه است؛ گفت: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند بایستی به قانون عمل کنند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان عالی کشور در جلسه هیأت عمومی با اشاره به حدیث "صِیانَةُ المَرأةِ أنعَمُ لِحالِها وَ أدوَمُ لِجَمالِها" از امیرالمومنین (ع) در کتاب غرر الحکم پیرامون موضوع حجاب اظهار داشت: در حال حاضر بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و متاسفانه برخی از کسانی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، عنوان کرد: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین است و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده است و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی افزود: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولا ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند، زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند بایستی به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب درحال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه ریزی نموده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امرحجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ لذا همه دلسوران نظام و دلبستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصا در مساله حجاب گفت: تامین امنیت اخلاقی جامعه امری ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، می‌بایست با برنامه ریزی و تدبیرعمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تاثیرگذار خواهد بود.

رئیس دیوان عالی کشور در پایان با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب خاطرنشان کرد: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • باید، حول محور وحدت از آرمان‌های انقلاب دفاع کنیم
  • در کنگره سازمان همبستگی کشورهای اسلامی در مکه مکرمه
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب، قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • احکام متناسب با جرم در پرونده‌های مرتبط با حجاب صادر شود
  • دشمنان وحدت و تقریب امت اسلامی را هدف گرفته اند
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب