Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@22:31:40 GMT

بیوگرافی سروش صحت

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۵۶۲۹

بیوگرافی سروش صحت

خبرگزاری آریا -

سروش صحت، بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون
سروش صحت ارگردان و بازیگر اهل ایران است. سروش صحت در سال 1398 برندهٔ سیمرغ سیمین بهترین کارگردانی برای فیلم جهان با من برقص در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر شد.
گزیده ای از بیوگرافی سروش صحت
تولد: 8 آذر 1344
محل تولد: اصفهان (اصالتا نائینی)
محل زندگی: تهران
پیشه: کارگردان، نویسنده، بازیگر
همسر(ها) : سارا سالار
فرزندان : سورنا صحت
مدرک تحصیلی: کاردانی رادیولوژی، کارشناسی شیمی کاربردی، کارشناسی ارشد آلودگی و حفاظت محیط زیست دریا
بیوگرافی سروش صحت
سروش صحت را بیشتر بعنوان کارگردان مجموعه های طنز موفق تلویزیونی می شناسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگردانی که بدون مقدمه چینی خاص، همراه با چاشنی فانتزی، مخاطب را سرگرم مجموعه هایش می کند و لا به لای کمدی، انتقاد هم می کند. سروش صحت تا به حال با مهم ترین کمدین های سینمای ایران کار نموده و به گفته خودش از هر یک از آن ها تأثیر گرفته است. احتمالا تنها تفاوتش هم با آن ها، حفظ ارتباطش با تلویزیون و ماندگاری در این رسانه است. در این مطلب بیوگرافی سروش صحت را با هم می خوانیم.

سروش صحت و برادرش خشایار موحدیان در کودکی
سروش صحت 8 آذر سال 1344 در اصفهان متولد شد. پدر و مادرش اهل نائین بودند. سروش صحت تا سال 1363 ( تا 19سالگی) در اصفهان زندگی می کرد و بعد از پذیرفته شدن در دانشگاه در تهران ساکن شد. او دارای مدرک کاردانی رادیولوژی، کارشناسی شیمی کاربردی و کارشناسی ارشد الودگی و حفاظت محیط زیست دریا است.
سروش صحت این کارگردان، نویسنده، بازیگر و مجری کشورمان برادر خشایار موحدیان تدوینگر معروف سینما و تلویزیون است که بسیاری از طرفدارانشان به علت متفاوت بودن نام خانوادگی این دو هنرمند اطلاعی از برادر بودن آن ها ندارند.

عکس دوران جوانی سروش صحت
آغاز کار هنری سروش صحت
سروش صحت با مجموعه« جنگ 77» مهران مدیری در سال 1377 پا به عرصه هنر گذاشت و به شهرت رسید و همزمان در همان برنامه نویسندگی را در کنار بازیگری تجربه کرد. بازی در سینما را در سال 1378 با فیلم« شراره» به کارگردانی سیامک شامقی شروع نمود. نام خانوادگی او« صحت نائینی» بوده است ولی به گفته خودش به علت طولانی بودن، آنرا به« صحت» تغییر داده است.
سروش صحت با تبحری که در زمینه کارگردانی داشت توانست استعداد بازیگرانی همچون پژمان جمشیدی، محمد نادری، بهنام تشکر، هوتن شکیبا را کشف کند و آن ها را وارد عرصه بازیگری کند.

عکس های جدید سروش صحت
ازدواج سروش صحت
سروش صحت در سال 1372 با خانمی به نام سارا سالار ازدواج کرد. سارا سالار رمان نویس است و در حرفه خودش بسیار موفق است. این دو هشت سال بعد از ازدواج صاحب پسری شدند و نام او را سورنا گذاشتند.
خانم سارا سالار متولد سال 1345 در شهر زاهدان است، وی نویسنده و مترجم است. سارا سالار تابحال دو رمان به نام های احتمالا گم شده ام و هست یا نیست در نشر چشمه منتشر نموده است و در سال 1389 برای رمان احتما گم شده ام برنده جایزه ادبی هوشنگ گلشیری شده است. این رمان به زبان انگلیسی، ایتالیایی و آلمانی هم ترجمه شده است.

سارا سالار، همسر سروش صحت
مصاحبه ای خواندنی با سروش صحت
چند خواهر و برادر دارید؟
سه برادر و یک خواهر دارم که اختلاف سنی شان با من خیلی زیاد است.
از چه زمانی کتاب و مطالعه در زندگی شما نقش مهمی پیدا کرد؟
من از زمان کودکی کتاب خواندن را آغاز کردم و چون خواهر و برادر نزدیک به سن و سال خودم نداشتم، ناچار بودم با کتاب خودم را سرگرم کنم. از طرفی، در خانواده ام همه اهل کتاب خواندن و مطالعه بودند و من هم به تبعیت از آن ها، یک فرد کتاب خوان شدم.
انضمام و پیوستگی مطالعه که پیوسته در زندگیتان حفظ شده و شما را بیش تر بعنوان نویسنده و کارگردان کتاب باز می شناسیم تا فیلم باز، چطور رخ داد؟
من تلاش کردم این رویه را با مطالعه کتاب هایی که به آن ها علاقمند هستم ادامه دهم و به نظرم همه کسانی هم که می خواهند این فرهنگ را در زندگی شان تقویت کنند بهتر است مطالعه را با کتاب هایی که برایشان دلپذیر است و به آن ها علاقمند هستند شروع کنند. مطالعه چیزی نیست که اگر در زندگی متوقف شد دیگر نتوان آنرا ادامه داد. چون برای مطالعه همیشه فرصت هست و اگر در زندگی متوقف شود میتوان مجدداً آنرا تقویت کرد. البته این کار امکان دارد برای افردی که عادت به مطالعه ندارند یا آنرا کنار گذاشته اند، قدری مشکل باشد ولی به نظرم آن ها هم برای آغاز و تقویت مجدد مطالعه، بهتر است سراغ کتاب هایی که دوستان و آشنایان شان معرفی می کنند و سلیقه شان به هم نزدیک است بروند.

تصاویر جدید سروش صحت
خودتان بیشتر چه کتاب هایی را دنبال می کنید و حوزه مورد علاقه تان چیست؟
من از مطالعه کتاب های ادبیات و رمان لذت زیادی می برم زیرا قصه خواندن من را به دنیایی می برد که برایم دلپذیر تر است و از طریق آن با آدم ها، جهان و تجربه های ناشناخته ای آشنا می شوم. البته کتاب های پیرامون حوزه نمایش، جامعه شناسی، روانشناسی و فلسفه را هم دوست دارم و آن ها را هم دنبال می کنم.
تاثیرگذارترین کتابی که تابحال خوانده اید چه بوده؟
کتاب های تاثیرگذار در زندگی ام کم نبوده اند. به عنوان مثال یک دوره ای« ناتور دشت» دی جی سلینجر برایم خیلی خاص و متفاوت بود و یا« بیگانه» آلبرکامو و « جنایات و مکافات» داستایوفسکی هم از چنین خصوصیتاتی برخوردار بودند. معتقدم هر یک از این کتاب ها در مقطعی برای من مهم و تاثیرگذار بودند.
تاثیراتی که از این کتاب ها گرفتید چه قدر در دیدگاه و انتخاب مسیرتان در زندگی اهمیت داشت؟
به شکل خودآگاه نمی توانم بگویم که چه تاثیراتی در انتخاب مسیرم داشتند ولی فکر می کنم همه چیز در زندگی مان حتی آدم هایی که می بینیم، موزیکی که می شنویم، بویی که استشمام می کنیم و ... همه در نحوه دیدگاه و تفکرمان تاثیرگذار هستند. کتاب هم که دیگر جای خود را دارد.
فکر می کنید شبیه کدامیک از شخصیت های کتاب هایی که تابحال خوانده اید هستید؟
فکر می کنم هر کسی شبیه خودش است.

عکس های جدید سروش صحت
اکنون که بیش تر سر کار هستید، چه مقدار از وقت تان را به مطالعه اختصاص می دهید؟
سعی می کنم در اوقات فراغت و تایم های خالی بیشتر به مطالعه کتاب، مجله و روزنامه اهمیت دهم. البته سراغ دنیای مجازی هم می روم.
به دنیای مجازی اشاره کردید؛ پدیده ای که به رغم بعضی از کارشناسان سیطره آن بالاخص بر زندگی روزمره هر فرد باعث فاصله گرفتن او از مطالعه کتاب شده است و در ادامه از آن بعنوان یکی از علل فقر فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی در کشور یاد می کنند.
من جزء مخالفین اینستاگرام و تلگرام نیستم و فکر می کنم آنها هم فواید خاص خودشان را دارند چون آدم مگر چقدر می خواهد اینستاگرام را بالا و پایین کند و پیغام ها و پست ها را ببیند و بخواند! ما آن قدر ساعت های پرت زیاد در روز داریم که به نظرم با یک برنامه ریزی صحیح، هم میتوان به مطالعه پرداخت و هم به زندگی و کار و فضای مجازی. زیرا تقریباً حجم زیادی از زندگی روزانه ما در ترافیک و صف های انتظار می گذرد که اگر از هر کدام از این فرصت ها درست استفاده کنیم، به مطالعه مان هم می توانیم برسیم. به طورمثال اگر کتاب همیشه در داخل کیف و قابل دسترس باشد، در هر زمانی می توانیم فرصت خالی برای مطالعه پیدا کنیم. حتی به نظرم در صف نانوایی هم میتوان از طریق تلفن همراه کتاب های الکترونیکی را مطالعه کرد.
یکی از مهم ترین ریسک ها یا به بیان بهتر تصمیم های زندگی شما به زمانی بر می گردد که وارد کار جدی نویسندگی شدید. باتوجه به اینکه شما رشته تحصیلی تان شیمی است و یک مدت هم کار تدریس شیمی انجام داده اید، چه خبر شد که تصمیم گرفتید وارد حرفه نویسندگی و کارگردانی بشوید؟
من از کودکی به ادبیات علاقمند بودم و همیشه دوست داشتم نویسنده و داستان نویس بشوم ولی خانواده ام همیشه دوست داشتند که پزشکی بخوانم و در کنارش اگر خواستم به نویسندگی هم ادامه دهم. برای همین در کنکور در رشته پزشکی شرکت کردم ولی قبول نشدم. من در رشته شیمی قبول شدم و مدتی کار تدریس شیمی انجام دادم. در زمانی که کار تدریس انجام می دادم، هم چنان عشق و علاقه به داستان نویسی همراهم بود. از سوی دیگر، دنبال کاری بودم که کمی برایم درآمدزا باشد. برای همین به اولین چیزی که فکر کردم فیلمنامه نویسی بود زیرا از این راه هم می توانستم پول بیشتری در بیاورم و هم به دغدغه مهم زندگی ام یعنی نوشتن و داستان نویسی در قالب فیلمنامه بپردازم.

سارا سالار، همسر سروش صحت
سمت نوشتن کتاب نرفتید؟
نه، ولی این آرزو همچنان با من هست.
آن دوران که کار تدریس را رها کردید و به نویسندگی روی آوردید، حس نکردید که با این انتخاب امکان دارد ریسک بزرگی انجام دهید؟
من تا مدتها هم می نوشتم و بازی می کردم و هم کار تدریس انجام می دادم. زمانی هم که تقریباً یک اطمینان نسبی به فیلمنامه نویسی پیدا کرده بودم و حسابی درگیر این کار شده بودم، دیگر تدریس انجام ندادم و آن را رها کردم.
شغل معلمی چه خصوصیتاتی داشت و چه قدر در عمق نگرش تان تاثیرگذار بود؟
خیلی برای من لذتبخش بود. من شیمی و تدریس و کنار بچه ها بودن را دوست داشتم. کلاس های مان هم کلاس هایی بود که خیلی بهمان خوش می گذشت و لحظات شیرین و لذت بخشی با بچه ها داشتیم ولی با همه اینها تدریس خیلی از آدم انرژی می گیرد و آدم باید جانش را بگذارد پشت آن چیزی که می خواهد بگوید.

عکس های سروش صحت

سروش صحت و بازیگران سریال فوق لیسانسه ها
از درامد تدریس راضی بودید؟
درامد تدریس خصوصی پائین نبود.
اولین کارتان در زمینه نویسندگی همکاری با مهران مدیری در« جنگ 77» بود. چه کسی شما را به آقای مدیری معرفی کرد؟
من به صورت کاملاً تصادفی در خانه رامین ناصر نصیر با آقای مدیری آشنا شدم. آقای مدیری از من دعوت کرد که برای بازی در کارشان حضور پیدا کنم و من هم برای بازی در سریال شان رفتم و کارم را آغاز کردم اما همان جا کار نوشتن آیتم ها را هم انجام دادم.
با توجه به اینکه پیشینه ای در زمینه نویسندگی نداشتید، آقای مدیری چطور اینقدر زود به عنوان نویسنده به شما اعتماد کرد؟
خب آن زمان ما آیتم ها را می نوشتیم. ضمن اینکه من تنها نویسنده مجموعه نبودم و تعداد زیادی نویسنده دیگر هم در کار آقای مدیری حضور داشتند. من متن هایم را به آقای مدیری می دادم و وی بعضی از آن ها را قبول میکرد و یک سری را کنار می گذاشت. ولی بعدها که اعتماد آقای مدیری نسبت به من بیشتر شد، متن های بیشتری نوشتم.

سروش صحت و برادرش خشایار موحدیان
قبول دارید که در نویسندگی و کارگردانی موفق تر از بازیگری هستید؟
نمی دانم! من که نباید در این مورد نظر بدهم!
دغدغه خودتان هم بیشتر سمت نویسندگی و کارگردانی است تا بازیگری؟
درصورتی که فرصتش پیش بیاید بازی هم می کنم ولی این اواخر بیشتر درگیر نوشتن و کارگردانی هستم.
شما با آقای مدیری به جز « جنگ 77»، در مجموعه های مختلف دیگری هم بعنوان نویسنده همکاری کردید. سرپرست نویسندگان تان چه کسی بود؟
در یک دوره ای سرپرست تعداد زیادی از کارهای مان پیمان قاسم خانی بود.
چه کسانی در تیم نویسنده های سریال های آقای مدیری قرار داشتند؟
- مهراب قاسم خانی، خشایار الوند، امیر مهدی ژوله، حمید برزگر و علیرضا ناظر فصیحی.

عکس های جدید سروش صحت

سروش صحت
با پیمان و مهراب از چه زمانی اشنا شدید؟
پیمان و مهراب را پیش از اینکه با هم در کارهای آقای مدیری همکاری کنیم می شناختم. زمانیکه من به« جنگ 77» پیوستم، برادران قاسم خانی در آن جا با آقای مدیری کار نمی کردند. ما پیش از همکاری در سریال های آقای مدیری در کارهای دیگری مانند« نان و عشق و موتور 1000» هم‌دیگر را می شناختیم.
گردآوری: بخش بازیگران بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۵۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)

حیدری ابهری در کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» روایت‌های کوتاهی را بر اساس منابع پژوهشی و قرآنی درباره زندگی بنیانگذار مکتب تشیع برای کودکان آورده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت(ع) را دوست دارم»، اثری از حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری است که تلاش دارد در بستری تاریخی، سبک زندگی اهل بیت(ع) را برای کودکان روایت کند. نویسنده برای نگارش این اثر که از سوی نشر جمال منتشر شده، به سراغ منابع متعدد قرآنی و روایی رفته است. هانیه عدالتی، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به معرفی هشتمین مجلد این مجموعه پرداخته؛ جلدی که در آن زندگی رئیس مذهب تشیع، امام صادق(ع) روایت شده است. یادداشت او را می‌توانید در ادامه بخوانید:

امام صادق(ع) در زمان خودشان شاگردان زیادی پرورش دادند و بسیاری از دانشمندان از اقصی نقاط دنیای اسلام برای مسائل علمی به ایشان مراجعه می‌کردند و در جلسات درس امام(ع) شرکت داشتند. کودکان و نوجوانان ما می‌توانند در علم‌آموزی و دیگر فضائل اخلاقی و تربیتی ایشان را الگوی خود قرار دهند. کتاب‌های داستانی با محوریت شخصیت و زندگی امامان معصوم(ع)، بستر تربیتی و آموزشی خوبی برای برای کودکان و نوجوان هستند. در این داستان‌ها علاوه بر اینکه کودک با امام(ع) آشنا می‌شود، به طور غیر مستقیم اخلاق و صفات پسندیده را هم می‌آموزد.

نشر جمال مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت (ع) را دوست دارم» را منتشر کرده و در هر جلد به زندگی‌نامه‌ یکی از اهل بیت (ع) می‌پردازد. نویسنده‌ این مجموعه، حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده و محقق در حوزه‌ تعلیم و تربیت کودکان است و آثار متنوعی در زمینه‌ ادبیات دینی کودکان و نوجوانان دارد.

کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» هشتمین جلد از این مجموعه است. مبنای کتاب بر پایه‌ مودت و دوستی اهل بیت(ع) است و کتاب با این جمله شروع می‌شود؛ من امام صادق(ع) را دوست دارم. بعد از آن در معرفی امام به عنوان امام ششم شیعیان به پدر و مادر آن حضرت که امام باقر(ع) و بانو ام‌فروه بودند و جایگاه والای مادر امام از زبان خودِ امام اشاره شده است. یکی از راه‌های ایجاد رابطه‌ دوستی و مودت در جان کودکان نسبت به امام، شاد کردن آنها در شادی اهل‌بیت است. اولین صفحه‌ کتاب، تصویر کودکانی است که به مناسبت 17 ربیع‌الاول که میلاد پیامبر(ص) و امام صادق(ع) است جشن گرفته و خوشحال‌اند. حُسن سلیقه نویسنده و تصویرگر کتاب، حکیمه شریفی در این رابطه ستودنی است.

دوران امامت امام صادق(ع)، همزمان با درگیری حکومت‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس بود و این تحولات فرصتی به حاکمان وقت برای سختگیری و ایجاد محدودیت برای شیعیان نمی داد. امام صادق(ع) از این فرصت ایجاد شده استفاده کردند و علوم اسلامی را گسترش دادند و شاگردانی، عالم و دانشمند تربیت کردند. نویسنده این موضوع را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان توضیح داده و در نهایت دلیل معرفی کردن امام صادق(ع) به عنوان رئیس مذهب شیعه را بیان می‌کند.

زمانه زر و زور و گل محمدی!

حیدری ابهری نمونه‌هایی از سبک زندگی امام صادق(ع) در قالب روایت کوتاه آورده تا کودکان با ابعاد متفاوت زندگی ایشان آشنا شوند. در یکی از این حکایت‌ها، از کار کردن و تلاش امام برای به دست آوردن هزینه‌های زندگی، داستانی آورده است. در حکایتی دیگر ضمن آشنایی مخاطب با علم غیب امام، تأکید ایشان را بر احترام به مادر بیان می‌کند. آگاهی از مسلط بودن امام(ع) به تمام زبان‌ها قطعاً برای کودکان جالب و شگفت‌انگیز خواهد بود. در این مورد نمونه‌ای از سخن گفتن امام(ع) به زبان فارسی آورده شده است.

در نهایت، موضوع مسموم شدن و شهادت امام(ع) بیان می‌شود تا مخاطب با سیمای واقعی دشمنان اهل بیت(ع) آشنا شود و بداند که دین اسلام، آسان به دست ما نرسیده است. آخرین ساعات حیات امام صادق(ع) و سفارششان به نماز این‌چنین به تصویر کشیده شده است:

«او در آخرین ساعات زندگی اش، چشمانش را باز کرد و به خانواده‌اش فرمود: همه‌ خویشانم را نزد من بیاورید. انگار امام(ع) کار مهمی با آنان داشت. وقتی خویشاوندان حضرت آمدند، امام(ع) در مورد اهمیت نماز با آنها صحبت کرد. حضرت به آنها هشدار داد که هرگز نسبت به نماز بی‌توجه نباشند و آن را سبک نشمارند.»

در پایان کتاب معرفی مختصر و شناسنامه‌ای و سه نمونه از سخنان نورانی حضرت آمده است کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» درکتابنامه‌ رشد آموزش و پرورش معرفی شده و مناسب کودکان 8 تا 12 سال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)