Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@18:31:58 GMT

ربیعی:زهرا در زیر آوار؛ رویای او را زنده نگه داریم

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۵۹۰۵

در یادداشت علی ربیعی آمده است: امروز سخنگویی را به مناطق زلزله‌زده آذربایجان‌ شرقی بردم تا بیشتر سخن بشنوم و در کنار آن آخرین اقدامات و نیازها را جمع‌بندی و در دولت ارائه کنم.

آنچه در همان ابتدا با جلوه‌ای زیبا و پر معنا به چشم می‌آمد استغنا و فرهنگ عمیق مردم این خطه مصیبت دیده بود. با هرکس که سخن آغاز می کردم اولین جمله اش " الله کمکیز اولسون" (خدا کمک کارتون باشه) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به خانه زهرا و ریحانه گلهای نوجوان در خاک‌خفته روستای ورنکش رفتم و با دردی عمیق در دل، با خانواده‌شان همدردی کردم.
اشک های پدر و مادر زهرا، زبانه‌های آتش غم را در دلم شعله‌ورتر کرد. پدر زهرا با شیون و زاری به من می‌گفت آرزوی زهرا که ساختن ایران بود را برآورده کنید.

 کمی بعد، در چادرهای تنی چند از  آسیب‌دیدگان پای سفره ساده اما پر از مهرشان نشستم و همپای قصه‌های پردردشان، غصه خوردم. روزهای تلخی است. همیشه روزهای اول، سخت‌ترین اوقات پس از وقوع مصیبت است. تجربه نشان می‌دهد که آثار روحی و روانی پس از وقوع زلزله، بیشترین و دردناک‌ترین پیامد این مصیبت است.  

برای مدیریت این پیامدها به طور قطع باید تیم‌های مجرب مشاوره روانپزشکی در منطقه مستقر شوند و با کاهش رنج‌های روحی، زمینه آرامش روانی حادثه‌دیدگان را فراهم کنند.  

مشکلات بزرگ دیگر، کمی بعد پدیدار می‌شوند: دامهای تلف شده؛ ثروت‌های از دست رفته، خانه‌های تخریب شده و شغل‌های نابود شده در کنار تالمات روحی و سوگواری رخ می‌نمایند.

دولت مصمم است هر آنچه در توان دارد به کار گیرد تا این مردم عزیز، سختی کمتری بکشند خصوصا که فصل سرما در راه است. در این دست حوادث دولت باید با فراهم کردن بستر حضور سازمان‌های مردم نهاد در میان مردم مصیبت‌زده، مسیر عبور از بحران را هموارتر کند.

یکی از جلوه‌های قابل توجه، حضور بی ادعا و کم سر وصدای کنشگران خیر جمعی بود. یادم آمد چندی پیش در یکی از جلسات دستیاری در جمع حدود چهل تا از سمن‌های فعال، این تشکل‌های مدنی چقدر از نگاه امنیتی به فعالیتهای سمن‌ها گله‌مند بودند که در زمان مقتضی به آن خواهم پرداخت.  همچنین باید با تقویت نظام مدیریت زنجیره ای و ایجاد هماهنگی‌های بیشتر بین دستگاههای دولتی و سازمانهای مردم‌نهاد، سرعت بیشتر و موثرتری به بازسازی و کاهش مشکلات ناشی از زلزله ببخشیم.

به خاطر داشته باشیم که بحران از سه مرحله پیش، حین و پس از بحران تشکیل می‌شود. در زمان پیشابحران برای پیشگیری از خسارت های جانی و مالی در زمان وقوع بلایای طبیعی باید به مقاوم‌سازی ساختمانها بهای بیشتری داده شود.

به کرات دیده‌ایم که ساختمانهای مقاوم‌سازی شده به خوبی در مقابل سیل و زلزله استقامت کرده و از رخ‌ دادن ویرانی‌های منجر به تلفات مالی و جانی جلوگیری می‌کنند. اما به رغم اعطای وام سی میلیون تومانی از سوی دولت برای مقاوم‌سازی بناها، متاسفانه از سوی مردم به این امر بهای چندانی داده نمی‌شود.

در مرحله پس از بحران نیز باید با عملکرد صحیح و مبتنی بر دانش و همچنین درس آموزی از واقعه رخ‌داده تمهیدات علمی برای پیشگیری از خسارتهای احتمالی در حوادث طبیعی مشابه جلوگیری کنیم.

و اما... از این سفر غمبار، تعداد تقریبا سی نقاشی از کودکان مصیب دیده این منطقه با خود به یادگار آورده‌ام که در فرصت‌های آتی آنها را منتشر می‌کنم.

زمین لرزه ۵.۹ ریشتری بامداد جمعه گذشته در شهرستان میانه ۵ کشته و بیش از ۷۰۰ مصدوم بر جا گذاشت که ۳۲ نفر از مصدومان بستری و بقیه سرپایی مداوا شدند.

شهرستان میانه با ۱۹۰ هزار نفر جمعیت در ۱۸۰ کیلومتری جنوب تبریز واقع شده است.

علی ربیعی سخنگوی دولت روز دوشنبه از روستای زلزله زده «ورنکش» شهرستان میانه، به عنوان کانون اصلی زمین لرزه آذربایجان شرقی بازدید کرد.

View this post on Instagram

زهرا در زیر آوار؛ رویای او را زنده نگه داریم امروز سخنگویی را به مناطق زلزله‌زده #آذربایجان_شرقی بردم تا بیشتر سخن بشنوم و در کنار آن آخرین اقدامات و نیازها را جمع‌بندی و در دولت ارائه کنم. آنچه در همان ابتدا با جلوه‌ای زیبا و پر معنا به چشم می‌آمد استغنا و فرهنگ عمیق مردم این خطه مصیبت دیده بود. با هرکس که سخن آغاز می کردم اولین جمله اش " الله کمکیز اولسون" (خدا کمک کارتون باشه) بود. به خانه زهرا و ریحانه گلهای نوجوان در خاک‌خفته روستای #ورنکش رفتم و با دردی عمیق در دل، با خانواده‌شان همدردی کردم. اشکهای پدر و مادر زهرا، زبانه‌های آتش #غم را را دلم شعله‌ورتر کرد. پدر زهرا با شیون و زاری به من می‌گفت آرزوی زهرا که ساختن ایران بود را برآورده کنید. کمی بعد، در چادرهای تنی چند از آسیب‌دیدگان پای سفره ساده اما پر از مهرشان نشستم و همپای قصه‌های پردردشان، غصه خوردم. روزهای تلخی است. همیشه روزهای اول، سخت‌ترین اوقات پس از وقوع مصیبت است. تجربه نشان می‌دهد که آثار روحی و روانی پس از وقوع #زلزله ، بیشترین و دردناک‌ترین پیامد این مصیبت است. برای مدیریت این پیامدها به طور قطع باید تیم‌های مجرب مشاوره روانپزشکی در منطقه مستقر شوند و با کاهش رنج‌های روحی، زمینه #آرامش_روانی حادثه‌دیدگان را فراهم کنند. مشکلات بزرگ دیگر، کمی بعد پدیدار می‌شوند: دامهای تلف شده؛ ثروت‌های از دست رفته، خانه‌های تخریب شده و شغل‌های نابود شده در کنار تالمات روحی و سوگواری رخ می‌نمایند. #دولت مصمم است هر آنچه در توان دارد به کار گیرد تا این مردم عزیز، سختی کمتری بکشند خصوصا که فصل سرما در راه است. در این دست حوادث دولت باید با فراهم کردن بستر حضور سازمان‌های مردم نهاد در میان مردم مصیبت‌زده، مسیر عبور از بحران را هموارتر کند. یکی از جلوه‌های قابل توجه، حضور بی ادعا و کم سر وصدای کنشگران خیر جمعی بود. _یادم آمد چندی پیش در یکی از جلسات دستیاری در جمع حدود چهل تا از سمن‌های فعال، این تشکل‌های مدنی چقدر از نگاه امنیتی به فعالیتهای سمن‌ها گله‌مند بودند که در زمان مقتضی به آن خواهم پرداخت_ همچنین باید با تقویت نظام مدیریت زنجیره ای و ایجاد هماهنگی‌های بیشتر بین دستگاههای دولتی و سازمانهای مردم‌نهاد، سرعت بیشتر و موثرتری به بازسازی و کاهش مشکلات ناشی از زلزله ببخشیم. به خاطر داشته باشیم که بحران از سه مرحله پیش، حین و پس از بحران تشکیل می‌شود. ادامه در کامنت

A post shared by Alirabiei ‌ علی ربیعی (@alirabiei.ir) on Nov 11, 2019 at 1:57pm PST

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زلزله علی ربیعی با شبکه های اجتماعی روستای ورنکش شهرستان میانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه الزهرا اولین همایش بین‌المللی «غزه زنده است» را برگزار کرد+ گزارش تصویری

 حدود ۲۰۰ روز از آغاز حملات بی رحمانه و بی سابقه رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین می‌گذرد و بیش از ۳۰ هزار نفر که بسیاری از آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌داده‌اند شهید شده‌اند.

در شرایطی که  کودکان بی گناه زیر آتش بمباران رژیم کودک کش روز‌های خود را سپری می‌کنند و مجامع بین المللی در راستای پایان این کابوس وحشتاک هیچ اقدامی انجام نداده و  سکوت و بی تفاوتی اختیار کرده اند، مردم مسلمان و دغدغه‌مند در سراسر جهان سعی می کنند تا از هر طریقی، حمایت خود را از مردم غزه و مخالفتشان با رژیم کودک کش  و حامیانش  اعلام کنند.

از آنجا که یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین اقشار هر جامعه‌ای دانشجویان هستند و دانشگاه به عنوان محلی برای اجتماع اهالی علم، شناخته و در نظر گرفته می‌شود، به منظور حمایت از فلسطین، اولین همایش بین المللی «غزه زنده است» در محل دانشگاه الزهرا (س) و با حضور تنی چند از سفرای مقیم تهران از جمله سفرای بولیوی، یمن، سوریه، نیکاراگوئه، ونزوئلا  و نمایندگان مقاومت فلسطین و خانواده چند تن از شهدا برگزار شد.

شخصیت‌های علمی و سیاسی حاضر در این مراسم هرکدام به نوبه خود حملات بی رحمانه رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و  به مردم و کودکان فلسطین این نوید را دادند که سرانجام پیروزی از آن آنها خواهد بود.

انسیه خزعلی،  معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا در این مراسم اظهار داشت: درس بزرگی که زنان و کودکان غزه به تاریخ دادند، این بود که با نیروی جان و روحی که پیوسته به ملکوت و خداوند است، توان و نیرو می‌گیرند و قطعاً پیروز می‌شوند، زنان و کودکانی که بدترین زخم‌ها و شکنجه‌ها را تحمل کرده‌اند.

او با بیان اینکه اکثر ۳۵ هزار شهید غزه را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند، گفت: گرسنگی و قحطی و فشار و جراحت متأسفانه عادت روزمره‌ای شده که از غزه به نمایش در می‌آید.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: در بازه زمانی ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۳ کمتر از ۱۴ درصد از قربانیان را زنان شامل می‌شوند. این در حالی است که اکثریت قربانیان را اکنون زنان و کودکان تشکیل می‌شوند.

او گفت: شورای امنیت بیش از ۲۲۵ قطعنامه بی‌خاصیت صادر کرده و حداقل ۵۵ قطعنامه را آمریکا وتو کرده است، آیا به آنها می‌شود امیدی بست؟ وظیفه ما آماده شدن است. از مؤمنین خواسته شده در برابر ظلم نیرو و توان داشته باشند این در علم و فناوری است، رسانه است که می‌تواند پیام را به جهان مخابره کند که دانشجویان فریاد آزادی فلسطین را سر می‌دهند.

خزعلی مطرح کرد: دیگر دانشجویان صحبت از راه حل دو کشوری نمی‌کنند بلکه خروج غاصب از فلسطین را مطرح می‌کنند، صهیونیست‌ها خانه‌هایی را که از جنجال و هیاهو در رسانه‌ها ساخته بودند، فرو ریخته است. این قدرت شما مردم است نه قدرت سازمان‌های بین‌المللی، البته از سازمان‌های بین‌المللی باید پرسید که آیا دوره موشک تمام شده است؟ آن هم زمانی که سخن «وتو» می‌شود و صدای ملت‌ها خاموش می‌گردد.

رئیس دانشگاه الزهرا نیز پیرامون همین موضوع به سخنرانی پرداخت.

در ادامه، گزارش تصویری این رویداد را مشاهده می‌کنید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • پاکسازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجر نشده احتمالا ۱۴ سال طول بکشد
  • مقام سازمان ملل : آواربرداری در غزه حدود ۱۴ سال طول می‌کشد
  • سازمان ملل: پاکسازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجر نشده احتمالا ۱۴ سال طول بکشد
  • آواربرداری در غزه حدود ۱۴ سال طول می‌کشد
  • سازمان ملل: پاکسازی آوار در غزه ممکن است ۱۴ سال طول بکشد
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • توریسم درمانی در سیستان و بلوچستان باید توسعه یابد
  • دانشگاه الزهرا اولین همایش بین‌المللی «غزه زنده است» را برگزار کرد+ گزارش تصویری
  • پخش زنده| نشست وزرا و معاونان رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه دولت