Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@12:38:24 GMT

ديابت، بزرگ‌ ترين اپيدمي قرن است

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۶۶۹۵

ديابت، بزرگ‌ ترين اپيدمي قرن است

خبرگزاری آریا- طی نیم قرن گذشته تغییرات چشمگیر در رفتار و شیوه زندگی بشر سبب بروز عوارض متعددی در محیط زیست و سلامت انسان ها شده است. امروزه مهم‌ترین علل مرگ و میر و ناتوانی، 4 گروه بیماری غیرواگیر، شامل بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت، هستند که بروز آن ها بار سنگینی به خانواده‌ها، جوامع و دولت‌ها تحمیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از وبدا، معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: این چهار گروه بیماری سالانه موجب 35 میلیون مرگ (60 درصد موارد مرگ) در جهان می شوند که 80 درصد آنها در کشورهای با درآمد پایین و متوسط رخ می‌دهد. از بین این بیماری‌ها دیابت به عنوان بزرگ‌ ترین اپیدمی قرن، بیشترین افزایش شیوع را در كل جهان دارد. اگر چه تعداد بیماران در همه کشورهای جهان در حال افزایش است، اما عمده مبتلایان در کشورهای درحال توسعه زندگی می کنند و بیشترین میزان افزایش در شیوع بیماری در آفریقا و خاورمیانه است. براساس برآورد فدراسیون بین المللی دیابت در حال حاضر بیش از 425 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند و برآورد می شود، تعداد بیماران طی بیست و پنج سال آینده از مرز 629 میلیون نفر بگذرد. تعداد سالمندان دیابتی که اکنون یک چهارم بیماران را تشکیل می دهند، (98 میلیون نفر) با دو برابر افزایش، (191 میلیون نفر) در سال 2045 یک سوم مبتلایان را شامل خواهند شد. افزایش نسبت سالمندان دیابتی به معنی افزایش بسیار چشمگیر هزینه های درمانی دیابت خواهد بود.
نتایج آخرین پیمایش عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در کشور نشان می دهد که 10 الی 12 درصد بزرگسالان کشور به دیابت مبتلا هستند. این رقم در بعضی از استان های کشور به 16درصد نیز می رسد. براساس نتایج این پیمایش، حدود یک چهارم از بیماران دیابتی از بیماری خود اطلاعی ندارند و فقط حدود 50 درصد بیماران دیابتی تحت درمان قرار دارند. این بیماری و عوارض جدی آن مانند حوادث قلبی-عروقی، نارسایی کلیوی، اختلال اعصاب محیطی، زخم پای دیابتی و قطع عضو، عوارض چشمی و سایر عوارض این بیماری هزینه های زیادی به مبتلایان، خانواده آنها و نظام سلامت در کشور تحمیل می کند.
خوشبختانه دیابت نوع 2 قابل پیشگیری است و اصلاح شیوه زندگی شامل رعایت رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت بدتی کافی و منظم، راهکار پیشگیری از دیابت است.
28 سال است که در سراسر جهان روز 14 نوامبر برابر با 23 آبان ماه، روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. علت انتخاب 14 نوامبر (23 آبان) به عنوان روز جهانی دیابت به مناسبت سالروز تولد فردریك بانتینگ (كاشف انسولین) است. هدف از برگزاری این روز، شناساندن دیابت و تشویق وترغیب جامعه جهانی به پیشگیری و مراقبت از این پدیده روز افزون است.
برنامه های رادیویی و تلویزیونی، رخدادهای ورزشی، غربالگری رایگان برای تشخیص ابتلا به دیابت و عوارض آن، گردهمایی های عمومی، انتشار پوستر و پمفلت، برگزاری كارگاه های دیابت، ‌كنفرانس های خبری، چاپ مقالات در روزنامه ها و مجلات و فعالیت های مختلف دیگر برای كودكان و نوجوانان، از جمله برنامه های مهمی است که در این روز اجرا می شود.
شعار امسال روز جهانی دیابت نیز همچون سال گذشته با تمرکز و محوریت "خانواده" انتخاب شده که بر ترویج نقش خانواده در مدیریت، مراقبت، پیشگیری و آموزش در زمینه دیابت تاکید دارد.
از آنجایی که بخش عمده‌ای از مراقبت از بیماران دیابتی در منزل و در داخل محیط خانواده انجام می‌‌شود، این نهاد می‌تواند نقش چشمگیری در کنترل مناسب قند خون داشته باشد. حمایت خانواده سبب بهبود کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می‌شود. لذا پیشنهاد می‌ شود، اعضای خانواده بیماران دیابتی به عنوان عضوی از تیم درمان در برنامه درمانی این بیماران مشارکت داده شوند.
در واقع با دیابت، تغییرات زیادی در ابعاد زندگی ایجاد می شود كه بدون حمایت خانواده و جامعه کنترل آن دشوار است. خانواده ها در پیشگیری، شناسایی به موقع، مراقبت و کنترل بیماری دیابت نقش مهمی دارند.
ابتلای یک نفر در خانواده به دیابت به معنای در معرض خطر بودن سایر اعضای آن خانواده نیز هست. مصرف غذاهای سالم در کنار خانواده و پرداختن به فعالیت های ورزشی در کنار هم، باعث جلوگیری از دیابت نوع 2 می شود. اگر یک نفر در خانواده مبتلا به دیابت باشد، سایر اعضای خانواده هم باید علائم هشدار دهنده دیابت را بیاموزند و یاد بگیرند که در مواقع بحرانی همچون حملات افت قند خون چه اقدامی انجام دهند.
خودمراقبتی روندی پویا و موثر برای کنترل عوارض بیماری دیابت تیپ 2 است که باید با همکاری و حمایت تمام افراد خانواده  انجام گیرد. خانواده ها باید در فضایی زندگی کنند که "سالم" باشد و شیوه زندگی سالمی در پیش گیرند تا بدین وسیله بتوانند از دیابت نوع 2 جلوگیری کنند.

دکتر علیرضا رییسی
معاون بهداشت وزارت بهداشت

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: معاون بهداشت وزارت بهداشت دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۶۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ هزار بیمار خاص مشمول حمایت های بیمه سلامت ایلام هستند

نورالدین رحیمی در گفت و گو با خبرنگار مهر در تشریح روز بیماری‌های خاص از افزایش بودجه اختصاصی به صندوق بیماران خاص، صعب العلاج و نادر در سال ۱۴۰۳ از ۷ هزار میلیارد تومان به مبلغ ۹ هزار میلیارد تومان خبر داد.

وی اظهار داشت: ۱۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج در استان ایلام مشمول حمایت این صندوق و اداره کل بیمه سلامت هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان ایلام با بیان اینکه بار مراجعه بیماران خاص در ایلام به مراکز درمانی ۶۱ هزار بار بوده است، گفت: از ابتدای آغاز طرح تاکنون بالغ بر ۵۳ میلیارد تومان بابت حمایت از بیماران خاص توسط بیمه سلامت پرداخت شده است.

رحیمی افزود: ۱۰۷ بیماری خاص مشمول حمایت‌های این صندوق هستند.

کد خبر 6100083

دیگر خبرها

  • ۱۰ هزار بیمار خاص ایلام تحت پوشش بیمه سلامت هستند
  • ۱۰ هزار بیمار خاص مشمول حمایت های بیمه سلامت ایلام هستند
  • 5 تصمیم مهم برای بیماران خاص
  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • اختصاص ۹هزار میلیارد برای حمایت از بیماران صعب‌العلاج
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • اختصاص ۹ همت اعتبار برای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد