Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@01:02:08 GMT

برداشت از حساب‌ها، هکر نبود، فیشینگ بود!

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۷۳۴۹

برداشت از حساب‌ها، هکر نبود، فیشینگ بود!

آن طور که این افراد روایت کردند برخی هکر‌ها اقدام به برداشت قابل توجهی پول از حسابشان کرده‌اند. یکی از این افراد رضا رشید پور، مجری سرشناس تلویزیون بود که در حساب توییتر خود نوشت: «گمانم اخبار هجوم هکر‌ها به حساب‌های بانکی را شنیده‌اید، توییت کردم تا بیشتر اطلاع‌رسانی شود، البته من پول چندانی در حسابم نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابهام ماجرا عدم توضیح شفاف مسئولان گرامی است.» این داستان زمانی پیچیده شد که سرهنگ تورج کاظمی، رئیس پلیس فتا، در این باره واکنش نشان داد و گفت: «مراجعات به پلیس فتا برای برداشت غیرمجاز از حساب تفاوتی نسبت به روز‌های گذشته نداشته است.»

رسانه‌ها همچنین اینطور تحلیل کردند که آنگونه از سخنان رییس پلیس فتا بر می‌آمد، گویا برداشت غیرمجاز از حساب افراد موضوعی عادی و روتین بوده و شاکیان برای پیگیری این اقدام غیرقانونی هر روز به پلیس مراجعه می‌کنند. اما واقعیت ماجرا چیست؟ آیا واقعا دست هکر‌ها در کار بوده یا این اتفاق دلیل دیگری داشته است؟ بررسی این ماجرا نشان می‌دهد که موضوع حمله هکر‌ها به حساب‌های بانکی شهروندان منتفی است و این اتفاق به دلیل سهل‌انگاری کاربران رخ داده است. موضوعی که مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، نیز در گفتگو با اعتمادآنلاین بر آن صحه می‌گذارد.

هکر نبود، فیشینگ بود
«به هکر‌ها ربطی نداشت، این اتفاق به دلیل فیشینگ افتاد.» این پاسخی است که معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش اعتمادآنلاین که چرا بانک مرکزی درباره دستبرد به حساب بانکی افراد شفاف‌سازی نمی‌کند، مطرح کرد. فیشینگ نوعی از کلاهبرداری آنلاین است که در آن کاربران اطلاعات خود را با اهداف مختلف در اختیار برخی سایت‌ها که عمدتا کلاهبردار هستند، می‌گذارند. مهران محرمیان در این باره به اعتمادآنلاین گفت: اتفاقی که در چند روز گذشته موجب نگرانی برخی شهروندان از دستبرد به حساب‌های بانکی شان شد، ارتباطی با هک شدن ندارد. این مقام مسئول توضیح داد: متاسفانه برخی از شهروندان بی‌محابا به برخی سایت‌های مشکوک مراجعه و اطلاعات کارت و رمز خود را در اختیار این سایت‌ها قرار می‌دهند و مشکلات اینچنینی برایشان ایجاد می‌شود.

او در پاسخ به این پرسش که بانک مرکزی برای آسودگی خیال شهروندان چه اقدامی برای بالا بردن امنیت فیشینگ انجام داده است، می‌افزاید: ما برای بالا بردن امنیت حساب‌های بانکی شهروندان برنامه‌ریزی بسیار جدی انجام داده‌ایم و تا ابتدای دی ماه آن را اجرایی خواهیم کرد. محرمیان در ادامه صحبت‌های خود به نکته دیگری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر راهکار‌های ارتقاء امنیت شبکه وجود دارد، اما چون اجباری نیست و پیچیدگی دارد، استفاده از آن برای بسیاری از شهروندان سخت است که بانک مرکزی در اسرع وقت این مشکل را نیز برطرف خواهد کرد.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در توضیح برنامه بانک مرکزی در این باره می‌گوید: از ابتدای دی ماه رمز‌های یک بار مصرف جایگزین رمز‌های ایستایی خواهد شد. او در عین حال در واکنش به خبر برداشت ناگهانی از حساب بانکی برخی افراد که بازتابی هم در فضای مجازی داشت، اینطور اظهارنظر می‌کند: در یکی دو روز گذشته این اخبار از سوی چند سلبریتی که دنبال‌کنندگان زیادی هم دارند مطرح شد. متاسفانه این افراد می‌توانند یک مساله کوچک را به موضوعی بزرگ تبدیل کنند. مهران محرمیان در پایان صحبت‌های خود از مردم درخواست کرد برای بالا بردن امنیت حساب‌های بانکی خود تا ابتدای دی‌ماه رمز دوم پویای خود را فعال کنند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فیشینگ هکر برداشت از حساب پلیس فتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۷۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هکر حرفه ای حساب‌های بانکی اشنویه دستگیر شد

فرمانده انتظامی شهرستان اشنویه از دستگیری هکر حرفه‌ای حساب‌های بانکی با همکاری پلیس فتا استان خوزستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس آذربایجان‌غربی، علی توکلی اظهار کرد: در طرح امنیت فضای سایبر، با اشراف اطلاعاتی مأموران پلیس فتا شهرستان اشنویه در یک عملیاتی ضربتی و مشترک با پلیس فتا استان خوزستان، یک نفر هکر حرفه‌ای حساب‌های بانکی دستگیر شد

وی افزود: در تحقیقات فنی به عمل آمده مشخص گردید اقدام به برداشت مبالغ بیش از ۳۰۰ میلیون تومان از حساب‌های بانکی اشخاص می‌نمود.

فرمانده انتظامی شهرستان اشنویه گفت: متهم پس از تشکیل پرونده تحویل دستگاه محترم قضائی گردیده و روانه زندان شد.

توکلی تصریح کرد: از شهروندان درخواست می‌شود هرگونه پیام دریافتی حاوی لینک اینترنتی و دارای فایل با پسوند APK در پیام رسان های موبایلی و یا پیامکی با سرشماره های شخصی با عناوین واریز کالا برگ الکترونیکی مرحله اول و دوم آغاز شد، سهام عدالت، شکایت علیه شما، حکم جلب، یارانه و… جعلی بوده و دامی از سوی افراد کلاهبردار است، دقت کنید با کلیک بر روی لینک یا نصب این برنامه‌ها و با هدایت برنامه جهت انجام عملیات بانکی برابر هک شدن گوشی و خالی شدن حساب بانکی شماست. به این پیام‌ها اعتماد نکرده و بر روی آدرس و یا لینک اینترنتی کلیک نکنید.

کد خبر 747619

دیگر خبرها

  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • جاعل کلاهبردار در دام پلیس همدان افتاد
  • هنگام خرید از فروشندگان دور گرد مراقب کپی اطلاعات کارت بانکی خود باشید
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • معرفی توانمندی‌های نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • هکر حرفه ای حساب‌های بانکی اشنویه دستگیر شد