Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@02:20:55 GMT

تغییرات7ماهه تورم در بانک‌ مرکزی

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۸۶۹۵

بررسی روند تورم در آمار مرکز آمار و بانک مرکزی نشان می‌دهد تورم ماهانه از ابتدای سال در یک نهاد همواره کاهشی و در نهاد دیگر نوسان تقریبی داشته است. ناطقان: تورم که از سال گذشته روند روبه رشد در پیش گرفته و از تک رقمی خارج شده بود، از ماه‌های ابتدایی سال جاری روند معکوس را در شاخص‌ها آغاز کرد. این موضوعی است که مورد توجه مسئولان قرار داشته و در روزهای گذشته از سوی رئیس جمهور نیز روند کاهشی تورم از اردیبهشت ماه مورد تاکید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بررسی آمار اعلامی نشان می‌دهد که در مرکز آمار ایران تورم نقطه‌به‌نقطه(تغییر شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل) از ۵۲.۱ به ۲۸.۳ درصد در مهرماه رسیده که ۲۳.۸ درصد کاهش دارد.

همچنین تورم سالانه در مرکز آمار تا شهریورماه افزایشی بوده و به ۴۲.۷ رسیده اما برای مهر کاهشی بوده و ۴۲ درصد گزارش شد.

در مورد تورم ماهانه شرایط متفاوت است و نوسان در ماه‌های کاهشی دو شاخص دیگر نیز بنا بر تغییر قیمت‌ها در ماه نوسان دارد. برای محاسبه تورم ماهانه، در هر ماه شاخص قیمت مصرف‌کننده و در نتیجه نرخ تورم سبد مصرفی خانوار محاسبه و با ماه قبل مقایسه می‌شود؛ به این ترتیب نرخ تورم ماهانه به دست آمده نشان دهنده متوسط افزایش نسبی هزینه خرید سبد مصرفی همه خانوارها طی یک ماه است.

آمار مرکز آمار نشان می‌دهد که تورم ماهانه طی هفت ماه اول امسال، در فروردین با چهار درصد بالاترین و در شهریور پایین‌ترین سطح را داشته است. این نرخ از چهار درصد در فروردین به ۱.۵ درصد در اردیبهشت کاهش یافته است و ۰.۸ درصد در خردادماه کاهش دارد ولی در تیرماه با رشد ۱.۵ درصدی به ۲.۸ درصد رسیده است. در ادامه در مرداد و شهریور ۰.۶ و ۰.۵ درصد کاهش یافته است.

با اینکه مرکز آمار تورم نقطه به نقطه و سالانه را در مهرماه کاهشی اعلام کرد، تورم ماهانه افزایشی بود و با رشد ۱.۲ درصدی از ۰.۵ درصد در شهریور به ۱.۷ درصد در مهر رسید.

از سوی دیگر آمار بانک مرکزی در مورد تورم ماهانه قابل توجه است. آماری که از اردیبهشت تا شهریور ماه را اخیرا رئیس جمهور در اظهاراتش به آن استناد و اعلام کرده که در این فاصله کاهشی بوده است.

به طوریکه این نرخ سه درصد در اردیبهشت و تا ۰.۸ درصد در شهریور کاهش دارد و در مهرماه که رئیس کل بانک مرکزی تورم ماهانه را اعلام کرد به ۰.۶ درصد رسیده است.

تورم ماهانه در مهر ماه در مرکز آمار ۱.۷ درصد و در بانک مرکزی ۰.۶ درصد بوده که نشان از اختلاف ۱.۱ درصدی دارد.

طبق مصوبه شورای عالی آمار، از سال گذشته مرکز آمار تنها مرجع محاسبه و اعلام آمار تورم است و بر این اساس از آذر ماه پارسال بانک مرکزی نرخ تورم را به طور رسمی منتشر نکرده  است. منبع: ایسنا برچسب ها: تغییرات ، تورم ، بانک مرکزی ، مرکز آمار

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تغییرات تورم بانک مرکزی مرکز آمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۸۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • سرگیجه با آمار تورم
  • مردم گم شده در دعوای سیاسی بر سر تورم!/یک ضربه دیگر بر بار شیشه/بازی بن‌سلمان با کارت فلسطین
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • پاسخ همتی به انتقاد خبرگزاری دولت