Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@03:56:11 GMT

۷۵ هزار چاه کشاورزی برق‌دار می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۹۲۱۰

۷۵ هزار چاه کشاورزی برق‌دار می‌شود

«حسین محمودی» روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: با برق‌دارکردن این تعداد چاه کشاورزی، سالانه حدود ۷۵۰ میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی خواهد شد و همچنین در اثر اجرای این قرارداد، به ازای هر لیتر گازوئیل صرفه جویی شده، ۳۰ سنت صرفه جویی ملی نصیب اقتصاد کشور می شود.

وی ادامه داد: این تفاهم‌نامه در مهرماه امسال میان توانیر و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ودر راستای اجرای ماده ۱۲قانون رفع موانع تولید و مصوبه شورای اقتصاد منعقد شده و ارزش آن رقمی معادل ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیارد دلار است که در طی ۸ سال پرداخت می شود.

محمودی گفت: در شرایط کنونی که کشور با تحریم های ظالمانه مواجه است این اقدام می تواند دست وزارت نفت را در صادرات هرچه بیشتر فرآورده های نفتی به کشورهای دیگر باز بگذارد و به ارزآوری کشور کمک کند.

وی با بیان اینکه صادرات فرآورده های نفتی در شرایط کنونی آسان‌تر از سایر حامل های انرژی است و صنعت برق بدون نگاه بخشی  و شرکتی، این موضوع را در قالب منافع ملی دنبال می کند، افزود: صنعت برق  انتظار دارد که کشور و مجموعه وزارت نفت نیز با اختصاص هر چه بیشتر بخشی از این صرفه جوئی، به توسعه زیرساخت‌های  صنعت برق کمک کند چرا که صنعت برق کشور برای تامین ۷۵ هزار حلقه چاه کشاورزی باید طی سه سال حداقل رقمی بالغ بر ۴ میلیارد دلار در بخش‌های تولید، انتقال، فوق توزیع و. وزیع نیروی برق سرمایه‌گذاری کند در حالی که فقط ۲.۱  میلیارد دلار آن طی ۸ سال بازپرداخت می شود.

مجری طرح احداث و توسعه شبکه برق چاه‌های کشاورزی کشور با اشاره به اینکه با برق‌دار کردن چاه های کشاورزی، کنتورهای هوشمند طرح فهام نیز در چاه‌های برقدار شده، نصب خواهد شد تصریح کرد: با برق‌دار کردن و مجهز کردن چاه‌ها به کنتورهای فهام، می توان برداشت آب از سفره های زیرزمینی را به راحتی و دقیق کنترل کرد و علاوه بر آن راه‌ برای اجرای طرح های نوین آبیاری نیز باز خواهد شد.

وی اضافه کرد: در طرح برق دار کردن تلمبه ها و چاه های آب کشاورزی، به استناد مصوبه شورای  اقتصاد، دولت متعهد شده است به اشخاص حقوقی که در قالب سرمایه گذاران عامل صرفه جویی نسبت به برق دار کردن تلمبه‌ها و چاه‌های آب کشاورزی اقدام کنند، تا سقف یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار یا معادل ریالی آن به نرخ سامانه نیما در مدت هشت سال از محل نفت گاز جایگزین شده با برق پرداخت کند.

محمودی ادامه داد: مدت زمان اجرای طرح تا سال ۱۴۰۲و مدت زمان بازپرداخت تا پایان سال ۱۴۱۰ است و سرمایه گذاران می توانند به یکی از روش های اتصال به شبکه سراسری برق، استفاده از پنل خورشیدی یا توربین بادی و استفاده از ژنراتور گازسوز نسبت به برق دار کردن چاه‌های کشاورزی اقدام کنند.

مجری طرح احداث و توسعه شبکه برق چاه‌های کشاورزی کشور اظهارداشت: طرح برق دار کردن چاه ها و تلمبه های آب کشاورزی دیزلی از جمله طرح های مصوب شورای اقتصاد است که در سال ۱۳۹۳ از محل بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سالانه تعریف و در سال ۱۳۹۴مطابق با ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و آیین نامه اجرایی آن اصلاح شد. آخرین مصوبه در تیرماه امسال با توجه به پیشرفت نامناسب توسط بخش خصوصی، به منظور امکان ورود شرکت توانیر به طرح اصلاح شد. با برق‌دار کردن ۱۰۰ هزار حلقه چاه یا تلمبه آب کشاورزی است سالانه حداقل یک میلیارد لیتر نفت گاز از چرخه مصرف حذف می شود.

بر اساس آمارهای موجود شرکت مدیریت منابع آب ایران، هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار حلقه چاه کشاورزی دیزلی در کشور وجود دارد که مطابق مصوبه شورای اقتصاد، برق‌دار کردن ۱۰۰هزار حلقه چاه طی ۴ سال هدف گذاری شده است.

برچسب‌ها کشاورزی شرکت توانیر شرکت مدیریت منابع آب ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی شرکت توانیر شرکت مدیریت منابع آب ایران کشاورزی شرکت توانیر شرکت مدیریت منابع آب ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۹۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان هامان هاشمی گفت : سال ۱۴۰۳ با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» آغاز شد، اما وجه تمایز این شعار با سال‌ های پیشین تاکید بر مشارکت مردمی در تولید و پیشبرد امور اقتصادی کشور است.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با بیان اینکه شعار سال ۱۴۰۳ همانند یک دهه گذشته حول محور اقتصادی نامگذاری شده است، اظهار داشت: پیام نامگذاری سال جهش تولید با مشارکت مردمی در سنوات گذشته در قانون اساسی بر مبنای اصل ۴۴ قانون اساسی درباره واگذاری کارها به بخش خصوصی رضایت کافی مقام معظم رهبری را جلب نکرده است که امسال قرار است این مهم با مشارکت مردمی محقق شود.

وی اضافه‌کرد: طبق قانون یکی از موضوعات مهم کوچک کردن دولت و کاهش هزینه های جاری دولت است که در نهایت باعث سرعت و چابکی بیشتر آن شود و بتواند به عنوان بالاترین رکن اجرایی کشور به عنوان کارهای نظارتی و ریل گذاری و تمرکز بر کارهای صحیح داشته باشد.

وی براین باور است که یکی از علل نامگذاری سال ۱۴۰۳ با شعار جهش تولید با مشارکت مردمی تلنگر مجددی به همه مدیران دولتی برای واگذاری موضوعات هم در حوزه تصمیم سازی در جایگاه مشورتی و هم در حوزه اجرایی با واگذاری اموری که قابلیت اجرا با بخش خصوصی دیده شده است، را دارد.

هاشمی تصریح کرد: با فرض اینکه برخی موضوعات امنیتی را کنار بگذارید، در سایر مباحث که ریشه اقتصادی دارند بخش خصوصی همیشه نقش آفرینی داشته و دارد و باعث شده که دولت علاوه بر کاهش هزینه ها به وظیفه اصلی خود یعنی نظارت بر اجرای امور توجه بیشتری داشته باشد.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران گفت: بنابراین با توجه به شرایط فعلی کشور، در سالهای گذشته شاهد این بودیم که بخش تاکیدی شعارهای سال مبنی بر موضوعات اقتصادی بوده که امسال جهش تولید علاوه بر کارآفرینی بیشتر، نقش آفرینی بیشتر کالاهای ایرانی در بازار داخلی و خارجی را در پی خواهد داشت حال این موضوع با پیوند مشارکت مردمی اتفاق میمون و مبارکی است که می تواند اتفاقات ارزنده ای را منجر شود.

وی اظهارداشت: این مهم بازمی گردد به اینکه مدیران ما چقدر سعی در اجرای صحیح تصمیم گیری ها داشته باشند که امیدواریم با تصمیم هایی که در بدنه دولت و لایه های پایین تر اجرا صورت می گیرد شاهد آن باشیم که بتوانیم اتفاقات بهتری را برای توسعه اقتصادی کشور رقم بزنیم.

هاشمی افزود: حال کمیسیون کشاورزی اتاق ایران آمادگی دارد، در کنار وزارت جهاد کشاورزی برای رفع موانع تولید، افزایش بودجه و رشد تولیدات کشاورزی داخلی واند نقش مشورتی خود را درکنار دولت داشته باشد.

دیگر خبرها

  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • خراسان رضوی در تولید نان کامل در کشور پیشرو است
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • گیلان، تأمین کننده جوجه یکروزه کشور 
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است