Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@14:55:33 GMT

پُرخوری چرخه متابولیک بدن را تغییر می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۹۵۵۶

آفتاب‌‌نیوز :

این تیم تحقیقاتی دریافتند که چگونه هورمون‌های استرس میزان چربی و قند خون در یک چرخه ۲۴ ساعته را کنترل می‌کنند. علاوه بر این، نشان دادند که یک رژیم غذایی با کالری بالا، چرخه‌های متابولیک را تغییر می‌دهد.

این مطالعه جدید که توسط محققان Helmholtz Zentrum München و مرکز تحقیقات دیابت آلمان (DZD) در مونیخ آلمان انجام شد، ماهیت ریتمیک هورمون‌های استرس را توضیح می‌دهد که چگونه سطح این هورمون‌ها قبل از بیدار شدن و هنگام تغذیه و یا گرسنگی و در هنگام خواب افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش مدیکال نیوز، این یافته‌ها همچنین چگونگی پیوند این چرخه هورمونی با فعالیت کبد در زمان ذخیره و آزاد سازی قند و چربی را روشن می‌کند. محققان با بررسی فعالیت گلوکوکورتیکوئید در کبد موش‌ها به این یافته‌ها دست یافتند. نتایج نشان می‌دهد که داروهای گلوکوکورتیکوئید تأثیرات متفاوتی بر افراد مبتلا به چاقی و افراد لاغر دارد.

گلوکوکورتیکوئیدها به گروهی از استروئیدها گفته می‌شود که در بخش قشری غده فوق کلیوی ساخته می‌شوند. استروئیدها ترکیبات چربی با چهار حلقه کربنی هستند. کورتیزول یا هیدروکورتیزون مهمترین گلوکوکورتیکوئید بدن است. تفاوت اصلی گلوکوکورتیکوئیدها با سایر کورتیکواستروئیدها در رسپتورهای اختصاصیشان و تاثیراتشان بر بدن است.

گلوکوکورتیکوئیدها نقشهای مختلفی در بدن از جمله کاهش التهاب، تخفیف واکنش‌های ایمنی، تاثیر بر متابولیسم و افزایش قند خون دارند. افزایش یا اختلال در ترشح گلوکوکورتیکوئید در بیماریهای مختلفی مانند سندرم کوشینگ و بیماری آدیسون نقش دارد.

غدد فوق کلیوی در صبح هورمون‌های گلوکوکورتیکوئید آزاد می‌کنند که تحت کنترل سیگنالهای مرتبط با ساعت مغز هستند. ساعت بیولوژیکی موجود در هر سلول بدن به تنظیم زمان روزانه هورمون کمک می‌کند. نور خورشید و عوامل سبک زندگی به متعادل نگه داشتن ساعت بیولوژیکی بدن کمک می‌کند.

غدد در پاسخ به استرس هورمون آزاد می‌کنند، به همین دلیل به آنها هورمون استرس نیز گفته می‌شود. هورمون‌های استرس قبل از بیدار شدن به اوج خود می‌رسند و به بدن کمک می‌کنند تا با دریافت انرژی از سطح چربی‌ و قند افزایش یافته و فعالیت‌های روز را آغاز کند.

با این حال، اختلال در ساعتهای بیولوژیکی مانند تغییر در کارها می‌تواند سوخت و ساز بدن را به شدت تحت تاثیر قرار داده و به اختلالاتی مانند دیابت نوع ۲، چاقی و کبد چرب منجر شود.

این مطالعه با هدف درک ارتباط بین هورمون استرس روزانه، ساعت بیولوژیکی و چرخه‌های متابولیکی با تمرکز بر گیرنده‌های گلوکوکورتیکوئید انجام شد. گلوکوکورتیکوئیدها فرآیندهای مولکولی متعددی از جمله متابولیسم و ‌ایمنی تا رشد و شناخت استخوان را تنظیم می‌کنند.

تقریباً در هر سلول بدن گیرنده‌هایی برای این هورمون‌ها وجود دارد. بدون گیرنده تطبیق، هورمون نمی‌تواند وارد سلول شود و بر آن تأثیر بگذارد.

برای مطالعه جدید، این تیم فعالیت متابولیکی گلوکوکورتیکوئیدها در کبد موش ها را بررسی کردند. در این تحقیق از دو گروه موش استفاده شد؛ یک گروه با رژیم غذایی عادی و گروه دیگر رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند. روش هایی که آنها استفاده می کردند نشان می‌دهد که اثرات گلوکوکورتیکوئیدها در هنگام گرسنگی حیوانات و هنگام خواب با زمان بیداری و فعالیت متفاوت است.

محققان دریافتند که گیرنده گلوکوکورتیکوئید این اثرات را از طریق اتصال به زمان با ژنوم سلولهای کبدی انجام می دهد. علاوه بر این، به نظر می‌رسد که گیرنده و هورمون های استرس مرتبط، به تنظیم تقریباً تمام ژن های شبانه روزی کمک می‌کنند.

محققان نشان دادند در کبد موش هایی که فاقد گیرنده هستند، میزان چربی و قند طبق روز و شب کنترل نمی‌شود. این تیم دریافتند که چگونه کبد میزان قند و چربی خون در طول روز را در مقایسه با شب کنترل می کند. مجموعه دیگری از آزمایشات نشان داد که موشهای با وزن طبیعی و چاق به یک داروی گلوکوکورتیکوئید واکنش متفاوتی نشان دادند.

این تیم معتقد است که این مطالعه اولین تحقیقی است که نشان می دهد رژیم غذایی می تواند تأثیر هورمون ها و داروها را بر روی بافت های متابولیکی تغییر دهد. محققان پیشنهاد می کنند که یافته‌های آنها به آگاهی از نقش ساعت بیولوژیکی در سلامت و بیماری تأکید دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: متابولیک هورمون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۹۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید

هواداران تراکتور مقابل ذوب آهن، شب پراضطرابی را پشت سر گذاشتند.

طرفداری | دیدار شب گذشته تراکتور و ذوب‌آهن در جام حذفی، صحنه‌هایی نگران‌کننده را برای هواداران تیم تبریزی رقم زد. در جریان این مسابقه، دو هوادار تراکتور به دلیل عارضه قلبی و استرس شدید، توسط آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.

وحید شادی‌نیا، سخنگوی اورژانس استان آذربایجان‌ شرقی در این خصوص گفت:

در جریان دیدار تیم‌های تراکتور و ذوب‌آهن در جام حذفی، بازیکن گرجستانی ذوب‎‌آهن به‌علت ضربه وارده به سر حین بازی توسط اورژانس به بیمارستان امام رضا (ع) تبریز انتقال یافت.

شادی‌نیا از ارائه خدمات فوریت‌های پزشکی به دو تماشاگر تیم تراکتور نیز خبر داد و افزود:

مرد ۴۷ ساله به‌دلیل عارضه قلبی و مرد ۳۵ ساله به‌دلیل هیجانات تحت مراقبت‌های درمانی اورژانس قرار گرفته و به بیمارستان‌های ارتش و مدنی تبریز منتقل شدند.

از دست ندهید ????????????????????????

عبدالکریم حسن هم نامش را تغییر داد اعتراض سرمربی چلسی: VAR به فوتبال ضرر زده است آقای الگری سال بعد هم در تیم ما بمان! درگیری صلاح با کلوپ: ساکت شو!

دیگر خبرها

  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • در تبریز استقلال نشان می‌دهد کت تن کیست | هر وقت کم آوردیم به سمت چپ سینه‌مان نگاه می‌کنیم
  • چند روش ساده برای تقویت مو
  • تغییر نام استقلال جنجالی شد | وزارت ورزش واکنش نشان داد
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی