Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@10:30:27 GMT

برخورداری از استانداردهای سلامت حق مسلم بشری است

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۱۳۱۴

برخورداری از استانداردهای سلامت حق مسلم بشری است

زینب نصیری روز سه‌شنبه در نشست تخصصی سلامت و سرمایه انسانی که در تالار دیوان شمس برگزار شد، افزود: سلامت در حقیقت به وضعیت کنونی یک جمعیت اشاره می کند که با انعکاسی از بشر و جامعه در بستر اجتماع به رویکرد دولت در سرمایه گذاری‌های اجتماعی و فقدان نظام سلامت مرتبط است.  

وی افزود: بعد جسمانی به لحاظ توانمندی‌های بدنی، بعد روحی و روانی به لحاظ فقدان اضطراب و تنش و مشارکت جمعی و بعد اجتماعی به لحاظ ارتباطات و تعاملات از سطوح این سلامت محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عقیده نصیری کیفیت زندگی یکی از مهم ترین عوامل مؤثر بر این سلامت است که شهر سلامت‌بخش، شهر سالم و سلامت شهری سه مفهوم اساسی در این عوامل به شمار می روند.  
وی با اشاره به مفهوم پوشش همگانی سلامت گفت: پوشش همگانی سلامت در حقیقت به عنوان یک ضمانت جهت دسترسی بشر به خدمات پیشگیری، توان‌بخشی، درمان، تسکین و ارتقاء مراقبت سلامت محسوب می شود.

این مقام شهرداری تهران تصریح کرد: دستیابی به پوشش همگانی سلامت از مباحث مورد تأکید هریک از جوامع به هنگام توافق بر اهداف توسعه پایدار در سال ٢٠١۵ محسوب می‌شود؛ که به منظور تحقق این مهم دسترسی جوامع به استانداردهای سلامت با تاکید بر گروه های جمعیتی خاص باید مورد توجه واقع شود.

وی در ادامه به شاخص های این پوشش همگانی اشاره و اظهار کرد: حکمرانی و قانون‌گذاری در عرصه سلامت، تامین هزینه‌ها، نظام عرضه خدمات مراقبتی _ بهداشتی سلامت، تحصیلات شبکه‌های ارتباطی و کارکنان حوزه سلامت، دسترسی پذیری خدمات سلامت، سیستم های اطلاعاتی به منظور پژوهش و فناوری های هوشمند متناسب با هرم جمعیت از مولفه های پوشش همگانی سلامت است.

به عقیده مدیرکل سلامت شهرداری تهران آموزش و پرورش، تکنولوژی و اشتغال، مسکن، مشارکت اجتماعی، سیستم حمل و نقل و بناهای شهری، ارتباطات و اطلاعات نیز از محورهای شهر دسترس پذیر محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: افزایش مشارکت جمعی، برخورداری از فرصت‌های برابر، تغییر نگاه منفی جامعه نسبت به گروه‌های خاص (معلولان، سالمندان و کودکان) احقاق حقوق شهروندی، افزایش سلامت روانی، اجتماعی و جسمانی و به طور کل ارتقاء کیفیت زندگی نیز از نتایج این دسترسی به شمار می‌رود.
نصیری در پایان یادآور شد: جهت تحقق هر یک از این اهداف، سلامت روان باید به عنوان یک رویکرد اساسی در سیاست‌های خرد و کلان کشوری در نظر گرفته شود.

برچسب‌ها سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۱۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوج سلامت مغز چه زمانی است؟

آفتاب‌‌نیوز :

مطالعات بی شماری در مورد جزئیات روش‌های جلوگیری از زوال شناختی انجام شده و به تازگی تیمی از محققان نروژی در پژوهش‌های خود موفق به ساده سازی دانش مدیریت سلامت مغز شدند.

هرموندور زیگموندسون، استاد بخش روانشناسی دانشگاه علم و فناوری نروژ در این رابطه می‌گوید: کلید‌های سیستم عصبی ما ماده خاکستری و سفید است. ماده خاکستری از سلول‌های عصبی (نرون ها) و دندریت‌ها تشکیل شده، در حالی که ماده سفید برای تسهیل تماس بین سلول‌ها (آکسون‌های میلین دار) عمل کرده و به سرعت انتقال و توزیع سیگنال‌ها کمک می‌کند.

اگر کسی بتواند ماده سفید و خاکستری خود را در شکل مطلوب آن نگه دارد، شناخت، مهارت‌های تفکر و حافظه نیز باید به خوبی کار کند.

این گزارش چیزی شبیه به نوعی جمع بندی است که درک کنونی علم مدرن از بهترین روش پرورش سلامت مغز قوی را پوشش می‌دهد. 

 پروفسور زیگموندسون در ادامه توضیحات خود می‌افزاید: اگر می‌خواهید مغز خود را در بهترین حالت نگه دارید، سه عامل را باید جدی بگیرید. در حقیقت سه کلید شناسایی شده برای سلامت قوی مغز عبارتند از:

تمرین فیزیکی

فعالیت اجتماعی

علایق و سرگرمی‌های قوی و پرشور

در ادامه به تحلیل و بررسی هر یک از این سه مولفه خواهیم پرداخت:

فعالیت بدنی
همه مردم می‌دانند که گذراندن تمام روز روی مبل برای بدن مفید نیست و فعالیت بدنی کلید سلامت مغز است.

به گفته نویسندگان این مطالعه، سبک زندگی فعال به توسعه سیستم عصبی مرکزی و مقابله با پیری مغز کمک می‌کند.
محققان توصیه می‌کنند که تمام تلاش خود را بکنید تا هر روز حداقل کمی تحرک داشته باشید. حتی اگر یک کار کم تحرک انجام می‌دهید که نیاز به نشستن زیاد دارد، هر ساعت یا بیشتر حداقل برای چند دقیقه حرکت کنید.

فعالیت اجتماعی

برخی از مردم به طور طبیعی اجتماعی‌تر از دیگران هستند، اما محققان تاکید می‌کنند که هیچ کس نمی‌تواند مانند جزیره زندگی کند. سعی کنید با افرادی که برایتان مهم هستند در ارتباط باشید. مغز ما در تعاملات و ارتباطات اجتماعی رشد می‌کند.

پروفسور زیگموندسون در این رابطه توضیح می‌دهد: روابط با افراد دیگر، و تعامل با آنها، به تعدادی از عوامل بیولوژیکی پیچیده کمک می‌کند که می‌تواند از کند شدن مغز جلوگیری کند.

به یادگیری ادامه دهید و پرشور بمانید

فعال نگه داشتن مغز باعث تقویت شناخت می‌شود. سرگرمی جدید یا یادگیری یک مهارت جدید را جدی بگیرید. البته هیچ گاه خود را مجبور به انجام این کار نکنید؛ چیزی را پیدا کنید که واقعاً به آن علاقه دارید. هیچ وقت در زندگی برای یادگیری چیز‌های جدید دیر نیست!

اشتیاق، یا داشتن علاقه شدید به چیزی، می‌تواند عامل تعیین کننده و محرکی باشد که ما را به یادگیری چیز‌های جدید سوق می‌دهد. پروفسور زیگموندسون می‌گوید که این امر با گذشت زمان، بر توسعه و نگهداری شبکه‌های عصبی ما تأثیر می‌گذارد.

در مجموع، نویسندگان مطالعه می‌گویند مغز ما ماشینی با قدرتی باورنکردنی است، اما درست مانند هر ابزار دیگری، اگر برای مدت طولانی غیرفعال بماند، شروع به ضعیف شدن می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رضایت حاکمیت به پوشش زنان ۲۰ سال پیش | همان بدحجابانی که کافر بودند!
  • اوج سلامت مغز چه زمانی است؟
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • سردار رادان: دشمن به دنبال کارزارهای خیابانی است
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • تکرار قهرمانی اروپا با شکست بارسلونا؛ دبل اولادقباد
  • تخفیف بیمه سلامت برای دهک‌‌های ۶ تا ۹ درآمدی
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • مد خوب، مد بد!