Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@20:34:21 GMT

معلم فقید و درس سیزده به‌در!

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۱۵۳۵

معلم فقید و درس سیزده به‌در!

عصر ایران؛ مهرداد خدیر- همان‌گونه که هفتۀ پیش خبر آن را منتشر کردیم یکی از چهره‌های پُرسابقۀ آموزش و پرورش - محمد جعفر نجفی علمی- هفتۀ پیش درگذشت.

او البته به رغم سابقۀ بسیار و دانش عمیق در جامعه‌شناسی و فقه و بهره‌بُردن از استادانی چون دکتر صدیقی در دانشگاه و روحانیون بلند مرتبه‌ای که به اجتهاد او گواهی می‌دادند، نزد عموم شناخته شده نبود و خود نیز چنین نمی‌خواست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این نویسنده نیز قصد ندارد از فرصت یک رسانۀ عمومی در یادکرد معلم خود در 40 سال قبل بهره برد.

غرض بیان یک نکته و در واقع خاطره‌ای است که می تواند محل تأمل باشد.



داستان از این قرار است که در هنگامۀ پیروزی انقلاب اسلامی در مدرسۀ مفید درس می‌خواندم. مدرسه‌ای که تابع مجموعه‌ای دیگر (زیر نظر آیت‌الله موسوی اردبیلی) بود و دکتر باهنر از پایه‌گذارانِ آن.

مدرسه‌ای سیاسی که تعالیم آن بر پایۀ قرائت مذهبی متساهلی به نسبت علوی بود که سخت و خشک می نمود و می‌خواستند بچه ها را دور از سیاست بار آورند. در «مفید» اما این گونه نبود و مرحوم نجفی علمی یکی از ستون های آن بود که البته مورد علاقۀ مدیران علوی خصوصا مرحوم رضا روزبه هم بود.

با پیروزی انقلاب، طبعا برخی از کادر مدرسه مسؤولیت‌هایی را تقبل کردند. غیبت آقای نجفی خبر از این می داد که او نیز کاری را پذیرفته است. در آن زمان دولت موقت بر سر کار بود و مانند سال های بعد هنوز میدان را به جوانان نسپرده بودند و جعفر نجفی علمی هم فرماندار ممسنی شد. حال آن که حد او استانداری بود و البته چند سال بعد و در دولت دوم میر حسین موسوی، استاندار فارس شد.

در انتظار معرفی جانشین آقای نجفی بودیم. به خاطر وقوع انقلاب مدارس ماه ها تعطیل بودند و به قدر کافی همه عقب بودند و غیبت معلم پذیرفته نبود. اسفند به هر ترتیب گذشت و قرار شد بعد از عید، معلم جدید معرفی شود. سال 58 شروع شد اما دیدیم آقای نجفی بازگشته است.

بهانۀ این نوشته داستانی است که او تعریف کرد:

« روزهای 10 و 11 فروردین، رفراندوم جمهوری اسلامی برگزار و نتیجه روز 12 فروردین اعلام شد. مردم در میدان مرکزی شهر، اجتماع کردند و من به آنان گفتم از حالا به بعد حکومت، جمهوری اسلامی است و اسلامی بودن حکومت اقتضا می کند رفتارهای گذشته را تغییر دهیم و یکی هم 13 به در است که خرافی بود چون 13 نحس نیست. به خاطر همین از شما می خواهم مثل سال های قبل رفتار نکنید.»

فردای آن روز و قبل از ظهر 13 فروردین 1358 که در تهران اندکی برف بارید و خبرنگار تلویزیون - صابر- گزارشی تهیه کرد، فرماندار ممسنی از خانه بیرون می زند تا ببیند مردم چه می کنند. به چشم می‌بیند که به جز او همۀ مردم بیرون آمده اند و به دامانِ دشت و طبیعت، سیزده را به در می‌کنند!

خوب به خاطر دارم که مرحوم نجفی علمی در کلاس گفت: درست است که انقلاب شده ولی همۀ علاقه های مردم را نمی توان تغییر داد و ضرورتی هم ندارد. مردم ممسنی مثل شهرهای دیگردر دو روز به جمهوری اسلامی رأی دادند اما رأی آنان به این معنی نیست که هر چه فرماندارجمهوری اسلامی گفت و خواست تبعیت و اجرا کنند. خیلی از کارها به ما ربطی ندارد و نباید در زندگی مردم دخالت و به زور باورهای خود را به آنان تحمیل کرد.

او از ممسنی برگشت و چند سال بعد که به عنوان استاندار به فارس برگشت تنها استاندار بود. جامعه شناس بود اما در مقام استاندار جامعه شناسی و هدایت نمی‌کرد. خدمات را مدیریت می کرد.

شاید اگر شمار دیگری از مسؤولان نیز این گونه می اندیشیدند و احساس نمی کردند وظایفی فراتر از خدمت به مردم بر دوش آنهاست و مدام برای مردم تعیین بسیاری از مشکلات و نارضایتی ها پدید نمی آمد.

او باورها را درونی کرده و با آنها می زیست و اصراری بر تحمیل آنها نداشت. برادرش – مرحوم کاظم نجفی علمی- مدتی مدیر عامل بانک ملی ایران و همواره عهده دار مناصب بالای اقتصادی بود و برادر دیگر یکی از فرماندهان ارشد نیروی انتظامی و مدتی سرپرستی مدارس ایرانی در امارات را بر عهده داشت اما هیچ گاه فراتر از یک معلم زندگی نکرد؛ زندگی یی به غایت ساده...

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نجفی علمی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۱۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار هزار معلم برای طرح معلم ماندگار توسط مردم معرفی شدند

مدیر کل آموزش و پرورش استان در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: امسال فراخوان طرح معلم ماندگار در سطح استان صورت پذیرفت و از مردم استان خواسته شد تا معلم‌های ماندگار در زندگی خود را معرفی کنند.
مولوی افزود: مردم محوری از خصوصیات این طرح است و در اختتامیه این طرح ۱۰ معلم برتر استانی از بین چهار هزار معلم معرفی شده به این فراخوان معرفی و تجلیل می‌شوند.
او ادامه داد: اگر چه مراسم‌های روز معلم هر سال رنگ و بوی مردمی دارد و با همت اولیاء و دانش آموزان برگزار می‌شود، اما امسال هم در ۱۵ منطقه استان مراسم روز معلم برگزار و در مرکز استان نیز مراسم استانی تقدیر از معلمان نمونه برگزار خواهد شد.
۱۷ هزار معلم در بیش از دو هزار واحد آموزشی استان مرکزی تدریس می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است
  • چهار هزار معلم برای طرح معلم ماندگار توسط مردم معرفی شدند
  • کشت گندم و جو در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع رخ
  • هجدهمین جلسه استماع قرآن به یاد معلمان فقید برگزار شد
  • زمان برگزاری مراسم یادبود پیشکسوت فقید بسکتبال
  • مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو بر گردن مخترع ایرانی
  • مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو ۲۰۲۴ را کسب کرد
  • پست معنادار و پیش‌بینی سعید حجاریان با تداوم دولت سیزده
  • نشست علمی«تبلیغ دین؛ آسیب ها و بایسته ها» برگزار می شود
  • مراسم نکوداشت امام جمعه فقید بجنورد برگزار می‌شود