Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست‌های علمی ضمن برشمردن اهداف آینده پژوهی، تاکید کرد: تبادل فرهنگی موجب تهاجم فرهنگی نمی‌شود و علی‌رغم آن که مطالبه‌گری مسائل فرهنگی در جامعه ما زیاد است، مسئولان مقوله فرهنگ را سهل‌الوصول می‌دانند.

به گزارش ایسنا، امیرهوشنگ حیدری در نشست "آینده‌پژوهی فرهنگ در آینده ایران" که امروز در مرکز تحقیقات سیاست‌های علمی کشور برگزار شد، با بیان اینکه هیچ‌یک از جنبه‌های زندگی ما نیست که از فرهنگ تأثیر نگیرد، گفت: رشد در تمام محیط‌های جوامع بشری وابسته به فرهنگ است و قبل از اینکه فناوری به جامعه برود باید فرهنگ استفاده از آن به آن جامعه برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه یکی از مباحثی است که امروزه در جهان سوم اتفاق افتاده "تأخر فرهنگی" است، گفت: محصول فرهنگی طویل المدت به دست می‌آید در حالی که مطالبه‌گری مسائل فرهنگی در جامعه ما زیاد است  این در حالی است که جهان پیشرفته دارای شتاب فرهنگی است و از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی در این حوزه استفاده می‌کند.
سرپرست گروه آینده‌پژوهی مرکز تحقیقات سیاست‌های علمی کشور با تأکید بر آنکه به بهانه داشتن مهار فرهنگی و تبادل فرهنگی کنترل شده خودمان را ایزوله می‌کنیم و تبادل فرهنگی نداریم، گفت: تبادل و توسعه فرهنگی باعث تهاجم فرهنگی یا اضمحلال فرهنگ نمی‌شود.
حیدری با بیان اینکه راحت‌ترین راه پیش‌بینی آینده تلاش برای ساختن آن است، گفت: در آینده‌پژوهی باید نگاه عمیق به عدم قطعیت‌ها وجود داشته باشد و دانش مدیریتی ما با خطر عدم توجه به عدم قطعیت‌ها روبه‌رو است.
وی خاطرنشان کرد: علم و هنر شکل بخشیدن به آینده را آینده‌پژوهی می‌دانیم. آینده‌نگری فرهنگی یکی از فرآیندهای خلاقانه‌ای است که در مهار فرهنگی نیز موثر است و از طریق ترسیم چشم‌انداز و پایش و پویش محیطی ممکن می‌شود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست‌های علمی کشور اهداف آینده‌پژوهی فرهنگ را درک شناخت مسائل حیاتی حال و آینده در حوزه فرهنگ، تولید بینش و تصویر آینده مطلوب، تقویت شبکه‌سازی برای استفاده از خرد جمعی، جهت‌دهی به سیاست‌ها، چشم‌انداز مشترک، گفتمان‌سازی بین ذینفعان در حوزه فرهنگ و نیازسنجی فرهنگی دانست و گفت: نتایج رسیدن به این اهداف طراحی چارچوب مفهومی اصول حاکم و روش‌ها در آینده پژوهی است و به ترسیم تصاویر کلام از آینده فرهنگی مطلوب می‌انجامد.

حیدری در پایان افزود: ترسیم تصاویر کلان از آینده فرهنگی مطلوب نیز با ارائه پیشنهادهای سیاستی کلان همراه است که ما را به آینده فرهنگی مطلوب سوق می‌دهد؛ به نحوی که همه بازیگران این حوزه در آن دخیل باشند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آینده پژوهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۴۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم گرامیداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر «محمدرضا زاهدی» و شهدای حادثه تروریستی کنسولگری ایران در سوریه که صبح امروز (سه‌شنبه) در سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدا، اظهار داشت: امروز اربعینِ هشت ستاره درخشان و جوانمرد باغیرت است که برای دفاع از حریم اسلام، عزت مسلمانان و نجات جهان اسلام از سیاست غرب با محوریت آمریکا، هجرت را مقدمه جهاد خود قرار دادند، از خانواده خویش دست کشیدند و در جست‌وجوی رضوان الهی، میدان جهاد را برگزیدند و سرانجام به آنچه که در جست و جوی آن بودند، نائل شدند.

سرلشکر سلامی ادامه داد: فلسفه و رسالت عمیقی که در ورای شهادت فرزندان اسلام وجود دارد، رسالتی عظیم است که در امتداد رسالت انقلاب اسلامی ایران قرار دارد.

فرمانده کل سپاه گفت: صحنه تحولات جهان نشان‌دهنده این است که مرز‌های کشور‌های اسلامی که آن‌ها را از یکدیگر جدا می‌کند و به هویت‌های سیاسی مستقلی به این کشورها می‌بخشد، هرگز بر سیاست اساسی استکبار اثری ندارد؛ چرا که عالم استکبار با محوریت آمریکا برای سیطره بر جهان اسلام هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد.

وی اضافه کرد: استکبار جهانی، مسلمانان را در یک هویت واحد و ساختار یکپارچه می‌بیند؛ آرایه‌ای متصل، به هم پیوسته و تفکیک‌ناپذیر که دنیای غرب به واسطه ظرفیت‌های پایان‌ناپذیر این جغرافیای مهم جهان به فکر سیطره کامل بر آن است.

سرلشکر سلامی افزود: دشمن، همه جهان اسلام را به صورت یکپارچه هدف قرار داده است و می‌خواهد هویت فرهنگی مسلمانان را غارت و آنان را با فرهنگ غرب عجین کند. او قصد دارد جغرافیای جهان اسلام را سکوی برای ارتقای قدرت خود در جهان قرار دهد؛ پس ما مسلمانان سرنشین یک کشتی هستیم و به هم پیوند داریم. اگر دشمن اسلام در یکی از سرزمین‌های اسلامی رخنه کند، آن را به همه جا تسری می‌دهد؛ بنابراین باید راه رخنه و نفوذش مسدود شود.

در حال بروزرسانی...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • رئیس شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران معرفی شد
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا
  • اتحادیه اروپا تحقیقات جدیدی را در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا آغاز خواهد کرد