Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@14:58:35 GMT

هشدار نسبت به آینده‌پژوهی در حوزه نانو

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۴۸۴۳

عضو گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نسبت به ضرورت آینده پژوهی در حوزه نانو هشدار داد و افزود: در آینده همگرایی بین تکنولوژی‌ها در عرصه فرهنگ برجسته خواهد بود.

به گزارش ایسنا، فرشاد مهدی‌پور در "نشست آینده پژوهی فرهنگ در آینده ایران" به موضوع نسبت فناوری و فرهنگ پرداخت و گفت: به طور کلی پنج گروه پیشران‌ها از جمله اجتماعی، سیاسی، اقتصادی محیط زیستی و فناورانه هستند که در این میان پیشران‌های فناورانه شامل بیوتکنولوژی و علوم زیستی علوم شناختی نانوتکنولوژی و سایبر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فرهنگ نیز دارای سه سطح صنایع فرهنگی، سطح آموزشی و آداب و سنن و فولکلور است. حال باید دید سه سطح فرهنگ با چهار لایه فناوری چطور اثر می‌گذارند.

عضو گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی فرهنگ را به نقل از کتاب "فرهنگ چیست"، صورتی از آگاهی که به واسطه برخی آدم‌ها وارد زندگی انسان‌ها و زیست جهان آنها می‌شود که جنبه علمی و عینی دارد، تعریف کرد و گفت: مقالاتی که راجع به سم‌زدایی از نانو در ایران نوشته نشده از ۱۰ سال پیش تاکنون به روز نشده در حالی که ما جزو چهار کشور تولید کننده مقالات نانو هستیم بنابراین در این حوزه ظاهراً مشکلی هست که به آن توجه نمی‌شود.

مهدی‌پور با بیان اینکه اگر بر اثر استفاده از تکنولوژی نانو عمر انسان جهش پیدا کند برنامه‌های اجتماعی و غیره باید عوض شوند، گفت: نانوتکنولوژی به اینکه در آینده چه اتفاقاتی می‌افتد زیاد فکر نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه سندهایی برای توسعه نانو در ایران داریم، گفت: نانو مانایی میراث فرهنگی را تغییر می‌دهد.

عضو گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: نانوتکنولوژی به ما می‌گوید از سال ۲۰۲۵ موبایل حالت فیزیکال ندارد و زیر پوست قرار می‌گیرد. این در حالی است که در همه پژوهش‌ها نسبت به حریم خصوصی در این حوزه هشدار داده شده است.

مهدی‌پور سپس به حوزه بیوتکنولوژی و فناوری زیستی پرداخت و گفت: اهداف بیوتکنولوژی کسب ثروت و افزایش رفاه اجتماعی تعیین شده و موضوعات مربوط به آن در صنعت، کشاورزی و بهداشت پیش‌بینی شده‌اند‌؛ در حالی که در مواردی همچون محصولات تراریخته هنوز به یک جمع‌بندی قابل قبول نرسیده‌ایم‌؛ یا در زمان حمله ملخ‌ها بعد از سیل امسال، که یک عملیات زیستی بود، هیچ پاسخی وجود نداشت.

وی سپس به علوم شناختی اشاره کرد و گفت: علوم شناختی ناظر بر این است که آنچه در رفتار ما اتفاق می‌افتد کجای ذهن ماست و مشهورترین بحث در این علوم، موضوع هوش مصنوعی است.

عضو گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه در مباحثی همچون اینترنت اشیا هم چالش رعایت حریم خصوصی مطرح است، تأکید کرد: در آینده همگرایی بین تکنولوژی‌ها در عرصه فرهنگ برجسته خواهد بود و انتظار داریم که مسائلی همچون کالایی شدن فرهنگ گسترش پیدا کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آینده پژوهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۴۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم

فعال حوزه اختلال طیف اوتیسم گفت: صبح روز جمعه، چهاردهم اردیبهشت در محل باغ غدیر اصفهان با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی عمومی جامعه نسبت به اختلال طیف اوتیسم، رویداد گردهمایی و پیاده‌روی به مسافت یک کیلومتر با شعار «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است.» با حضور عموم مردم برگزار می‌شود.

امیر سالار شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص اهمیت آگاهی از اختلال طیف اوتیسم بین عموم مردم جامعه اظهار کرد: آمار جهانی نشان‌دهنده این موضوع است که ابتلاء به اختلال طیف اوتیسم در سراسر دنیا روندی صعودی و افزایشی دارد و امکان دارد تا نیم قرن آینده با گسترش شدید این اختلال مواجه شویم که هنوز علت این بیماری آن طور که باید مشخص نیست و روش درمان قطعی برای آن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هرگاه علت و درمان مشخصی برای یک بیماری یا اختلال وجود نداشته باشد، افزایش آگاهی مردم نسبت به آن اهمیت ویژه‌تری پیدا می‌کند، افزود: مردم باید آگاه باشند که اگر با شخص مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در خانواده یا جامعه روبه‌رو شدند، چه رفتاری از خود بروز دهند و چگونه با این افراد تعامل داشته باشند، به همین سبب برنامه‌ای با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی عمومی جامعه نسبت به اختلال طیف اوتیسم برنامه‌ریزی شده است.

فعال حوزه اختلال طیف اوتیسم ادامه داد: با همکاری شهرداری اصفهان، اداره ورزش و جوانان استان اصفهان و به همت فعالان حوزه اختلال طیف اوتیسم برنامه گردهمایی و پیاده‌روی نمادین برای مبتلایان اختلال اوتیسم در ساعت ۱۰ صبح روز جمعه، چهاردهم اردیبهشت در محل درب اصلی باغ غدیر اصفهان به مدت یک ساعت برگزار می‌شود.

شریفی با بیان اینکه با لباس‌های هماهنگ مزین به شعار «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است.» برنامه گردهمایی و پیاده‌روی را پیش خواهیم برد، عنوان کرد: این برنامه با حضور ریاست هیئت ورزش‌های همگانی استان اصفهان و تعدادی از ورزشکاران حرفه‌ای در رشته‌های مختلف مانند صخره‌نوردی، کشتی و دو و میدانی، متخصصان اختلال طیف اوتیسم، فعالان ورزشی، روان‌شناسان، تمام علاقه‌مندان به حیطه فرهنگ و عموم مردم برگزار می‌شود.

وی در خصوص فعالیت‌های این گردهمایی اضافه کرد: در حمایت از افراد مبتلا به اختلال اوتیسم، رویداد پیاده‌روی با حضور خانواده‌ها برگزار کنیم که علاوه‌بر آن تیم حرفه‌ای ورزشی نیز حضور دارند و فاصله‌ای حدود یک تا سه کیلومتر را دوندگی می‌کنند.

کد خبر 749964

دیگر خبرها

  • هشدار سازمان ملل نسبت به خطر حمله رژیم صهیونیستی به رفح
  • هشدار پلیس فتا نسبت به شایعات انتخاباتی در خوزستان
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • ترویج آموزه‌های اخلاقی در اولویت فرهنگیان باشد
  • نیاز آینده جامعه ما نسل جوان پرجسارت و متعهد است
  • هشدار یمن نسبت به تشدید تنش نظامی آمریکا
  • توجه ویژه به آموزش و فرهنگسازی در حوزه ترافیک ضروری است
  • هشدار جهانی نسبت به وخامت اوضاع غزه
  • برگزاری مجدد آزمون در این شهر