Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@03:06:53 GMT

۱۱ بوستان عمومی در ۲ سال

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۵۰۷۲

۱۱ بوستان عمومی در ۲ سال

همشهری - محمود مولایی: شورای پنجم شهر تهران با لغو مصوبه برج‌باغ یکی از تصمیمات مهم را در مدیریت شهری گرفت تا امروز علاوه بر ۸باغی که از سال‌۹۶ به بعد به بوستان عمومی تبدیل شده، ۱۱باغ دیگر نیز برای تملک مورد توجه شهرداری قرار بگیرد. این ۱۱باغ در مناطق کم‌برخوردار مانند ۷، ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۱ و ۱۷ قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در این رابطه به همشهری می‌گوید: «باغات شهر تهران و اصولا لکه‌های سبز شهری عنصر جدایی‌ناپذیر از سیستم شهری است. با ۲ نوع پیدایش طبیعی(دامنه جنوبی البرز و مسیر روددره‌های شهر تهران) و با توجه به ایجاد باغ‌عمارت‌ها در مسیر قنوات و چشمه‌ها منابع بسیار ارزشمندی محسوب می‌شوند.

با توجه به ارزش اقتصادی زمین، حفاظت و نگهداشت باغات برای جلوگیری از سوداگران(ساخت‌وساز غیرمجاز در باغات) که در گذشته سبب تخریب این منابع شده، نیاز است که توجه ویژه به آن شود. برای همین، سازمان بوستان‌ها در سال‌جاری با شناسایی ۱۱قطعه باغ حائز اولویت تملک نسبت به خریداری این باغات اقدام کرده است. با هماهنگی‌ای‌ که با مناطق کم‌برخوردار داشتیم و مذاکره‌ای که با مالکان این اراضی کردیم، ان‌شاءالله تا پایان سال بتوانیم این باغات را به تملک شهرداری دربیاوریم. » 
علی‌محمد مختاری معتقد است: «حفاظت و صیانت از باغات شهر تهران با توجه به ارزش‌های اکولوژیکی آن برای شهر که هم ارتقای کیفیت زیست‌محیطی و هم تلطیف محیط را در پی دارد، مهم است. ما سعی کردیم این ارتقای کیفیت زیست‌محیطی را داشته باشیم و در شهر تهران علاوه بر ارزش‌های اکولوژیکی، ارزش هویتی و تاریخی را با هم درنظر بگیریم، زیرا بخشی از تاریخ و ثروت معنوی شهر به‌حساب می‌آیند. »

تبصره۹ بودجه شهرداری

امسال در تبصره‌۹ بودجه شهرداری تهران که مصوب اعضای شورای تهران است، مقرر شد برای حفاظت از باغات و اراضی مشجر با اولویت مناطق کم‌برخوردار نسبت به تملک آنان اقدام شود. بنابراین، سازمان بوستان‌ها به‌عنوان متولی حفظ باغات و اراضی مشجر شهر تهران اقداماتی را در این زمینه انجام داده است. مدیرعامل این سازمان یادآور می‌شود: «درمناطق ۷، ۸، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۷ بافت فشرده مسکونی وجود دارد و بنا به سرانه پایین فضای سبز در اولویت قرار گرفته‌اند. ما براساس مصوبه شورای شهر تهران حتما باید سرانه فضای سبز این مناطق را بالا ببریم. آقای حناچی هم دستور دادند که شما حتما در مناطق کم‌برخوردار باغات را تملک کنید تا از این باغات حفظ و صیانت شود. » او ادامه می‌دهد:

«در سال گذشته چندین باغ را تملک کردیم و ۲باغ نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفت. باغ وثوق‌الدوله در ماه‌های آینده مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. در محدوده مناطق ۸ و ۱۳نیز باغاتی را به پارک عمومی تبدیل کردیم. البته ما در یکسری از مناطقی که سرانه‌شان از ۱۵متر پایین‌تر بود نیز سعی کردیم فضای سبز را توسعه دهیم. یعنی علاوه بر تملک باغات نسبت به توسعه فضای سبز چه در معابر و چه در حاشیه‌های بزرگراه‌ها اقداماتی انجام داده‌ایم. خوشبختانه به غیر از مناطق کم‌برخوردار در مناطق دیگر سرانه فضای سبز قابل‌قبول است. » 

مبلمان ساده برای باغ‌ها

اگر ۱۱باغ به بوستان عمومی تبدیل شوند، تعداد باغ‌های تحت تملک شهرداری تهران در ۲سال گذشته به عدد ۱۹خواهد رسید. یعنی مدیریت شهری در دوره جدید با حفظ اندک باغ باقیمانده در کلانشهر تهران به دستاورد مهمی دست یافته است. اکنون قرار است بعد از نهایی‌شدن تملک این ۱۱باغ، اسامی باغات رسانه‌ای شود، اما پرسش این است که بعد از تملک چه تغییری در باغ‌ها صورت خواهد گرفت؟

 مختاری در این رابطه می‌گوید: «دیوار باغات بعد از تملک برداشته می‌شود و با یک مبلمان ساده به بوستان عمومی تبدیل خواهد شد؛ البته با درختانی که سرمایه‌های طبیعی شهر تهران محسوب می‌شوند و قدمت زیادی دارند. » او همچنین تأکید می‌کند: «اولویت با باغات و اراضی مشجر در مناطق کم‌برخوردار است. البته باغات ویژه در کلیه مناطق نیز در اولویت قرار دارد. املاک مزروعی با کاربری پارک و فضای سبز در مناطق کم‌برخوردار نیز در اولویت است. سعی می‌کنیم با مالکان این املاک وارد مذاکره شویم و با رضایت آنها بتوانیم این املاک را تملک کنیم. املاک دیگری هم مانند املاک بایر با کاربری پارک و فضای سبز در مناطق کم‌برخوردار در اولویت است؛ یعنی ما سعی می‌کنیم توزیع عادلانه فضای سبز را در مناطق شهر تهران به‌طور یکسان داشته باشیم. در واقع طوری نباشد که در یک منطقه سرانه فضای سبز برای هر نفر ۷۰متر داشته باشیم و در منطقه دیگر این سرانه ۵متر باشد. این عادلانه نیست و باید توزیع عادلانه فضای سبز را داشته باشیم. » مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران: درمناطق ۷، ۸، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۷ بافت فشرده مسکونی وجود دارد و بنا به سرانه پایین فضای سبز در اولویت قرار گرفته‌اند.

کد خبر 462942 برچسب‌ها شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۵۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای حصار‌کشی در پارک لاله چیست؟ شهرداری درختان لاله را هم قطع می‌کند؟

آفتاب‌‌نیوز :

پارک لاله یکی از خاطره‌انگیزترین پارک‌های تهران با وسعت ۳۵ هکتار است و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به پایتخت سفر کرده باشد و نام پارک لاله را نشنیده یا از آن بازدید نکرده باشد.

پارک لاله گونه‌های مختلف گیاهی مثل چنار، اقاقیا، کاج، سرو نقره‌ای، نارون، پالم، اقاقیا، افرا، ماهونیا، بربریس و صنوبر وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از شلوغی و آلودگی‌های شهر است. در قسمت جنوبی پارک نیز آب‌نما‌ها و جوی‌های مارپیچ به سبک ژاپنی ساخته شده است که با جلوه زیبای خود، این بوستان را به یکی از معروف‌ترین پارک‌های تهران تبدیل کرده‌اند.

طی روز‌های اخیر تصاویری از سوی برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد قطعه‌ای از پارک لاله به مساحت بیش از سه هزار هزار متر مربع حصارکشی شده و ظاهراً قرار است در این زمین تغییراتی حاصل شود. این تغییرات در جنب غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پورسینا بوده و آنجا حصار‌هایی نصب شده است.

درباره این ماجرا به سراغ برخی از مسؤولان شهرداری تهران اعم از سازمان بوستان‌ها و شهرداری منطقه ۶ رفتیم.

روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ در این زمینه اعلام کرد: هر گونه دخل و تصرف در بوستان‌ها برعهده سازمان بوستان‌ها است و شهرداری مناطق فقط در بحث نگه داشت بوستان‌ها دخیل است.

یکی دیگر از مدیران شهری هم گفت: سرانجام حصار کشی مشخص نیست و شاید کلاً طرحی که مد نظر بوده لغو شود و اجرایی نشود.

وی افزود: ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی از جمله پروژه‌های مطرح شده بوده است که اجرای آن فعلاً تعلیق شده و سرانجام آن مشخص نیست

همچنین تلاش خبرنگار با مدیران سازمان بوستان‌ها به نتیجه نرسید و مسؤولان این حوزه حاضر به پاسخگویی نشدند.

هنوز موضوع بوستان قیطریه و حواشی مربوط به آن تمام نشده که ماجرای بوستان لاله آغاز شده است و اکنون باید دید سرانجام حصارکشی چه خواهد شد و آیا پروژه در نظر گرفته شده اجرایی یا کامل تعلیق خواهد شد؟

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تخلیه بوستان‌های ساحلی دزفول در پی افزایش دبی «دز»/ هشدار خودداری از حضور در مناطق تفریحی
  • (ویدئو) شایعۀ قطع درخت در پارک لاله صحت ندارد
  • شهرداری حصار‌کشی در پارک لاله را متوقف می‌کند؟!
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • ماجرای حصار‌کشی در پارک لاله چیست؟ شهرداری درختان لاله را هم قطع می‌کند؟
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • ماجرای حصارکشی در بوستان لاله تهران چیست؟
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • فهرست شورای وحدت هنوز نهایی نشده است