Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حقیقت آن است که همیشه در به خاطر آوردن چیزها خیلی خوب عمل نمی کنیم و ممکن است هنوز به در اتاق نرسیده فراموش کنیم اصلاً برای چه به آنجا آمده ایم. در مقابل، بعضی اتفاقات هستند که خود می خواهیم فراموش شان کنیم اما هر چه سعی می کنیم از ذهن مان خارج نمی شوند و خلاص شدن از شرشان غیر ممکن به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی در قرن بیست و یکم هم هنوز بسیاری از دانشمندان نمی توانند توضیحی برای ساز و کار ذهن ما ارائه دهند. هیچ قرصی اختراع نشده که بتواند ما را از ضعف حافظه حفظ کند و هیچ تکنیک «فراموشی» ای هم وجود ندارد که همیشه کارساز باشد. در ادامه به تکنیک های روانشناسانه ای خواهیم پرداخت که ممکن است در این راه کمک تان کنند.

۱هربار که فکرتان به سمت موضوع ناخوشایندی می رود دست از فکر کردن به آن بکشید

برای اینکه شماره تلفن مادرتان را حفظ شوید احتمالاً آنقدر آن را برای خودتان تکرار می کنید تا در ذهن تان تثبیت شود. این تکنیک در مورد فراموش کردن چیزها باید دقیقاً برعکس اجرا شود، یعنی هر بار که خاطره ای به ذهن تان می آید، باید به سرعت فکرش را کنار بگذارید. به علاوه می توانید خودتان را مجبور کنید به چیز دیگری فکر کنید تا دوباره سر و کله ی آن خاطره  ناخوشایند پیدا نشود. اگر زیاد این کار را انجام دهید، آن خاطره احتمالاً یک روز از ذهن تان بیرون خواهد رفت.

 

۲– شرایط را تغییر دهید

وقتی به خاطره  بد خود فکر می کنید، احتمالاً می توانید تمام جزئیات آن اتفاق را درست همانطور که رخ دادند به خاطر آورید، اینکه چند سالتان بود، چه پوشیده بودید یا چه کسانی پیش تان بودند، یعنی همان چیزهایی که شرایط آن موقعیت محسوب می شوند. دانشمندان پی برده اند هر خاطره ای با شرایط تجربه ی آن گره خورده و این شرایط هستند که به ما کمک می کنند خاطره ای را به یاد آوریم. بنابراین اگر می خواهید خاطره ای را فراموش کنید باید شرایط آن را تغییر دهید.

سعی کنید وقتی به خاطره ی خود فکر می کنید جزئیات جدید و مهمی به آن اضافه کنید که در واقعیت هرگز رخ ندادند و هر بار با شرایط مختلفی به آن موقعیت فکر کنید. این کار آنچنان ذهن شما را سردرگم خواهد کرد که آن خاطره را به کلی از ذهن تان بیرون خواهد کرد.

۳یک خاطره ی قوی تر بسازید

این ترفند فقط در صورتی مؤثر خواهد بود که بلافاصله بعد از تجربه ی چیزی که می خواهید فراموشش کنید، به آن عمل کنید. بعد از وقوع چیزی که علاقه ای به یادآوری اش ندارید، باید دست به کاری بزنید که بتوانید به جای آن خاطره ی ناخوشایند، آن را از آن زمان به خصوص به یاد بیاورید. خاطره ی دوم باید قدرت بیشتری داشته باشد.

مثلاً اگر مکالمه ی ناخوشایندی با دوست سابق تان داشتید، می توانید به خرید بروید و چیزی که مدت ها منتظرش بودید را برای خودتان بخرید، به یک شهربازی بروید یا حتی کار ساده ای مثل در آغوش گرفتن عشق زندگی تان انجام دهید، چون تماس فیزیکی تأثیر مثبتی بر سلامت روانی ما دارد. بدیهی است وقت هایی که سعی دارید حواس خود را پرت کنید، نباید به اتفاق رخ داده فکر کنید، در غیر اینصورت، شرایط جدیدی به آن خاطره اضافه خواهد شد که این مسأله کار فراموش کردن آن را سخت تر خواهد کرد.

۴حواس خود را به یک خاطره ی مشابه اما مثبت پرت کنید

هر بار که خاطره ی بدی به یادتان می آید، سعی کنید یک اتفاق مشابه اما مثبت را به خاطر بیاورید تا آن را جایگزین خاطره ی بدتان کنید. برای مثال، اگر حرف احمقانه ای به دوستان تان زدید و می خواهید آن لحظه را فراموش کنید، مواقعی را به خاطر آورید که حرف های هوشمندانه یا زیرکانه ای زدید. هر بار که فکر آن خاطره ی ناخوشایند به ذهن تان هجوم می آورد، این کار را انجام دهید تا بالاخره آخرین باری باشد که آن خاطره را به یاد می آورید.

۵زاویه ی دیدتان را تغییر دهید

ما گاهی ذهن مان را به چیزهایی که نباید مشغول می کنیم و برای آن ها نگران می شویم. این احساسات ما هستند که به ما اجازه ی فراموش کردن یک خاطره را نمی دهند، پس کلید حل مسأله این است که دست از برخورد احساسی با آن موقعیت برداریم. خاطره ی خود را تجزیه و تحلیل کنید و سعی کنید از زاویه ی دیگری به آن فکر کنید. شاید اصلاً هیچ اتفاق بدی رخ نداده باشد یا شاید هم آن اتفاق به چیز خوشایندی منتهی شود.

اگر نمی توانید خودتان را قانع کنید و به نظر کس دیگری احتیاج دارید، درباره ی خاطره ی خود با کسی صحبت کنید. شاید عکس العمل شخص مقابل تان شما را مطمئن سازد که بیش از حد به آن موضوع فکر کرده اید و نگرش احساسی تان به آن موضوع از بین برود، مسأله ای که باعث می شود آن خاطره هم از ذهن تان بیرون رود.

 

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خاطرات بد روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۵۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت وام فرزند آوری ترفند کلاهبرداران سایبری

جام جم آنلاین اصفهان؛ پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: سرهنگ سید مصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتا استان اصفهان با اشاره به سودجویی در پوشش وام فرزندآوری اظهارکرد: بارها گفته شده که افراد سودجو همواره از هر فرصتی برای کلاهبرداری و سواستفاده از کاربران اقدام می‌کنند، یکی از این موارد سواستفاده از تسهیلات و وام‌های بانکی است. در همین راستا نیز این احتمال وجود دارد که مجرمان سایبری تحت عنوان ثبت نام وام فرزندآوری یا دریافت خارج از نوبت این وام اقدام به درج تبلیغ در فضای مجازی کنند. این مقام انتظامی بیان داشت: مجرمین سایبری با ترفندهای مختلف مانند ارسال لینک‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی با عناوینی همچون «برای ثبت‌نام وام فرزند‌آوری بر روی لینک زیر کلیک کنید» متقاضیان را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و اقدام به سرقت از حساب بانکی آن‌ها می‌نمایند. رئیس پلیس فتا استان اصفهان ادامه داد:‌ هموطنان توجه داشته باشند که تنها سایت ve.cbi.ir به عنوان سامانه رسمی تسهیلات قرض الحسنه فرزند بوده و از مراجعه به لینک‌های ارائه شده در شبکه‌های اجتماعی خودداری نمایند. سرهنگ مرتضوی به شهروندان خاطر نشان کرد: پلیس فتا به ‌صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران می‌توانند در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.irخش گزارش‌های مردمی و یا با شماره 096380 با ما در میان بگذارند.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • علیرضا دبیر مصاحبه جنجالی‌اش با پیمان یوسفی را فراموش نکرده است | به من قول داده بودند که‌...
  • ترفند وحشتناک این متهم برای اخاذی از زنان در اینستاگرام ؛ جزئیات ماجرا را ببینید | ویدئو
  • فروش سوالات کنکور ترفند شیادان سایبری برای کلاهبرداری
  • خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد
  • کلاهبرداری سایبری با ترفند وام فرزندآوری در اصفهان
  • پرداخت وام فرزند آوری ترفند کلاهبرداران سایبری
  • یک ترفند ساده و سریع: چگونه بادمجان شیرین رو از بادمجان تلخ تشخیص بدیم (فیلم)
  • خاطرات عضو جداشده منافقین
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ