Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@19:54:31 GMT

فرمول یک هم عاری از کربن می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۸۳۸۸

فرمول یک هم عاری از کربن می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی فرمول یک، برنامه 10 ساله جدیدی برای تغییر چهره ورزش دارد و قصد دارد تا سال 2030 عاری از کربن شود.

به نقل از سی ان ان، با توجه به تغییرات آب و هوایی و اضطرار آلودگی هوای سراسر جهان، این ورزش با توجه به تولید آلودگی به میزان255 هزار تن دی‌اکسیدکربن در سال، با انتقاد بسیار مواجه است و قصد دارد این آلودگی را کاهش دهد و تا سال 2030 آ را خنثی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان اظهار کردند: تنها 0.7 درصد از انتشار آلودگی در فرمول یک، مرتبط با اتومبیل های موجود در مسیر است. به همین دلیل، تیم‌های مسابقات قصد دارند تا تعداد افرادی که برای دیدن مسابقات سفر می‌کنند را کاهش دهند و در عوض از فناوری ارتباطی بهبودیافته راه‌دور استفاده کنند.

همچنین فرمول یک، قصد دارد تا سفرهای ریلی و جاده‌ای را نسبت به سفرهای هوایی افزایش دهد.

با وجود اینکه انتشار گازهای گلخانه‌ای در مسیر، درصد پایینی است، اما این ورزش قصد دارد تا از سوخت‌های زیستی حاصل از مواد بیولوژیکی مانند جلبک‌ها استفاده کند.

چیس کری، مدیر عامل فرمول یک، گفت: در طول تاریخ 70 ساله خود، پیشگام فناوری‌ها و نوآوری‌های بی‌شماری بوده که نقش مثبتی در جامعه داشته و با انتشار کربن هم مقابله کرده است.

محققان اظهار کردند: فرمول یک، می‌تواند به عنوان رهبری در صنعت خودرو فعالیت کند و با فعالیت در بخش انرژی و اتومبیل، اولین موتور احتراق داخلی هیبریدی بدون کربن جهان را ارائه کند تا از این طریق، انتشار گازهای کربن در سراسر جهان به میزان زیادی کاهش یابد.

فرمول یک، قصد دارد تا اثرات زیست‌محیطی مسابقات را در هر هفته کاهش دهد.

حذف تمامی پلاستیک‌های یکبار مصرف تا سال آینده و همچنین جمع‌آوری زباله‌های تولید شده، کمپوست استفاده مجدد و بازیافت تا سال 2025 از مهم‌ترین برنامه‌های فرمول یک است.

همچنین قصد دارد تا سال 2030، انرژی مورد نیاز خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین کند و دفاتر، تاسیسات و کارخانه‌های آن با صد در صد انرژی تجدیدپذیر فعالیت کنند.

از دیگر اهداف آن مشاوره با گروه‌های محیطی برای محافظت از تنوع زیستی در مناطق اطراف فعالیت‌ها و مسابقات و به حداقل رساندن تاثیر ورزش بر حیات وحش بومی است.

به طرفداران مسابقات باید انگیزه‌هایی داده شود تا سفرهای خود برای این مسابقات یا رویدادهای ورزشی را تا حد امکان به‌صورت سبز انجام دهند و همچنین فرصت‌هایی برای حضور افراد محلی و مشاغل آنان فراهم شود.

 فرمول یک، که به‌اختصار «F1» نوشته می‌شود، به مسابقات اتومبیلرانی جایزه بزرگ نیز مشهور است. فدراسیون بین‌المللی اتومبیلرانی(FIA)، سازمان‌دهی ورزش‌های اتومبیلرانی و مسابقات اتومبیلرانی را بر عهده دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی ورزشی فرمول یک محیط زیست کربن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۸۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از یورونیوز، دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار یک اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند.

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

بیشتر بخوانید:

تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

کد خبر 847565 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی کره جنوبی تکنولوژی (فناوری) جواهرات و زیورآلات

دیگر خبرها

  • چند خبر کوتاه از ورزش قزوین
  • از قرقیزستان تا رومانی: قهرمانی که داور شد!
  • اوجاقی:به سمت برگزاری مسابقات ورزشی پایتخت‌های آسیایی می رویم
  • شمسایی: این قهرمانی فقط برای مردم است
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • مسابقات ورزشی کارکنان دولت استان کرمان در ایستگاه آخر
  • ورزش فارس در ۸ اردیبهشت
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • در سال ۱۴۰۲ در ورزش خراسان رضوی چه گذشت؟
  • درخشش کشتی‌گیر کهگیلویه و بویراحمد در رقابت‌های بین‌المللی