Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:39:07 GMT

مرگ مشکوک هزاران پرنده در راجستان هند

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۸۶۴۱

مرگ مشکوک هزاران پرنده در راجستان هند

یک مقام اداره جنگلبانی هند گفته است که لاشه‌های بیش از ۱۰۰۰ پرنده در اطراف بزرگترین دریاچه آب شور در این کشور پیدا شده است.

به گزارش ایسنا، پرندگان مرده در اطراف دریاچه آب شور "سامبار" که در فاصله ۸۰ کیلومتری جنوب غرب شهر جیپور، مرکز ایالت راجستان قرار دارد، پیدا شده‌اند.

این پرندگان از حدود ۱۰ گونه مختلف از جمله پرندگان مهاجری بوده اند که هر ساله در اطراف این دریاچه به پرواز درمی‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سازمانهای دولتی در حال تحقیق درباره علت تلف شدن این پرندگان هستند.

شبکه خبری بی‌بی‌سی در گزارشی در این باره آورده است که "سانجی کاوشیک"، یک مقام ارشد در اداره جنگلبانی و محیط زیست هند می‌گوید: ما همچنان در حال شمردن پرندگان مرده هستیم. لاشه آنها در همه این اطراف دیده می‌شود. حدود ۲۰ تا ۲۵ پرنده که هنوز زنده مانده‌اند، در حال مداوا هستند.

اولین گزارش‌ها درباره مرگ پرندگان از یکشنبه گذشته بوسیله گردشگران منتشر شد. گردشگرانی که برای بازدید از دریاچه به این منطقه سفر کرده بودند، عکس‌هایی از پرندگان مرده را منتشر کردند.

یک متخصص مشاهده پرندگان به "پرس تراست"، آژانس خبری هند گفت: تا به حال چنین چیزی را ندیده بودیم.

"ویکاس چودهاری"، عکاسی که مجموعه عکسهایش از این پرندگان در مجله "داون تو ارتس" منتشر شده است، می‌گوید که لاشه‌های پرندگان مرده در وسعت ۱۲ تا ۱۵ کیلومتری اطراف دریاچه دیده می‌شود.

او گفت: مطمئن هستم که آمار پرندگان مرده خیلی بیشتر است و ممکن است حتی به حدود ۵۰۰۰ پرنده برسد. همه جا لاشه پرندگان مرده افتاده است.

این پرندگان اغلب انواع اردک، آنقوت (اردک غازنما)، مرغ ریگ سرخ، اردک منقار ملاقه ای، چوب پای بال سیاه و چنگر هستند و لاشه‌های آنها پس از جمع‌آوری در محفظه‌های فلزی در عمق خاک چال شدند.

به گفته مقامات محلی، احتمالا بارش شدید تگرگ در این منطقه ممکن است عامل مرگ این پرندگان باشد اما تحقیقات و آزمایش‌ها درباره علت مرگ دسته جمعی آنها ادامه دارد.

همچنین به گفته مقامات محلی احتمالاتی چون آلودگی ویروسی و میکروبی یا سمی بودن محیط و آب دریاچه هم در نظر گرفته شده است.

یک دامپزشک محلی علت مرگ این پرندگان را آنفلوآنزای مرغی عنوان کرده است. لاشه تعدادی از پرندگان برای تحقیق درباره علت مرگ آنها به آزمایشگاهی در "بوپال" فرستاده شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پرندگان مرده پرنده لاشه پرنده هند پرنده مهاجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۸۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله

شهر قم یکی از شهر‌های تاریخی و قدیمی کشور محسوب می‌شود که آثار تاریخی بسیاری ازجمله تپه‌های باستانی در این شهر وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از این تپه‌ها خواهیم پرداخت.

معمولا در تپه‌های باستانی آثار و نشانه‌هایی از استقرار انسان‌ها، وجود معابد، آتشکده‌ها، گورستان‌ها و بنا‌های عظیم قابل مشاهده است که کاوش در این تپه‌ها می‌تواند به روشن شدن سؤالات مختلف درباره نحوه زندگی، آداب و رسوم، روابط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و همچنین پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیکی جوامع گذشته کمک کند.

همچنین تپه‌های باستانی به عنوان جاذبه‌های گردشگری می‌توانند نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری و رونق اقتصادی منطقه داشته باشند که البته باتوجه به اینکه تپه‌های باستانی یک میراث گران‌بها و غیرقابل جایگزین هستند باید در حفظ و حراست آنها کوشید چراکه تخریب و غارت این تپه‌ها به منزله از دست رفتن بخشی از تاریخ و فرهنگ است.

گفتنی است، در شهری با پیشینه قم تپه‌های بسیاری وجود دارد که تنها سه مورد از آنها کاوش شده‌اند که شامل: 
تپه قلی درویش

این تپه با قدمت هفت هزار ساله، یکی از مهم‌ترین تپه‌های باستانی ایران است، کاوش‌های انجام شده در این تپه نشان‌دهنده وجود یک شهر باستانی با معماری پیشرفته و روابط اجتماعی و اقتصادی پیچیده است.

قره تپه قمرود 


این تپه که در حاشیه رودخانه قمرود واقع شده، قدمتی حدود ۵ هزار ساله دارد، کاوش‌های این تپه نشان‌دهنده وجود یک محوطه باستانی با کاربری مسکونی و صنعتی است.

تپه صرم 


این تپه در نزدیکی شهر قم واقع شده و قدمتی حدود چهار هزار ساله دارد، کاوش‌های این تپه نشان‌دهنده وجود یک محوطه باستانی با کاربری مذهبی و آیینی است.

تپه‌های کاوش نشده قم نیز شامل آق تپه قشلاق، آق‌تپه البرز، تپه البرز یک، تپه امامزاده طیب و طاهر، تپه امامزاده علمدار کیاب، تپه امامزاده نواران، تپه در قلعه (دروازه قلعه)، تپه دژ کهنه (تیزه کهنه)، تپه قلعه جننی، تپه قلعه چم لاواردار، تپه قلعه خورآباد، تپه قلعه مبارک‌آباد، تپه کفتر خون قزقون به سر، تپه کمر بلبل، تپه گبری حسین‌آباد میش‌مست، تپه گبری روستای قاضی پائین، تپه گردالی و محوطه گورستان، تپه مزرعه کهک، تپه میشل، تپه قلعه وشنوه، قره تپه شاهجرد، قلعه تپه النگ، قلعه تپه طغرود و مجموعه تپه‌های امامزاده سکینه خاتون هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛
  • تلف شدن صدها هزار ماهی در ویتنام
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • جسد مارادونا را از قبر بیرون می‌کشند + جزئیات | دست از سر مرده مارادونا هم بر نمی‌دارند!
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • ببینید | ناک‌اوت کردن مار سمی بزرگ توسط یک پرنده
  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟