Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با اینکه واشنگتن در تلاش است تا سئول به خاطر میزبانی از نیروهای آمریکایی به عنوان عاملی بازدارنده در برابر کره شمالی سهم بیشتری از هزینه‌ها را متقبل شود، ائتلاف نظامی ۷۰ ساله میان آمریکا و کره جنوبی تحت بررسی‌های تازه قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در پایان جنگ کره در سال ۱۹۵۳ میلادی، آمریکا و کره جنوبی معاهده دفاع مشترکی امضا کردند که براساس آن هر دو کشور موافقت کردند که اگر دفاع شخصی هر یک از آنها در اقیانوس آرام تهدید شد، به صورت جمعی و مشترک به دفاع از آن بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توافق اساس استقرار نیروهای مسلح آمریکا در کره جنوبی بود.

در سال ۱۹۶۶ میلادی این دو کشور توافق وضعیت نیروها (سوفا) را امضا کردند که قوانین مربوط به مدیریت و حفاظت نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی را مشخص می‌کرد.

ماده پنج این توافق‌نامه می‌گوید: آمریکا تمامی هزینه‌های حفظ حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را تقبل خواهد کرد به جز هزینه‌هایی که از سوی سئول تقبل شده که شامل مبلمان و جبران خسارت برای تمامی تاسیسات و حوزه‌هاست.

برای مشخص شدن سهم کره جنوبی از هزینه نیروهای آمریکایی، هر دو کشور از سال ۱۹۹۱، ۱۰ بار توافق اقدامات ویژه را امضا  کردند که معمولا هر یک از این توافقات چند ساله بوده است.

براساس آخرین توافقی که در فوریه سال ۲۰۱۹ میلادی به مدت یک سال امضا شد، کره جنوبی توافق کرد تا سهم خود از این هزینه‌ها را به مبلغ ۹۲۷ میلیون دلار برساند؛ مبلغی که حاکی از افزایش ۷۰.۳ میلیون دلاری نسبت به توافق قبلی بوده است.

مذاکرات در خصوص سهم کره جنوبی از هزینه‌ها برای سال آتی میلادی در جریان است.

یکی از اعضای پارلمان کره جنوبی پس از گفت‌وگوهایش با مقامات ارشد آمریکا گفت: واشنگتن در ابتدا از کره جنوبی خواسته بود تا مبلغ پنج میلیارد دلار به عنوان سهم خود از هزینه‌ها بپزدارد؛ مبلغی که حاکی از یک جهش پنج برابری است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر فعالیت‌ها و حضور نیروهای آمریکایی در داخل و اطراف کره جنوبی را یک حفاظت پنج میلیارد دلاری توصیف کرده بود.

براساس گزارش وزارت دفاع ملی کره جنوبی، در حال حاضر نزدیک به ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند.

براساس گزارش مرکز آمار نیروی انسانی وزارت دفاع آمریکا، حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی سومین حضور گسترده نیروهای آمریکایی در خارج از قاره آمریکا پس از ژاپن و آلمان است.

دولت کره جنوبی در دسامبر سال جاری میلادی در یک گزارش دفاعی گفته بود که نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی با ۹۰ هواپیمای جنگی، ۴۰ هلیکوپتر جنگی و ۶۰ موشک انداز پاتریوت کار می‌کنند.

براساس آخرین آمار نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی، از این ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیرو ۱۹ هزار و ۵۰۰ نیرو متعلق به ارتش ، ۷۸۰۰ نیرو متعلق به نیروی هوایی ، ۳۵۰ نیرو متعلق به نیروی دریایی و ۱۲۰ نیرو متعلق به تفنگداران دریایی آمریکا هستند.

کره جنوبی در توافقات قبلی تشریک هزینه‌ها، تنها هزینه سه بخش را متقبل شده بود و آن شامل هزینه شخصی کارگران کره جنوبی که توسط نیروهای آمریکایی استخدام شدند، هزینه ساخت و ساز نظامی از جمله ساخت تاسیسات در پایگاه‌های آمریکا و کمک‌های مالی نظامی برای خدمات و تجهیزات بود.

وزیر امور خارجه کره جنوبی بدون ارائه جزئیات گفته است که آمریکا در مذاکرات کنونی تلاش می‌کند کره جنوبی را متقاعد سازد تا هزینه بخش‌های دیگر را نیز متقبل شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۹۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت بیش از ۱۰۰حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی. ان. ان، در جریان اعتراضات دانشجویی حمایت از فلسطین، مقامات آمریکایی تا کنون حدود ۱۰۰ نفر از شرکت کنندگان در اعتراضات دانشجویی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و ده‌ها نفر را در دانشگاه تگزاس در آستین دستگیر کرده‌اند.

همچنین گزارش شده است که مقامات آمریکایی دست‌کم دو استاد دانشگاه اموری در جورجیا را به عنوان بخشی از افراد شرکت کننده در تظاهرات دانشگاهی علیه جنگ غزه بازداشت کردند.

بر اساس اخبار منتشر شده رئیس بخش فلسفه دانشگاه اموری در میان بازداشت شدگان است.

همزمان با ادامه اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از مردم غزه، «کریس کار»، دادستان کل جورجیا در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) از سرکوب دانشجویان معترض توسط نیروهای پلیس حمایت کرده است.

دادستان کل جورجیا در بیانیه خود در مورد اعتراضات گفت: «ما با افتخار در کنار هر دانشگاهی که برای محافظت از سلامت و ایمنی دانشجویان جورجیا اقدامات لازم را انجام دهد، خواهیم ایستاد.»

اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین و با هدف توقف جنگ در غزه با واکنش و سرکوب شدید نیروهای پلیس آمریکا روبرو شده است. در همین ارتباط نیز، سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای به سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از ملت فلسطین واکنش نشان داد.

سازمان عفو بین‌الملل با اشاره به اقدامات نیروهای امنیتی آمریکایی اعلام کرد: این اعتراضات با واکنش سرکوبگرانه شامل بازداشت و اخراج دانشجویان مواجه شد.

در ادامه این بیانیه آمده است: در حالی که تأمین تسلیحات برای اسرائیل از سوی واشنگتن ادامه دارد، حق اعتراض از اهمیت بالایی برخوردار است.

سازمان عفو بین‌الملل تاکید کرد: از دانشگاه‌های آمریکایی می‌خواهیم که از حقوق دانشجویان در تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن حمایت کنند.

گفتنی است با تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در نوار غزه و حمایت‌های بی جانبه ایالات متحده از این جنایت‌ها دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا به اعتراضات گسترده، اعتصاب و بست‌نشینی در داخل محوطه این دانشگاه‌ها دست زده‌اند.

این دانشجویان خواستار توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی و همچنین قطع ارتباط دانشگاه‌های آمریکا با رژیم صهیونیستی هستند.

با وجود اینکه این اعتراضات در داخل دانشگاه‌های آمریکا و به صورت مسالمت‌آمیز در حال برگزاری است پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا با ورود به این دانشگاه‌ها به سرکوب شدید و بازداشت دانشجویان آمریکایی اقدام کرده‌اند.

رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که در این موج از سرکوب‌ها ۹۳ دانشجوی معترض در دانشگاه کالیفورنیا و ۳۴ دانشجوی معترض در دانشگاه تگزاس از سوی پلیس آمریکا به شدیدترین شکل سرکوب و بازداشت شده‌اند.

کد خبر 6088834

دیگر خبرها

  • فیلم/ سرکوب تحصن دانشجویان توسط نیروهای امنیتی آمریکا
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا»به سایر کشورها/سرکوب ادامه دارد
  • گسترش انتفاضه دانشگاه‌ های آمریکا در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا» در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • بازداشت بیش از ۱۰۰حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • دادستان جورجیا: دانشجویان را سرکوب کنید
  • تعرض نیروهای امنیتی به دانشجویان حامی فلسطین در قاهره
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • آمریکا : از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی نداریم
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا