Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمنان-بیش از ۶۰۰ کیلومتر از مسیر۹۰۰ کیلومتری محور تهران - مشهد از استان سمنان عبور می‌کند و به دلیل تردد سالانه بیش از ۲۲ میلیون نفر از جاده های سمنان، یکی از محورهای پرترافیک کشور به شمار می روداما با وجود این ظرفیت روستاهای این استان سهم چندانی از گردشگری ندارند.

قدس آنلاین-گروه استان ها: روستاهای سمنان علاوه بر نقش تاثیرگذار بر اقتصاد شهر، بخشی قابل توجه ای از نیازمندی های استان را تولید می کنند که بازسازی راههای روستایی با هدف رونق کسب و کار و حمل و نقل آسان کالاها نیازمند اعتبار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقصد گردشگری بدون راه

یک فعال گردشگری در این رابطه به ما می گوید: استان سمنان با برخورداری از ۲۸۰ روستا دارای ظرفیت های قابل توجهی برای گردشگری و رونق ملی است.

علی شاهرودی بیان می کند: به طور نمونه روستای «ابر» یکی از همین ظرفیت هاست که سالانه تعداد زیادی از گردشگران را به سمت خود کشانده و در حال حاضر موجب افزایش درآمد افراد محلی شده است

وی با بیان اینکه  توجه ویژه به روستاها و برنامه ریزی برای توسعه روستایی علاوه بر افزایش تولید ناخالص ملی، موجب ماندگاری جمعیت مولد به ویژه جوانان و نوجوانان در این مناطق می شود می افزاید: اگر نسبت به روستاها و آبادانی و توسعه آن ها بی تفاوت باشیم نتیجه ای به جز مهاجرت و حاشیه نشینی، مشاغل کاذب، فقر و آسیب های اجتماعی در حاشیه شهر های بزرگ نخواهیم بود.

وی عنوان می کند: گردشگری روستایی می‌تواند منبع جدید درآمدی برای روستاییان و به‌ویژه روستاییان کشورهای در حال توسعه باشد و تا اندازه‌ای مشکلات آن‌ها را حل کند یا تقلیل دهد.

لازمه این امر این است که گردشگران علاوه بر دیدن مناظر و چشم‌اندازهای طبیعی آن نقاط، با آداب و رسوم و فرهنگ آن روستا نیز آشنا شوند.

بدین ترتیب گردشگران به خرید محصولات روستا از قبیل صنایع دستی، محصولات محلی، غذاهای سنتی و... علاقه‌مند می‌شوند و این به معنی افزایش درآمد روستاییانی است که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در این صنعت فعالیت می‌کنند اما تمام این مزیت ها همگی در گرو توجه و ایجاد حداقل زیر ساخت ها مانند راه است.

شاهرودی عنوان می کند: در حال حاضر بسیاری از راه های روستایی خاکی و یا راه های دارای آسفالت به دلیل تخریب نیازمند بازسازی است و لذا بسیاری از گردشگرانی که وضعیت مالی خوبی داشته و یا دارای خودرو های گران قیمت هستند حاضر نیستند که سختی راه های خاکی را به جان بخرند و این موضوع به ضرر روستائیان تمام می شود.

وی ابراز می کند: با وجود اینکه مسئولان اداره کل راه و ترابری استان سال گذشته از اجرای عملیات آسفالت در یک هزار کیلومتر راه روستایی خبر دادند اما نبود اعتبارات و کمبود قیر این وعده ها را بر روی زمین گذاشته است.

راه مطالبه اصلی روستائیان سمنان

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان از سکونت و زندگی ۴۶ هزار خانوار با جمعیت ۱۴۲ هزار تن در بیش از ۲۸۰ روستای استان سمنان خبر داده و می گوید: وجود ۷۰۰ کیلومتر راه خاکی در حریم روستاهای استان سمنان معضلی جدی است که در فصل‌های سرد سال با بارش برف و باران انسداد این راه‌های ارتباطی محتمل است.

مهدی صمیمیان اظهار می کند: بر اساس آمار دستکم ۶۰ درصد از راه‌های ارتباطی استان در مناطق روستایی آسفالت و شوسه است که در سال‌های آینده ترمیم این جاده‌ها اجتناب‌ناپذیر است.

وی با اشاره به این موضوع که ۴۰ درصد از راه‌های روستایی استان سمنان برای تردد آسان وسایل نقلیه نیازمند بازسازی است وی ابراز می کند:  ۲ هزار و ۱۲۸ کیلومتر راه روستایی در استان سمنان وجود دارد که از این میزان یک‌هزار و ۲۵۰ کیلومتر آسفالت و ۱۹۰ کیلومتر راه شوسه است.

وی با اشاره به این موضوع که بسیاری از جاده‌های روستایی در استان سمنان فاقد تابلوهای راهنمایی و رانندگی است عنوان می کند: این امر در ایجاد سوانح رانندگی و خسارت‌های مادی و جانی در این راه‌های ارتباطی تاثیرگذار است.

صمیمیان با بیان اینکه رفع مشکلات زیرساختی از مطالبه‌های اصلی روستاییان در استان سمنان است یادآور می شود: باید با اجرای طرح‌های عمرانی برای توسعه و آبادانی این مناطق اقدام کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استان سمنان راه روستایی توسعه گردشگری توسعه روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۱۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز محورهای کامیاران با ورود دستگاه قضا

به گزارش خبرنگار مهر، منصور مهدوی پیش از ظهر چهارشنبه در بازدید سرزده از اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان و نقاط حادثه خیز مسیر گردشگری کامیاران _پالنگان اظهار کرد: جاده‌های مواصلاتی مابین کامیاران و مسیر گردشگری پالنگان از استانداردهای مناسب برخوردار نیست و نقاط حادثه خیز فراوانی دارد.

وی با بیان اینکه رفع این مشکل چندین سال است که در دستور کار قرار دارد، افزود: این مهم توجه خاص مسؤولان برای تأمین اعتبار دو بانده کردن این مسیر را می‌طلبد تا نقاط حادثه خیر برطرف شده و شاهد حوادث مرگبار نباشیم.

رئیس دادگستری کامیاران از کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه خیز محورهای مواصلاتی این شهرستان خبر داد و یادآور شد: در سال گذشته اقدامات متعددی در حوزه بهسازی و ساخت راه‌ها با هدف کاهش تصادفات انجام گرفته است، اما هنوز ایراداتی در کیفیت راه‌ها و نقاط حادثه‌خیز وجود دارد.

مهدوی افزود: در تصادفات جاده‌ای بیشترین خسارت وارد آمده قطعاً از دست رفتن سرمایه انسانی خواهد بود که این امر قابل جبران نیست و اثرات معنوی آن سال‌ها ادامه دارد.

وی تصریح کرد: شهرستان کامیاران علی‌الخصوص روستای تاریخی پالنگان در مسیر ثبت جهانی شدن قرار دارد و در ۳۱ فروردین ماه شاهد برگزاری مراسم عرفانی هزار دف در روستای پالنگان بودیم که بالغ بر ۳۰ هزار نفر از اقصی نقاط کشور در این مراسم حضور داشتند که به دلیل مشکلات زیر ساخت‌ها و کمبودها، شاهد مشکلات و مشقت‌ها و حوادث تلخی برای گردشگران و شرکت کنندگان بودیم.

وی خاطرنشان کرد: جاده روستایی یکی از زیرساخت‌های مورد نیاز برای روستاها است و اگر این کار انجام شود، شاهد کاهش مهاجرت و توسعه گردشگری خواهیم بود.

رئیس دادگستری کامیاران تصریح کرد: بسیاری از نقاط گردشگری بکر شهرستان از داشتن راه دسترسی استاندارد محروم هستند، رفع نقاط حادثه خیز و مناسب سازی زیرساخت‌ها یک فرصت مناسب برای راه‌های روستایی است که باعث جذب سرمایه‌گذار در حوزه گردشگری می‌شود.

مهدوی در پایان بر حمایت دستگاه قضائی از اقدامات اداره راه و حمل و نقل جاده‌ای تاکید کرد و بیان داشت: در سال گذشته با همکاری دستگاه قضائی چندین کیلومتر از حریم جاده‌ی روستایی مسیر گردشگری پالنگان آزادسازی گردید که در این خصوص در سطح استان در رتبه اول قرار داریم که این اقدام به دلیل اهمیت موضوع برای دستگاه قضائی بوده است.

کد خبر 6100275

دیگر خبرها

  • توسعه آبزی‌پروری خرد معیشتی در سواحل روستایی بوشهر
  • ابتکار شهرداری سمنان برای تقویت گردشگری جاده ابریشم ایران
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز محورهای کامیاران با ورود دستگاه قضا
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • افتتاح ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای استان سمنان
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • افتتاح ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در روستاهای سمنان
  • بهسازی و آسفالت ۹۴ کیلومتر راه روستایی در استان کرمانشاه
  • بیش از یک هزار خانوار روستایی شاهین‌دژ از آب شرب پایدار برخوردار می‌شوند ‌
  • آبرسانی به ۹۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد