Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@11:49:28 GMT

بوشهری‌ها بیشتر رمان و ادبیات مطالعه می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۳۳۹۷

بوشهری‌ها بیشتر رمان و ادبیات مطالعه می‌کنند

سید علی هاشمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در ۷۷ کتابخانه استان بوشهر ۹۰۰ هزار جلد کتاب وجود دارد که این شمار کتاب در ۶۶ کتابخانه عمومی نهادی و ۱۰ کتابخانه عمومی مشارکتی به شهروندان توسط ۱۳۵ نفر (۱۰۰ کتاب‌دار و ۳۵ نیروی ستادی) عرضه می‌شود.

وی بیان کرد: سرانه هر شهروند استان بوشهر کمتر از یک کتاب است، این در حالی است که سرانه استاندارد چهار کتاب به ازای  هر فرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاشمی گفت: در ۶ ماه ابتدایی امسال خیران ۱۱ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های استان بوشهر هدیه کردند که با توجه به کمبود کتاب در این استان به تناسب جمعیت انتظار همراهی بیشتری برای خانواده‌ها داریم.

وی بدون اشاره به سرانه دقیق مطالعه در استان بوشهر به دلیل شیوه‌های مختلف در ارزیابی سرانه عنوان کرد: در استان بوشهر ۳۹ هزار و ۸۴۷ عضو کتابخانه‌های استان بوشهر هستند که از این میزان ۵۵ درصد آن را بانوان تشکیل می‌دهند.

هاشمی ادامه داد: اکنون ۴۴ کتابخانه در شهرهای استان بوشهر موجود است که شهرهای بوشکان و بادوله تنها شهرهای فاقد کتابخانه در استان بوشهر هستند و کتابخانه شهر دوراهک نیز ۵۰ درصد پیشرفت دارد.

وی گفت: در بوشکان جانمایی برای احداث کتابخانه صورت گرفته و در انتظار تامین اعتبار هستیم و در بادوله تامین اعتبار صورت گرفته و در انتظار تامین زمین با استفاده از ظرفیت خیران، شورا و شهرداری هستیم.

وی عنوان کرد: اعتبار تملک دارایی، تعمیرات و تجهیزات کتابخانه‌های استان بوشهر برای سال جاری هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال است که در مقایسه با سال گذشته افزایش ۲۰ درصدی داشته است.

هاشمی افزود: راهبرد ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در استان بوشهر که سرانه مطالعه پایین است خانواده می‌تواند موثر از هر سیستم دیگر برای ترویج فرهنگ‌ کتاب‌خوانی باشد.

وی گفت: خانواده باید خلاقیت به خرج داده و به گوش باشند کارشناسان ترویج فرهنگ کتابخوانی چه راهکارهایی را ارائه می‌کنند.

هاشمی اظهار داشت: در این ارتباط کارگاه‌‎های قصه گویی برای مادران باردار، نشست‌های تخصصی و مسابقات مختلفی پیش‌بینی شده که در این برنامه‎‌ها خانواده‌ها به نوعی درگیر می‌شوند.

وی در ارتباط با برنامه‌های  هفته کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر نیز گفت: در این هفته از ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه ‌ویژه‌ برنامه‌های مختلفی از جمله زنگ کتاب در دبیرستان سعادت به عنوان قدیمی‌ترین مدرسه جنوب کشور، تجدید بیعت با شهدا با حضور کتاب‌داران استان، دیدار با خانواده شهید مدافع حرم، عضویت رایگان در کتابخانه‎های استان(۲۵ آبان)، بخشودگی جریمه‌های دیرکرد امانت کتاب از ۲۳تا ۳۰ آبان و دیدار کتاب‌داران با نماینده ولی فقیه در استان بوشهر به اجرا در می‌آید.

هاشمی عنوان کرد: ۸۰ نشست تخصصی کتابخوان، نقد و بررسی کتاب، رونمایی کتاب، کلاس و کارگاه‌های قصه گویی، حضور مصطفی رحمان دوست نویسنده مطرح کشوری در روستای چهار روستایی شهرستان گناوه به عنوان روستای فعال در عرصه کتاب و کتابخوانی و تور کتابخانه‌گردی برای دانشجویان و استادان دانشگاه و برگزاری نشست تخصصی کتابخوان ویژه استادان حوزه و دانشگاه با موضوع ولایت و مهدویت از جمله برنامه‌‎های شاخص هفته کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر است.

برچسب‌ها بوشهر کتاب کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر کتاب کتابخوانی بوشهر کتاب کتابخوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۳۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  نبیل سلیمان رئیس داوران جایزه بین‌المللی داستان عربی ۲۰۲۴ در اعلامیه‌ای کتاب «نقاب، رنگ آسمان» نوشته باسم خندقجی را به عنوان برنده بوکر عربی سال معرفی کرد.

در مراسم اهدای جوایز سالانه که در ابوظبی برگزار و به صورت آنلاین پخش شد، جایزه‌ای که به نام بوکر عربی نیز شناخته می‌شود، برنده خود را شناخت.

داوران کتاب برنده را از بین ۱۳۳ عنوان ارایه شده، به عنوان بهترین رمان منتشر شده به زبان عربی که در فاصله جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ منتشر شده، انتخاب کردند. رعنا ادریس، صاحب انتشارات دارالادب مستقر در لبنان، این جایزه را در ابوظبی به نمایندگی از خندقجی که در زندان صهیونیست‌هاست، دریافت کرد.

بعید است که خندقجی بتواند جایزه ۵۰ هزار دلاری را دریافت کند، زیرا مقامات زندان اسراییل پیشتر به رسانه‌ها گفته‌اند اگر قرار باشد یک تروریست جایزه بگیرد، دریافت آن برایش غیرممکن خواهد بود.

«نقاب» که در عنوان کتاب آمده، کارت هویت آبی متعلق به یک اسراییلی را تداعی می‌کند که توسط قهرمان داستان «نور» - باستان‌شناسی که در اردوگاه پناهندگان در رام‌الله زندگی می‌کند - در جیب یک کت قدیمی پیدا شده است. آنچه در پی می‌آید، روایتی تجربی و چند لایه است که با شخصیت‌پردازی‌های زنده و به یاد ماندنی سعی در بازیابی عناصر تاریخ و مکان دارد.

نبیل سلیمان، رییس هیات داوران گفت: «نقاب، رنگ آسمان»، امر شخصی را با امر سیاسی به روش‌های نوآورانه ترکیب می‌کند. برای کشف سه نوع آگاهی: خود، دیگری و جهان، اشکال روایی جدیدی را به کار می‌گیرد و واقعیت پیچیده و تلخ از هم پاشیدگی خانواده، آوارگی، نسل کشی و نژادپرستی را تشریح می‌کند. رشته‌های تاریخ، اسطوره و امروز با ظرافت در روایتی به هم تنیده شده‌اند که در مواجهه با انسان‌زدایی، با شفقت از میل رهایی از ظلم، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی، برانگیخته می‌شود. «ماسک، رنگ آسمان» عشق و دوستی را به عنوان محوری برای هویت انسانی بیش از همه وابستگی‌های دیگر به رسمیت می‌شناسد.

پروفسور یاسر سلیمان، رییس هیات امنا هم گفت: قهرمان کتاب سفری را آغاز می‌کند که در آن خود، در پوشش دیگری، به آسیب‌های روانی فلسطین مدرن می‌پردازد. یک زن فلسطینی اهل حیفا در اسراییل، که سرسختانه به روایت ملی خود پایبند است، به قهرمان داستان کمک می‌کند تا به خود بی‌نقاب خود بازگردد و رمان خواننده را در تله داستان‌های تند با طنزی ظریف و غیرمنتظره گرفتار می‌کند.

خندقجی که از سال ۲۰۰۴ در زندان به سر می‌برد، مجموعه شعر‌های «آیین‌های اولین بار» (۲۰۱۰) و «نَفَس شعر شبانه» (۲۰۱۳) و همچنین سه رمان «نرگس انزوا» (۲۰۱۷)، «کسوف بدرالدین» (۲۰۱۹) و «نفس یک زن ناامید» (۲۰۲۰) را در کارنامه دارد.

جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عربی که به عنوان «بوکر عربی» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۷ به منظور قدردانی از ادبیات عربی معاصر و ترویج خوانندگان جهانی آثار ادبی عربی تأسیس شد و اکنون به‌عنوان معتبرترین جایزه ادبی در جهان عرب شناخته می‌شود.

در کنار خندقجی، در فهرست نهایی سال ۲۰۲۴، رمان‌هایی از راجا عالم (عربستان سعودی)، ریما بالی (سوریه)، اسامه العیسا (فلسطین)، احمد المرسی (مصر) و عیسی نصیری (مراکش) جای داشتند.

هر یک از ۶ نامزد نهایی ۱۰ هزار دلار دریافت خواهد کرد و به برنده جایزه ۵۰ هزار دلار دیگر به عنوان جایزه اهدا می‌شود. این جایزه همچنین هزینه ترجمه کتاب برنده به زبان انگلیسی را پوشش می‌دهد.

ریاست هیئت پنج داور امسال را نبیل سلیمان نویسنده سوری بر عهده داشت. سونیا نمر، نویسنده، محقق و چهره دانشگاهی فلسطینی، فرانتیشک اوندراش چهره دانشگاهی از چک، محمد شعیر منتقد و روزنامه‌نگار مصری، و حمور زیاده نویسنده و روزنامه‌نگار سودانی، در این پنل با او به عنوان داوران همکاری کردند.

هدف از اهدای این جایزه تجلیل از نوشتار خلاق عربی معاصر و تشویق خوانندگان ادبیات عربی با کیفیت بالا در سطح بین‌المللی از طریق ترجمه و انتشار به دیگر زبان‌های اصلی است. رمان‌هایی است که به فهرست اولیه یا نهایی این جایزه راه می‌یابند، به زبان انگلیسی ترجمه و منتشر می‌شوند.

هدی برکات (۲۰۱۹، برای «پست شبانه»)، احمد سعداوی (۲۰۱۴، برای «فرانکنشتاین در بغداد»)، و محمد آخاری (۲۰۱۱، برای «طاق و پروانه») از برندگان پیشین این‌جایزه هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید
  • ۲ هزار و ۳۵۷ معلم بوشهری حامی ایتام هستند
  • نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند
  • خلیج فارس نقطه مشترک همه مردم ایران
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • نوجوانان بوشهری بر بال آهنین به سودای پرواز پرداختند
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند