Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@02:12:55 GMT

تحرکات جدید ریاض برای نفوذ میان معترضین در عراق

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۳۴۵۸

تحرکات جدید ریاض برای نفوذ میان معترضین در عراق

رسانه های اردنی و عراقی در روزهای گذشته خبری مبنی بر دیدار سفیر عربستان سعودی با دختر دیکتاتور پیشین عراق که در حال حاضر از مهمترین سرکرده ها و نمادهای سیاسی حزب منحله بعث به شمار می رود، منتشر کرده اند.

طبق این گزارش، «خالد بن فیصل» سفیر عربستان سعودی در امان در ۵ نوامبرگذشته (۱۴ آبان ماه) در پایتخت اردن با «رغد صدام حسین» دیدار کرده و دعوتنامه ای برای حضور او در کنفرانسی پیرامون آینده عراق ارائه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادعا شده که این کنفرانس با حمایت آمریکا و سازمان ملل ماه آینده در ریاض با هدف برنامه ریزی برای ترسیم آینده سیاسی عراق در نتیجه اعتراضات کنونی این کشور برگزار می شود.

تاکنون آمریکا و نمایندگی سازمان ملل در عراق نسبت به این ادعا و کنفرانس مربوطه اعلام موضع رسمی نکرده اند.

همزمان برخی سایت های خبری عراق از جمله «خبرگزاری براثا» گفته اند که این کنفرانس تلاش تازه ریاض برای سوار شدن بر موج اعتراضات و برنامه ریزی برای نفوذ مجددش در صحنه تحولات داخلی عراق است.

فهرست مدعوین برای این کنفرانس نشان می دهد که اغلب آنها از سرکرده های حزب منحله بعث و جریان های برانداز و افراط گرا هستند و در بین آنها اسامی رهبران سیاسی برجسته ای مانند «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر و «نیچروان بارزانی» رییس فعلی اقلیم کردستان عراق به چشم می خورد.

برخی از افراد دعوت شده به این کنفرانس مانند «احمد حسین الدباش» دبیر کل تشکل موسوم به «شورای سیاسی مقاومت عراق» (حزب بعث)، «خزعل الجمعی» نماینده طیف «یونس الاحمد» (حزب بعث)، «غزوان الکبیسی» مسوول دفتر نظامی شاخه «عزت الدوری» (حزب بعث) و «خلیل التکریتی» از مسوولان سابق سازمان امنیت عراق (حزب بعث) تروریست تحت پیگرد دستگاه قضایی عراق هستند.

«سیف المشهدانی»، «عبدالصمد الغریری» و «محمود عبدالعزیز» اعضای فرماندهی عراق در حزب منحله بعث، «غنی مجهول» از سرکرده های حزب منحله بعث، مسوول دفتر ایاد علاوی نخست وزیر اسبق، «فلاح النقیب» وزیر کشور اسبق در دولت ایاد علاوی، «لیث الطالبانی» مسوول روابط خارجی در گروه موسوم به «جیش الاسلامی»، «محمد یاسین» مسوول سابق امنیت در حزب منحله بعث و «محمد المفرجی» مدیر سابق سازمان امنیت عراق (حزب بعث) از دیگر چهره های دعوت شده هستند.

مهمترین سران عشایر و شیوخ افراط گرایی دعوت شده به این کنفرانس نیز که به «سرکرده های خیمه های تحصن ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴» معروف اند، «علی حاتم سلیمان»، «عبدالرزاق الشمری»، «غازی فیصل» و «رافع الرفاعی» هستند.

گزارش ها حاکیست که این کنفرانس یکی از نقاط عطف در اعتراضات اجتماعی عراق خواهد بود و خبرگزاری براثا گفته است که دستورات لازم به عناصر جانی در حزب بعث و دیگر جریان های افراط گرا صادر شده تا با نفوذ در داخل اعتراضات اجتماعی، آن را به سوی هرج و مرج سوق دهند.

طبق این گزارش، دستورات لازم برای اغلب عناصر افراط گرا که در حال حاضر در اربیل اقامت دارند، صادر شده تا از طریق فلوجه، تکریت و رمادی به بغداد و دیگر مناطق جنوب و مرکز عراق که شاهد اعتراضات اجتماعی است، نفوذ کرده و تظاهرات ها را به وسیله ای برای براندازی نظام سیاسی حاکم و ایجاد هرج و مرج تبدیل کنند.

یک گروه مسلح نیز که هسته اولیه آن در اربیل ایجاد شده در حال حاضر در مناطق غربی که عموما سنی نشین هستند، تحت سرکردگی «مانع رشید»، «طالع الدوری» و «مزهر مطنی» آماده شده اند تا با همکاری با گروهک منافقین این طرح را به اجرا بگذارند.

خبرگزاری براثا افزوده است که این تحرکات جدید سعودی ها و بعثی ها در نتیجه این باور (اشتباه) حاصل شده که جمهوری اسلامی ایران به دلیل تحریم های آمریکا در ضعیف ترین شرایطش است و مشکلات داخلی که عراق در گیر آن است، دولت و الحشد الشعبی را در موضع ضعف قرار داده، بنابر این بهترین فرصت برای بهره برداری از اعتراضات اجتماعی در عراق است.

برخی رسانه ها ادعا کرده اند که «طارق الهاشمی» معاون رییس جمهور اسبق عراق که به اتهام تروریسم تحت پیگرد دستگاه قضایی عراق است و همچنین «حیدر الملا» نزدیک به «صالح المطلک» معاون اسبق نخست وزیر عراق نیز از جمله افراد مدعو به این کنفرانس هستند.

عربستان سعودی در حال حاضر از حیث رسمی نسبت به تحولات عراق و اعتراضات در این کشور موضع سکوت اختیار کرده در عوض رسانه های وابسته به آن، به شدت برای تحریک اعتراضات و بزرگنمایی آمار کشته ها و زخمی ها تلاش می کنند.

 دولت عراق تاکنون به خاطر شیوه پوشش خبری و تحریک هایی که رسانه های سعودی علیه اعتراضات اجتماعی به راه انداخته اند، فعالیت دفاتر «العربیه» و «العربیه حدث» را در عراق تعطیل کرده است.

این تعطیلی همچنین شامل حال تلویزیون آمریکایی عرب زبان «الحره» شده که با هزینه مستقیم وزارت امور خارجه آمریکا راه اندازی شده است.

عربستان سعودی اولین باری نیست که می خواهد از اوضاع داخلی عراق برای نفوذ مجدد به داخل این کشور و برهم زدن شرایط داخلی آن بهره ببرد.

این رژیم در اواخر ۲۰۱۵ که عراق در اوج جنگ با داعش قرار داشت قصد برگزاری کنفرانس پیرامون آینده عراق با حضور چهره های بعثی و برانداز داشت که در همان زمان گفته شد که تحت فشار روسیه، سعودی ها از برگزاری کنفرانس خودداری کردند.

سعودی ها در اواخر ژولای ۲۰۱۶ در بحبوبه جنگ عراق برای آزاد سازی موصل آخرین پناهگاه گروه تروریستی داعش، بازهم به بهانه بررسی آینده عراق قصد برگزاری کنفرانسی داشتند که با اعتراضات گسترده عراقی ها، ناچار شدند این کنفرانس را برگزار نکنند.

در حالی که عراق این روزها درگیر پرونده اعتراضات اجتماعی است، ریاض بازهم با سوء استفاده از این شرایط می خواهد کنفرانسی پیرامون بررسی آینده عراق با حضور چهره های بعثی و برانداز برگزار کند.

گفته می شود ذکر نام تعدادی از رهبران سیاسی برجسته مانند صدر و بارزانی با هدف مشروعیت بخشیدن به این کنفرانس و خودداری از ایجاد حساسیت ها در عراق بوده است.

رژیم سعودی به دلیل حمایت از تروریسم و ناامنی در عراق در طول ۱۶ سال گذشته یکی از سیاه ترین کارنامه ها را در این کشور دارد.

برچسب‌ها امريكا عربستان سعودی داعش دولت عراق سازمان ملل پروندهٔ خبری برگزاری تجمع‌های اعتراضی در عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: امريكا عربستان سعودی داعش دولت عراق سازمان ملل امريكا عربستان سعودی داعش دولت عراق سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۳۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت چین و هند برای نفوذ به بخش انرژی سریلانکا

سینوپک در راستای رقابت چین با هند که به تقویت روابط انرژی و اتصالات زیرساخت با سریلانکا چشم دوخته است، مطالعات امکان‌سنجی برای ساخت یک یا ۲ پالایشگاه در سریلانکا را در ژوئن تکمیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، «شرکت نفت و شیمیایی چین» (سینوپک) که بزرگترین پالایشگر نفت در جهان است، به برنامه‌هایش برای ساخت نخستین پالایشگاه خود در خارج از چین، سرعت بخشیده است.

چین و هند هر دو در حال رقابت برای تقویت حضور انرژی خود در سریلانکا برای تحویل سوخت به این کشور هستند که تنها یک پالایشگاه با ظرفیت پالایش روزانه حدود ۳۸ هزار بشکه نفت دارد و آن هم در دهه ۱۹۶۰ توسط ایران ساخته شده است.

منابع ارشد صنعت، هفته جاری به رویترز گفتند: سینوپک اکنون به تکمیل مطالعات امکان سنجی خود در مورد ساخت یک پالایشگاه به ظرفیت ۱۶۰ هزار بشکه در روز یا دو تاسیسات به ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه در روز در بندر هامبانتوتا که توسط چین اداره می‌شود، نزدیک است. به گفته این منابع، این پروژه در سریلانکا، اولویت اصلی سینوپک است.

کانچانا ویجسکرا، وزیر نیرو و انرژی سریلانکا، در اواخر سال ۲۰۲۳ اعلام کرد دولت سریلانکا، قراردادی را با سینوپک تائید کرده است تا این غول چینی وارد ساخت یک پالایشگاه جدید نفت و مرکز پردازش محصولات مرتبط در هامبانتوتا شود.

مقامات سینوپک طی ماه گذشته، درباره پالایشگاه جدید پیشنهادی بحث و اشاره کردند که این غول چینی، تصمیم گرفته است ظرفیت پالایشگاه را نسبت به پیشنهاد و سرمایه‌گذاری اولیه، دو برابر کند. وزیر انرژی سریلانکا گفت: این شرکت چینی قصد دارد قراردادهای این پروژه را امضا کرده و کار را تا ژوئن سال ۲۰۲۴ آغاز کند. سینوپک درباره مسائل مربوط به تامین آب و برق و اختصاص زمین برای پالایشگاه جدید، با مقامات مربوطه گفتگو کرده است.

پروژه پالایشگاه در سریلانکا از سوی بزرگترین پالایشگر جهان، اقدامی در جهت تضمین بازارهای بیشتر در خارج از چین است. یکی دیگر از اولویت‌های اصلی سینوپک، توسعه برنامه ریزی شده پالایشگاه ینبع با یک مجتمع پتروشیمی در عربستان سعودی است که در آنجا شرکای سرمایه گذاری مشترک سینوپک شامل آرامکو و سابک، در حال بررسی ایده اضافه کردن یک مجتمع پتروشیمی جدید هستند که با پالایشگاه موجود، ادغام می‌شود.

اگر پروژه سینوپک در سریلانکا به سرانجام برسد، اولین پالایشگاه با مالکیت کامل این غول انرژی چینی در خارج از چین خواهد بود.

سینوپک در سال گذشته، توافقنامه‌ای را با هیئت سرمایه گذاری سریلانکا، برای راه اندازی و اداره جایگاه‌های توزیع سوخت در سریلانکا امضا کرد. این غول چینی ۱۰۰ میلیون دلار در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده است که شامل واردات، ذخیره سازی و فروش سوخت می‌شود.

سینوپک و چین با هند رقابت خواهند کرد که به تقویت روابط انرژی و پیوندهای زیرساختی خود با سریلانکا چشم دوخته است.

وزیر انرژی سریلانکا در فوریه سال ۲۰۲۴، با مدیران شرکت دولتی «ایندین اویل» درباره پیشنهاد دولت هند برای یک خط لوله محصولات نفتی که ناگاپاتینام در هند را به پایگاه ذخایر ترینکوماله در ساحل شرقی سریلانکا و کولومبو متصل می‌کند، مذاکره کردند.

این مقام سریلانکایی خاطرنشان کرد: مطالعات فنی، تحلیل‌های بازار تقاضا، تحلیل‌های مالی و مدل‌های تجاری برای تصمیم‌گیری درباره مکانیزم خط لوله محصول احتمالی، انجام خواهد شد.

 یک مقام هندی آگاه به رویترز گفت: هند و سریلانکا پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات داشته‌اند و به دنبال انعقاد هرچه سریع‌تر قرارداد یا توافق رسمی در خصوص خط لوله احتمالی هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، هند همچنین در ساخت نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر از جمله «پروژه خورشیدی کوه زمینی سامپور» مشارکت دارد که یک پارک خورشیدی برنامه ریزی شده بوده و با جوینت ونچر بین شرکت NTPC هند و سریلانکا توسعه یافته است. این پروژه تا مرحله درخواست پیشنهاد پیش رفته است و پس از ارزیابی این درخواست، مذاکرات برای قرارداد خرید نیرو برای فاز اول ۵۰ مگاواتی از پارک خورشیدی ۱۲۰ مگاواتی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • گروسی به ایران سفر می‌کند
  • رافائل گروسی به ایران سفر می‌کند
  • خیزش بزرگ دانشجویان بیان انزجار از تحرکات حمایتی حاکمان امریکایی و اروپایی است
  • ضریب نفوذ گاز طبیعی در شهر قم ۹۹.۵ درصد است
  • رقابت چین و هند برای نفوذ به بخش انرژی سریلانکا
  • قدرت نفوذ رسانه در بازتاب اعتراضات آمریکا و اروپا نمایان شد
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به ریاض
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو