Web Analytics Made Easy - Statcounter

عرفان حاج‌بابایی:معمولا در فوتبال این تیم های حاضر در یک رقابت خاص هستند که به عنوان رقیب نسبت به یک دیگر مطرح می شوند. بعضی تیم ها با بعضی دیگر برای قهرمان شدن رقابت می کنند و بعضی های دیگر در هفته های پایانی تلاش می کنند تا بالاتر از رقیب خود بایستند بلکه یا بتوانند سهمیه آسیایی بگیرند و یا به دسته پایین تر سقوط نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سالیان اخیر اما گویا باشگاه های فوتبال در ایران یک رقیب جدید را برای خود متصور شده اند که بیرون زمین مسابقه با آن ها در رقابت است و آن هم نهادی نیست جز کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال. نهادی که طی سالیان اخیر به همراه کمیته اخلاق نظارت دقیقی بر فعل و انفعالات رخ داده در فوتبال ایران داشت و بلافاصله با هر به زعم خود ناهنجاری و اقدام خلاف عرف و قانون برخورد می کرد. البته منتقدین این دو کمیته معتقد بودند که کمیته اخلاق و کمیته انضباطی آن جا که باید در نقش نهادی که باید از کیان فوتبال صیانت کند و آن را از خطر فساد و زدوبند و تبانی نجات دهد،وارد میدان شود،ساکت است و صرفا به احضار و توبیخ و محکومیت فلان بازیکن،مربی یا هواداران تیم ها بسنده می کند.

امسال اما داستان تقابل کمیته انضباطی و باشگاه ها با هم متفاوت بود. پس از اتفاقات شوم فصل قبل که در لیگ برتر و جام حذفی رخ داد و چهره ای کریه از فوتبال ایران را نمایان کرد،کمیته انضباطی پیش از شروع لیگ برتر رسما اعلام کرد که این فصل در برخورد با متخلفان شوخی ندارد و در اسرع وقت با هرگونه تخلفی که منجر به بروز تنش و درگیری شود و اوضاع را ملتهب کند به شدیدترین وجه برخورد می کند و الحق هم که وعده اش را عملی کرد. به طور مثال پس از پایان بازی استقلال و پرسپولیس در هفته چهارم،در حالی که احتمالا بازیکنان دو تیم هنوز به منازل خود نرسیده بودند دستور موقت کمیته انضباطی دال بر محرومیت فرشاد احمدزاده و همچنین احضار سایر بازیکنان دو تیم که در درگیری ها و تنش های این مسابقه نقش داشتند صادر شد و یک هفته بعد هم احکام سنگین کمیته انضباطی با محرومیت هواداران استقلال و پرسپولیس از یک بازی خانگی به اوج خود رسید.

سایر تیم ها هم از برخوردهای کمیته انضباطی در امان نبوده اند.تیم های شهرخودرو،نساجی و تراکتور تیم هایی بوده اند که تا به حال به دلیل تخلفات هواداران شان با جریمه های مالی مواجه شده اند. جریمه هایی که البته خود یکی از مسائل مناقشه برانگیز در خصوص کمیته انضباطی است و بعضی ها معتقدند این کمیته از طریق صدور احکام سنگین مالی برای متخلفان،عملا برای فدراسیون فوتبال درآمدزایی می کند!

همچنین یکی دیگر از جنجالی ترین پرونده هایی که کمیته انضباطی در این فصل با آن مواجه بود،درگیری اینستاگرامی بازیکن کرد تیم صنعت نفت آبادان با یکی از بازیکنان ترک تیم تراکتور بود که با دستور موقت کمیته انضباطی برای جلوگیری از فعالیت های فوتبالی آنان همراه شد.

اخیرا هم ماجرای جنجالی هواداران پرسپولیس با رسول خطیبی و همچنین صحبت های گابریل کالدرون در مورد شیوه رقم خوردن نتایج در فوتبال ایران، واکنش های فوری این کمیته را به دنبال داشت که در نهایت منجر به محرومیت یک جلسه ای برای سرمربی ماشین سازی تبریز و همچنین سرمربی پرسپولیس شد.

از اعتراض به احکام تا بررسی فایده آن ها

تا به حال دیده اید که یک تیم،یک بازیکن یا یک مربی از صدور رای کمیته انضباطی درباره خود تشکر کند و آن را عادلانه بداند و به خطای خود معترف باشد؟ تا به حال چنین موردی مشاهده نشده است. اعتراض یکی از ارکان اساسی در بحث اعلام آرای انضباطی از سوی رکن قضایی فدراسیون فوتبال است. یعنی بلافاصله پس از انشا و ابلاغ رای، باید منتظر موضع گیری محکوم شدگان در شبکه های اجتماعی یا کنفرانس های خبری بود تا به رای صادره علیه خود معمولا با شدیدترین لحن اعتراض کنند. اعتراضاتی که البته رویه نشان داده است تاثیری در اراده کمیته انضباطی ندارد و آن ها در نهایت تصمیم خود را به مرحله اجرا درخواهند آورد.

اما بد نیست حالا که آقای حسن زاده از کمیته انضباطی رفته است،چند سوال را با ایشان مطرح کنیم و از رییس سابق این کمیته بپرسیم که چگونه می شود در طی فقط 10 هفته از شروع لیگ برتر این گونه تمام تیم ها را علیه خود بسیج کرد و داد همگان را درآورد؟ آیا فقط باشگاه هایی که بر فرض مرتکب تخلف شده اند مقصرند و هیچ خدشه ای به احکام صادره از سوی کمیته انضباطی و طرز برخورد این رکن قضایی با اتفاقات رخ داده در فوتبال ایران وارد نیست؟ و یا اینکه اگر چنین برخوردهای سلبی و قهری ای در طی این سال ها جوابگو بود،پس چرا ناهنجاری های حاکم بر فضای فوتبال ایران نه تنها بهبود نیافته بلکه از مواردی مثل کندن صندلی های ورزشگاه یا شکاندن شیشه های اتوبوس به شعارهای تجزیه طلبانه و فحاشی های سازمان یافته در استادیوم ها ارتقا یافته است؟

پاسخ این سوالات با رویکرد آسیب شناسانه و انتقادی،می تواند چراغ راه کمیته انضباطی در آینده و رییس جدید آن باشد که البته هنوز از سوی فدراسیون فوتبال انتخاب نشده است.

254 251

کد خبر 1320475

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال فدراسیون فوتبال لیگ برتر نوزدهم باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس حسن روحانی تیم ملی فوتبال ایران آلودگی هوا باشگاه پرسپولیس رژیم صهیونیستی اسرائیل لیگ برتر نوزدهم ایالات متحده آمریکا فدراسیون فوتبال استان لرستان بازیگران سینما و تلویزیون ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۵۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیته انضباطی سرعت عمل را در موارد دیگر به کار گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از باشگاه سپاهان، باشگاه سپاهان با توجه به تاکید وزیر محترم ورزش در خصوص حفظ حرمت بانوان، نکاتی را به استحضار جامعه فوتبال می‌رساند.

با عنایت به تاکید وزیر محترم ورزش مبنی بر برخورد با حرمت‌شکنی رخ داده در ورزشگاه آزادی، و عزم کمیته محترم انضباطی فدراسیون فوتبال که در رسیدگی به پرونده هوادار خاطی سپاهان آن‌هم با سرعتی مثال‌زدنی و بدون احضار فرد خاطی تجلی پیدا کرد، انتظار می‌رود کمیته محترم انضباطی برخلاف روال گذشته و با همین جدیت و سرعت اخیر، نسبت به موارد ذیل نیز عمل کرده و دستورات قضائی لازم را صادر نماید تا علاوه بر بازنمایی جایگاه خود به عنوان رکن عدالت قضائی و دوری از اتهام یکسونگری و جانبداری، حضور ایمن و سالم بانوان در ورزشگاه‌ها را تداوم ببخشد:

برخورد با فحاشی منظم و هماهنگ ۳۰ هزارنفره هواداران پرسپولیس علیه باشگاه و بازیکنان سپاهان آن هم در حضور بانوان و کودکان که از دو ساعت قبل از بازی تا نیم ساعت بعد از بازی به صورت علی‌الدوام انجام شده است. همچنین لازم است فارغ از هر رنگی با لیدر یا لیدرهایی که مطالب تحریک کننده و تهدید آمیزی بر علیه هواداران سایر تیم‌ها منتشر کرده و می‌کنند برخورد جدی صورت گیرد چرا که قطعاً آسیب رفتار این افراد کمتر از آن هوادار منتسب به سپاهان نیست؛ که برخورد پند آموزد با آنها مصداق حی علی خیرالعمل برای رکن قضائی فدراسیون است.

شناسایی و برخورد با لیدرها و سر لیدرهای باشگاه پرسپولیس خصوصاً در قسمت بانوان، که فحاشی جمعی بی‌سابقه‌ای را همراه با رکیک‌ترین الفاظ از جایگاه هواداران بانوی تیم پرسپولیس بر علیه هواداران و بازیکنان تیم سپاهان رقم زدند. هرگونه سهل‌انگاری در این خصوص منجر به تسری این حرکات و رفتار شنیع در دیگر استادیوم‌ها خواهد شد که مسئولیت اولیه آن بر عهده رکن قضائی فدراسیون فوتبال خواهد بود.

رسیدگی به کوتاهی مسئولان برگزاری مسابقه در خصوص مکان‌یابی جایگاه هواداران میزبان در طبقه فوقانی که زمینه‌ساز برخی از اتفاقات ناگوار این بازی شد.

یادآور می‌شود همین موضوع دلیل اصلی حادثه جراحت و آسیب سرباز احمدی و حوادثی از این دست در اصفهان، تهران و سایر شهرها بوده که متأسفانه همیشه در هیاهوی رسانه‌ای و عدم ریشه‌یابی دقیق رکن قضائی فدراسیون، از آن غفلت شده است.

برخورد مناسب با خبرنگار و رسانه منتشر کننده سخنان فرد خاطی منتسب به هواداران سپاهان که با اقدام شنیع و فرصت‌طلبانه خود، موجب خدشه‌دار شدن احساسات عمومی گردید؛ حرکت این خبرنگار و رسانه کمتر از تخلف هوادار متخلف سپاهان نبوده است. قابل توجه اینکه متأسفانه علی‌رغم هشدارهای متعدد قبلی در حال حاضر هیچ قانون و مقرره ای در خصوص فعالیت رسانه‌ها در حوزه ورزش و خصوصاً فوتبال ما وجود ندارد.

حال آنکه به عنوان مثال در مسابقات آسیایی، مقررات کاملاً روشنی حتی در خصوص استقرار عکاسان و خبرنگاران در زمین مسابقه موجود است.

بدیهی‌است هر رسانه‌ای می‌تواند با تک تک هواداران منتسب به باشگاه‌های مختلف مصاحبه کند و احتمالاً محتوایی نامناسب را در خلال چنین مصاحبه‌هایی تولید و بازنشر کند. آیا چنین رفتاری و تولید چنین محتواهایی امنیت روانی جامعه را به خطر نخواهد انداخت!؟

اگر با رفتار این رسانه برخورد نشود به‌زودی شاهد چنین رفتاری در سایر ورزشگاه‌ها هم خواهیم بود.

در این میان نقش کمیته انضباطی فدراسیون و سایر ارکان قضائی فدراسیون نقشی خطیر و قابل توجه است و امید است عزیزان بتوانند همین سرعت عمل را در سایر موارد نیز داشته باشند.

کد خبر 6096697

دیگر خبرها

  • باشگاه سپاهان: کمیته انضباطی سرعت عمل را در موارد دیگر به کار گیرد
  • کمیته انضباطی سرعت عمل را در موارد دیگر به کار گیرد
  • محرومیت ۱۰ ساله هوادار سپاهان
  • احضار دو مسئول پرسپولیس وسپاهان به کمیته انضباطی
  • یک پرسپولیسی و یک سپاهانی به کمیته انضباطی احضار شدند
  • دو مدیر سپاهان و پرسپولیس در کمیته انضباطی
  • تغییر زمان حضور ویسی در کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال
  • کمیته استیناف هم شکایت پرسپولیس از آلومینیوم را رد کرد
  • فراخوان ویسی به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال
  • ویسی به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال دعوت شد