Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشوردر گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از  افتتاح راه‌آهن میانه_بستان‌آباد تا پایان آبان خبر داد و گفت: تمام زیرساخت‌های این پروژه آماده شده و در پایان این ماه با حضور مقامات عالی کشوری به بهره‌برداری می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطیبی با بیان اینکه خوشبختانه به دلیل زیرساخت‌های با کیفیتی که در این پروژه استفاده شده در حادثه زلزله هیچ آسیبی ندیده و در زمان موعد اعلام شده افتتاح می‌شود.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور یادآور شد: تمامی ابنیه‌ها و تجهیزاتی که در ساخت ریل، پل و ایستگاه‌ها استفاده می‌شود، از مصالح با کیفیت است چرا که این پروژه‌ها نماد عمرانی کشور محسوب می‌شوند و چندین دهه باید از آنها استفاده شود، بنابراین باید بهترین مصالح در اجرای آنها به کار گرفته شود. مسیر میانه تا بستان‌آباد ۱۳۲ کیلومتر است و بخش مهمی از راه‌آهن میانه_تبریز به شمار می‌رود که فاز اول آن یعنی مسیر میانه تا بستان‌آباد طی چند روز آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

او با اشاره به اینکه زیرساخت‌های راه‌آهن بستان‌آباد به سمت تبریز هم اکنون پیشرفت ۸۵ درصدی داشته و ریل‌گذاری آنها آغاز شده است.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور یادآور شد:‌ در فاز اول اجرای این پروژه تمامی فعالیت‌‌های زیرسازی، جوشکاری، بالاس‌ریزی و ساخت این ایستگاها به اتمام رسیده و بعد از افتتاح فاز اول ادامه مسیر تا تبریز که به عنوان فاز دوم می‌شود به زودی به بهره داری می رسد.

بیشتر بخوانید: احداث آزادراه باکو-رشت-اردبیل کلید خورد

خطیبی توضیح داد: این پروژه به عنوان اولین و مهم‌ترین راه‌آهن ۲ خطه به شمار می‌آید که در مقایسه با سایر پروژه‌ها حجم کاری آن ۲ برابر شده بود اما زمینه‌ساز توسعه و گسترش بخش ریلی کشور شد.

او با بیان اینکه این پروژه به عنوان مهم‌ترین پروژه نیمه تمام ریلی کشور به شمار می‌رفت، گفت: با توجه به تأکید وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اتمام هرچه سریعتر پروژه‌های نیمه کاره شرکت ساخت از ۲ سال گذشته اقدام به تکمیل پروژه‌های نیمه تمام کرد که یکی از مهم‌ترین آن راه‌آهن میانه، بستان‌آباد بوده است.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور، اظهار کرد: این پروژه یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها در سطح ملی کشور به شمار می‌رود که طبق زمانبندی اعلام شده تا پایان این  به بهره‌برداری خواهد رسید.

خطیبی تاکید کرد: در مسیر تبریز خط قدیم ریلی وجود داشت که با احداث خط جدید طول مسیر راه‌آهن تبریز کاهش چشمگیری پیدا می‌کند، به طوری که از تهران تا تبریز حدود ۱۱۴کیلومتر مسیر کوتاه‌تر می‌شود.

کاهش ۵ ساعته مسیر با افتتاح راه‌آهن میانه_بستان‌آباد

او درباره زمان سفر هم گفت: زمان سفر در این پروژه با ساخت این راه‌آهن ۵ ساعت کمتر خواهد شد که نقش مؤثری در افزایش جابجایی بار و مسافر خواهد داشت.

گفتنی است احداث راه‌آهن تبریز-میانه یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین پروژه‌های حمل‌ونقل کشور است که از سال ۱۳۷۹ عملیات احداث آن آغاز شد.با افتتاح این پروژه ضمن تسهیل در رفت و آمد مردم، حجم قابل توجهی از کالا را جابه‌جا و رونق اقتصادی را برای استان و شهر تبریز ایجاد می کند.

در ۲۰ سال گذشته  این پروژه به عنوان یکی از پروژه های نیمه تمام در کشو به شمار می رود که به دستور وزیر راه وشهرسازی تکمیل آن به عنوان یکی از پروژه های نیمه تمام ملی  در دستور کار قرار گرفت.

راه‌آهن ۲ خطه میانه- بستان‌آباد- تبریز از ایستگاه میانه واقع در مسیر راه‌آهن تهران- تبریز شروع‌ شده و با گذر از مسیری کوهستانی که از شهرهای ترکمانچای، بستان‌آباد و باسمنج، به ایستگاه موجود تبریز متصل می‌شود.

بهره‌برداری از راه‌آهن تبریز- میانه به‌عنوان حلقه مفقوده اتصال راه‌آهن سراسری به راه‌آهن شمال غرب باعث پیوستگی بیشتر شبکه ریلی کشور می‌شود و بدون شک رشد صنعت حمل‌ونقل ریلی در شرایطی که افزایش قیمت حامل‌های انرژی باعث رشد تورم شده است، می‌تواند باعث حل برخی مشکلات حمل‌ونقل در این منطقه شود.

با توجه به حجم بالای عملیات اجرایی راه‌آهن میانه-بستان‌آباد و اهمیت آن برای استان آذربایجان شرقی و منطقه شمال غرب کشور، انجام عملیات اجرایی این پروژه به ۲ فاز تقسیم شد که فاز اول آن از میانه تا بستان‌آباد به طول ۱۳۲ کیلومتر و فاز دوم اتصال به تبریز در ایستگاه خاوران به طول ۴۴ کیلومتر است و پیش‌بینی می‌شود فاز دوم در سال بعد به بهره‌برداری برسد.

عملیات اجرایی ادامه این پروژه ریلی تا تبریز از پیشرفت مطلوبی برخوردار است و ریل‌گذاری آن نیز شروع شده است و در حال تکمیل ابنیه فنی هستیم. این پروژه ریلی اتصال به کشور ترکیه و شرایط ترانزیت و صادرات کالا را فراهم می‌کند و استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل نیز از خدمات ریلی بهره‌مند می‌شوند.

راه‌آهن میانه-بستان‌آباد- تبریز اولین پروژه‌ ریلی است که از ابتدا به‌صورت دو خطه اجرا می‌شود، در صورتی که تمامی پروژه‌های ریلی شرکت ساخت ابتدا یک خطه ساخته می‌شود و در سنوات بعد احداث خط دوم در دستور کار قرار می‌گیرد. در مجموع ۶۵ میلیون متر مکعب عملیات خاکی، ۱۵ کیلومتر تونل و پل ۲ خطه در این پروژه ریلی اجرا می‌شود و کاهش ۵ و نیم ساعته زمان سفر و ۱۱۴ کیلومتری طول مسیر اتصال مرکز شمالغرب به شبکه ریلی سراسری را به‌دنبال دارد.

تاکنون بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده است و در صورت به روز‌رسانی هزینه‌ها این مبلغ به بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

راه‌آهن میانه-بستان‌آباد-تبریز می‌تواند علاوه بر اینکه الگو و نمادی از توان مهندسی کشور باشد، نمونه بی نظیری برای صادرات خدمات فنی –مهندسی  باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی حمل ونقل راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۸۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز

در این نمایشگاه شرکت‌های فعال در زمینه تولید، بازرگانی و ساخت ماشین آلات صنعت شیرینی و شکلات از ۱۱ استان و نمایندگی‌هایی از ۷ کشور محصولات و خدمات خود را عرضه کرده اند.

استاندار آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: تولید برای ماندگاری نیازمند کیفیت، نشان تجاری موثر و بازارسازی است.

رحمتی با اشاره به نقش نمایشگاه‌ها در توسعه شبکه بازار، ارائه هنرمندانه محصول در نمایشگاه‌ها و انعکاس رسانه‌ای نمایشگاه‌ها در بستر فضای مجازی را ضروری خواند.

وی با بیان اینکه صنعت شیرینی و شکلات آذربایجان شرقی به عنوان قطب این صنعت به جایگاه اصلی خود رسیده است صدور ۲۱۵ هزار تن محصولات صنایع غذایی و صادرات شیرینی و شکلات استان به ۷۹ کشور دنیا را نشانگر ظرفیت بالای استان در این بخش دانست.

هفدهمین نمایشگاه شیرینی و شکلات تا هفتم اردیبهشت در سالن امیرکبیر نمایشگاه بین المللی تبریز از ساعت ۱۵ تا ۲۱ دایر است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • افتتاح بیش از هشت هزار واحد مسکونی در آذربایجان شرقی
  • وزیر راه و شهرسازی وارد تبریز شد
  • برنامه‌ریزی برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری
  • فیلم| ساخت یکی از ۴ پروژه‌‌ برتر جهان توسط مهندسان ایرانی
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • مسیرگشایی خیابان انقلاب تبریز جزو پروژه‌های شاخص کشور اعلام شد
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • ۵ مصدوم در پی برخورد ۲ پیکان در محور میانه خلخال
  • ۵ مصدوم در پی برخورد دو پیکان در محور میانه خلخال
  • ۵ مصدوم درپی برخورد شاخ به شاخ دو پیکان در محور میانه خلخال