Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@06:00:17 GMT

شعار روز جهانی دیابت/ از خانواده خود محافظت کنید

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۰۶۴۹

شعار روز جهانی دیابت/ از خانواده خود محافظت کنید

هر سال ۱۴ نوامبر برابر با ۲۳ آبان ماه، به عنوان روز جهانی دیابت گرامی داشته می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، دیابت، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قرن حاضر است که با توجه به تغییرات سبک زندگی به سمت بی‌تحرکی و الگوهای ناسالم تغذیه‌ای افراد، پیش‌بینی می‌شود تا سال ،۲۰۳۰ تعداد ۵۲۲میلیون نفر را درگیر خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که از هر دو فرد مبتلا به این بیماری یک نفر از وجود آن در بدن خود بی‌اطلاع است، اما تشخیص به موقع این بیماری نقش مؤثری در مدیریت، درمان و پیشگیری از عوارض ناشی از قند خون بالا دارد. در ادامه شما را با بیماری دیابت، تاریخچه و روش های پیشگیری از آن بیشتر آشنا می‌کنیم:

تاریخچه روز جهانی دیابت

رشد روزافزون این بیماری در سال ۱۹۹۱ باعث شد سازمان جهانی بهداشت (WHO)در همکاری با بنیاد بین‌المللی دیابت (IDF)، چهاردهم نوامبر برابر با ۲۳ آبان، سالروز تولد "فردریک بانتینگ" کاشف انسولین را به‌عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری کند؛ این روز اکنون در ۱۶۰ کشور جهان گرامی داشته می‌شود و با توجه به اهمیت معضل جهانی‌شدن دیابت، هرسال از حمایت بیشتری نسبت به قبل برخوردار می‌شود. نامگذاری روز دیابت با هدف افزایش آگاهی عمومی از علل و عوارض این بیماری، پیشگیری و درمان دیابت و همچنین اطلاع‌رسانی جهانی در مورد این بیماری و فراگیر شدن فعالیت‌های بنیاد بین‌المللی دیابت در سراسر جهان انجام گرفته است. سازمان جهانی بهداشت هر سال دستورالعمل‌های عملی برای پیشگیری از دیابت ارائه می‌دهد. این سازمان معیارها و استانداردهای لازم برای تشخیص و مراقبت از دیابت را ایجاد کرده، بر عوامل خطرآفرین آن نظارت می‌کند و توصیه‌هایی برای دولت‌ها، مردم و بخش خصوصی به منظور پیشگیری از این بیماری مزمن ارائه می‌کند.

شعار روز جهانی دیابت

بنیاد بین‌الملی دیابت، هر سال شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرد که تعیین‌کننده اهداف و برنامه‌های انجام‌گرفته در زمینه این بیماری است؛ شعار روز دیابت در سال جاری نیز "از خانواده  خود در برابر دیابت محافظت کنید" (Family and Diabetes) در نظر گرفته شده است؛ هدف از تعیین این شعار که به صورت دو ساله ارائه شده است، ارتقاء سطح آگاهی مردم جهان از تأثیر دیابت بر خانواده‌ها و نقش خانواده در پیشگیری، تشخیص و درمان این بیماری عنوان شده است.

چه زمانی به دیابت مبتلا می‌شویم؟

لوزالمعده (پانکراس) با تولید هورمونی به نام انسولین در بدن، امکان دریافت گلوگز از خون و تولید انرژی را در اختیار سلول‌های بدن قرار می‌دهد. اختلال در فرآیند متابولیسم بدن، منجر به کمبود انسولین و یا ناتوانی این عضو در انجام وظایف خود شده و میزان قند خون را بالا می‌برد؛ در نتیجه زمینه بروز بیماری دیابت فراهم می‌شود.

انواع دیابت

 این بیماری در دو نوع وجود دارد؛ نوع یک به‌عنوان دیابت وابسته به انسولین و نوع دوم به‌عنوان دیابت غیروابسته به انسولین نیز شناخته می‌شود. در دیابت نوع یک، بدن قادر به تولید انسولین نیست و در دیابت نوع دو، بدن فرد نمی‌تواند گلوگز  را ذخیره و از آن استفاده کند.

پیشگیری از دیابت

ساده‌ترین راهکارهای ارائه شده برای جلوگیری از ابتلا به نوع دوم و رایج این بیماری، پیشگیری از اضافه وزن، داشتن حداقل ۳۰دقیقه فعالیت روزانه منظم با شدت متوسط، پیروی از رژیم غذایی سالم، پرهیز از مصرف قندها و چربی‌های اشباع‌شده، کنترل فشار و چربی خون، مراقبت از پاها و خودداری از مصرف دخانیات است. 

کد خبر 396778

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دیابت روز جهانی سال 2019 پیشگیری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۰۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده

آفتاب‌‌نیوز :

محققان سیستم بهداشتی کوه سینا، در مطالعه پیشگامی، اهمیت گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و جلوگیری از التهاب در حین ترمیم زخم، را بررسی کرده اند. یافته‌های پژوهشگران، می‌تواند بینش بیشتری را درباره پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی روده (IBD) ارائه دهد.

گونه‌های فعال اکسیژن، مواد شیمیایی بسیار واکنش پذیری هستند که از اکسیژن تشکیل شده اند. ترشح گونه‌های فعال اکسیژن در روده برای حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و ترمیم زخم ضروری است. با این حال، می‌تواند اثرات التهابی نیز ایجاد کند.

تیم تحقیقاتی، عوامل کلیدی که باعث ایجاد تغییرات غیرطبیعی سلول‌های بنیادی می‌شوند را یافته اند که نقش مهمی از گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ روده‌های سالم را نشان می‌دهد.

دانشمندان گفته اند: واضح است که تنظیم اکسیژن و گونه‌های فعال اکسیژن نقش مهمی در بیماری‌های مزمن، و به طور خاص IBD ایفا می‌کنند. این مطالعه پیشرفت بزرگی را در تعریف نقش کلیدی گونه‌های اکسیژن در حفظ یک سد مخاطی سالم برای IBD ارائه می‌دهد.

تیم تحقیقاتی نقش گونه‌های فعال اکسیژن و NOX۱، پروتئین مورد استفاده برای تولید این مواد شیمیایی، را مورد مطالعه قرار دادند. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران، مقدار گونه‌های فعال اکسیژن را اندازه گیری کرده و مشخصات بیان ژن سلول‌های سد روده را از موش‌ها و انسان‌های مبتلا به کولیت اولسراتیو، یکی از زیرگروه‌های IBD، تجزیه و تحلیل کردند.

 سلول‌های سد کننده روده، سطح روده را می‌پوشانند و به هضم غذا، جذب مواد مغذی و جلوگیری از هجوم باکتری‌های روده کمک می‌کنند. محققان، داده‌های بیان ژن را در بافت‌های ملتهب و غیر ملتهب روده بزرگ مقایسه کردند.

دانشمندان دریافتند:ترکیبی از NOX۱، از دست دادن عملکرد -که منجر به کاهش گونه‌های فعال اکسیژن می‌شود، به علاوه وجود ماده‌ای به نام TNF که باعث التهاب می‌شود، منجر به افزایش غیرطبیعی سلول‌های میکروفولد می‌شود. سلول‌های میکروفولد، که به عنوان سلول‌های M نیز شناخته می‌شوند، برای تنظیم پاسخ ایمنی روده بسیار مهم هستند.

تیم تحقیقاتی، این افزایش غیرطبیعی در تعداد سلول‌های M را در نتیجه از دست دادن گونه‌های فعال اکسیژن در سلول‌های بنیادی یافتند. به گزارش سیناپرس، این افزایش در سلول‌های M اپیتلیال باعث افزایش جذب سلول‌های ایمنی در موش‌ها می‌شود. محققان توانستند با درمان سلول‌های روده به کمک گونه‌های فعال اکسیژن، نقص اولیه به دنبال از دست رفتن این گونه‌های اکسیژن در طول التهاب، را معکوس کنند.

پژوهشگران اظهار داشته اند: اکسیژن فعال، که توسط سلول‌های بنیادی آزاد می‌شود، برای حفظ یک روده سالم از طریق حفظ تعادل مناسب انواع سلول‌های سد روده، حیاتی است.

یافته‌های تحقیقاتی، در مجله Gut منتشر شده اند.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند