Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- اردمه دادستان سبزوار در راستای دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه در خصوص حفاظت از محیط‌ زیست و تخریب منابع طبیعی در کوه‌های شمالی سبزوار معروف به سیاه کوه دستورات لازم را صادر کرد. تاریخ انتشار: 10:00 - 23 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۷۵۵۶

حسین اردمه در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان از صدور دستورات لازم در راستای دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه ریاست قوه قضاییه در خصوص حفاظت از محیط زیست و تخریب منابع طبیعی در کوه های شمالی سبزوار معروف به سیاه کوه خبر داد و گفت: با توجه به درخواست تعدادی از کوهنوردان در خصوص تخریب سیاه کوه، به کلانتری ۱۴ سبزوار دستور داده شد تا با قید فوریت و با مراجعه به محل ضمن بازدید، مشاهدات میدانی خود را با تهیه عکس و فیلم صورت‌جلسه و سپس نظر منابع طبیعی شهرستان و اداره صنعت و معدن را در خصوص مجوزات قانونی در بهره‌برداری کسانی که اقدام به کاوش می‌کنند را با ارائه تصاویر از مدارک جهت بهره‌برداری قضایی به این دادستانی گزارش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اداره میراث فرهنگی نیز اعلام نموده عارضه طبیعی موسوم به قله سیاه کوه واقع در ارتفاعات شمالی سبزوار دارای جان پناه و نیز یک معدن قدیمی متروک است که هر دو از نظر این اداره حائز اهمیت بوده و حفظ آنها برای طرح ها و برنامه‌های آتی و ثبت ملی منطقه مذکور در فهرست آثار طبیعی به عنوان نماد سبزوار الزامی است.

دادستان عمومی و انقلاب سبزوار گفت: اداره حفاظت از محیط زیست نیز اعلام نموده است معدنکاران معدن سیاه کوه با جاده‌سازی و معدن‌کاری مبادرت به تخریب و تغییر سیمای طبیعی این منطقه نموده‌اند که مراتب به یگان حفاظت از منابع طبیعی سبزوار اعلام شد تا با قید فوریت به محل مراجعه و ضمن بررسی اسناد و مدارک معدنکاران (پروانه‌های بهره‌برداری) چنانچه تخریب خارج از محدوده پروانه می‌باشد به وظیفه قانونی خود عمل نموده و ضمن توقف کار اعلام جرم نمایند.

بیشتر بخوانید:

حل مشکل معدن شن و ماسه با ورود و پیگیری حوزه قضایی فاریاب پس از ۳ ماه تعطیلی ورود مدعی العموم به موضوع برداشت غیرمجاز مصالح از رودخانه‌ها و کوه‌ها / حمایت از افرادی که طبق مقررات و موازین قانونی فعالیت کنند

وی افزود: ریاست اداره صنعت و معدن نیز در این باره اینگونه اظهار داشته است که این موضوع بایستی در بین چند اداره دولتی از طریق بزگرای جلسه و استماع نظرات کارشناسی و بازدیدهای میدانی حل و فصل شود.

اردمه گفت: شخصاً در معیت مأمورین اداره منابع طبیعی و محیط زیست و اداره صنعت و معدن از محل معدن بازدید نموده و به اداره محیط زیست اعلام شد تا نسبت به اقدامات خلاف قانونی و یا تخلفات زیست محیطی از سوی بهره‌بردار معدن به صورت مستند به این دادسرا گزارش نمایند تا تعقیب قضایی صورت پذیرد که پرونده مربوطه به شعبه ششم دادیاری جهت رسیدگی قضایی ارسال شده است و به اداره صنعت و معدن نیز ابلاغ شد تا در خصوص آبخیزداری، سیل خیزی، محیط زیست و ... گشت مشترک تشکیل و موضوع را پیگیری و عملیاتی نمایند.

وی همچنین به گزارش‌های مشابهی که در خصوص معدن کرومیت روستای باغجر که بخش عمده‌ای از خاکبرداری و باطله معادن بدون اینکه در محل مناسبی دپو شود در طبعیت و در محدوده مسیل‌ها و شیب‌های تند ارتفاعات رها می‌شود که در زمان وقوع بحران و حوادث طبیعی سبب آسیب زدن به طبیعت و نتیجتاً خسارت‌های مالی به اماکن و اموال و حیوانات و اراضی کشاورزی و مراتع و بعضاً به لحاظ زیست محیطی خسارت جانی برای مردم را فراهم می‌کند، اشاره کرد و افزود: عمده دلیل تخریب غیرقابل جبران که برابر اصل ۴۴ قانون اساسی ممنوع است به واسطه شیوه بهره‌برداری رو باز از معادن می‌باشد، به کلیه بهره‌برداران و پیمانکاران معادن شهرستان ابلاغ شد تا در راستای حفظ و صیانت از حقوق عامه و جهت جلوگیری از تخریب بیشتر منابع، نسبت به اصلاح شیوه بهره‌برداری و همچنین دپو مواد باطله در محدوده مناسب با نظر کارشناسان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی اقدام تا از ادامه تخریب و ورود خسارات جبران‌ناپذیر جلوگیری به عمل آید. بدیهی است عدم توجه به این مقرره قانونی تعقیب قضایی را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حقوق عامه دادستانی حقوق عامه دادستانی قوه قضاییه تخریب منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۰۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا طاهری با اشاره به برگزاری جلسه بررسی مشکلات و معظلات رودخانه کن با حضور معاون این اداره کل، نمایندگان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر، اداره کل محیط زیست استان تهران، شرکت آب منطقه ای تهران، شهرداری های مناطق ٥، ٩، ١٨، ٢١، ٢٢ گفت: رودخانه کن بزرگترین رودخانه ورودی شهر تهران است و از منظر محیط زیستی و گردشگردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با گسترش محیط شهری، افزایش نفوس و کاهش نزولات جوی و بهره برداری های غیر اصولی صورت گرفته معضلات فراوارنی را به‌وجود آورد است.

وی به بخشی از معضلات این رودخانه اشاره و تصریح کرد: تخلیه نخاله و پسماند، ورود فاضلاب های بهداشتی و صنعتی، نبود ایمنی مناسب در حریم و بستر رودخانه و … از جمله موضوعات مطرح و بررسی شده در این جلسه بود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مطرح کرد: پس از تبادل نظر و تشریح مشکلات و اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف، مقرر شد ماتریس وظایفی برای همه دستگاه های متولی تنظیم شود و همچنین همکاری هایی فی مابین در خصوص رفع معضلات مربوط به رودخانه کن تقویت شود.

کد خبر 6093949

دیگر خبرها

  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود