Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@22:51:46 GMT

پرهیز از تفرقه در امت اسلامی ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۲۲۶۷

پرهیز از تفرقه در امت اسلامی ضروری است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محسن فقیهی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم صبح امروز در درس اخلاق خود ، با تبریک فرارسیدن میلاد پیامبر اکرم(ص) و آغاز هفته وحدت، بر ضرورت پرهیز از تفرقه در امت اسلامی تاکید و خاطر نشان کرد: خداوند تبارک و تعالی در قرآن، پیامبر اکرم(ص) را رحمة للعالمین معرّفی می‌کنند. رحمت بودن پیامبر نه تنها مخصوص به شیعه یا اهل سنت، بلکه برای تمامی انسان‌های سراسر جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مجمع البیان ذیل آیه شریفه «وَ ما اَرسَلناکَ الا رحمه للعالمین» حدیثی نقل شده که حتی جبرائیل امین نیز بر عاقبت امر خویش هراسان بودند تا آنکه رحمت پیامبر اکرم(ص) اطمینان خاطر را برای فرشته وحی الهی به همراه آورد.

وی افزود: باید زندگانی رسول گرامی اسلام را به عنوان الگوی خویش قرار دهیم. دنیای شرق و غرب امروز بیش از پیش نیازمند به معارف بلند اسلام و تبعیت از سیره نبی مکرم اسلام(ص) است. پیامبر اسلام در دلسوزی و مهربانی با انسان‌ها در تاریخ نظیر ندارد، همواره غم‌خوار مظلومان و مستضعفان است. تمام همّ و غم پیامبر، سعادت و کمال انسان‌ها بوده و هست تا آنجا که خداوند فرمودند «حریص علیکم لعلک باخع نفسک الا یکون مؤمنین» حتی برخورد ایشان با پیروان سایر ادیان و مذاهب سراسر نکات اخلاقی و آموزنده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به وحدت امت اسلامی تصریح کرد: مسأله وحدت یک مسأله استراتژیک، مهم و ضروری است. این سخن به معنای نادیده انگاشتن اختلافات نیست، اما امت اسلامی آنقدر در اصول اساسی با یکدیگر اشتراکات دارد که بستری برای تفرقه و جنگ‌افروزی باقی نمی‌ماند. وحدت بدین معنا نیست که یک فرد شیعی عقاید اهل سنت را بپذیرد و یا آنکه برادر اهل سنت لزوما شیعه شود، در اینگونه امور می‌بایست تابع استدلال بود و مبتنی بر استدلال به یک عقیده‌ای دست یافت. به نظر مسأله اساسی در وحدت آن است که بدانیم، استکبار جهانی تابن‌دندان مسلّح خواهان از بین بردن اسلام است.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با انتقاد از اهانت به مقدسات اهل سنت خاطر نشان کرد: قرآن می‌فرماید « مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» یعنی امت اسلامی باید مشت گره شده‌ای در برابر دشمنان اسلام باشد. باید در برابر وسوسه خنّاسان ایستاد. نباید اجازه داد که تعدادی تندرو و افراط‌گرا با اهانت به مقدّسات اهل سنّت، زمینه را برای افزایش اختلاف و دشمنی فراهم سازند. هدف استکبار آن است که امت اسلامی متحد و یکصدا نشود. بنده به شما قاطعانه عرض می‌کنم افرادی که درصدد اختلاف در امت اسلامی هستند نه شیعه هستند و نه از اهل سنت، این افراد نه به مقدسات شیعه احترام می‌گذارند و نه مقدسات اهل سنت. تکفیر، توهین، تفرقه، آتش افروزی، کینه‌ورزی، نفاق و اختلاف در اسلام جایی ندارد. مقام معظم رهبری نیز در دیدار با مسؤولان نظام و مهمانان کنفرانس وحدت تاکید کردند که در مقابل وحدت، برخی به دنبال ایجاد جنگ هستند هرچند که عاقبت این کار نابودی خودشان است.

آیت الله فقیهی با ابراز نگرانی از تحوّلات داخلی در عراق و لبنان اظهار داشت: ملّت فهیم عراق و لبنان در مطالبات مشروع و به حقّ خود، خواستار مبارزه با فساد، تبعیض، فقر و بیکاری هستند و این مطالبات از سوی مسؤولان و مقامات می‌بایست مورد توجه قرار بگیرد اما برادران و خواهران عراقی و لبنانی توجه کنند که مسیر این مطالبه‌گری به سمت ناآرامی و اغتشاش پیش نرود. دست‌های پشت‌پرده به دنبال سوء استفاده از این مطالبات به‌حق شماست. سرویس‌های جاسوسی دشمن در تلاش است تا تظاهرات مسالمت‌آمیز شما را به خشونت بکشاند. عزیزان هوشیار باشید و ضمن مقابله با تعداد اندکی اغتشاش‌گر و آشوب‌طلب، راه تفرقه و ضربه به وحدت امت اسلامی را سد کنید. امروز عراق و لبنان با جانفشانی‌های شهدا به آرامش و امنیت دست پیدا کرده است. نگذارید هیچ جریان و جناحی، امنیت و وحدت کلمه امت اسلامی را خدشه دار کند.

کد خبر 4772124

منبع: مهر

کلیدواژه: وحدت اسلامی هفته وحدت میلاد پیامبر نشست علمی کنفرانس بین المللی فلسفه وحدت اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی فعالیت های قرآنی قرآن پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی آیت الله جوادی آملی خانه اندیشمندان علوم انسانی معرفی کتاب نقد کتاب علامه طباطبایی مجمع عالی حکمت اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است

عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت: تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضروری است و به همین دلیل باید با هم جلسات کاری مشترک داشته باشیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی به قدمت فرهنگ و تمدن کشورمان اشاره کرد و گفت: فرهنگ و تمدن ایران به بلندای تاریخ است و به همین دلیل همواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مورد توجه کشور‌های عضو اکو و دیگر کشور‌ها در اروپا و آمریکای لاتین قرار می‌گیرد.

وی افزود: با وجود اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هنوز به چهل سالگی خود نرسیده، اما این رویداد ارزشمند مورد توجه دنیا گرفته و لازم است با توجه به اهمیتش نگرش جدیدی نسبت به برگزاری آن داشته باشیم. در حال حاضر شرایط حاکم بر منطقه خاورمیانه و جهان با شرایطی که در گذشته برقرار بود، متفاوت است.

مالکی چتر معادلات سیاسی را بر فعالیت حوزه‌های فرهنگی گسترده دانست و ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی کشور ما بی‌تأثیر از معادلات سیاسی فعلی دنیا نیست. لازم است مسئولان فرهنگی کشورمان با در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی جهانی و یارگیری کشور‌ها به شناسایی نخبگان فرهنگی دیگر کشور‌ها در تعاملات دیپلماسی فرهنگی مبادرت داشته باشند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال اهل فرهنگ، ادب و جامعه نخبگانی دیگر کشور‌ها به فرهنگ و ادبیات ایران اشاره کرد و گفت: من سابق بر این سفیر ایران در برخی از کشور‌ها بودم، دقیقاً می‌دانم میزان علاقه‌مندی مردم و نخبگان دیگر کشور‌ها با فرهنگ و آثار مکتوب ایرانی قابل توجه است. این علاقه‌مندی در حوزه کتاب‌های تاریخی و ادبی که جایگاهی در وحدت میان کشور‌ها دارد، بیشتر است.

مالکی ادامه داد: برخی از کتاب‌های مرتبط با شخصیت شهید بهشتی، شهید مطهری و مرحوم دکتر شریعتی در بسیاری از کشور‌ها همواره مورد توجه بوده است. شعرا و عرفای نامدار ایرانی، چون حافظ، سعدی و فردوسی تا دیگر بزرگان فرهنگ و ادب کشور توجه به فرهنگ ایران را در دنیا افزایش داده‌اند. معتقدم دیپلماسی فرهنگی می‌تواند توازن‌بخش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونق بخش دیپلماسی فرهنگی ایران است

وی دیپلماسی فرهنگی را بسترساز روابط چند وجهی میان کشور‌ها خواند و گفت: نمایشگاه کتاب و به طور کلی صنعت نشر می‌تواند دیپلماسی فرهنگی را توسعه دهد. با عرضه کتب ایرانی و تبادل آن میان دوستداران کتاب در دیگر کشور‌ها می‌توان ارتباطات را رونق داد. ممکن است از منظر سیاسی با برخی از کشور‌ها روابط مستحکمی نداشته باشیم، اما از دید فرهنگی جوامع راه خود را طی می‌کنند. چرا که ملاحظات سیاسی به طور معمول مقطعی است.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی از دیپلماسی فرهنگی به عنوان امری تاریخی، یاد کرد و افزود: نمی‌توان مبانی فرهنگی نظیر زبان فارسی را از شبه قاره، پاکستان و افغانستان حذف کرد. شاهد هستیم که در موضوع هویت برخی از شاعران ایران در میان کشور‌ها بحث وجود دارد، نظیر مولانا که ترکیه و افغانستان ادعا دارند مولوی به آن‌ها تعلق دارد و این موارد شیرینی فرهنگ است؛ بنابراین لازم است به دیپلماسی فرهنگی از مسیر کتاب توجه بسیاری داشته باشیم.

لزوم توسعه فعالیت رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها

مالکی در بخش دیگری از این گفتگو به اهمیت و نقش رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به رایزنان فرهنگی توجه بیشتری داشته باشد و تنگنا‌های مالی این حوزه را مرتع سازد. به طور حتم باید در حوزه اکو وابسته‌های فرهنگی خود را مستقر کنیم. در بسیاری از کشور‌ها لازم است فعالیت خوب فرهنگی داشته باشیم؛ در این صورت نمایشگاه‌های فرهنگی نظیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بهترین شکل مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: در فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس تأکید داریم که باید دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنان فرهنگی ایران را به خوبی فعال کنند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخاب یک کشور به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران یک اقدام پُرفایده است و لازم است در طول سال این فعالیت‌ها در مورد کشور‌ها برقرار باشد و تنوع همکاری با کشور‌ها از منظر فرهنگ و تبادلات فرهنگی و ادبی را در نظر گرفته شود. خوب است کشور‌های مختلف در تعاملات فرهنگی مورد توجه باشند.

وی افزود: وابسته‌های فرهنگی کشورمان طبق رسالت ذاتی خود به طور مستمر و موثر می‌توانند تعاملات فرهنگی ایران را به دیگر کشور‌ها در طول سال پیگیری کنند. از این طریق نتایج مورد نظر و مطلوب حاصل خواهد شد.

مالکی از آمادگی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فراکسیون دیپلماسی فرهنگی برای افزایش تعاملات فرهنگی ایران با دیگر کشور‌ها خبر داد و گفت: لازم است مدیران نمایشگاه کتاب و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی نیاز‌ها و کاستی‌های خود را از نمایندگان پیگیری کنند تا اگر حمایت‌های بودجه‌ای مورد نیاز است، در بودجه ریزی سنواتی لحاظ شود. فراکسیون دیپلماسی فرهنگی آمادگی دارد تا در جلسه‌ای مشترک میزبان متولیان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه کتاب و یا در ساختمان مجلس شورای اسلامی باشد تا از ظرفیت مجلس به درستی استفاده شود. اهمیت تبادلات در این است که پیشنهادات فراکسیون‌ها نیز به قانون تبدیل می‌شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به اسرائیل هشداری محدود و پرهیز از گسترش درگیری بود
  • تبیین مفاهیم ایثار و شهادت برای نسل جوان ضروری است
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • وحدت و انسجام، نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام است
  • جنگ ترکیبی دشمن با هدف از بین بردن وحدت مسلمین انجام می شود
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • دشمنان وحدت و تقریب امت اسلامی را هدف گرفته اند
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • تأکید استاندار لرستان بر همدلی بین نخبگان و مردم