Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی در ادامه بازدید از یگان های ارتش در بوشهر از انواع مواضع پدافندی مستقر در سواحل خلیج‌فارس از جمله تجهیزات پدافندی تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در این بازدید آمادگی‌های روحی و رزمی و قابلیت‌های تاکتیکی و عملیاتی یگان‌ها و ایستگاه‌های موشکی و راداری نیروی پدافند هوایی ارتش را مورد ارزیابی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور در ابتدا با حضور در ایستگاه راداری مُند، سامانه راداری بومی فتح 2 را بازدید کرد که طی آن فرمانده این ایستگاه راداریِ برد بلند، برخی از قابلیت‌های آن شامل کشف انواع هواپیماهای بدون سرنشین، اهداف دارای سطح مقطع پایین و موشک‌های کروز و برخی از اقدامات شاخص آن را تشریح کرد و گفت: از ابتدای سال 98 تاکنون 9155 پرواز هواپیماهای مختلف رصد شده و 144 مورد از آنها از جمله هواپیماهای مظنون به متخاصم از کلاس MQ9 ، U2 و RQ4 بوده که قبل از ورود به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران پس از شناسایی توسط سامانه راداری فتح 2 با اخطار قاطع شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور مواجه شده اند.
بازدید از سامانه‌های موشکی S200 نیروی پدافند هوایی ارتش مستقر در مناطق حساس و مهم بوشهر از دیگر برنامه‌های فرمانده کل ارتش بود که طی آن سرعت عمل در بارگیری موشک در مدت زمان 2 دقیقه و 8 ثانیه با موفقیت مورد ارزیابی قرار گرفت.
همزمان با سرعت عمل تاکتیکی و عملیاتی کارکنان این سامانه، تیزپروازان نیروی هوایی ارتش نیز با پرواز جنگنده ها بر فراز منطقه خلیج‌فارس، آمادگی خود را در اجرای ماموریت‌های گشت و شناسایی به نمایش گذاشتند.
امیر سرلشکر موسوی در ادامه با حضور در ایستگاه راداری شهید ستاری به عنوان مرکز پایش گزارش و از حلقه‌های به هم پیوسته زنجیره یکپارچه پدافندی بازدید کرد و نحوه رصد 24 ساعته آسمان خلیج فارس را مورد ارزیابی قرار داد.
فرمانده این ایستگاه راداری طی گزارشی اقدامات مشترک و هم‌افزای ارتش و سپاه در کشف، شناسایی، رهگیری و انهدام هواپیماهای بدون سرنشین متجاوز و متخاصم و همچنین پوشش هوایی مناطق حساس منطقه را گویای تلاش خستگی ناپذیر کارکنان متعهد پدافند هوایی کشور دانست. اجرای عملیات واكنش سریع شبانه به منظور مقابله با اهداف هوایی متخاصم بر فراز آب‌های خلیج فارس توسط جنگنده‌های آلرت پایگاه هوایی شهید یاسینی بوشهر و همچنین انجام پروازهای گشت و شناسایی تاکتیکی از دیگر مواردی بود كه توسط فرمانده كل ارتش مورد ارزیابی قرار گرفت.
افتتاح و راه‌اندازی پست امداد شهید محمد حمزه به عنوان پایگاه مردم‌یاری نیروی پدافند هوایی ارتش در منطقه بوشهر نیز از دیگر اقدامات فرماندهی منطقه پدافند جنوب بود که با حضور امیر سرلشکر موسوی بهره برداری شد.
در ادامه بازدید فرمانده کل ارتش از ایستگاه راداری شهید ستاری، کارکنان این ایستگاه با استفاده بهینه از تجهیزات و توان رزم نیروی پدافند هوایی ارتش، گوشه‌هایی از اقدامات شبکه یکپارچه پدافندی در زمان بحران و تعامل با سایر نیروهای مسلح با استفاده از توان رزمی یگان‌های مستقر در منطقه جنوب کشور را در قالب بازی جنگ اجرا کردند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با حضور در مواضع و حلقه‌های مختلف پدافندی منطقه از جمله نیروگاه اتمی بوشهر شامل انواع سامانه‌های برد کوتاه، متوسط و بلند با قابلیت‌ها و توانمندی مقابله با هرگونه تجاوز هوایی به ویژه ریزپرنده‌های متخاصم، این مواضع را بازدید و عملکرد آن‌ها را مثبت ارزیابی کرد.
وی همچنین بهره‌برداری مطلوب از این سامانه‌ها توسط افسران جوان و روحیه بالای اجرای ماموریت را بسیار مسرّت‌بخش و امیدآفرین توصیف کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: فرمانده کل ارتش نیروگاه اتمی بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۲۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی اسرائیل به سامانه پدافندی اس ۳۰۰ اصفهان صحت دارد؟ /بررسی یک ادعا از سوی خبرگزاری دولت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در نخستین ساعات بامداد روز جمعه ۳۱ فروردین ماه، شهر اصفهان و محدوده پایگاه شکاری شهید بابایی شاهد فعال شدن پدافند هوایی بود، اتفاقی که به سرعت انتشار تصاویر آن در فضای مجازی با توجه به تنش‌های جاری در منطقه و پاسخ موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق موجب به راه افتادن موجی از حدس و گمان‌ها مبنی بر حمله رژیم صهیونیستی به اهدافی در خاک ایران و به طور مشخص در اصفهان شد.

براساس آنچه ایرنا منتشر کرده، در همان ساعات ابتدایی برخی منابع فعال شدن پدافند هوایی را به دلیل مقابله با چند «ریزپرنده» عنوان کردند که به دنبال آسیب رساندن به اجزای سامانه پدافندی S۳۰۰ مستقر در منطقه اصفهان بوده‌اند که ریزپرنده‌ها توسط پدافند هوایی منهدم شده است. ظهر همان روز ارشد نظامی ارتش در استان اصفهان در حالی که در کنار یک دستگاه رادار پدافندی با خبرنگار صداوسیما مصاحبه می‌کرد، دلیل فعال شدن پدافند هوایی در اصفهان را برای مقابله با «اشیاء مشکوک» عنوان کرد.

در چنین شرایطی برابر حوادث مشابه در گذشته و در سکوت منابع رسمی، این تصاویر ماهواره‌ای هستند که می‌توانند برآورد درستی از اتفاق رخ داده را در اختیار ناظران قرار دهند و بر همین اساس، نخستین تصویر ماهواره‌ای که تصویری از نوع SAR بود حوالی غروب روز جمعه ۳۱ فروردین منتشر شد.

تصویر SAR منتشر شده توسط شرکت Umbra Space که در ساعت ۱۰ صبح همان روز (۳۱ فروردین) گرفته شده است

واژه SAR مخفف Synthetic Aperture Radar به معنای رادار دهانه مصنوعی است که بر خلاف تصاویر ماهواره‌ای معمول که با استفاده از لنزهای اپتیکی تصویر برداری می‌کنند، با استفاده از فناوری رادار یعنی فناوری ارسال و دریافت امواج کار تصویربرداری را انجام می‌دهد با اینحال تصویری که با ماهواره‌های SAR گرفته می‌شود رنگی نیست اما از دقت قابل توجهی برخوردار است.

تصویر SAR تهیه شده از پایگاه هوایی اصفهان که توسط شرکت Umbra Space گرفته شده و توسط CNN منتشر شده بود، با وجود آنکه جابجایی در برخی اجزاء سامانه S۳۰۰ مستقر در اصفهان را نشان می‌داد، با اینحال خسارت و آسیب رسیدن به این سایت را تایید نمی‌کرد، موضوعی که مورد اذعان CNN نیز قرار گرفت و این رسانه آمریکایی اعلام کرد که خسارت گسترده‌ای در این تصاویر دیده نمی‌شود.

اذعان CNN به اینکه خسارت و حادثه گسترده‌ای در تصاویر ماهواره‌ای دیده نمی‌شود

پس از انتشار این تصاویر که جزئیات زیادی را در اختیار ناظران قرار نمی‌داد، تصویر بعدی توسط شرکت Planet Lab منتشر شد که در این تصویر نیز با وجود آنکه کیفیت و دقت آن چندان چشمگیر نبود، اما وجود یک لکه تیره در محل استقرار سامانه S۳۰۰ در اصفهان که به طور مشخص مربوط به نقطه استقرار رادار کنترل آتش ۳۰N۶E۲ ملقب به Tombstone این سامانه است، شک و گمان‌ها نسبت به وقوع یک رخداد مشابه سوختگی و یا آتش گرفتن در این موقعیت را تشدید می‌کرد.

آنچه در این تصویر تحت عنوان آثار سوختگی عنوان می‌شود در حقیقت سایه رادار و خودروی حامل آن است

انتشار تصاویر با دقت و کیفیت بیشتر ظرف روزهای گذشته، امکان ارزیابی بیشتری از محل مورد نظر را فراهم کرده. گرچه برخی از رسانه‌های ضدایرانی مدعی آثار سوختگی و انفجار در رادار مورد اشاره هستند، اما ارزیابی این تصاویر به صورت دقیق نشان می‌دهد آنچه که از آن تحت عنوان آثار انفجار و سوختگی یاد می‌شود، در حقیقت سایه سامانه راداری ۳۰N۶E۲ است که روی زمین افتاده و از آن تحت عنوان اثر انفجار یاد می‌شود.

نهایتا شب گذشته تصویر ماهواره‌ای دیگری هم که توسط شرکت Planet Lab تهیه شده و توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شده است، حاکی از آن است که صدمه‌ و یا رد انفجار و تخریبی در سایت S۳۰۰ پایگاه اصفهان و رادارهای آن دیده نمی‌شود.


تصویری که توسط آسوشیتدپرس شب گذشته منتشر شده است

انتشار تصاویر ماهواره‌ای از سایت S۳۰۰ اصفهان و عدم وجود آثار تخریب در حالی است که طی روزهای گذشته موضوع مقابله با اشیاء مشکوک در این محدوده و همزمان کشف چند بوستر موشک بالستیک هواپرتاب در خاک عراق، دستمایه عملیات رسانه‌ای گسترده‌ای مبنی بر حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به خاک ایران شد. رسانه‌های غربی و صهیونیستی با استناد به بوسترهای موشک‌های بالستیک هواپرتاب کشف شده در عراق و فعالیت پدافند هوایی در اصفهان، اینگونه نتیجه‌گیری کرده‌اند که رژیم صهیونیستی با استفاده از موشک بالستیک هواپرتاب حمله‌ای را به سایت S۳۰۰ در اصفهان انجام داده است.

این موضوع در حالی است که موشک‌های بالستیک به دلیل استفاده از سرجنگی‌هایی با وزن قابل توجه و همچنین انرژی جنبشی زیاد در هنگام اصابت، حجم تخریب، سوختگی و خرابی قابل توجهی را بر جای می‌گذارند. موضوعی که دستکم اگر رخ داده بود، می‌بایست در تصاویر ماهواره‌ای به خوبی قابل کشف و دیدن باشد در حالی که هیچ آثاری از چنین اصابتی در تصاویر ماهواره‌ای سایت S۳۰۰ اصفهان دیده نمی‌شود.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898634

دیگر خبرها

  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • قتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیروهای مسلح است
  • خاطره پرواز منوچهر محققی در عملیات مروارید
  • ایستادگی و مقاومت بارز ترین ویژگی های شهید قرنی است
  • حمله موشکی اسرائیل به سامانه پدافندی اس ۳۰۰ اصفهان صحت دارد؟ /بررسی یک ادعا از سوی خبرگزاری دولت
  • بزرگداشت شهید قرنی در مرکز پدافند هوایی سمنان
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • جزئیات شلیک پدافند هوایی ارتش در اصفهان از زبان رئیس کمیسیون امنیت /با اردن تعارف نداریم، باید پاسخگو باشد /به هر حمله، پاسخ می دهیم
  • اسلامی اعلام کرد: گام‌های اساسی ایران برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد