Web Analytics Made Easy - Statcounter

این در حالی است که هنوز حریری تصمیم نهایی در مورد اینکه آیا با نخست وزیری مجدد موافقت خواهد کرد یا خیر، اتخاذ نکرده، بلکه همچنان بر موضع خود مبنی بر لزوم تشکیل دولت فن سالار (تکنوکرات) پافشاری دارد.

با توجه به اینکه "علی حسن خلیل" معاون سیاسی "نبیه بری" رئیس پارلمان لبنان و حاج "حسین الخلیل" معاون سیاسی دبیرکل حزب الله در دیدارها و تماس هایی که با حریری داشته اند تشکیل دولت تکنوسیاسی یعنی دولتی متشکل از افراد سیاسی و متخصص و کارشناس را گزینه مناسب عنوان کرده و بر این اساس حریری را به قبول نخست وزیری مجدد دعوت کرده اند، نقطه مشترک محافل سیاسی لبنان و تماس هایی که در خصوص تشکیل دولت برقرار می باشد این است که اولویت با بازگشت حریری به نخست وزیری است و اگر چنین امکانی وجود ندارد باید با توافق حریری یک نفر دیگر به جای او برای تشکیل دولت جدید لبنان معرفی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جریان آزاد ملی به رهبری "جبران باسیل" وزیر خارجه دولت پیشبرد امور نیز در کنار جنبش امل به ریاست نبیه بری و حزب الله تشکیل دولت تکنوسیاسی را خواستار است.

در همین ارتباط  روزنامه "الجمهوریه" لبنان امروز (پنجشنبه) نوشت: با توجه به مخالفت حریری با درخواست حزب الله و جنبش امل مبنی بر ریاست دولت تکنوسیاسی و پافشاری بر تشکیل دولت فن سالار، روند امور همچنان درجا می زند.

با اینهمه تلاش برای متقاعد کردن حریری به نخست وزیری مجدد به ویژه از سوی نبیه بری ادامه دارد.

سعد حریری ۲۹ اکتبر و در سیزدهمین روز از اعتراضات مردمی با بیان اینکه به بن بست رسیده، از نخست وزیری لبنان استعفا داد و یک روز پس از آن، از آمادگی برای عهده شدن دوباره پست نخست وزیری این کشور خبر داد، مشروط به اینکه دولت جدید لبنان، دولت فن سالار باشد؛ وی سپس در پی رایزنی با گروههای سیاسی در خصوص تشکیل دولت اعلام کرد اصراری به نخست وزیری ندارد.

تظاهرات مردمی لبنان شامگاه پنجشنبه ۲۵ مهر (۱۷ اکتبر) آغاز شد و در روزهای نخست به دلیل حضور معترضان در خیابان ها، بیروت و بسیاری از شهرهای دیگر لبنان با مشکل مسدود شدن راههای ارتباطی روبه رو شدند، اما با گذشت زمان مسدود کردن راهها به طور برنامه ریزی شده در نقاطی مشخص جریان یافت؛ در ادامه این وضعیت و به دلیل نارضایتی و خشم مردم که برای رفت و آمدهای روزمره با مشکل اساسی روبه رو شده بودند و  وضعیت بحرانی حمل و نقل کالاهای اساسی از جمله مواد غذایی، دارو و  سوخت موجب شد ارتش لبنان ورود کرده و ضمن اعلام همبستگی با تظاهرات مسالمت آمیز، مردم را به همکاری در بازگشایی راهها فراخواند.

مسدود کردن راهها بار دیگر از روز گذشته در بسیاری از مناطق از جمله بیروت از سرگرفته شده و در فواصل زمانی مختلف ساکنان پایتخت شاهد بستن برخی راههای ارتباطی هستند.

برچسب‌ها استعفا لبنان تظاهرات اعتراضی سعد الحریری پروندهٔ خبری اعتراض‌های مردمی در لبنان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استعفا لبنان تظاهرات اعتراضی سعد الحریری استعفا لبنان تظاهرات اعتراضی سعد الحریری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۳۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنیه: خواهان توافقی برای تضمین خروج اشغالگران از غزه هستیم

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس اعلام کرد که این جنبش خواهان توافقی است که پایان جنگ و تجاوزات رژیم صهیونیستی را تضمین کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد که این جنبش خواهان دستیابی به یک توافق جامع است که به تجاوزگری پایان دهد و عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از نوار غزه را تضمین و یک توافق جدی برای مبادله اسیران محقق کند.

هنیه افزود: ما هیئت خود را با مواضع مثبت با تکیه بر این نکته با اهمیت که اولویت ما توقف جنگ علیه مردم است و یک موضع اساسی است، به قاهره فرستادیم.

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس  ادامه داد: مفهوم توافق چیست اگر آتش بس اولین نتیجه آن نباشد.

هنیه در ادامه گفت که جهان گروگان یک حکومت افراطی شده است و سران آن می خواهند برای ادامه تجاوزات و گسترش دایره درگیری‌ها، توجیهات دائمی اختراع کند.

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اظهار داشت، آمریکا که به تجاوزات اشغالگران سرپوش گذاشته است، باید به جای تهیه سلاح های مخرب و نابودکننده به اشغالگران جلوی آن‌ها را بگیرد.

در سایه حواشی متعدد مربوط به مذاکرات قاهره درباره توافق آتش بس در غزه، رسانه‌های عبری گزارش دادند که حماس اصرار دارد که پایان جنگ در توافقنامه به شکل مکتوب نوشته شود و تنها به تضمین‌ها قانع نیست.

یک منبع مصری آگاه درباره دور جدید مذاکرات که در قاهره برای بحث درباره تبادل اسرا و پایان تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه برگزار شد اعلام کرد که اکنون توپ در زمین اسرائیل است و حماس خواستار شفاف سازی برخی بندهای ذکر شده در پیشنهاد توافق می‌باشد که اخیراً به این جنبش تحویل داده شد.

حمد عبدالهادی، نماینده جنبش حماس در لبنان اعلام کرد: نرمش حماس در مذاکرات غیرمستقیم درباره آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا هرگز به‌معنای عقب‌نشینی این جنبش از چهار شرط اصلی خود که قبلاً اعلام کرده بود نیست؛ یعنی توقف کامل جنگ، خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه، بازگشت آوارگان غزه به مناطق خود و بازسازی این منطقه و ارسال کمک‌های مستمر و کافی به آن.

منابع عبری: حماس تاکید دارد پایان جنگ در توافق نوشته شودمقاومت: حماس توافقی را که شامل آتش‌بس دائمی نباشد، نمی‌پذیرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمریکا: اولویت اصلی ما استقرار صلح است
  • انتخابات در حزب بعث؛ گام نخست سوریه برای ورود به دوره پساجنگ
  • هنیه: توافق باید جامع و مرحله‌ای باشد
  • روز نخست مذاکرات آتش بس اسرائیل و حماس پایان یافت+ جزییات
  • هنیه: خواهان توافقی برای تضمین خروج اشغالگران از غزه هستیم
  • اکثر معترضان اسرائیلی مخالف حمله زمینی به رفح هستند
  • نتانیاهو فشار‌های سیاسی را نادیده بگیرد و اسرا را بازگرداند
  • عضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیست
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی