Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@02:26:11 GMT

سیستم‌های دولتی سرطان کسب و کارهای کشورمان هستند

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۶۲۶۷

سیستم‌های دولتی سرطان کسب و کارهای کشورمان هستند

ایسنا/یزد یک مدرس و مشاور کارآفرینی از سیستم‎های دولتی به عنوان سرطان کسب و کارهای فعلی کشورمان یاد کرد و گفت: تفکر نظارتی و دارایی ۳۰ سال گذشته برای فعالان اقتصادی آزار دهنده و مشکل‎ساز است.

«علی شیخ‌زاده» مدرس کارآفرینی در همایش «مدیریت نوین، راهکاری برای توسعه» با اشاره به این که ۹۰ درصد کسب و کارهای موفق در پنج سال شروع فعالیت اقصادی با شکست مواجه می‌شوند، گفت: در این میان تنها یک درصد این قبیل فعالیت‌ می‌تواند ۱۰ سال بقا داشته باشد و تمام موارد دیگر از بین می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این که ۴۵ درصد مشتریان وفادار برندها تنها با یک آگهی تجاری وفاداری خود را از دست می‌دهند، تصریح کرد: میانگین پیشنهادات جدید در مقابل مشتریان هم سه برابر شده و این به معنای رقابت تنگاتنگ و سخت در حوزه فعالیت‌های اقتصادی است لذا بروز بودن و ایده داشتن در حوزه فعالیت اقتصادی برای بقا و حفظ مشتریان ضروری است.

شیخ‌زاده در ادامه با بیان این که در جامعه کمبود کار وجود ندارد، در رابطه با ظرفیت‌های اشتغال‌زایی نیز تصریح کرد: یزد در برخی صنایع و ظرفیت‌ها رتبه‌های اول و دوم را دارد به طوری که قطب اول کاشی و سرامیک کشور و حتی منطقه متعلق به یزد است، یزد همچنین رتبه اول شیرینی‌های خاص را دارد و اولین شهر میراث جهانی در کشور به شمار می‌رود و یکی از غنی‌ترین استان‌ها در زمینه گردشگری است.

وی با بیان این که یزد اولین شهر سالم اقتصادی است، گفت: یزد از نظر شاخص‌های معدنی، کشت‌های گلخانه‌ای و نساجی رتبه دوم کشور را دارد، از طرفی با داشتن برخی از ویژگی‌ها مانند بهشت انرژی خورشیدی کشور، شاه‌راه اقتصاد جنوب به شمال کشور، حسینیه ایران و برخورداری از فرهنگی غنی، ظرفیت قابل توجهی در زمینه اشتغال دارد.

این مشاور کسب و کار با بیان این که در ایران سرطان کسب و کار وجود داد، تاکید کرد: سرطان کسب و کارهای فعلی کشورمان سیستم‌های دولتی هستند چرا که تفکر نظارتی و دارایی ۳۰ سال گذشته همچنان حاکم است و فعال اقتصادی را آزار داده و با مشکل روبرو می‌کند.

وی فضای دانشگاهی را نیز در کشور دچار مشکل خواند و گفت: رسالت اصلی یعنی آموزش و پرورش در سیستم دانشگاهی فراموش شده و عمدتاً به بنگاه‌های اقتصادی تبدیل شده‌اند.

این مدرس با بیان این که فرهنگ کار نیز یکی از مشکلات کشور در زمینه اشتغال است، تصریح کرد: هنوز فرهنگ کار درست در میان خانواده‌ها و شاغلان جا نیفتاده است چرا که مشکلاتی مانند  مسائل خانوادگی و کاری را با هم ادغام می‌کنند و مشکلاتی مانند مساوی نبودن حقوق و موارد مشابه در سیستم‌های کاری زمینه‌ساز مشکلاتی در این باره هستند.

وی مدیریت را لازمه بهبود شرایط فعلی اقتصادی کسب و کارها خواند و گفت: کسب و کارها تنها با مدیریت درست می‌توانند موفق باشند.

«سعید عرفان» مدرس کسب و کارهای کوچک نیز در این همایش با اشاره به مشترک بودن اساس چالش‌های کسب و کار در کشورهای دنیا، تصریح کرد: برخی از کسب و کارهای موفق دنیا در اوج بحران‌های اقتصادی راه اندازی، رشد و موفق شده‌اند لذا رجوع به چگونگی موفقیت این کسب و کارها می‌تواند در شرایط فعلی کشورمان مورد توجه قرار گیرد.

وی کسب و کارها را به دو گروه بقایافتگان و فناپذیران تقسیم کرد و گفت: این افراد با برنامه‌ریزی در شرایط کنونی و آگاهی می‎توانند، از بحران عبور کنند و حتی فعالیت قابل توجهی داشته باشند.

این مسئول با بیان این که شرایط سیاسی و تحریم‌ها مسائل غیرقابل کنترلی در کسب و کارها محسوب می‌شوند، گفت: افراد نمی‌توانند این شرایط را کنترل کنند اما با آگاهی نسبت به این مسائل می‌توانند کسب و کارهای خود را مدیریت کنند.

در این همایش از فعالان اقتصادی نیز دعوت شد تا با کمک به بازماندگان از تحصیل و کمک به هم نوعان خود به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند، که در این رابطه «مهدی فنایی» فعال اقتصادی کشور و عضو اتاق ایران سخنانی را ایراد کرد و برخی فعالان نیز کمک به تعدادی از دانش آموزان و دانشجویان استان را تقبل کردند.

موسسات خیریه «فروغ جواد یزد» و «احسان» به عنوان میزبانان و برگزار کنندگان همایش کمک به دانش آموزان و دانشجویان نیازمند استان از طریق ارتباط مستقیم فعالان اقتصادی استان با آموزش و پرورش را نیز خواستار شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری استانی اقتصادی فعالیت اقتصادی کسب و کارهای نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۶۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی‌ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال درباره واگذاری سرخابی‌ها به کنسرسیومی از بانک‌ها و پتروشیمی خلیج فارس توضیحاتی را بیان کرد.

به گزارش مشرق، امیر رضا واعظ آشتیانی مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال درباره اینکه مزایده رسمی انتقال مالکیت سرخابی‌ها صورت گرفت و آبی پوشان به پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و سرخپوشان به کنسرسیوم ۶ بانک انتقال یافت، اظهار کرد: من ۲ سال پیش گفتم که بهترین کار این است که این ۲ باشگاه به موسسات و نهادهایی که بودجه از دولت تهیه نمی‌کنند و یا بودجه شان را دولت نمی‌دهد واگذار شوند که حداقل مشکل سرخابی در ای اف سی و فیفا از بابت مشترک بودن مجامع شان حل شود. متاسفانه در این ۲ سال سازمان خصوصی سازی این اولویت را تشخیص نداد که باید سهام فروشی را اولویت قرار بدهد و یا اینکه مشکل این ۲ باشگاه را از لحاظ مجمع مشترک حل کند، اما هم زمان و هم موقعیت‌ها را تضعیف کرد.

اقدام دولت در واگذاری مالکیت سرخابی ها خوب بوده است

او افزود: به اعتقاد من دولت کار خوبی انجام داد و این کار را باید ۲ سال پیش انجام می‌گرفت. امیدوارم حالا که سهام سرخابی‌ها از سوی کنسرسیوم بانک‌ها و پتروشیمی‌ها خریداری شدند، آنها بتوانند به وضعیت ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال سروسامانی بدهند و شرایطی مهیا شود که در آینده در بورس بتوانند سهام این ۲ باشگاه را به فروش برسانند. به هر حال به جز کنسرسیوم بانک‌ها و پتروشیمی‌ها خریداری وجود نداشت، چون ورزش ما توجیه اقتصادی ندارد تا کسی را قانع کند این ۲ باشگاه را خریداری کند.

مشکل مالکیت مشترک از سر فوتبال ایران باز شد

واعظ آشتیانی گفت: اینکه ما بنشینیم و تحلیل کنیم که این ۲ نهادی که ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس را خریداری کردند سود یا زیان می‌کنند، بحث‌های آینده است. مهم این است که این اتفاق افتاده و این مشکل از سر فوتبال ایران و دولتی بودن باز شد. این موضوع داشت به یک سوتعبیر سیاسی تبدیل می‌شد و عده‌ای هم موج سواری می‌کردند که چرا مجمع این ۲ باشگاه از هم تفکیک نمی‌شود. در عین حال اگر مالکیت یکی از باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس واگذار می‌شد، مشکل مرتفع می‌شد چرا که بحث‌ای اف سی و فیفا این است که سهامدار مشترک این ۲ باشگاه، دولت نباشد. ما داریم کشورهایی که یک باشگاه دولتی دارند و منعی هم ندارند.‌ای اف سی و فیفا تاکید می‌کردند که این ۲ باشگاه صاحب مجمع شان دولت نباشد. البته اکنون دولت آمده و این ۲ باشگاه را از طریق فرابورس وگذار کرده و بانک‌ها و پتروشیمی‌ها خریداری کردند.

فوتبال توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاری ندارد

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت: امیدوارم وضعیت این ۲ باشگاه با یک مدیریت صحیح بهتر شود، هر چند که فوتبال ما گران است و هم توجیه اقتصادی در ورزش ما وجود ندارد که سرمایه گذاران بیایند و در رشته‌های مختلف ورزشی سرمایه گذاری کنند و این نیازمند این است که بسته‌های حمایتی تعریف شده در حوزه ورزش داشته باشیم که علاقمندان برای سرمایه گذاری در این حوزه ورود پیدا کنند. هر کسی که بخواهد سرمایه گذاری کند توجیه اقتصادی را در نظر می‌گیرد و اگر ببیند این سرمایه گذاری برایش آورده‌ای نمی‌تواند داشته باشد به طور حتم ورود نمی‌کند؛ لذا یکی از پاشنه آشیل‌های فوتبال ما گران بودن فوتبال کشورمان هست و فدراسیون فوتبال عامل اصلی گرانی فوتبال محسوب می‌شود و عدم توانایی اش در مهار قیمت‌ها هست. همچنین فدراسیون فوتبال با پایه گذاری موضوعی تحت عنوان سقف بودجه عامل گران کردن فوتبال در فصل گذشته بوده است. اکنون هم همین رویه می‌خواهد ادامه پیدا کند و به طور حتم شرایط سخت‌تر می‌شود.

کنسرسیوم بانک ها مشکل بنگاهداری را حل کرده است

او بیان کرد: البته ما نباید نگاهمان به این باشد که باشگاه استقلال و پرسپولیس که توسط شخصیت‌های حقوقی خریداری شدند سود می‌دهند یا نه! این مربوط می‌شود به سیاست ها، رفتلرها و رویه‌هایی که آنها می‌خواهند از خودشان بروز بدهند و نوع مدیریتی که می‌خواهند در این ۲ باشگاه داشته باشند. از سویی بعضی‌ها ادعا می‌کنند که بانک‌ها برخلاف سیاستی که وجود دارد، نباید بنگاه داری کنند و چرا آنها به کار بنگاه داری ورود کردند. بانک‌ها بنگاه داری نمی‌کنند، چون کنسرسیوم تشکیل دادند و هر کدام سهامی خریدند لذا این منافاتی با آن ندارد. اگر باشگاه پرسپولیس را یک بانک می‌خرید در آن صورت می‌توانستیم ادعا کنیم که بنگاه داری می‌کند، اما من اعتقادم این است که این کنسرسیوم در درجه اول وظیفه اجتماعی اش را انجام می‌دهد و در عین حال از جنبه‌های فرهنگی و ورزشی به این موضوع نگاه دارد. ضمن اینکه مسائل اقتصادی هم نکته حائز اهمیت هست، اما اینکه گفته شود بانک‌ها در راستای بنگاه داری هست، نمی‌شود این طور ارزیابی کرد چرا کنسرسیومی از بانک‌ها هست و این بانک‌ها هر کدام سهمی را خریدند و لذا حداقلش این است که اتفاق بزرگی را رقم زدند و امیدوارم بانک‌ها بتوانند با مدیریتی که این کنسرسیوم تدوین و تعیین می‌کنند بتوانند از مسائل اقتصادی باشگاه برآیند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی
  • گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • هیچ مجوز کاغذی از ۲۵ اردیبهشت در دستگاه‌ها قابل پذیرش نخواهد بود
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • آل اسحاق: افزایش تعطیلی‌ها در کشور مخالف تحقق شعار سال است
  • استفاده از خدمات دولتی برای فعالانی که مجوز کاغذی دارند، ممنوع می‌شود
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی‌ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است
  • کارت‌های بانکی اعتباری روسی در راه ایران
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها