Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی آیت‌اللّه سید احمد علم‌الهدی گفت: مسئله جوان‌گرایی که رهبر انقلاب بر آن تاکید کردند؛ نه تعارف است، نه شعار و نه تشویق جوانان؛ بلکه واقعیت است و تکرار تجربه 40 ساله‌ایست که ما داریم.

 امام جمعه مشهد در همایش «خدمت‌گزاران سلامت» که به همت بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در تالار چمران بیمارستان قائم برگزار شد، ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت محمد(ص) و امام صادق(ع) اظهار کرد: مسئله جوان‌گرایی که رهبر انقلاب بر آن تاکید کردند؛ نه تعارف است، نه شعار و نه تشویق جوانان؛ بلکه واقعیت است و تکرار تجربه 40 ساله‌ایست که ما داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما تجربه کردیم که در هشت سال دفاع مقدس، این جوانان بودند که جنگ را پیش بردند. در مدیریت، این جوانان بودند که کشور را جلو بردند. اگر در حال حاضر نسل جوان ما پا به عرصه بگذارد؛ در تمام عرصه‌ها حرفی برای گفتن داریم. لازم است که جوانان مجری کشور شوند و امیدواریم که در چهل سال دوم انقلاب نیز جوان‌گرایی به ما نتیجه مثبتی ارائه دهد.

وی تصریح کرد: امیدوارم برگزاری این مراسم افتخارآفرین در شب میلاد پیامبر(ص)، به این نتیجه منتهی شود که همه مجاهدات ارزشمند این خدمت‌گزاران در حوزه سلامت و درمان، مورد توجه خاص پیامبر اکرم(ص) قرار بگیرد.

علم‌الهدی افزود: آنچه مسلم است، مجموعه خدماتی است که خدمت‌گزاران در حوزه درمان و سلامت انجام دادند؛ چه در حوزه دانشگاه علوم پزشکی و چه در بنیاد سلامت آستان قدس، عالی‌ترین خدمت‌گزاری در ساحت مقدس پیغمبر اکرم(ص) است؛ چرا که پیغمبر(ص) فرمودند «بضعه‌ای از من در سرزمین خراسان به زودی دفن می‌شود». از زمانی که پیامبر(ص) این فرمایش را فرمودند تا تحقق این ماجرا، ۱۹۰ سال طول کشید و بضعه برخلاف ترجمه‌ای که در زبان فارسی به عنوان پاره‌تن می‌شود، به این معنا نیست؛ بلکه به معنای قطعه‌ای از وجود شخصی‌ است که برای او سرمایه محسوب می‌شود. برای مثال در اعضای بدن کبد را بضعه می‌گویند؛ چرا که بقای انسان با این عضو است.

امام جمعه مشهد عنوان کرد: پیغمبر(ص) در مورد دو نفر از بضعه یاد کردند؛ یکی از وجود مبارک فاطمه زهرا(س) و دیگری از حضرت رضا(ع)؛ چرا که این دو وجود برای پیامبر(ص) در دین نقش سرمایه‌ای داشتند. وجود حضرت زهرا(س) در آن زمان که بعد از انحراف رهبری از خط امامت، جریان امامت و ولایت را تثبیت کردند و وجود حضرت رضا(ع) هم در آن زمان که با شگرد شیطانی بنی‌عباس قرار شد، امامت نابود شود، نقش جدی و قطعی داشت.

وی اظهار کرد: آن‌چه شما زحمت کشیدید و در این سرزمین جهاد می‌کنید خدمت به شخص پیغمبر(ص) است و امیدواریم که تقدیر واقعی از تمام خدمات خالصانه و جهادگرانه شما عزیزان مورد توجه خاصه پیغمبر اکرم(ص) قرار بگیرد.

علم‌الهدی اضافه کرد: دانشگاه پزشکی با تمام موسسات عالی کشور در این جهت متفاوت است که تنها حوزه تعلیم و تربیت نیست، بلکه حوزه خدمت است و نهادی آموزشی و خدماتی است که نیازمند مدیریت بسیار حاذقانه‌ای خواهد بود و باید با درایت صورت بگیرد.

امام جمعه مشهد بیان کرد: خدمت در دانشگاه، یک خدمت فوق‌العاده ارزشمند در یک نهاد آموزشی، سازندگی و تربیتی است و در کنار آن، فعالیت خدماتی و درمانی و در واقع آمیزش خدمت با مسئله درمان، یک آمیزش بسیار قابل توجه و ارزشمند است. همانطور که در فرهنگ اسلامی ما، علم در کنار عمل ارزش‌گذاری شده است و عنوان عالم بی‌عمل به عنوان عاملی ضد ارزشی شناخته شده است.

نهاد آموزش پزشکی، عرصه آمیزش علم و عمل است

وی عنوان کرد: نهاد آموزش پزشکی، عرصه آمیزش علم و عمل است و در مقام علم در زمینه فعالیت‌های فکری و نخبگی فوق‌العاده ارزشمند است. در کنار این توسعه علمی، عمل و خدمت است که ارزش دارد و این توفیقی است که از انقلاب حاصل شده و به همین دلیل تصمیم بر این شد که بایستی علم و عمل آمیخته باشد و خدمات به دانشگاه واگذار شود.

علم‌الهدی ادامه داد: در گذشته این‌طور نبود و وزارت بهداری، وزارتی جدا بود و رشته علوم پزشکی مانند سایر رشته‌ها در یک عرصه علمی و آموزشی قرار داشت. پس از انقلاب، این تصمیم گرفته شد و الحمداللّه موفق هم بود.

امام جمعه مشهد در خصوص نتایج این اقدام پس از انقلاب گفت: امروز که مشاهده می‌کنیم، اساتید گرانقدر ارزشمند و دانشمند وارد عرصه درمان و خدمت شدند و عملی تحقیقاتی و خدمتی را مدیریت می‌کنند. این ابتکار در نظام مقدس جمهوری اسلامی توانست یک اصل از اصول اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی را که آمیختگی علم و عمل بود؛ به جهانیان نشان دهد.

وی بیان کرد: امیدواریم این فرایند فکری و علمی و تجربی شما اساتید محترم و خدمت‌گزاران صحنه در رشد و پیشرفت و تعالی این نظام خود را نشان دهد. ما امروز خوشبختانه با مردم متدین و عزیزان ارزشی دینی در مهم ترین نقطه نیاز کشور که درمان است، سروکار داریم.

علم‌الهدی خاطر نشان کرد: همه این شهر برای حرم امام رضا(ع) و متعلق به امام رضاست. در هیچ استانی این ظرفیت و گنجایش برای افراد وجود ندارد.

امام جمعه مشهد اظهار کرد: از همه حرکت‌های جهادی در طول سال جامعه درمانی و سلامت تقدیر می‌کنم و این نقطه اوج اخلاص در خدمت و اوج اخلاص و ارادت شما به خدمت پیغمبر(ص) را نشان می‌دهد و مختص به این روزهای خاص نیست؛ بلکه ما شاهد خدمت‌گزاری شما در تمام طول سال هستیم و امیدواریم مزد این زحمات را پیامبر(ص) به شما بدهند و آبرومندی و رشد و تعالی در دنیا و مدارج عالی در آخرت دستگیر همه شما شود.

وی ضمن تبریک انتصاب ذاکریان به عنوان رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی تشریح کرد: خوشحالم که دکتر ذاکریان مسئولیت‌های بسیج جامعه پزشکی را برعهده گرفتند و از زحمات پیشین دکتر جلالی در این سمت تشکر می‎کنم و بسیار خوشحالم که بار نظام بر روی دوش جوان قرار گرفته‌ است.

ما فقط میزبان ضیافت خدمت هستیم

در ادامه این نشست، محسن ذاکریان، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی بیان کرد: کاری که در جریان اربعین توسط مجموعه حوزه سلامت انجام می‌شود؛ یک کار جمعی و هماهنگ زیر پرچم اهل بیت(ع) است و ما فقط میزبان این ضیافت هستیم. این مجموعه متشکل از بسیج دانشگاه علوم پزشکی، سپاه پاسداران، بنیاد سلامت، بیمارستان رضوی، نیروهای انتظامی، صنعت نفت، نظام پزشکی و نظام پرستاری، بیمارستان‌های خصوصی به‌ویژه بیمارستان پاستور و... هستند.

وی ادامه داد: این جمع، در واقع جامعه جهادگران سلامت در استان هستند و در حوزه حاشیه شهر و روستاها خدمات سلامت را به مردم ارائه می‌دهند و به طور حدودی بالغ بر 1000 نفر از جمعیت پزشکی در حوزه‌های ویزیت، عمل جراحی و... به طور رایگان خدمت می‌کنند.

ذاکریان خاطر نشان کرد: از حیث زائر، این پروژه یک پروژه بین‌المللی و از حیث خدمت‌گزاران، یک پروژه کشوری است که بالغ بر ۲۰۰ نفر از سایر نقاط کشور به جهت خدمت به اینجا آمدند.

در ادامه این نشست از رضا سعیدی، رئیس بیمارستان رضوی و محمود توکلی، رئیس معاونت بهداری سپاه امام رضا(ع) و حسین مومنی، عضو هیئت نظام پرستاری مشهد و هادی جلالی، رئیس سابق سازمان بسیج جامعه پزشکی، به جهت خدمات شایسته‌شان تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مشهد امام جمعه مشهد علم الهدی استانی سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۶۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، در صد و بیست و هشتمین نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت که با حضور سیدحسن امامی رضوی رئیس نشست، محسن شیرازی رئیس گروه دندانپزشکی فرهنگستان و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و اعضای گروه دندانپزشکی همزمان به صورت حضوری و مجازی در فرهنگستان برگزار شد، به موضوع چالش‌ها و راهبردهای موجود در پذیرش و آموزش دانشجویان و جذب و ماندگاری اعضای هیات‌علمی دندانپزشکی پرداخته شد.

در این نشست، محمدجواد خرازی فرد عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر کمیته اعتباربخشی برنامه‌ای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور به بررسی مسائل و چالش‌های حوزه دندانپزشکی پرداخت و تاکید کرد: افزایش ظرفیت دندانپزشکان، بهبود شاخص‌های دهان و دندان را در پی ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به شدت تأثیر مخربی در پی خواهد داشت و هنوز دانشکده‌های دندانپزشکی در شوک افزایش ظرفیت دوره‌های قبل است و این موضوع باعث کاهش انگیزه در دانشجویان و پایین آمدن سطح سواد و توانایی قبول شدگان این رشته می‌شود و یک بحران را به دنبال خواهد داشت و باعث تقاضاهای القایی در آینده خواهد شد.

خرازی فرد گفت: یک دندانپزشک توانمند باید مهارت‌های برقراری ارتباط، تعهد حرفه‌ای، پیشرفت فردی و فراگیری مستمر، ارتقای سلامت و پیشگیری، مهارت‌های بالینی و دستیابی به توانمندی‌های مورد انتظار را دارا باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای با حمایت فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام شد که در آن، میزان دستیابی به ۴۲ توانمندی اصلی بالینی در بین دانش‌آموختگان دانشکده‌های پزشکی کشور بررسی شد.

عضو کمیته بازنگری برنامه آموزش دندانپزشکی عمومی و تخصصی به چالش‌های مهم در آموزش دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: کمبود شدید هیأت علمی، عدم ماندگاری و عدم تمایل متعهدین، افزایش فضاهای آموزشی، تخصیص نامناسب نیروی متعهد خدمت ضریب K به دانشگاه‌ها، پذیرش و به‌کارگیری متخصصان متعهد خدمت بومی، کمبود شدید فضا و امکانات و بودجه‌های آموزشی، کمبود بیمار آموزشی، ایده‌آل نبودن محتوای آموزشی و اجرای آن و…، از جمله چالش‌های مهم رشته دندانپزشکی است.

خرازی ادامه داد: متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی به شبکه بهداشت وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تأمین نیروی انسانی مناسب؛ فراهم آوردن بستر برخورداری عموم مردم از خدمات دندانپزشکی مخصوصاً با استفاده از پوشش مناسب بیمه‌ها، تجهیز مراکز خدمات درمانی دولتی و دانشکده‌های دندانپزشکی و نیز تأمین هیأت علمی مناسب است.

در ادامه، عباسعلی خادمی دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان نیز به راهکارهای جذب و ماندگاری اعضای‌هیات علمی دانشکده‌های دندان‌پزشکی پرداخت و افزود: پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ظرف ۲۰ سال ۳ برابر شده است با وجود آنکه کمبود هیأت علمی در دانشکده‌های دندانپزشکی ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

وی در این نشست به مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی، مشکلات اعضای هیأت علمی، عوامل منجر به کمبود عضو هیأت علمی و راهکارهای پیشنهادی، تجارب موفق جذب هیأت علمی در کشورهای دیگر اشاره کرد.

همچنین، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به فعالیت‌های صورت‌گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: کارهای مثبتی همچون افزایش تجهیزات و مواد مصرفی را آغاز کرده‌ایم و آئین‌نامه دانشجویان بین‌المللی نیز در حال طراحی است و با همکاری وزارت بهداشت ۱۰ درصد سقف تعرفه‌ها افزایش یافته و ما باید بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم.

در ادامه، محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بدون تردید، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موضوع در حوزه دندانپزشکی، ارائه آموزش و پژوهش، بهداشت و درمان و توانبخشی حوزه دندانپزشکی با التزام به ارزش‌های اسلامی و انسانی است که بند اول سیاست‌های کلی سلامت است و ناتوانی و ضعف‌های ما در حوزه سلامت ریشه در بی توجهی به این اصل تحول آفرین و ضروری است و یک بعد این موضوع، بعد فرهنگی است و مسئولان باید مفاهیم فرهنگی را در حوزه فرهنگ‌سازی درک کنند.

وی با تاکید بر ضرورت‌های فرهنگی، افزود: مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید به توجه به اهمیت مسئولیت خود، تعالیم فرهنگی را دریافت کنند.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی اذعان داشت: از دیدگاه فرهنگستان‌علوم پزشکی، مهم‌ترین راهبردی که موجب اصلاح و تحول و ارتقا در نظام سلامت می‌شود آموزش است و اصلاح روند کنونی از آموزش آغاز می‌شود. پیشنهاد فرهنگستان علوم‌پزشکی این است که اجرای همه‌جانبه سیاست‌های کلی سلامت برای آموزش و اصلاح است و در بند ۹ نیز به وضوح به وظایف حوزه دندان‌پزشکی پرداخته است.

محققی بیان داشت: در فرهنگستان یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه سلامت بعد از ۴۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به مسئولان منعکس خواهد شد.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای تنظیم راهبردهای بحث در حوزه دندانپزشکی، وضع موجود بر اساس شاخص‌ها بررسی و پیشنهادات برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب بررسی خواهد شد.

کد خبر 6090328 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • شورا‌ها نتیجه انقلاب‌اسلامی برای خدمت به مردم هستند
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • پلمب ۱۳ مرکز مداخله‌گر دندانپزشکی در خراسان رضوی
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی