Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حمید بعیدی‌نژاد» در گفت‌ وگو با خبرنگاران ایرانی درباره اهمیت برگزاری این سمینار فرهنگی، افزود: زمانی که نام ایران شنیده می‌شود باید به تمام ابعاد آن توجه کرد. ایران کشوری است که ۷ هزار سال در همین نقطه از دنیا همواره مستقر بوده و دوران های بسیار گوناگونی را گذرانده است.

وی با اشاره به حمله اسکندر و مغول‌ها به ایران، تصریح کرد: ایران همواره تمدن ساز بوده و حتی وقتی مورد هجوم ویرانگر مهاجمین قرار گرفت توانسته خود را بازیابی و بازسازی کند و کماکان بنیانگذار فرهنگ عظیمی شده که بخش‌های بسیار زیادی از دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گستره این تاثیرگذاری را به جنوب آسیا محدود ندانست و افزود:‌ کشورهای عربی، اسلامی ، ترکیه تا یونان و رم در دوران‌های مختلف تحت تاثیر تمدن عظیم ایران قرار داشتند. بنابراین ایران یک منظومه فرهنگی عظیم است که آثاری برای بشر تولید کرده که به عنوان میراث تمدن بشری در دنیا مطرح است.

سفیر ایران در لندن عنوان کرد: ما امروز افتخار این را داشتیم که برخی از این جنبه ها را به زبان اساتید برجسته به شهروندان انگلیسی معرفی کنیم.

سمینار یک روزه «شناخت فرهنگ و تمدن ایران» روز پنجشنبه با حضور دیپلمات‌های مقیم انگلستان و اعضای جامعه اقتصادی، تجاری، دانشگاهی و حقوقی انگلیس، در سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن برگزار شد.

شرکت کنندگان در این سمینار که به اهتمام «حمید بعیدی نژاد» سفیر ایران در لندن برگزار شد، با گوشه هایی از فرهنگ، هنر، دین و تمدن ایران آشنا شدند.

خانم «وستا سرخوش» از موزه بریتانیا (بریتیش میوزیوم) در این سمینار، مطالبی را در خصوص «سکه های ایرانی به عنوان منبع اولیه شناخت تاریخ، فرهنگ و مذهب ایران» بیان کرد. پس از او «جان کورتیس» از همین موزه به سخنرانی در موضوع «تاریخ ایران باستان و تعاملات امپراتوری ایران با امپراطوری های بین النهرین، یونان و رم» پرداخت و «مارک استفنسون» هم در ادامه این رویداد، درباره «اهمیت موسیقی ایرانی در دنیای جدید» سخن گفت.

در ادامه برنامه، «ریچارد دالتون» سفیر اسبق انگلیس در تهران و قائم مقام رئیس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران در زمینه تجربه اقامتش در ایران مطالبی را ارائه کرد. سپس دکتر «کریستین فان رویمبک» استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه کمبریج درباره اینکه «چرا ایرانی ها به ادبیات و شعر علاقه دارند» سخن گفت و در پایان «جین لوئیسون» بحث «عرفان و تاثیر آن روی موسیقی و ادبیات ایران» را مورد بررسی قرار داد.

سفیر ایران در رابطه به این رویداد گفت: به رغم اینکه رسانه های بین المللی و انگلیسی در اینجا زیاد در مورد ایران صحبت و مطالب زیادی منتشر می کنند، اما باز آشنایی با عمق فرهنگ و تمدن ایران کم است و هر چقدر ما در مورد تاریخ و تمدن ایران صحبت کنیم نیاز است که این برنامه ها در سطوح مختلف برگزار شود.

وی افزود: ما خوشحال هستیم که در برنامه امروز از دیپلمات های مقیم لندن از کشورهای مختلف، جامعه تجاری، اقتصادی، از دانشگاه ها و افرادی که در حوزه ایران علاقه‌مند هستند در این جلسه شرکت داشتند.

بعیدی نژاد گفت:‌ شش نفر از محققین و مدرسین تاریخ و ادبیات ایران در این جلسه در مورد تاریخ ، فرهنگ، هنر و موسیقی ایرانی و مبانی عرفان ایرانی صحبت کردند، که تمام آنها از اساتید به نام انگلیسی هستند که ده‌ها سال است در مورد فرهنگ و تمدن ایران تحقیق و تدریس می‌کنند.

وی افزود:‌ تا آنجا که مدعوین به ما اطلاع دادند این سمینار، بسیار مورد توجه افراد انگلیسی قرار گرفت. بخش مربوط به اجرای زنده موسیقی نیز برای آنها خیلی از مسائل را جلوه‌گر کرد که این موسیقی، فرهنگ و تاریخ در یک گستره ۷ هزار ساله، حرف های زیادی برای دنیا داشته و دارد.

برچسب‌ها فرهنگی میراث فرهنگی حمید بعیدی نژاد ایران انگلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگی میراث فرهنگی حمید بعیدی نژاد ایران انگلستان فرهنگی میراث فرهنگی حمید بعیدی نژاد ایران انگلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۸۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، با حضور در بیت آیت‌الله جوادی آملی با این مرجع تقلید دیدار و گفتگو کرد.

آیت الله جوادی آملی در این دیدار با بیان اینکه حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند، ابراز کرد: حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ، ادب، بزرگواری و کرامت ایران اسلامی باشند.

این مرجع تقلید افزود: هم زائران و هم مسئولین بعثه ها باید در نشست و برخوردها و در تمامی رفتار و گفتار خود دعوت به وحدت را سرلوحه کار خود و برنامه ها و فعالیت ها داشته باشند تا دیگر زائرین از رفت و آمد و گفتار اینها احساس وحدت نمایند.

وی با بیان اینکه حج برنامه بین المللی اسلام است، بیان کرد: قرآن که کتاب بین المللی هست در سه بخش ملی، منطقه ای و بین المللی سخن دارد، و بیش از خطاب ها به مسلمانان ﴿یا ایها الذین آمنوا﴾، خطاب اصلی قرآن کریم به بشر است: ﴿نَذِیراً لِلْبَشَرِ﴾، ﴿کَافَّةً لِلنَّاسِ﴾، ﴿لِلعالَمینَ نَذیرًا﴾ و توصیه می کند که باید جامعه محلی و منطقه ای و بین المللی آرام باشد و حج برنامه بین المللی اسلام است و باید همگان از فرصت حج که سفری بین المللی است برای نشر معارف استفاده نمایند.

آیت الله جوادی آملی خطاب به روحانیون کاروان ها بیان داشتند: روز فتح خیبر، روز نجات مسلمان ها بود که باعث نشاط فراوانی شد، در همان روز فتح خیبر، جعفر، برادر امیرالمؤمنین، از مهاجرت حبشه برگشت. وجود مبارک رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التّحیة و الثناء) فرمود امروز دو حادثه شیرین و گوارا برای من پیش آمد: یکی اینکه جعفر از حبشه برگشت و یکی اینکه خیبر را فتح کردیم، من نمی‌دانم به کدام یک از این دو خوشحال تر باشم! فتح خیبر و نجات مسلمان ها کجا، آمدنِ جعفر و برگشت او از مسافرت، کجا! چطور رسول خدا فرمود من نمی دانم به کدام یک از اینها خوشحال باشم!؟ سرّش آن است که جعفر کار عالمانه و محققانه و فرهنگی کرد، یعنی یک عالم می تواند کار فرهنگی بکند که به منزله فتح خیبر باشد، لذا روحانیون کاروان ها بدانند وظیفه مهمی دارند و باید به گونه ای رفتار کنند که نمودی از جلال و شکوه اسلام داشته باشند.

کد خبر 6096061

دیگر خبرها

  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • حسن صباح جزو مقدسات نیست/ ممنوعیت تماشای سریال "حشاشین" موجه نیست
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • تاریخ‌سازی خشن‌ترین دختر ایران در آستانه المپیک
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • منیژه، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند