Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@06:04:00 GMT

چالش جدی تقاضای نفت برای اوپک در ۲۰۲۰

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۳۴۰۳

چالش جدی تقاضای نفت برای اوپک در ۲۰۲۰

آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه خود نوشت کشورهای ائتلاف اوپک+ با چالشی بزرگ در ۲۰۲۰ مواجه هستند چون انتظار می‌رود تقاضا برای نفت خام آنها به شدت کاهش یابد. ۲۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۰ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش با رقابتی شدید در 2020 روبه‌رو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب نشست ماه آینده این گروه از تولیدکنندگان نفت ضرورت پیدا می کند.

 این آژانس که مقر آن در پاریس است در گزارش ماهانه خود نوشت کشورهای ائتلاف اوپک+ با چالشی بزرگ در 2020 مواجه هستند چون انتظار می‌رود تقاضا برای نفت خام آنها به شدت کاهش یابد.

 آژانس بین‌المللی انرژی تخمین می زند رشد عرضه تولید کنندگان غیر اوپک سال آینده 2.3 میلیون بشکه در روز افزایش یابد. این آژانس به آمریکا، برزیل، نروژ و گویان اشاره داشت. تولید کشورهای غیر اوپک در 2019 ، 1.8 میلیون بشکه در روز بود.

 در حالی که عرضه نفت آمریکا 145 هزار بشکه در روز در ماه اکتبر افزایش یافته، به نظر می رسد کاهش فعالیتی که در سال جاری آغاز شده ادامه یابد چون شرکت ها دستورالعمل سرمایه خود را در اولویت قرار می دهند.

 آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند تقاضا برای نفت خام اوپک در 2020 ،  8.9 میلیون بشکه در روز خواهد بود که یک میلیون بشکه در روز کمتر از تولید فعلی این گروه صادر کننده است.

 بازگشت ظرفیت تولید عربستان پس از حمله های چهاردهم سپتامبر به تاسیسات نفتی این کشور 1.4 میلیون بشکه در روز از  1.5 میلیون بشکه افزایش عرضه نفت در اکتبر را تشکیل می دهد.

 آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد با عرضه قریب‌الوقوع سهام آرامکو در بورس و نیاز عربستان به تامین بودجه دولت، ریاض انگیزه کافی برای حمایت از قیمت نفت دارد.

 شرکت نفت دولتی آرامکو در هفدهم نوامبر فروش سهام خود را در بورس آغاز می کند که بین 20 تا 40 میلیارد دلار درآمد خواهد داشت.

 این آخرین گزارش ماهانه آژانس بین المللی انرژی قبل از مذاکرات پنجم و ششم دسامبر بین کشورهای عضو اوپک و متحدان آنها به رهبری روسیه بود . هدف از این نشست، تصمیم‌گیری در مورد کاهش تولید نفت با هدف حمایت از قیمت و متعادل کردن بازار است.

 این آژانس پیش بینی خود را برای رشد تقاضای نفت جهان در 2019 و 2020 به ترتیب یک میلیون و 1.2 میلیون بشکه در روز اعلام کرد ولی گفت که در این پیش بینی تأثیر عوارض جنگ تجاری چین و آمریکا را محاسبه نکرده است.

 آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد اگر بخشی از این عوارض یا تمام آن در ماه‌های آتی برداشته شوند، رشد اقتصاد جهان و رشد تقاضای نفت افزایش قابل توجهی خواهند داشت ولی این افزایش سریع اتفاق نمی افتد.

 فعالیت ضعیف پالایشگاهی در 9 ماه اول سال باعث کاهش تقاضای نفت در 2019 برای اولین بار از 2009 شد. ولی تولید پالایشگاهی در سه ماهه چهارم و در سال 2020 افزایش خواهد یافت.

پیش بینی‌ اوپک از افت 1.1 میلیون بشکه‌ای تقاضای روزانه نفت در 2020اوپک و متحدانش احتمالاً قرارداد کاهش عرضه نفت را تمدید می‌کنند

 انتهای پیام/42

R7586/P/S7,80,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط سازمان اوپک

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان اوپک سازمان اوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۳۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به این که قصد دارد به زودی به ایران سفر کند، خواستار همکاری بیشتر ایران با آژانس شد.

به گزارش ایسنا، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.

دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

دیگر خبرها

  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد
  • اولیانوف: سفر گروسی به روسیه در حال برنامه ریزی است 
  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم