Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@04:05:31 GMT

ارتباط مستقیم "دیابت" با "چاقی"

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۶۶۳۴

رئیس مرکز تحقیقات چاقی پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شیوع افزاینده چاقی و دیابت در دنیا، عنوان کرد: ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) روز جهانی دیابت فرصتی است برای آگاه‌سازی جامعه در رابطه با دیابت و عوارض ناشی از آن؛ به عبارت دیگر با افزایش آگاهی و سطح سواد جامعه می‌توان نسبت به تشخیص زودهنگام، پیشگیری و مدیریت دیابت در سطح جامعه اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: دکتر مجید ولی‌زاده با بیان اینکه آمار مبتلایان به دیابت هرساله در جهان رو به افزایش است، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۴۲۰ میلیون فرد مبتلا به دیابت در دنیا داریم.

حدود ۱۰ درصد بالغین کشور مبتلا به دیابت هستند

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه حدود پنج تا شش میلیون فرد مبتلا به دیابت و ٨ میلیون نفر دچار "پره دیابت" در کشور داریم، اظهار کرد: حدود ۱۰ درصد بالغین کشور مبتلا به دیابت هستند که نسبت به گذشته با افزایش فزاینده روبرو بوده است.

وی با بیان اینکه همزمان با شیوع چاقی، آمار دیابت نیز رو به افزایش است، تصریح کرد: عدم کنترل دیابت در طولانی مدت عوارض چشمی، کلیوی، اعصاب محیطی و قلبی و عروقی را برای بیمار به همراه خواهد داشت، این در حالیست که با تشخیص به هنگام و کنترل، این عوارض تا حد زیادی قابل پیشگیری است.

اهمیت کنترل و مدیریت دیابت پیش از بروز عوارض

وی با اشاره به اهمیت کنترل و مدیریت دیابت پیش از بروز عوارض، تصریح کرد: عوارض دیابت قابل بازگشت نیست که همین مساله اهمیت پیشگیری و افزایش آگاه سازی و آموزش در سطح جامعه را دو چندان می‌کند. بنابراین با آگاه سازی افراد در رابطه با بیماری دیابت و مشکلاتی که می تواند برای فرد ایجاد کند، می‌توان مانع از بروز این عوارض شد.

ولی‌زاده با اشاره به اهمیت پیشگیری و تقدم آن بر درمان در سیستم سلامت کشور، گفت: کنترل چاقی در جامعه با کنترل و پیشگیری از بروز دیابت ارتباط مستقیم دارد؛ به عبارت دیگر بیش از ۹۰ درصد مبتلایان به دیابت در کشور، دیابت نوع دو دارند که با چاقی ارتباط مستقیم دارد.

برخی راهکارها جهت پیشگیری از بروز دیابت

رئیس مرکز تحقیقات چاقی با اشاره به برخی راهکارها جهت پیشگیری از بروز دیابت، افزود: شیوه زندگی سالم، فعالیت بدنی مناسب، خواب کافی، مصرف مواد غذایی سالم و استفاده از رژیم غذایی مناسب مواردی هستند که با رعایت آنها تا حد قابل توجهی می‌توان از ابتلا به دیابت پیشگیری کرد. اگرچه مسائل ناشی از زندگی شهرنشینی مانند مسایل اجتماعی - اقتصادی، آلودگی هوا، کم شدن فعالیت بدنی، ترافیک شهری، نبود امکانات حمل و نقل عمومی مناسب، تبلیغ مواد غذایی پر کالری در برخی رسانه‌ها، محیط زیست و فضاهای شهری غیراستاندارد مانند مناسب نبودن بسیاری از پیاده‌روها از موارد تاثیرگذار در افزایش روز افزون آمار چاقی و به تبع آن دیابت بوده و بسیاری از موارد فوق از کنترل افراد خارج است.

آمار دیابت رو به افزایش است

وی در ادامه با بیان اینکه طی ۱۵ سال اخیر آمار دیابت در همه گروهای سنی به خصوص در سنین ۳۵ سال به بالا رو به افزایش است، اظهار کرد: شایع ترین نوع دیابت، دیابت نوع دو است. همچنین به دنبال افزایش آمار چاقی (چاقی عمومی و چاقی شکمی) در پی افزایش شیوه زندگی ناسالم، امروزه علاوه بر بزرگسالان، شاهد افزایش بروز دیابت در سنین پایین‌تر یعنی کودکان و نوجوانان نیز هستیم.

زنان بیشتر در معرض دیابت قرار دارند

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه زنان با توجه به مسئولیت و محدودیت‌ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند، اضافه کرد: آمار چاقی و دیابت در زنان نسبت به آقایان بیشتر است.

ولی‌زاده با اشاره به شعار امسال روز جهانی دیابت یعنی "دیابت و خانواده"، بر اهمیت خانواده در پیشگیری و مدیریت و کنترل این بیماری تاکید کرد و گفت: فقر دانش، نگرش و عدم آگاهی خانواده‌ها در خصوص بیماری دیابت باعث شده که افراد نسبت به خیلی از علائم شاخص این بیماری و همچنین عوامل خطرساز  بروز آن بی‌تفاوت و بی‌توجه باشند و حتی طی سال‌ها از بیماری خود آگاه نباشند؛ چرا که دیابت نوع دو یعنی شایع‌ترین نوع دیابت معمولا بدون علامت بوده و تنها با انجام آزمایش‌های غربالگری قابل تشخیص است.

خطرات ناشی از عوارض بروز دیابت در پی تاخیر در تشخیص

وی با تاکید بر خطرات ناشی از عوارض بروز دیابت در پی تاخیر در تشخیص آن، عنوان کرد: این در حالیست که با تشخیص به هنگام بیماری می‌توان از بروز بسیاری از عوارض خطرناک آن پیشگیری کرد.

چه کسانی در معرض خطر دیابت قرار دارند؟

ولی‌زاده با بیان اینکه در این شرایط نقش خانواده پررنگ‌تر می‌شود، گفت: افراد دارای سابقه خانوادگی این نوع دیابت، کم تحرک و دارای اضافه وزن یا چاقی در معرض خطر بیشتری قرار دارند و بنابراین باید با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم و انجام غربالگری‌های به موقع نسبت به تشخیص زودهنگام و پیشگیری از بروز آن اقدام کنند.

وی با اشاره به نقش مثبت خانواده‌ها در کنترل بیماری افراد مبتلا به دیابت، گفت:‌ نقش خانواده‌ها در این شرایط باید به جای کنترل‌گر، حامی و حمایت کننده باشد؛ به عبارتی به جای امر و نهی و مچ‌گیری، خود نیز با در پیش گرفتن سبک و شیوه زندگی سالم، بیمار را با خود همراه کنند.

وی در ادامه تاکید کرد: بنابراین خانواده می‌تواند در مراحل پیشگیری، شناسایی زودرس و مدیریت و کنترل دیابت نقش مثبت و مستقیمی ایفا کند.

نشانه‌های بروز دیابت

این پزشک متخصص با اشاره به انواع دیابت یعنی نوع یک، نوع دو و دیابت بارداری، تصریح کرد: شایع‌ترین، دیابت نوع دوم است که ۹۰ درصد افراد مبتلا را شامل می شود و بیشتر در سنین ۳۵ سال به بالا دیده می‌شود. همچنین افراد دچار اضافه وزن، دارای سابقه خانوادگی و یا اختلالاتی مثل فشار خون و چربی خون بیشتر در معرض خطر هستند، بنابراین توصیه می‌شود که این افراد از سنین ۲۵ سالگی حداقل هر سه سال یک بار برای اندازه گیری قند خون با آزمایشات غربالگری اقدام کنند.

وی افزود: همه افراد سالم نیز باید از سنین ۴۰ سال به بعد حداقل هر سه سال یکبار نسبت به غربالگری قند و فشار خون اقدام کنند.

رییس مرکر تحقیقات چاقی در ادامه با اشاره به برخی از نشانه‌ها و علایم قابل توجه در رابطه با دیابت، افزود: تشنگی زیاد، تکرر و زیاد شدن دفعات ادرار، کاهش وزن علی رغم اشتهای بالا برخی از علایم مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به دیابت نوع یک به عنوان یک دیابت پرعلامت، گفت: این نوع دیابت معمولا سابقه خانوادگی مثبت ندارند و اغلب در کودکان و نوجوانان بروز پیدا می‌کند. همچنین با وجود علائمی مانند عطش و دستشویی زیاد، کاهش وزن زیاد، سریعا تشخیص داده می‌شود.

ولی‌زاده در خاتمه با بیان اینکه دیابت بارداری نیز بدون علامت است، خاطرنشان کرد: این نوع دیابت از طریق انجام آزمایشات دوره‌ای غربالگری قابل شناسایی است که معمولا در ابتدای بارداری انجام شده و در ماه‌های ششم یا هفتم مجددا تکرار می‌شود. منبع: ایلنا برچسب ها: دیابت ، چاقی ، ارتباط مستقیم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دیابت چاقی ارتباط مستقیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۶۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد ویژه با ۵ گروه کالایی قاچاق در تهران

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: پوشاک، لوازم خانگی، قطعات یدکی و دخانیات گروه‌های ویژه‌ای هستند که بیشترین نظارت و برخورد با عرضه قاچاق این محصولات انجام می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ محمود سیجانی؛ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در نشست خبری اظهار کرد‌: در سال گذشته 200 واحد تعطیل اقتصادی احیا شد و برای سال جاری نیز برنامه‌ریزی شده 400 واحد دیگر احیا شود.

وی افزود: برخی از این واحدها دعاوی بین شرکا و برخی دیگر مشکلاتی مانند ماشین‌آلات قدیمی،کمبود منابع دارند که در صورتی که تمایل داشته باشند به آنها کمک می‌شود که احیا شوند یا اینکه به دیگر متقاضیان برای احیا واگذار شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه صمت استان تهران هر ماه جلسات تنظیم بازار را برگزار می‌کند گفت: در همین راستا طرح‌هایی نظارتی در بازارهای مختلف در سال جاری در نظر گرفته شده است

صادرات 1.5 میلیارد دلاری استان تهران در سال گذشته

وی گفت: در این راستا در بازار شب عید 26 نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در استان تهران ایجاد شد تا مردم دسترسی راحت و مستقیم به مایحتاج عمومی خود داشته باشند.

سیجانی با اشاره به برگزاری جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان تهران تصریح کرد: در این ارتباط مشکلات واحدهای مختلف تجاری و تولیدی با حضور مسئولان دولتی پیگیری و حل و فصل می‌شود.

سیجانی اضافه کرد: در حوزه صادرات سال گذشته 1.5 میلیارد دلار صادرات داشتیم که پیش‌بینی امسال 2 میلیارد دلار از محل گمرکات تهران است ضمن اینکه کالاهای این استان از سایر مرزهای استان نیز صادر می‌شود ضمن اینکه 17 درصد صادرات کشور برای صادرات تهران است.

اجازه افزایش قیمت به کالاهای وارداتی داده نمی‌شود

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره تکلیف دولت بر نظارت بر بازار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها از جمله کالاهای اساسی اظهار کرد: کالاهایی که قیمت مصوب دارند و ارز دولتی می‌گیرند اجازه افزایش قیمت به آنها داده نمی‌شود و در این راستا بازدیدهای منظم نظارتی انجام می‌شود و علاوه بر آن مردم می‌توانند هر گونه شکایت خود را با شماره تلفن 124 مطرح کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران ادامه داد: سازمان تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف تهران  و حتی جهاد کشاورزی نیز هر کدام تکالیف مشخصی در این ارتباط دارند و ورود می‌کنند.

سیجانی افزود‌: در کارگروه تنظیم بازار برای هر گروه کالایی مسئولیت دستگاهی مشخص شده تا در وقت صرفه جویی شود و هر دستگاه در محدوده خود اقدام به بازرسی و نظارت بکند.

وی تصریح کرد‌: با هرگونه افزایش قیمت بویژه کالاهای اساسی برخورد جدی می‌شود و در صورتی که سایر بخش‌ها نیز ادعایی در ارتباط با افزایش هزینه‌ها از جمله مواد اولیه تولید، انرژی و ... دارند باید ابتدا درخواست افزایش قیمت خود را ارائه کنند تا درصورت تایید در سازمان رسیدگی افزایش قیمت اعمال شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در پاسخ به سوالی درباره مصداق کالای قاچاق گفت: هرگونه کالایی که بدون مستندات گمرکی و ثبت در سامانه انبارها در بازار عرضه شود مصداق کالای قاچاق است که بعد از پلمپ آن واحد، آن کالاها به اموال تملیکی تحویل داده می‌شود.

برخورد ویژه با 5 گروه کالایی قاچاق در تهران

سیجانی گفت: پوشاک، لوازم خانگی، قطعات یدکی و دخانیات گروه‌های ویژه‌ای هستند که بیشترین برخورد  با عرضه قاچاق این محصولات انجام می‌شود.

وی همچنین در ارتباط با وضعیت تامین برق واحدهای تولیدی در فصل گرمای سال جاری گفت: درخواست می‌شود که همکاری لازم با صنایع برای تامین برق لازم در فصل گرما را داشته باشند تا واحدهای تولیدی آسیب نبینند و بتوان برای تامین نیاز مردم اقدام کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران ادامه داد: هرگونه قطعی برقی می‌تواند به روند تولید، صادرات و تامین کالا در کشور آسیب وارد کند.

سیجانی اظهار کرد: تمامی موجودی کالاها باید در سامانه جامع تجارت ثبت شود در غیر این صورت با موجودی آن انبار به عنوان کالای قاچاق برخورد خواهد شد که در گذشته نیز اطلاع‌رسانی‌هایی در این خصوص به صاحبان انبارها کرده‌ایم.

وی گفت: در بخش پوشاک واردات قانونی نخ و پارچه به عنوان مواد اولیه تولید وجود دارد اما در بخش پوشاک با توجه به اینکه ایران پیشرفت‌های مناسبی در این زمینه داشته و برندهای خوبی ایجاد شده اجازه واردات داده نمی‌شود و حتی باید به سمت صادرات محصولات خود برویم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در ارتباط با عرضه کالاهای محرز قاچاق در بازار بیان کرد: هر کالایی که مستندات گمرکی و فاکتور خرید نداشته باشد به عنوان کالای قاچاق با آن برخورد می‌کنیم و در این زمینه نیز مماشاتی وجود ندارد.

سیجانی در ارتباط با شعار سال با عنوان جهش تولید و مشارکت مردم گفت: برنامه‌‌ریزی‌های منتج به این مهم در صمت استان تهران انجام و چالش‌های موجود احصاء شده است.

وی تصریح کرد: برای تحقق این امر باید همه دستگاه‌ها با صمت همراهی داشته باشند و ما به عنوان پیشقراول فعالیت خواهیم داشت؛ بانک مرکزی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد، سازمان امور مالیاتی و محیط زیست نیز باید ما را همراهی کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اضافه کرد: در این ارتباط از تمام ظرفیت‌های فکری و مشاوره‌ای نیز بهره می‌گیریم به طوریکه شورای مشورتی بخش خصوصی نیز در صمت استان تهران ایجاد شده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • برخورد ویژه با ۵ گروه کالایی قاچاق در تهران
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال