Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

اصلاح نرخ سوخت قطعاً اقدام درستی است و پرداخت یارانه به آن منطقی نیست اما این اقدام به تنهایی نمی‌تواند مردم را از استفاده از خودرو منع کند.

به گزارش تین نیوز، این مطلب را مجید بابایی کارشناس حمل و نقل در پاسخ به این پرسش که «آیا سهمیه‌بندی سوخت بر حمل و نقل همگانی تاثیر می‌گذارد» بیان کرد و گفت: علت این‌که افزایش قیمت سوخت به تنهایی نمی‌تواند مردم را از استفاده از خودرو منع کند هم کاملاً روشن است نرخ سوخت از نظر اقتصادی متغیری بدون کشش و یا با حداقل کشش قیمتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: 2 دلیل عمده هم دارد: اول اینکه کالایی بسیار ضروری بوده و دوم اینکه جایگزین کاملاً مطمئن برای آن که حمل و نقل عمومی است فعلاً نداریم.

او افزود: پس اگر هدف از افزایش نرخ سوخت کاهش مصرف آن است این حتماً آدرسی غلط است که دولتمردان می‌دهند. اما اگر منابع حاصل از افزایش نرخ سوخت برای توسعه حمل و نقل عمومی مثل متروها صرف شود این راه مطلوب است.

بابایی تاکید کرد: البته بدترین گزینه هم آن است که این منابع را دوباره یارانه نقدی بدهیم که دیگر عدم درک درست شرایط است.

 نرخ جدید بنزین اعلام شد/ یارانه‌ نقدی افزایش می‌یابد + جدول سهمیه‌ها

به گزارش تین نیوز، علی افشار نیز گفت: هفته گذشته دولت به‌طور غیر مستقیم اعلام کرد درآمدی از محل فروش نفت نداشته و بنا دارد با افزایش قیمت سوخت و جمع‌آوری مالیات منابع درآمدی خود را افزایش دهد، که این فقط یک سوم از منابع مورد نیاز برای اداره کشور خواهد بود. 

این کارشناس افزود: از این‌و نمی‌توانیم شاهد تغییر ملموسی در کوتاه مدت در زمینه افزایش و‌ بهبود حمل و نقل عمومی باشیم.

وی بیان کرد: افزایش قیمت سوخت بر استفاده از خودرو تاثیر خواهد داشت و بسیاری از سفرهای نیمه ضروری حذف خواهد شد که این نیز تاثیر منفی بر اقتصاد خواهد داشت.

بهمن نور یک کارشناس دیگر نیز در پاسخ به این پرسش و با توجه به افزایش سه برابری قیمت بنزین گفت: آیا در حمل و نقل عمومی زیرساخت ها سه برابر شده است؟

وی خاطرنشان کرد: سابقه نشان داده است با افزایش قیمت بنزین، استفاده از حمل و نقل عمومی در شهری مثل تهران به‌صورت هیجانی و در مقطع بسیار کوتاه(کمتر از یک ماه) افزایش چشمگیر یخواهد داشت ولی به‌دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب و  آسیب‌هایی که متقاضیان در سفرهای شهری با حمل و نقل عمومی خواهند دید به سرعت آمار ریزش کرده به حالت اول و بدتر برخواهد گشت.

محمدحسین زال نژاد نیز در این مورد تاکید کرد:  پاسخ این سوال در تفاوت فرهنگ توسعه با توسعه فرهنگی است، تا زمانی که فرهنگ توسعه به‌وجود نیاید، توسعه فرهنگی رخ نخواهد داد. نگرش غلط آثار غلط به همراه خواهد داشت.

این کارشناس حمل و نقل گفت: با وضع فعلی نتیجه این سهمیه‌بندی و افزایش قیمت سوخت، شبیه به نتایج دوره قبلی سهمیه ‌بندی خواهد شد و چندان تاثیری در تغییر مد حمل و نقل و حمل و نقل همگانی نخواهد داشت.

به گزارش تین نیوز، وی افزود: تا زمانی که ساختارها زمینه لازم را برای توسعه و حمایت از حمل و نقل عمومی جهت تعریف شدن مدهای جایگزین وسیله نقلیه شخصی فراهم نکند، مردم حاضرند فشار را تحمل کرده و همچنان سفرهای با وسیله نقلیه شخصی، بیشترین سهم را خواهد داشت و تصادفات نیز همچنان به روند خود افزایش خواهد داد.

زال‌نژاد خاطرنشان کرد: ضمناً این موضوع ابعاد اجتماعی و اقتصادی نیز خواهد داشت و تبعات افزایش قیمت در دیگر خدمات و کالاها اثرات منفی مضاعفی را نسبت به گذشته ایجاد می‌کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: افزایش قیمت سوخت اصلاح نرخ سوخت سهمیه بندی سوخت استفاده از خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۷۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟

 امروز خبری مبنی بر شکستن یک سد خاکی معیشتی در فضای مجازی منتشر و موجب نگرانی برخی شد که رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و بخشدار بخش نوبران ساوه (استان مرکزی) در خصوص این اتفاق توضیحاتی را ارائه کردند.

به گزارش ایرنا، این سد بین روستاهای سنگگ و مراغه توسط جهاد سازندگی وقت احداث و سال گذشته بهره برداران نسبت به افزایش ظرفیت ذخیره آن اقدام کردند که به گفته رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه، آبگیری بیش از حد مجاز، باعث بروز برخی آسیب ها به پیشانی آن شده است.

کامیار گراوند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سد در سال ۱۳۷۰ توسط جهاد سازندگی احداث شده است تا اینکه در سال گذشته نیز با افزایش ارتفاع حدود ۲ متر و ۸۰ سانتی متری موافقت شد.

وی با بیان اینکه اهالی پارسال زیر نظر کارشناسان فنی این اداره نسبت به افزایش ارتفاع اقدام کردند یادآور شد: این سد قبل از افزایش ارتفاع حدود ۴۵ مترمکعب ظرفیت ذخیره داشت که هم اکنون به ۶۰ مترمکعب رسیده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه افزود: ایام عید که بر اثر بارش های بهاری این سد معیشتی سرریز کرد و بررسی های کارشناسی از سوی اداره منابع طبیعی انجام شد اما برخی از بهره برداران پس آن نسبت به مسدود کردن محل سرریز به منظور ذخیره بیشتر آب پست سد اقدام می کنند.

وی با اشاره به اینکه افزایش حجم و ارتفاع آب باعث افزایش تشدید فشار آب به بخش فوقانی سرریز و موجب ریزش پاشنه و شسته شدن خاک بخشی از پشت سد شده است یادآور شد: هرچند در این اتفاق هیچ آسیبی به بدنه اصلی وارد نشده است اما کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه به همراه کارشناسان سایر دستگاه ها در محل حاضر و موارد لازم برای ارتقای ایمنی سد را اعلام کرده اند.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون محل تخلیه آب این سد بازگشایی و مقرر شده روند تخلیه تا رفع آسیب ها، ایمن سازی کامل پاشنه و رسیدن آب به حجم مناسب ادامه خواهد داشت.

بخشدار نوبران ساوه نیز در این ارتباط با بیان اینکه به محض اطلاع از وضعیت سد به همراه کارشناسان منابع طبیعی، اعضای شورای اسلامی روستا، نمایندگان دادگستری در روستای مراغه حاضر و اقدامات اولیه ایمن سازی آن انجام شد.

یوسف حیدری یادآور شد: به اعضای شورای اسلامی روستا و معتمدان تاکید شد نظارت بیشتری داشته باشند تا بهره برداران به سلیقه شخصی دخالتی در این امور نداشته باشند.

روستای سنگک در ۷۹ کیلومتری و روستای مراغه نیز در ۷۲ کیلومتری شهر ساوه واقع شده است.

بخش نوبران ساوه داری ۸۰ روستا با ۲۵ هزار نفر جمعیت بوده که ۶۷ مورد این آبادی ها بالای ۲۰ خانوار است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور