Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان گفت: «۱۶۰ هزار نفر جمعیت بالای ۳۰ سال در شهرستان‌های رفسنجان و انار هستند که ۹۶ هزار و ۷۰۰ نفر از نظر بیماری قند و دیابت بررسی شدند که در مجموع ۹ هزار و ۵۰۰ نفر مبتلا به دیابت بودند».

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ احمد جمالی‌زاده به‌مناسبت هفته دیابت در جمع خبرنگاران کرد: «شعار امسال هفته دیابت که از ۱۹ تا ۲۵ آبان‌ماه است، «از خانواده خود حفاظت کنید» انتخاب شده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: «دیابت بیماری خاموشی است که اثرات آن عمده دستگاه‌های بدن را درگیر می‌کند و بیماری‌های قلب عروقی و مغزی، مشکلات بینایی، زخم اندام‌ها، نارسایی کلیه و… از عوارض دیابت است».

وی ادامه داد: «در جهان بیش از ۴۲۵ میلیون نفر از افراد سنین ۲۰ تا ۷۹ سال مبتلا به دیابت هستند که رسیدن این رقم تا پایان سال به ۵۰۰ میلیون نفر پیش‌بینی می‌شود».

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان با بیان این‌که ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال در کشورمان مبتلا به دیابت هستند، اظهار کرد: «حداقل ۲۵ درصد این افراد از بیماری خود اطلاع ندارند و ۴۰ درصد دیابتی‌ها در کشور تحت مراقبت کامل هستند و بیش از نیمی از دیابتی‌ها به‌طور صحیح قند خود را کنترل نمی‌کنند».

جمالی‌زاده اضافه کرد: «در مرکز کهورت رفسنجان جمعیت ۱۰ هزار نفری افراد ۳۵ تا ۷۰ سال مورد مطالعه قرار گرفتند که ۱۹.۴ درصد دیابت داشتند و از بیماری خود اطلاع داشتند و ۱۱ درصد جمعیتی بودند که در مرز دیابت بودند».

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با بیان این‌که کلیه‌ی افراد بالای ۳۰ سال در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان دارای پرونده‌ی سلامت الکترونیک هستند، افزود: «۱۶۰ هزار نفر جمعیت بالای ۳۰ سال در شهرستان‌های رفسنجان و انار هستند که ۹۶ هزار و ۷۰۰ نفر از نظر بیماری قند و دیابت بررسی شدند که در مجموع ۹ هزار و ۵۰۰ نفر مبتلا به دیابت بودند».

جمالی‌زاده یادآور شد: «در کلینیک دیابت در بیمارستان علی‌بن ابیطالب(ع) بیش از شش هزار و ۲۵۰ نفر پرونده فعال دارند و توسط پزشکان متخصص خدمات می‌گیرند».

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان این‌که بیش از ۶۰ درصد بیماران دیابتی در رفسنجان کنترل‌ مطلوبی بر بیماری خود ندارند، گفت: «تیم سیار کنترل دیابت توسط اتوبوس دیابت در نقاط مختلف مستقر می‌شود و قند افراد را چک می‌کند که از دو هزار و ۹۰۰ مراجعه‌کننده ۳۷ نفر شناسایی شدند که مبتلا به دیابت هستند».

جمالی‌زاده مهم‌ترین علت مرگ و میر در جمعیت رفسنجان را بیماری‌ها قلبی عروقی اعم از سکته‌های قلبی و مغزی دانست و گفت: «دیابت از علایم اصلی این بیماری‌ها است».

وی با بیان این‌که دیابت سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند، افزود: «مصرف به اندازه از تمام گروه‌های غذایی و فعالیت مستمر بدنی از عواملی است که می‌تواند در کاهش دیابت تاثیر داشته باشد».

 

بیشتر بخوانید: برگزاری کارگاه عملی بهبود مراقبت و ارتقاء سلامت نوزادان جلسه بررسی شاخص های مرگ و میر نوزادان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی سلامت سیستم ایمنی بدن قند مرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۷۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران

«شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی، فوق تخصص جراحی پلاستیک با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از آن ها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از داروهای خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی بویژه در سه ماه نخست می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آن ها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولاً زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

منبع: آنا

دیگر خبرها

  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • پرآبی مسیل‌ها در محور انار- رفسنجان
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی