Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@20:41:19 GMT

ریزش گردشگران چینی‌ها در ایران متوقف شد

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۸۳۰۲

ریزش گردشگران چینی‌ها در ایران متوقف شد

ریزش گردشگران چینی در ایران متوقف شده و سفر اتباع این کشور بعد از گذشت سه ماه از لغو روادید ایران، روند رو به رشدی را در پیش گرفته است.

ولی تیموری در گفت وگو با ایسنا با بیان این‌که رصد ماهانه نشان می‌دهد نمودار سفر چینی‌ ها به ایران پس از ابلاغ رسمی لغو روادید تغییرات مثبتی را تجربه می‌ کند، افزود: در ماه های مرداد، شهریور و مهر یعنی پس از لغو روادید، حدود ۱۴ هزار نفر چینی به ایران سفر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جمعیت در مدت زمان مشابه سال گذشته بالغ بر ۱۳ هزار نفر بود.

وی ادامه داد: سفر چینی ها به ایران پس از خروج آمریکا از برجام و تنش هایی در خلیج فارس، روندی ریزشی پیدا کرده و وضعیت آن مشابه اروپا شده بود اما اکنون اوضاع تغییر کرده و نمودار رشد گردشگران چینی روند صعودی پیدا کرده، به طوری که در مهرماه امسال در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال ۹۷ سفر چینی ها به ایران حدود ۱۲ درصد بیشتر شده و کاهش آمارها از ابتدای سال تا کنون نیز درحال جبران است. سفیر چین نیز در ملاقاتی با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اذعان کرد که سفر چینی‌ها به ایران افزایش یافته است.

معاون گردشگری که پیش‌تر درباره نبود اعتبار برای تبلیغات و اطلاع‌رسانی در بازار چین گلایه کرده بود، گفت: در واقع ما بعد از لغو روادید اقدام خاصی نتوانستیم انجام دهیم اما بازتاب همان یک خبر در چین بسیار چشمگیر بود. البته اقداماتی برای تولید محتوا به زبان چینی و بار گذاری آن در سایت گردشگری وابسته به وزارتخانه انجام شد و از استان‌هایی که در مسیر سفر چینی‌ها قرار دارند نیز در خواست شد از این محتوای چینی در مراکز گردشگری استفاده کنند.

تیموری ادامه داد: با توجه به فضای دولتی گردشگری چین دنبال این بودیم که موقعیتی را برای تبلیغ و اطلاع‌رسانی گردشگری ایران بدست آوریم، بنابراین در سه نمایشگاه گردشگری این کشور شرکت کردیم ‌و برنامه‌ریزی شده است از ششم تا نهم آذرماه هیاتی به ریاست وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به چین سفر کند. البته سفر وزیر بیشتر به بهانه شرکت در اجلاس تمدن‌های قدیمی است که به دعوت چین انجام می شود و در جریان آن هم دیدارهایی با مقامات سایر کشورها صورت خواهد گرفت اما به همین بهانه بخش خصوصی همراه خواهد شد تا مذاکراتی را با بخش خصوصی چین داشته باشد.

معاون گردشگری اظهار کرد: تا کنون ۱۰۰ آژانس ایرانی برای سفر چین اعلام آمادگی کرده‌اند که ما امیدواریم با توجه به این حجم تقاضا ارتباط خوبی بین فعالان بخش خصوصی و گردشگری دو کشور برقرار شود.

ایران از سال ۲۰۱۱ پس از امضای توافق‌نامه‌ای بین دو کشور، به فهرست مقاصد امن سفر چینی‌ها اضافه شد، اما در جذب چینی‌ها چندان دستاوردی نداشت تا این‌که در تیرماه سال ۱۳۹۸ هیات دولت با «لغو یک‌طرفه» ویزای ایران برای اتباع چین موافقت کرد. چین با توجه به تعداد جمعیت گردشگران‌اش و مخارج آن‌ها در سفر، همواره کشور جذابی برای سرمایه‌گذاری بوده است. برای همین کشورهای زیادی درحال آسان کردن شرایط سفر آن‌ها هستند؛ از جمله آمریکا، انگلیس، ‌ کانادا و سنگاپور. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان نیز پس از لغو روادید از هدف‌گذاری ایران برای جذب یک میلیون گردشگر چینی تا چهار پنج سال آینده خبر داد. هرچند با اعزام هیات ایران به چین در آذرماه، روی جذب دو میلیون چینی در همین بازه زمانی هدفگذاری شده است. برخی از فعالان گردشگری نیز بر این عقیده اند با توجه به استقبالی که چینی ها از لغو روادید داشته اند ایران ظرفیت جذب شش میلیون گردشگر از این کشور را نیز دارد.

وزارت فرهنگ و گردشگری چین برآورد کرده تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی شمار گردشگرانی که به خارج از این کشور سفر می‌کنند به ۱۶۶ میلیون نفر برسد.

پیش‌بینی شده چینی‌هایی که به انتخاب مقاصد نزدیک عادت داشتند، با کمی سنت‌شکنی، کشورهای دورتر را برای سفر انتخاب کنند. وضعیت سفر چینی‌ها در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۱۹ این احتمال را می‌دهد که کره جنوبی، آمریکا، ژاپن، هند، آلمان، مالزی، انگلیس، استرالیا، تایلند و سنگاپور پرطرفردارترین مقصد برای سفر چینی‌ها در سال جاری باشند.

چین که براساس داده‌های بانک مرکزی به دومین اقتصاد پرقدرت دنیا تبدیل شده، پیش‌بینی کرده است با تدوام این رشد اقتصادی و افزایش درآمدهای سالانه شخصی، آمار سفرها تا سال ۲۰۲۲ میلادی به ۱۷۸ میلیون نفر برسد. همچنین تخمین زده شده این گردشگران در مجموع حدود ۱.۲ تریلیون "یوان" هزینه کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گردشگری چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۸۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است


به گزارش صدای ایران از انتخاب،آسوشیتدپرس در گزارشی تفصیلی به بررسی تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر فعالیت‌های قالی‌بافان سنتی در ایران پرداخته است که با چالش‌های زیادی مواجه هستند.

به نوشته این خبرگزاری، بازار تاریخی کاشان در مرکز ایران، با فرش‌های ابریشمی نفیس خود در جهان شناخته می‌شود، اما به دنبال فروپاشی توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با قدرت‌های جهانی، و افزایش تنش‌های گسترده با غرب، بافندگان این قالی‌ها برای فروش محصولات خود دچار مشکل هستند.

بر اساس آمار گمرک دولتی ایران، صادرات فرش این کشور که دو دهه قبل بیش از دو میلیارد دلار بود، در سال گذشته خورشیدی به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

این خبرگزاری نوشت: با توجه به شرایط ایران، گردشگران خارجی کمتری به این کشور سفر می‌کنند، و از طرفی، به دلیل مشکلات انجام معاملات بین‌المللی، فرش‌های ایرانی به فروش نمی‌رسند.

به گفته علی فائز، صاحب یک مغازه فرش‌فروشی در بازار کاشان، آمریکایی‌ها از بهترین مشتریان فرش ایرانی بودند که اشتیاق فراوانی برای خرید این کالای لوکس داشتند، و در گذشته فرش‌های زیادی می‌خریدند.

صنعت قالی بافی کاشان در فهرست «میراث فرهنگی ناملموس جهانی» یونسکو به ثبت رسیده است.

بسیاری از بافندگان فرش‌های ایرانی، زن هستند و مهارت‌های لازم برای آفرینش این محصول سنتی نسل به نسل منتقل می‌شود. بافت یک فرش نفیس فرآیندی پیچیده دارد و ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

این خبرگزاری در بخشی از گزارش خود نوشت: گردشگران غربی و خارجی برای دهه‌ها بهترین مشتریان فرش‌های ایرانی بودند و در سفر خود به این کشور فرش‌های نفیس را به‌عنوان یادگاری یا سوغاتی می‌خریدند.

در بیش از چهار دهه گذشته، واردات فرش ایران به آمریکا چند بار توسط دولت‌های مختلف ایالات متحده ممنوع و آزاد شده است. پس از فروپاشی برجام، ورود فرش‌های ایرانی به ایالات متحده بار دیگر قدغن شد.

ممنوعیت واردات فرش ایران به آمریکا، از بهترین بازار‌های جهانی این کالای لوکس، ضربه سنگینی برای قالی‌بافان ایرانی محسوب می‌شود.

به گفته عبدالله بهرامی، رئیس سندیکای ملی تولیدکنندگان فرش دستباف، ارزش صادرات سالانه فرش ایران به آمریکا پیش از تحریم حدود ۸۰ میلیون دلار بود.

کاهش مسافرت گردشگران آمریکایی و اروپایی به کاشان یکی از دلایل دیگر وضعیت بد اقتصادی قالی‌بافان است. با توجه به شرایط کنونی در ایران و منطقه، تقریبا ورود این گردشگران به کاشان که بهترین مشتریان فرش ایرانی هستند، تا حد زیادی متوقف شده است.

دیگر خبرها

  • آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ میزبان گردشگران خارجی ۶۳ کشور بوده است
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است