Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین وزیر آموزش‌وپرورش گفت: تعلیم و تربیت در دوره پیش‌دبستانی باید مبتنی بر نمایش، نشاط و شادابی باشد و کوچک‌ترین اهمالی را در استانداردسازی نمی‌پذیریم.

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش امروز 25 آبان در دومین همایش ملی هویت کودکان ایرانی و اسلامی که در سالن اجتماعات دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، تصریح کرد: هویت از موضوعات اساسی در آموزش‌وپرورش است که باید درک درستی از جایگاه آن داشته باشیم تا بتوانیم سند تحول بنیادین و نظام تعلیم و تربیت را اجرا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای ساختن جامعه باشکوه و بالنده نیازمند مردمانی توانمند هستیم که بتوانند نقش‌های دقیقی برای هویت ایفا کنند، انقلاب اسلامی درصدد احیای تمدن اسلامی، پیشرفت و تعالی سرزمین است و برای عزتمندی ایران، سربلندی مردم و ساختن جامعه مستقل و خوداتکا هدف دارد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: برای ساختن کشور باید فرهنگ ایرانی اسلامی را محور کار قرار دهیم، در جامعه ما فرهنگ استکبارستیزی تبلیغ می‌شود و حمایت از مظلومان سرلوحه کار قرار دارد، ترکیبی که در کشور تلاش می‌کند باید نسبت تلاش را با این اهداف مشخص کند.

وی تأکید کرد: اقدامات زیادی برای دستیابی به این هدف صورت گرفته است اما سنگ بنا و نقطه آغازین و بنیادین این اهداف به میزان یادگیری جامعه بستگی دارد، درواقع برای اینکه درک روشنی از تحقق اهداف داشته باشیم باید روی میزان و یادگیری جامعه متمرکز شویم و اطمینان پیدا کنیم اهداف دست‌یافتنی است.

به گزارش ایسنا، حاجی میرزایی عنوان کرد: در حال حاضر در عرصه صنعت و کشاورزی با جدیت تلاش می‌شود اما سنگ بنا و نقطه آغاز به جهت وحدت نظری و پژوهش علمی متوقف است، زندگی اجتماعی بشر زمانی که شکل گرفت با ابزار سمع، بصر و آگاهی مناسبات را با انسان‌های دیگر و طبیعت ترتیب داد.

وی خاطرنشان کرد: پیوند انسان‌ها با محیط اجتماعی فرهنگی و نهادها به عنوان الگوها و چهارچوب ارتباط انسانی است، توانمندی در تکنولوژی رابطه انسان و طبیعت را بهتر کرد اما کیفیت نهادها بستگی به کیفیت یادگیری دارد و ما باید به تعلیم و تربیت و یادگیری در سنین کودکی اهمیت بیشتری دهیم.

وزیر آموزش‌وپرورش تصریح کرد: انسان‌ها با ارتباط برقرار کردن با طبیعت به آن چیره شدند، وقتی خواستند با محیط اجتماعی ارتباط برقرار کنند نیز نهاد ایجاد کردند تا پیچیدگی زندگی انسان‌ها آسان شود.

وی بیان کرد: ارزیابی موفقیت کشورها بر اساس ساماندهی مناسبات اجتماعی و یادگیری است و نظام آموزشی در تنظیم روابط انسان و طبیعت و بهبود مناسبات اجتماعی و کارآمد کردن نهادها نقش‌آفرین است، نهادها اساس زندگی انسان را می‌سازند و ما را در دستیابی به اهداف بلند راهنمایی کنند.

 حاجی‌میرزایی خاطرنشان کرد: ارزیابی موفقیت کشور در ساماندهی مناسبات با طبیعت و ساماندهی مناسبات اجتماعی قابل‌پیگیری است، تفاوت‌های جامعه محصول مناسبات جمعی و یادگیری‌های جامعه است و نظام آموزشی در هردو این مناسبات نقش‌آفرینی دارد.

وی تأکید کرد: باید پرسید این نظام آموزشی چگونه می‌تواند کارآمدی نهادها را محقق کند و پاسخ داد هویت یکی از محصولاتی است که در پرتو جامعه و یادگیری شکل می‌گیرد، دیدن، شنیدن و درک کردن در همه افراد وجود دارد و تمایز انسان‌ها در این تفاوت‌هاست که هویت را شکل می‌دهد.

وزیر آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: اگر امیدی برای اصلاح نهادها وجود دارد نقطه اصلی آموزش‌وپرورش است، هویت یک شناسه و وجه تمایز و نتیجه یادگیری و محصول تعامل با جامعه است که با شناسنامه فرق دارد.

هویت محصول تعاملات ما با جامعه است

وی تأکید کرد: این‌که چه تلقی از خودداریم اهمیت دارد و درس زمزمه محبت معلمان در شکل‌گیری هویت مهم است، هویت شناسه و محصول تعاملات ما با جامعه است وقتی سخن از شناختن میگوییم فراتر از بستر شناسنامه است.

به گزارش ایسنا، حاجی میرزایی بیان کرد: این طبقه‌بندی و ادراک شیوه مناسبات را بین انسان‌ها به وجود می‌آورد انسان در چارچوب ذهنی عمل می‌کند، شیوه اقدام ما و شیوه سبک زندگی ما متأثر از سازمان ادراک ما است، به‌تدریج با بازخورد محیط اصلاح و تقویت می‌شود و شکل می‌گیرد.

وی تأکید کرد: اگر چیزی که داریم مطلوب است نهاد مطلوب ساخته است اگر نامطلوب است محصول نهاد نامطلوب است، سرزنش کردن و برچسب زدن تأثیر زیادی در روح و روان دانش آموزان دارد و باید مراقب باشیم تا این مسائل در دوره پیش‌دبستانی ریشه نگیرد چراکه برچسب ویرانگر شخصیت انسان می‌شود و زمزمه محبت معلمان تصویری درست از هویت منتقل می‌کند.

وزیر آموزش‌وپرورش تصریح کرد: درک انسان‌ها از خود در بستر اجتماعی شکل می‌گیرد و جامعه به ما منتقل می‌کند و تأثیر اساسی در شخصیت ما دارد، هویت واقعی محصول تصویری است که جامعه و معلم منتقل می‌کند، رسالت آموزش‌وپرورش مداخله برای سازمان‌دهی و ساماندهی بهتر ادراکات است باید به دانش آموزان کمک کنیم تا درست‌تر ببینند، بشوند و آگاه‌تر شوند.

وی تأکید کرد: یادگیری و مداخلات هدفمند و سنجیده است که ظرفیت یک جامعه را برای دستیابی به اهداف بلند بالا می‌برند، دو نقشه آغازین داریم تحول جامعه و دستیابی به اهداف از یادگیری آغاز می‌شود، اینکه چگونه به فرزندان آموزش می‌دهیم نشان می‌دهد که آینده چگونه خواهد بود و آینده جامعه را خواهد ساخت.

حاجی میرزایی یادآور شد: مأموریت بزرگ‌سالان تجهیز والدین و درک درست از خطیر بودن دوره پیش‌دبستانی است، خانواده مسئول تربیت و مدارس کمک یاور خانواده‌ها هستند، در دوره پیش‌دبستانی تعلیم و تربیت باید مبتنی بر نمایش، نشاط و شادابی باشد و کوچک‌ترین اهمالی را در استانداردسازی نمی‌پذیریم.

وی بیان کرد: خط قرمز ما در پیش‌دبستانی رعایت استاندارد آموزشی لازم است؛ و باید بانشاط‌ترین نیروها بهترین برنامه‌ها در این دوره باشد این همایش نیز ادای دین به تمدن اسلامی، انقلاب، ایران و آرمان‌ها و اهداف شهداست.

وزیر آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: خانواده‌ها باید از روز نخست تولد مراقب تربیت فرزندان باشند ولی ما در دوره پیش‌دبستانی از وضعیت مطلوب فاصله‌داریم که باید جبران شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزير آموزش و پرورش هویت پیش دبستانی وزارت آموزش و پروش استانی علمی و آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۲۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که افراد سوگیری تصمیم‌های الگوریتم‌ یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری تصمیم‌های خودشان تشخیص می‌دهند. شاید بتوان از این ویژگی برای اصلاح سوگیری‌های انسان استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، از برنامه‌هایی که تماشا می‌کنیم تا افرادی که استخدام می‌کنیم، الگوریتم‌ها به طور فزاینده‌ای در زندگی روزمره ما ادغام می‌شوند و بی‌سروصدا بر تصمیم‌هایی که می‌گیریم اثر می‌گذارند.

به نقل از ادونسد ساینس نیوز، هسته الگوریتم‌ها، مجموعه‌ای از قوانین یا دستورالعمل‌هاست که برای پردازش اطلاعات و به دست آوردن یک نتیجه خاص طراحی شده‌اند اما از آنجا که الگوریتم‌ها از الگوهای رفتاری انسان یاد می‌گیرند، می‌توانند سوگیری‌هایی را که درون ما وجود دارند، منعکس یا حتی تقویت کنند. با وجود این، یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که این ممکن است زیاد بد نباشد.

«کری موروج»(Carey Morewedge) استاد «دانشگاه بوستون»(Boston University) معتقد است که این بازتاب می‌تواند نقاط کور سوگیری ما را روشن کند و در اصلاح رفتار نقش داشته باشد. الگوریتم‌های یادگیری ماشینی بسیار موفق هستند زیرا می‌توانند بی‌طرفانه الگوها را در مجموعه داده‌ها پیدا کنند اما در عین حال، سوگیری‌های انسانی را نیز در داده‌های آموزشی خود لحاظ کنند.

هنگامی که این سوگیری‌ها در الگوریتم‌ها شناسایی می‌شوند، می‌توانند به آشکارسازی سوگیری‌های بلندمدت در سازمان‌ها کمک کنند. به عنوان مثال، شرکت «آمازون»(Amazon) سوگیری جنسیتی را در شیوه‌های استخدام خود بررسی نکرده بود اما با آزمایش یک الگوریتم که رزومه‌های جدید را براساس شیوه‌های پیشین استخدام شرکت ارزیابی می‌کرد، به این موضوع پی برد.

موروج گفت: الگوریتم‌ها می‌توانند سوگیری‌های انسانی را کدگذاری و تقویت کنند اما سوگیری‌های ساختاری را نیز در جامعه ما نشان می‌دهند.

انسان‌ها سوگیری‌های خود را تشخیص نمی‌دهند

موروج و گروهش در پژوهش خود نشان دادند که افراد معمولا تمایل بیشتری را به تشخیص دادن و تصحیح کردن سوگیری‌های موجود در تصمیم‌گیری الگوریتم در مقایسه با تصمیم‌گیری خودشان دارند. آنها باور دارند که با دانستن این موضوع ممکن است بتوان از الگوریتم‌ها برای رسیدگی به سوگیری‌های موجود در تصمیم‌گیری‌ها استفاده کرد.

انسان‌ها به دلیل پدیده‌ای به نام «نقطه کور سوگیری»، برای دیدن سوگیری خود تلاش زیادی نمی‌کنند و بیشتر متوجه سوگیری افراد دیگر هستند. دلیل این است که ما می‌توانیم در فرآیندهای تصمیم‌گیری خود، سوگیری را توجیه کنیم یا برای آن بهانه بیاوریم. برای ناظری که هیچ اطلاعاتی درباره فرآیند فکری یا چگونگی تصمیم‌گیری ندارد، سوگیری‌ها واضح‌تر و بهانه‌جویی دشوارتر است.

موروج و همکارانش در این پژوهش نشان دادند که حتی وقتی الگوریتم‌ها براساس رفتارهای ما آموزش داده می‌شوند نیز این موضوع صادق است.

تشخیص دادن سوگیری در الگوریتم ساده‌تر است

پژوهشگران در یک مجموعه آزمایش، از شرکت‌کنندگان خواستند تا سرویس «ایربی‌ان‌بی»(AirBnB) و رانندگان «لیفت»(Lyft) را براساس معیارهای تشخیصی مانند تعداد ستاره‌ها، ارزیابی‌ها و مدت زمان حضور داشتن کنار راننده رتبه‌بندی کنند.

پژوهشگران معیارهای غیرتشخیصی مانند تصویر یا نام را که هیچ ارتباطی با کار ندارند، دستکاری کردند. شرکت‌کنندگان دو بار رتبه‌بندی را انجام دادند و سپس، رتبه‌بندی‌های آنها یا رتبه‌بندی الگوریتم آموزش‌داده‌شده نشان داده شد.

گاهی اوقات رتبه‌بندی خود شرکت‌کنندگان به آنها نشان داده می‌شد اما به آنها گفته می‌شد که رتبه‌بندی الگوریتم است. در همه سناریوها، شرکت‌کنندگان در مقایسه با الگوریتم‌ها سوگیری کمتری را در رتبه‌بندی‌های خود مشاهده کردند.

موروج گفت: مردم وقتی معتقدند که رتبه‌بندی‌ها توسط یک الگوریتم انجام شده است، تمایل بیشتری به سوگیری دارند. این در حالی است که ما در واقع الگوریتم را روی داده‌های آنها آموزش می‌دهیم و رتبه‌بندی الگوریتم براساس آن داده‌ها صورت می‌گیرد.

وی افزود: این به این معنا نیست که مردم انواع بیشتری از ویژگی‌ها را در الگوریتم‌ها می‌بینند، بلکه چیزهایی را می‌بینند که برای خودشان تهدیدکننده‌تر است. بیشتر مردم نمی‌خواهند از نژاد در رتبه‌بندی‌های خود استفاده کنند یا می‌خواهند نژاد را در آن رتبه‌بندی نادیده بگیرند. بنابراین، این ایده که نژاد بر آن رتبه‌بندی‌ها تأثیر گذاشته، تهدیدکننده است.

در نتیجه، از آنجا که سوگیری در یک الگوریتم به عنوان تصمیم‌گیری ناقص خود ما تلقی نمی‌شود، دیدن یا اعتراف کردن به وجود آن آسان‌تر است. به گفته موروج، این یافته دو روش را ارائه می‌دهد که الگوریتم‌ها به واسطه آن می‌توانند به انسان در کاهش سوگیری کمک کنند.

وی افزود: یک روش این است که تصمیم‌های خود را جمع‌آوری کنید و الگوها را ببینید که به شما کمک می‌کنند تا سوگیری را تشخیص دهید اما هنوز موانعی بر سر راه توانایی ما برای تشخیص دادن سوگیری‌ها وجود دارد. ما انگیزه‌هایی را برای محافظت از خود داریم.

موروج و گروهش با پیروی از این منطق، آزمایش دیگری را انجام دادند تا ببینند آیا احتمال بیشتری وجود دارد که شرکت‌کنندگان به اصلاح سوگیری در رتبه‌بندی‌های خود یا الگوریتم بپردازند. پس از مشاهده رتبه‌بندی‌ها، به شرکت‌کنندگان فرصت داده شد تا سوگیری را اصلاح کنند و احتمال بیشتری وجود داشت که اصلاحاتی را در رتبه‌بندی الگوریتم انجام دهند. موروج گفت: از آنجا که افراد سوگیری را بیشتر در رتبه‌بندی الگوریتم می‌بینند تا خودشان، احتمال بیشتری وجود دارد که رتبه‌بندی‌های الگوریتم را اصلاح کنند.

موروج اذعان داشت که این پژوهش هنوز در مراحل اولیه است اما او روش ملموسی را می‌بیند که از طریق آن می‌توان یافته‌ها را در آموزش دادن الگوریتم برای جلوگیری از سوگیری در دنیای واقعی ادغام کرد. وی افزود: اولین گام این است که افراد سوگیری‌های خود را بفهمند و آنها را ببینند. من فکر می‌کنم این الگوریتم‌ها، روش سودمندی برای ارائه دادن یک دیدگاه واقعی‌تر به افراد درباره میزان سوگیری آنها هستند.

این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رعایت و ترویج الزامات استاندارد در جامعه نوعی امر به معروف است
  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها
  • قدردانی از آموزگارانی که اندیشیدن را آموزش می‌دهند
  • جایگاه معلم در سند تحول بنیادین کجاست؟
  • انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند
  • پیش دبستانی و دبستان خیرساز در بخش رضویه مشهد افتتاح شد
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • معلمان معمار آینده نظام هستند