Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@16:16:19 GMT

دو علامت دیابت نوع ۲/بیماری که مادام العمر است

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۱۳۳۰۶

دو علامت دیابت نوع ۲/بیماری که مادام العمر است

به گزارش خبرگزاری مهر، مجید ولی زاده، با عنوان این مطلب که دیابت زمانی رخ می دهد که قند خون از حد طبیعی افزایش یابد، افزود: به عبارت دیگر زمانی که قند خون ناشتا، مساوی و بیشتر از ۱۲۶ در دو نوبت یا بعد از مصرف ۷۵ گرم گلوکوز، این میزان بالای ۲۰۰ باشد، فرد به دیابت مبتلا شده است.

به گفته وی، این بیماری ممکن است بدون علامت یا در برخی افراد با تشنگی زیاد و پرادراری همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی زاده درباره انواع مختلف این بیماری توضیح داد: دیابت نوع یک، دیابت جوانان و دیابت نوع دو شایع ترین نوع دیابت است که ۹۰ درصد موارد ابتلا را به خود اختصاص می دهد. دیابت بزرگسالان و بارداری از انواع دیگر این بیماری است.

وی عنوان کرد: با توجه به این که شایع ترین نوع دیابت، دیابت نوع دو است که در گذشته، سنین بالای ۳۵ تا ۴۰ سال را درگیر می کرد، اما اکنون با توجه به شیوع چاقی در جوانان و نوجوانان این نوع دیابت در سنین پایین تر نیز مشاهده می شود.

ولی زاده ضمن بیان اینکه این بیماری معمولا بدون علامت است، ادامه داد: در افرادی که سابقه خانوادگی دیابت نوع دو یا اختلال چربی و پرفشاری خون دارند، بیشتر دیده می شود. بنابراین این افراد باید از سنین پایین آزمایش قند خون انجام دهند. اگر فرد دیر متوجه بروز این بیماری شود، به آسیب های چشمی ، کلیوی و اعصاب محیطی غیرقابل بازگشت دچار می شود.

به گفته وی، انجام آزمایش های غربالگری در افراد بالای ۴۰ سال، هر سه سال یکبارتوصیه می شود حتی اگر هیچ عامل زمینه ای نداشته باشند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: پراشتهایی شدید و کاهش وزن از علائم دیابت نوع دو است. این نوع دیابت به طور معمول کنترل می شود و به عبارت دیگر بیماری مادام العمری است که فرد باید آن را بپذیرد.

ولی زاده در خصوص افرادی که چاقی متوسط دارند و به این نوع دیابت مبتلا هستند، گفت: با اعمال جراحی های متعدد از جمله کوچک کردن معده و یا تغییر مسیر دستگاه گوارش ممکن است در سال های اول این بیماری مهار شود و نیاز به دارو و یا رژیم های غذایی سخت نباشد.

وی به عوارض داروهای جدید اشاره کرد و ادامه داد: مهمترین مشکل داروهای نوظهور، جدید بودن آنهاست، زیرا سالها زمان می برد تا عوارض طولانی مدت آنها کشف شود.

ولی زاده اقدام اصلی جهت کنترل دیابت را اصلاح سبک زندگی دانست و افزود: رژیم مناسب شامل محدود کردن مواد غذایی ناسالم از سبد غذایی و مصرف بیشتر فیبر، میوه و سبزی است. از طرفی۱۵۰ دقیقه در هفته و نیم ساعت در روز فعالیت بدنی با شدت متوسط برای همه افراد توصیه می شود.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، قند خون ناشتای یک فرد بالغ معمولا باید بین ۹۰ تا ۱۳۰ و غیرناشتا کمتر از ۱۸۰ بوده و معدل قند سه ماهه کمتر از ۷ درصد باشد.

وی اظهار کرد: اگر با مصرف یک دارو نتوانیم به اهداف کنترلی دست پیدا کنیم، ضمن ادامه رژیم غذایی و فعالیت های بدنی، داروی دوم اضافه و چنانچه داروی دوم نیز تاثیر چندانی نداشته باشد، داروی سوم تجویز می شود. اقدام نهایی برای مهار این بیماری مصرف انسولین برای کنترل قند خون است که برای بیمار هیچ عارضه ای ندارد.

ولی زاده، گفت:معمولا بعد از تغییر شیوه زندگی انتخاب اول داروهای خوراکی هستند و اگر داروهای خوراکی نتوانند قند را به اندازه لازم کنترل کنند از داروهای تزریقی مثل انسولین استفاده می شود.

این فوق تخصص غدد، با اشاره به اینکه بدون علامت بودن بیماری در طول دوره درمان، دلیل کنترل قندخون نیست، انجام آزمایش های دوره ای را با اهمیت دانست و ادامه داد:عوارض بیماری دیابت با زمینه های ارثی ارتباط دارد، همچنین ممکن است این عوارض در برخی افراد شدیدتر باشد.

ولی زاده مشکلات چشمی را یکی از عوارض این بیماری اعلام کرد و گفت: بنابراین افرادی که به دیابت مبتلا می شوند، یک یا دوسال یکبار باید به همکاران چشم پزشک مراجعه کنند تا شبکیه این افراد معاینه شود.

وی اظهر کرد: در مورد عوارض کلیوی نیز ممکن است در مراحل اولیه دفع پروتئین از کلیه ها اتفاق بیفتد و رفته رفته افزایش یابد که در صورت عدم توجه به موقع، مشکلات زیان باری به همراه دارد.

این فوق تخصص غدد، آسیب به اعصاب محیطی را دیگر عارضه بیماری دیابت دانست و ادامه داد: فرد ممکن است دچار گزگز پا و به تدریج بی حس شدن آن ها شود. در این مواقع اندام ها بیشتر در معرض آسیب قرار می گیرند.

ولی زاده کنترل قند خون، پایش های دوره ای و معاینه شبکیه  را برای حفظ سلامتی ضروری دانست و گفت: معمولا دیابت با پرفشاری و اختلال در چربی خون باعث می شود مشکلات بیشتری اتفاق بیفتد و این درگیری عروق قلب و مغز و اندامهای بیمار در افراد سیگاری بیشتر است.

وی با اشاره به این که اکثر بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خدمات درمانی را در سه سطح ارائه می دهند، اظهار داشت: بیمارستان های دانشگاه با در اختیار داشتن اساتید مجرب وتجهیزات، خدمات منحصر بفردی را در این زمینه ارائه می دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه دیابت یک بیماری شایع است، گفت: حدود ۵ تا ۶ میلیون فرد مبتلا به دیابت در کشور وجود دارد و روز به روز به این آمار افزوده می شود. چنانچه این مهم کنترل نشود عوارض آن غیرقابل بازگشت است.

وی در پایان یادآو شد:  از طرفی شناسایی به موقع و کنترل آن، از عوارض ناشی از دیابت پیشگیری می کند. به همین جهت پیشگیری و درمان صحیح دیابت بسیار اهمیت دارد تا آسیب های ناشی از این بیماری، افراد را دچار مشکل نکند.

کد خبر 4773663 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: دیابت قندخون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دیابت وزارت بهداشت سرطان سازمان بیمه سلامت داروسازی درمان ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چاقی آلودگی هوا دارو ارتودنسی افسردگی ریسک بیماری قلبی موسسه محک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۳۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود

دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، صورت شاید اولین عضوی از بدن باشد که در مورد کمبودهای مواد مغذی در بدن هشدار می‌دهد. کمبود ویتامین‌ها در بدن، علائم متفاوتی ایجاد می‌کند که گاهی خفیف و گاهی خطرناک است.

بهدگزارش سرگرمی روز، شما برای تشخیص این کمبودها باید برای تجویز آزمایش‌های دوره‌ای خون، نزد پزشک بروید با این حال برخی علائم کمبود ویتامینی را می‌توانید از وضعیت چهره خود تشخیص دهید:

_ کمبود ویتامین C: ویتامین C نقش حیاتی در بدن دارد؛ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و باعث بهبودی سریع زخم‌ها و حفظ سلامت استخوان‌ها می‌شود. به گفته محققان کمبود این ویتامین باعث خونریزی لثه‌ها می‌شود.

بهبود آرام زخم‌ها، خشک شدن موها و ایجاد لکه های قرمز روی پوست از دیگر علائم فقر این ویتامین است. اگر هر کدام از علائم فقر ویتامین C را دارید؛ میوه‌ها، سیب زمینی، انواع توت‌ها، فلفل، بروکلی، اسفناج و مکمل‌های ویتامین C را به رژیم‌تان بیفزایید. مصرف روزانه ۷۵ میلی گرم ویتامین C به زنان و ۹۰ میلی گرم به مردان توصیه می‌شود.

_ کمبود ید: کمبود این ماده معدنی منجر به چشم‌های پف آلود می‌شود و کم کاری تیروئید را نیز به همراه دارد. افرادی که دارای کمبود ید هستند، ناخن‌های شکننده را تجربه می‌کنند و ممکن است به راحتی دچار اضافه وزن شوند. شما می‌توانید در صورت ابتلا به این علائم، مصرف هرچه بیشتر زغال اخته، لوبیای سیاه، میگو، توت فرنگی و ماست را در نظر داشته باشید.

_ کمبود امگا ۳: خشکی پوست به خصوص در فصل زمستان رایج است. اما اگر پوست شما خشک‌تر از حد معمول باشد، به آن معنی است که اسیدهای چرب امگا ۳ را به میزان کافی دریافت نمی‌کنید. مصرف کم این اسیدهای چرب چین و چروک صورت شما را نیز افزایش می‌دهد. منابع این اسیدهای چرب عبارتند از ماهی، دانه‌های کتان، دانه‌های چیا و گردو.

_ کمبود آهن: پوسته پوسته شدن لب‌ها یکی از نشانه‌های کمبود آهن است. نشانه‌های دیگر عبارتند از خستگی، سرماخوردگی‌های مکرر و درد زبان. کمبود "ریبوفلاوین" نیز می‌تواند خشکی لب‌ها را به همراه داشته باشد. شما می‌توانید ریبوفلاوین را از راه مصرف ماهی قزل آلا، بروکلی، پنیر و بادام به دست بیاورید. آهن نیز در حبوبات، آجیل، اسفناج و مکمل‌های آهن وجود دارد.

_ کمبود بیوتین یا ویتامین B۷: موهای خشک و نازک می تواند به شما هشدار دهند که دچار کمبود این ویتامین هستید. جدا از ریزش مو، نشانه مشخص دیگر کمبود بیوتین، صورت پف کرده با توزیع چربی غیر طبیعی و راش‌های قرمز است. بر اساس برخی مطالعات بیوتین به عنوان یکی از مواد مغذی ضروری برای حفظ استحکام، بافت و ظاهر مو عنوان شده است. منابع غذایی سرشار از بیوتین شامل بادام زمینی، جگر، برخی سبزیجات، برگ چغندر سوئیسی، تخم مرغ پخته و زرده تخم مرغ است.

_ کمبود ویتامین B۱۲ : کمبود این ویتامین در میان گیاه‌خواران بسیار رایج است. کمبود ویتامین ب ۱۲ اغلب باعث تغییر رنگ پوست و رنگ پریدگی می‌شود. سایر نشانه‌ها عبارتند از خستگی، از دست دادن اشتها، تنگی نفس و اسهال. اگر می‌خواهید فقر ویتامین ب ۱۲ را درمان کنید، به دنبال مصرف بیشتر ماهی، گوشت بدون چربی، پنیر، ماست و غلات غنی شده باشید. اگر رژیم‌های غذایی گیاهی را دنبال می‌کنید مکمل‌های ویتامین ب ۱۲ را با مشورت پزشک مصرف کنید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت