Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@11:14:08 GMT

در جامعه ما نگاه به حقوق مالکیت فکری رو به رشد است

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۱۳۹۲۴

در جامعه ما نگاه به حقوق مالکیت فکری رو به رشد است

شاکری با بیان اینکه حق مولف برای پیشرفت فرهنگ و هنر جامعه اعطا شد، گفت: اگر این حق سفت و سخت باشد، جامعه از پیشرفت باز می ماند.

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «زهرا شاکری» امروز 25 آبان در دومین همایش ملی حقوق نشر که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: حق مولف یکی از شاخص های حقوق مالکیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استثنائات مقرراتی هستند که بعضی از موارد بهره برداری را یا بدون پرداخت ما به ازا برای مصرف کنندگان تجویز می کنند. حق مولف اعطا شد که فرهنگ و هنر جامعه پیشرفت کند. اگر این حق سفت و سخت باشد، جامعه از پیشرفت باز می ماند و از آثار ادبی و هنری محروم می شود.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه استثنائات نظام حقوق مالکیت ادبی و هنری اقسام مختلف دارد، عنوان کرد: این موارد عبارتند از استفاده شخصی، استفاده کتابخانه ای، استفاده علمی و تحقیقاتی، نقل قول، استفاده طنزآمیز، تکثیر موقت در محیط الکترونیک، استفاده معلولان، استثنای نقل قول پر کاربرد است. نقل به معنای استفاده از بخشی از اثر دیگری در اثر خودمان است. اولین شرط برای نقل این است که اثر منتشر شده باشد. اگر نقل شما قانونی نباشد در معرض ارتکاب جرم کیفری هستید، از شش تا یک سال حبس، علاوه بر اینکه جبران خسارت مولف هم وجود دارد.

 

وی تصریح کرد: ما در مورد همه استثنائات نمی توانیم به صورت عنان گسیخته به تفسیر بپردازیم. در ایران و فرانسه معیاری هست که در مورد استثنائات استفاده می شود و تاکید شده که استفاده استثنا باید مشخص باشد. در استثنایی که داریم از آن استفاده می کنیم، نباید کاری کنیم که تبدیل به رقیب مولف شویم. گام سوم این است که نباید به منافع مولف زیان وارد کند. استفاده منصفانه مختص کشور ما نیست و در کشورهایی مانند انگلستان و آمریکا مطرح است.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: استثنای کتابخانه، نقل قول و استفاده شخصی را در کشورمان داریم. استثنائات در قوانین ما مقرره امری نیست بلکه مقرره تکمیلی است. در جامعه فعلی ما نگاه به حقوق مالکیت فکری رو به رشد است.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد هفته وحدت هفته وحدت کنفرانس وحدت اسلامی کانون های فرهنگی هنری مساجد اردبیل هفته وحدت آیت الله اراکی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۳۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هاوانا صدام به من گفت فرصت تاریخی است که تمامی حقوق‌مان را از ایران پس بگیریم/ ضربتی به ایران بزنیم که تمام کره‌ی زمین صدایش را بشنود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چند روز قبل کانال تلگرامی اینستای انقلابی ویدیویی از صادق زیباکلام منتشر کرد که در آن تحریکات ایران را موجب حمله‌ی عراق به ایران دانسته بود. بر خلاف گفته‌های او اما صلاح عمر العلی نماینده‌ی وقت عراق در سازمان ملل در مصاحبه‌ای با شبکه‌ی الجزیره گفته است که صدام پس از نشست با ابراهیم یزدی در هاوانا، در حاشیه‌ی اجلاس غیرمتعهدها، به او گفته است که فرصت تاریخی برای ضربه زدن به ایران است. بخش‌هایی از گفته‌های صلاح عمر العلی در آن مصاحبه که ویدیویی آن در روزهای اخیر و در پی اظهار نظر زیباکلام درباره‌ی مسبب آغاز جنگ در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود در پی می‌خوانید:

صلاح عمر العلی (نماینده‌ی وقت عراق در سازمان ملل): ... رفتم پیش صدام حسین و موضوع را به او گفتم... گفت فردا بعد از اجلاس عدم تعهد در خانه‌ای که سکونت دارم بگو که با وزیر خارجه‌ی ایران دیدار خواهم کرد... ما سه نفر: صدام حسین، ابراهیم یزدی و من در یک جلسه‌ی سه‌نفره نشستیم. گفت‌وگو در مورد مشکلات دو کشور شروع شد. گفت‌وگو در فضایی کاملا مثبت بین دو طرف انجام شد. برای او بسیار اهمیت داشت که مشکل دو کشور را بتواند حل کند... صدام هم بسیار مثبت در این گفت‌وگو شرکت می‌کرد. من ابراهیم یزدی را تا در بدرقه کردم. او خیلی از من ممنون شده بود. مرا بوسید و با من به گرمی خداحافظی کرد و رفت.

برگشتم به سمت صدام و او منتظر من بود... هر دو ساکت بودیم و من داشتم به آبی که کنار ما بود نگاه می‌کردم. او هم فکر می‌کرد. به من نگاه کرد و گفت: به چی فکر می‌کنی صلاح؟ گفتم: والله من در حقیقت در حس آن دیدار هستم و خیلی خوشحالم و خوش‌بین شدم... بعد از چند ثانیه به من نگاه کرد... و گفت می‌دانی این دیپلماسی چقدر تو را خراب کرده؟!... چه حل مشکلی بین ما و ایران صلاح؟ این فرصتی است که شاید در طول هر قرن بیش‌تر از یک بار اتفاق نیفتد. این‌ها اهواز را از ما گرفتند. شط‌العرب را از ما گرفتند، ما را تهدید کردند. می‌خواهند انقلاب‌شان را برای ما صادر کنند و فرصت ما الان که دچار از هم گسیختگی هستند، دچار تفرقه هستند و بین‌شان درگیری است، این یک فرصت تاریخی است که تمامی حقوق‌مان را از آن‌ها پس بگیریم و این امر را به تو می‌گویم و خودت را آماده کن به عنوان نماینده‌ی عراق در سازمان ملل که یک ضربتی به آن‌ها بزنیم که تمام کره‌ی زمین صدایش را بشنود و تمای حقوق را از آن‌ها باز پس بگیریم.

۲۵۹۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901772

دیگر خبرها

  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد/عملیات وعده صادق بسیار گسترده بود
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد
  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است
  • در هاوانا صدام به من گفت فرصت تاریخی است که تمامی حقوق‌مان را از ایران پس بگیریم/ ضربتی به ایران بزنیم که تمام کره‌ی زمین صدایش را بشنود
  • همت معلمان، زمینه‌ساز فرهنگ و تمدن شده است
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • جامعه نخبگانی آمریکا علیه تفکر غیرتوحیدی/ برخوردهای دوگانه در مواجهه با آزادی بیان
  • جامعه نخبگانی آمریکا علیه تفکر غیرتوحیدی/ برخوردهای دوگانه آمریکا در مواجهه با آزادی بیان
  • اصول فکری شهید مطهری برای جامعه دانشگاهی بسیار کارآمد است
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد