Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته همزمان با ایام ولادت پیامبر اکرم(ص) رهبر معظم انقلاب با عفو وتخفیف مجازات ۳۵۵۲ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب موافقت کردند که نسبت به عفوهای گذشته بی‌نظیر بود و مورد استقبال افراد مختلف از دو جناح قرار گرفت. ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۷ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- روز پنجشنبه(23 آبان) رهبر معظم انقلاب در پیامی همزمان با ایام ولادت پیامبر اکرم(ص) با پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات 3552 نفر از محکومانِ محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمایت قاطع اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم از اقدامات انقلابی "رئیسی"رئیسی: اقدامات انجام‌شده در زمینه مقابله با فساد عادلانه و منصفانه است

سخنگوی قوه قضاییه در حاشیه همایش سازمان قضایی نیروهای مسلح از متفاوت بودن این عفو با عفو‌های ادوار گذشته سخن گفت و اظهار داشت: معمولاً در عفوهای موردی که لیست تنظیم و تقدیم مقام معظم رهبری می‌شد، عدد مشمولین عفو بین هفتصد تا هزار نفر بود اما در این مرحله عددی معادل 3552 نفر از محکومان دادگاه‌های عمومی، انقلاب، نظامی و تعزیرات حکومتی مورد عفو مقام معظم رهبری قرار گرفتند که در عفوهای موردی این تعداد، یک عفو بی‌سابقه است.

اسماعیلی از حضور تعدادی از محکومان امنیتی و دانشجویان در این لیست خبر داد و گفت: با تدبیر خاص ریاست قوه قضاییه تعدادی از محکومان امنیتی، تعدادی از دانشجویانی که در حوادث سال‌های اخیر محکومیت پیدا کرده بودند، تعدادی از اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه که دوره‌های گذشته محکومیت پیدا کرده بودند و محکومیت آن‌ها در حال اجرا و یا در آستانه اجرا بود، در لیست پیشنهادی قوه قضاییه گنجانده شد.

ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین بر قوه قضائیه از 16 اسفندماه سال گذشته با حکم رهبر معظم انقلاب آغاز شد، هرچند مدتی قبل از آن اخبار حکایت از تصدی این کرسی توسط آقای رئیسی داشت. خبری که با استقبال اکثر فعالان سیاسی و همچنین شخصیت‌های قضایی و حقوقدانان مواجه شد چراکه برخلاف روسای سابق دستگاه قضایی که از شورای نگهبان به قوه قضاییه می‌آمدند، رئیسی قریب 40 سال در بخش‌های مختلف قوه قضائیه مسئولیت داشت و چنین انتصابی امید به اصلاحات در دستگاه قضایی را افزایش می‌داد.

حجت‌الاسلام رئیسی در قوه قضاییه مبارزه جدی با فساد را آغاز کرده و غیر از برخورد با برخی قضات و کارکنان سابق دستگاه قضائی و همچنین چهره‌هایی از جناح‌های مختلف، یکی از کارهای وی تجدیدنظر در برخی احکام صادره مربوط به فعالان سیاسی بود. از جمله دستور ویژه‌ای که برای تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه در خصوص احکام سنگینی فعالان کارگری در شهریورماه امسال داد.

در هفته گذشته نیز برخی دستگیرشدگان پرونده‌ اعتراضات کارگری مانند اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، مرضیه امیری، امیرحسین محمدی فرد و امیر امیرقلی با سپردن وثیقه آزاد شدند.

یکی دیگر از این دست اقدامات رئیس قوه قضائیه، اقدام وی در عفو بی‌سابقه 3552 نفر از محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب بود که شامل محکومان امنیتی نیز شد و مورد استقبال شخصیت‌های سیاسی از دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب شد. اقدام اخیر قوه قضاییه را می‌توان هم گامی در جهت افزایش سعه صدر در نگاه قضات و کاهش مجازات زندان و حبس دانست و هم عقلانیتی موجب کاهش اقدامات غیرمنطقی و رادیکال شدن فضای اعتراضات مدنی و دانشجویی  می‌شود

** استقبال نمایندگان از عفو اخیر؛ "تقویت انسجام داخلی" و "نگاه مثبت به دستگاه قضا"

محمد کاظمی عضو فراکسیون امید با بیان اینکه از زمانی که حجت‌الاسلام رئیسی سکاندار قوه قضائیه شده است اقدامات مناسبی را جهت جلب اعتماد عمومی انجام داده است که معرفی محکومان امنیتی، رسانه‌ای و دانشجویی برای قرار گرفتن در لیست عفو عمومی یکی از موارد است، گفت: اقدام اخیر حجت‌الاسلام رئیسی در جهت حمایت از حقوق مردم و شهروندان است، عنوان کرد و امیدوارم این اقدامات در آینده نیز تکرار شود تا افراد بیشتری که با انگیزه حمایت از منافع جامعه و کشور اقداماتی انجام داده‌اند مورد عفو قرار گیرند.

وی یکی از ابعاد این عفو را تقویت انسجام داخلی دانست که مورد عفو قرار گرفتن محکومان امنیتی می‌تواند در کشور وفاق و همدلی ایجاد کند.

یحیی کمالی ‌پور عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز درباره این اقدام رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: این اقدام برای اولین بار در چند سال گذشته رخ داده که محکومین امنیتی در لیست عفو عمومی قرار می‌گیرند و باید آن را به فال نیک گرفت چرا که چنین اقدامی باعث نگاه مثبت به قوه قضائیه می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به نظرسنجی‌های که انجام شده اقداماتی که حجت‌الاسلام رئیسی در حال انجام دادن است مورد اقبال مردم قرار گرفته است که مجلس نیز از این اقدامات قطعاٌ حمایت می کند.

محمدعلی پورمختار عضو کمیسیون قضایی مجلس نیز اقدام رئیس قوه قضائیه را بی‌نظیر دانست که بیانگر نگاه باز رئیس قوه قضاییه در این موضوعات است.

وی با بیان اینکه محکومان امنیتی در سایر کشور‌ها شامل چنین معافیت مجازات نمی‌شوند، ادامه داد: اقدام رئیس قوه قضائیه بیانگر رویکرد مثبت و اعتماد سازی وی به دستگاه قضا و همچنین در راستای تحولات اساسی در این قوه است. جای این امیدواری است تا پس از این اقدام شاهد رویکرد‌های جدیدی از سوی معترضان باشیم که در صورت مخالفت با سیاستی، آنها در یک فضای اجتماعی فعالیت داشته باشند و دست به اقدامات ضد امنیتی نزنند این اقدام رئیس دستگاه قضا در درجه اول حسن نیت نظام و در درجه دوم قوه قضاییه را نشان می‌دهد.

** سلیمی نمین: عفو اخیر  افزایش آرامش روانی جامعه و احترام به حقوق شهروندی است

عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی در واکنش به اقدام اخیر قوه قضائیه آن را امیدبخش توصیف کرد و گفت: اقدام اخیر آقای رئیسی در جبران احکام صادره قبلی را کمک به تقویت عقلانیت در قوه قضائیه ارزیابی کرد و اظهار داشت: ما نباید جوانی که از سر شور، کاری غیرعقلایی انجام می‌دهد را تبدیل به یک چهره سیاسی کنیم یعنی از وی یک عنصر متفاوت بسازیم و خوشبختانه از طرف آقای رئیسی این نحوه رفتارها جبران شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه عفو اخیر تاثیر به‌سزایی در افزایش آرامش روانی جامعه و احترام به حقوق شهروندی دارد، گفت: شما برای دانشجویی که مخالفتش را با یک کار غیرمنطقی ابراز می‌کند باید حداقل مجازات را درنظر بگیرید تا جامعه بفهمد که هزینه آن خسارت را باید پرداخت کند اما باید سعی کرد با جرم سیاسی‌اش با اغماض و بزرگواری و بزرگ‌منشی رفتار کرد.

وی اضافه کرد: برخی قضات در گذشته توجه کمتری به موضوع بزرگ‌منشی و نگاه کلان حکومتی داشتند اما‌ آنچه اکنون صورت می‌گیرد نگاه کلان حکومتی را دارد و طبیعتا وقتی یک حکومتی بنیان‌های خودش را تقویت می‌کند، یک احساس مثبتی را به وجود می‌آرود که این احساس مثبت در عملکردهای سیاسی تاثیر دارد.

سلیمی‌نمین تاکید کرد:‌ هرگز ما نمی‌توانیم با روش‌های گذشته حرکت‌های خلاف منطق را قانونمند کنیم یعنی وقتی که شما در برخورد تندروی می‌کنید، آن خطاکار به دنده لجاج می‌افتد اما وقتی بزرگواری می‌کنید امکان اصلاح آن رفتار غلط وجود دارد و موجب می‌شود آن فرد از کارهای خلاف منطق دست بردارد.

انتهای پیام/

R1381/P/S1,15/CT7 واژه های کاربردی مرتبط سیدابراهیم رئیسی نمایندگان مجلس مجلس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیدابراهیم رئیسی نمایندگان مجلس مجلس سیدابراهیم رئیسی نمایندگان مجلس مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۶۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران

«مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی»،‌ «انتخابات الکترونیک» و «نشست مشترک رئیس‌جمهور و استانداران» از موضوعات مهم خبری شانزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا،‌ سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز خود در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود برای انتخابات مجلس خبرگان تاکید کرد: بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است؛ این حرفها تازگی ندارد  ظاهراً برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

هادی طحان نظیف درباره دلایل رد صلاحیت حسن روحانی گفت: مواردی که بصورت مکتوب به ایشان اعلام شده موارد متعددی است و محدود به چند موردی که ایشان مطرح کردند نیست؛ البته همین چند مورد نیز به صوت دقیق مطرح نشده است.

وی در بخش دیگری از این نشست درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، توضیح داد: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ حوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تجربه انتخابات الکترونیکی در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم و تاثیر برگزاری انتخابات الکترونیکی در دور دوم انتخابات مجلس در انتخابات‌های آتی گفت: در مرحله اول چهار حوزه را به صورت الکترونیکی بود. تجربه انتخابات الکترونیک رضایت‌بخش بود. در مرحله دوم چهار حوزه به هشت حوزه افزایش یافت تا تجربه بهتری داشته باشیم.

بر اساس اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور امروز؛ در استان تهران صندوق های الکترونیکی زیر بار می‌رود و شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک اجرا خواهد شد.

دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد که شش مرحله رای دادن در انتخابات الکترونیکی را می توانید در این لینک ببینید.

امروز،‌ تعدادی از کاندیداهای دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم از جمله مجتبی زارعی از اعضای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، سمیه گلپور کاندیدای لیست شورای وحدت اصولگرایان و جبهه صبح ایران  و مجتبی رحماندوست کاندیدای شورای وحدت اصولگرایان و لیست امناء ، علی طهرانی مقدم از اعضای لیست شورای وحدت و جبهه صبح ایران با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران به ارائه دیدگاه‌ها و برنامه‌های  خود پرداختند.

در بخشی از این نشست مجتبی زارعی با بیان این‌که «معتقدم نظارت مجلس هم زیر سوال است»، تصریح کرد:  ما در  کشور بحران نمایندگی داریم. نظام اداری ما نیمه ریاستی و نیمه پارلمانی است اما اگر مردم را نمایندگی نکنیم، مردم سالاری ما به مخاطره می‌افتد. خیلی وقت‌ها ما به سمت ساختارها غش می‌کنیم در حالیکه افراد باید نمایندگان مردم باشند.

سمیه گلپور هم با اعتقاد به شنیده‌ نشدن صدای مستضعفان در مجلس یازدهم تاکید کرد و گفت: باید صدای جامعه کارگری و بازنشستگان در مجلس شنیده شود.

همچنین مجتبی رحماندوست با تاکید بر تحقق عدالت اجتماعی در مجلس آینده، اظهار کرد: ما در مجلس آینده به دنبال این هستیم که مردم بدون لکنت زبان و ترس از عواقب آن، زبانشان به روی مسئولان و مقامات باز باشد. ما مردم بسیار خوبی داریم و باید مسئولانی داشته باشیم که همراه با مردم پیش بروند.

علی طهرانی مقدم نیز با بیان این‌که «نمایندگان از مسیری وارد مجلس شوند، که آلوده نباشد»، گفت: ما در حوزه قانونگذاری قوانین زیادی داریم. ما به قانون خوب نیاز داریم ولی به نظارت هم نیاز داریم. خیال دولت ها نباید از بعد نظارت مجلس راحت باشد. در مجلس نمایندگانی می خواهیم که وامدار باندهای قدرت و ثروت نباشند و هم در طول دوره نمایندگانی ضمن هم افزایی و کمک به دولت، اگر ایرادی می‌بینند، نظارت کنند و کوتاه نیایند.

****

در نشست مشترک رئیس جمهور با استانداران، سیدابراهیم رئیسی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به اینکه در انتخابات قبل هم مجریان (وزیر کشور و استانداران) هم ناظران(شورای نگهبان) هم عموم‌مردم همت کردند وانتخاب با شکوهی براساس ۴ اصل مورد تاکید رهبرانقلاب برگزار شد، گفت: ان‌شاءالله در انتخابات میان دوره‌ای پیش رو با همت استانداران ۴ اصل مورد تاکید رهبری همواره در اولویت باشد و شاهد انتخابات میان دوره ای با شکوه باشیم و مجلس شورای اسلامی در زمان خود تشکیل شود.

رئیس­ جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین امروز، ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه هشتم اسفند ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی هم طی پیامی ضمن عرض تسلیت برای درگذشت سردار سرتیپ سیدمجید ایافت گفت: ایشان رزمنده‌ای مجاهد، فرماندهی بااخلاص، از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس و هم‌رزم وفادار سردار شهید محمود کاوه بودند که پس از دوران دفاع‌مقدس نیز با مجاهدت و تعهد، مسئولیت‌های متعددی را در عرصه‌های مختلف سپاه از جمله جانشینی فرماندهی لشکر ویژه شهدا، فرماندهی قرارگاه عاشورا، جانشینی فرماندهی قرارگاه ثامن‌الائمه(ع) نیروی زمینی سپاه و مسئولیت دبیرخانه کنگره بزرگداشت سرداران شهید و ۲۳ هزار شهید خراسان را برعهده داشتند که به‌طور یقین خدماتشان در گنجینه افتخارات این کشور به یادگار باقی خواهد ماند.

****

صبح امروز، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد که این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود. علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

****

همزمان با چهل و نهمین سالروز شهادت سید مجید شریف واقفی، عضو سازمان مجاهدین خلق ایسنا در گزارشی تاریخی با عنوان «فرجام مجاهدی که نامش بر دانشگاه صنعتی نشست»به مرور این واقعه پرداخت و یادآور شد که سازمان مجاهدین خلق دو ماه قبل از تاسیس دانشگاه صنعتی آریامهر در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۴۴ توسط محمد حنیف‌نژاد، سعید محسن و عبدالرضا نیک‌بین تشکیل شد. این سازمان خود را مدافع حقوق «خلق» می‌دانست و در ابتدای تاسیس متاثر از افکار اسلامی، تم مبارزه علیه رژیم پهلوی گرفت اما قدرت‌طلبی‌ها و حسادت‌های داخلی سازمان در برهه‌های زمانی مختلف موجب تصفیه حساب‌ها و حذف فیزیکی خونین در رده‌های عالی و میانی سازمان شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • اقدام نیروهای امنیتی یمنی علیه عملیات اطلاعاتی آمریکایی-صهیونیستی
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • ایجاد اشتغال پایدار از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت می‌گذرد
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا: بعضی از وزرای رئیسی پشیمانند، برای پایان دولت لحظه‌شماری می‌کنند!